Tweede seizoen ‘Songfestival Troubadours’ van start met Edsilia Rombley

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Marcus schreef:

  Leuk om te horen weer! Ik wist niet dat Edsilia in 2007 in het Nederlands wilde zingen, of desnoods de helft Nederlands. Er werd toen speciaal een Engelstalige versie gemaakt. Ook interessant over die in-ears en monitors. Edsilia is echt een perfectionist. Ze heeft vaker laten blijken dat ze bij dit optreden van 2007 is blijven denken wat allemaal beter had gekund. Maar ze deed het gewoon geweldig. Aan haar lag het niet.

  Ik herinner me dat Tjeerd destijds zei dat het liedje in de stijl van Zweedse schlager was, en ik had de indruk dat het speciaal zo voor Eurovisie gemaakt was. Nadat in 2008 zelfs voormalig winnares Charlotte Perrelli een jurywildcard nodig had om de finale te halen, hebben de Zweden ook de koers gewijzigd naar andere soorten inzendingen. Ik supportte Edsilia natuurlijk volledig destijds, maar achteraf gezien liep de stijl van het liedje in 2007 eigenlijk al op zijn retour. Er is in die jaren heel veel van dit soort “typische” Songfestival schlagerpop in de halve finales gestrand, uit allerlei landen. Het was een liedtype dat uitgewerkt raakte. Dus het lag niet aan Edsilia. Ze is gewoon top.

  Ik zou het ook cool vinden als er een bonusaflevering komt met Fluitsma en/of Van Tijn. En dan ook over de keren dat zij in gesprek waren om onze inzending te produceren en het afketste. De bijna-inzendingen. Daar is niet alles over verteld. Raffäela 2007 inderdaad. Er schijnt ook een Fluitsma & Van Tijn-productie voor De Toppers te zijn geweest die ze terugtrokken toen Joling vertrok en vervangen werd door Vd Boom. Dat soort verhalen. Maar omdat ze geen voormalig deelnemers zijn, misschien een aardig idee voor een keer een bonusaflevering.

 2. Inez schreef:

  Geweldig mijn favoriete podcast terug met een leuk tweede seizoen en met geweldige Nederlandse artiesten

 3. robbert-rotterdam schreef:

  Ik kijk uit naar de aflevering van Greetje Kauffeld, een jazz-zangeres van internationale statuur.
  Bovendien erg nieuwsgierig hoe toen de selectie verliep en of de zangeres sowieso inspraak had mer betrekking tot het liedje. Had geloof ik ook wel eens gehoord dat de tekst in de auto naar Frankrijk nog veranderd werd.

 4. Marcus schreef:

  Het beste aan deze podcast vind ik dat er echt goede vragen worden gesteld! Hulde Chiel en Jeroen!

  Veel beter dan als een artiest in een talkshow zit, en zo’n host nogal ongeïnformeerd in wat algemeenheden blijft steken.

 5. Bommel schreef:

  Ontzettend leuk , voor mij is Hemel en Aarde nog altijd de mooiste bijdrage van Nederland aan het festival ????
  Een mooi enthousiast optreden met goede backings , volgens mij maakte Babette Labeij daar ook deel van uit .

  • songfestivalweblog schreef:

   Klopt, Babette is ook te horen in deze podcastaflevering, zoals in de tekst staat :-)

   • Bommel schreef:

    Ja ze wordt idd. genoemd , een tijdje terug werd haar mening over Mia en Dion als zangcoach gevraagd .
    Daar werd ook een fragment van Hemel en Aarde getoond en verteld dat zij destijds ook op het podium stond , dat was nieuw voor mij !