Limburg wint Regio Songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

39 reacties

 1. GerardMartin schreef:

  En de winnaar mag naar Malmö!

 2. pascal schreef:

  Leuk dat er weer een nieuw Songfestival Evenement op tv komt en wel een regio versie ik kijk er naar uit en Noord-Brabant te sportten

 3. Ikkie1988 schreef:

  Wat een drama al die nummers haha

 4. Dustin schreef:

  Er zitten leuke liedjes tussen maar uiteraard hoop ik dat Groningen wint!

 5. Pietje schreef:

  Erg leuk concept, maar van wat ik beluisterd heb word ik niet heel erg vrolijk

 6. Karel schreef:

  Voor mij springt Emmy Ackermans er wel uit in het overzicht, lijkt me een mooi nummer, de rest mawawh

 7. robbert-rotterdam schreef:

  Rijnmond en Noord Holland

 8. Rad schreef:

  Wat Aans is favoriet

 9. Max Mark schreef:

  Off topic, maar ik moet het even kwijt: die nieuwe van Anouk, WAT.EEN.PLAAT!! Insane goed. Vooral Are you done running vind ik briljant. Zou ze die hebben ingezonden voor songfestival?? We hadden er enorm hoge ogen mee gegooid.

  • riccardo schreef:

   Wat het beste zou werken voor het Songfestival vind ik een lastige. Het zijn mede door de, prachtige, orkestratie meer dan drie minuten nummers. Damage done, Why do you hate me so much, When I die..
   Meer jury dan televote, misschien. Is er een winnend nummer bij? Ik ga dit album nog vaak luisteren, zeker!

  • RobOranjeFinland schreef:

   En Anouk wilde zelf heel graag naar Malmö ! Wat een gemiste kans zeg!!!!!!!!!

 10. Gert schreef:

  Ook off topic. De nieuwe platen ‘Amsterdam’ (3weken geleden gereleased), ‘Waste Me’ en ‘Someone New’ van The Jordan (Caro Emerald) zijn ook heerlijk ❤️.

 11. HJ schreef:

  Godzijdank geen Nationaal Songfestival. ???????? Want wat er hier wordt gestuurd… Gelderland en de voorrondes gezien? Man man man. Wat een afgang is dar. ????
  En toch ga ik kijken. Om te smullen van het amateurisme denk ik. Of om me toch omver te laten blazen en het tegendeel te laten bewijzen.

 12. HJ schreef:

  Het is nog erger dan ik dacht… Wat slecht… Bizar.

  Maar misschien laten groeien tot een écht volwaardige voorronde voor het echte Songfestival? Alleen dan met goede acts.

 13. Marcel de Vries schreef:

  Aantal liedjes zijn wel leuk maar de rest pfff is het net of de tijd stil staat… en waarom kan Stefania niet alleen presenteren? Komt beter tot zijn recht omdat zij toch wel een professionele uitstraling heeft.

 14. Karel schreef:

  Utrecht, Limburg, Noord-Holland en Friesland waren echt niet slecht, kortom de meiden waren goed deze avond, ach het is de eerste editie, vond het best leuk! Jammer misschien dat het landelijk niet groter is opgepakt dat maakt het misschien ook professioneler

 15. Frank schreef:

  ik heb met verbazing deze “prachtige” show bekeken.
  zelden heb ik zo een verzameling vals zingende en onzekere zangers zangeressen gezien die werden verbonden door een zeer knullige presentatie. Het leek wel een leuke avond in een aula van de middelbare school ! , ach ze doen toch hun best, we hebben een leuke avond.??
  ik heb ook veel gelachen , hahahahaha

  • GerardMartin schreef:

   Ik vond alleen die Brabantse twee en de zanger uit Overijssel zuiver zingen, de rest was gewoon vals en/of slecht! De winnares was écht niet om aan te horen, wellicht hebben de Limburgers massaal geappt. Hopelijk wordt er lering getrokken en komt men volgend haar met een wat professionelere uitzending.

   • Jellybean schreef:

    Sorry Gerard Martin maar nu trap je Limburg volledig onterecht de grond in. Een beetje respect is hier op z’n plaats.
    Kan zijn dat het je smaak niet is wat oké is maar Emmy zong goed en zuiver en werd ook door verreweg de meeste provinciale vakjury’s goed gewaardeerd.
    We weten in Limburg wel hoe we een feestje moeten organiseren dus dat gaat volgend jaar helemaal goed komen.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Volgens mij hebben we naar een verschillende show gekeken. De vocale capaciteiten (Gelderland en Flevoland daargelaten) waren boven die van een gemiddeld esf verheven,(waarbij we ook kunnen opmerken dat er qua geluid in het ESF tegenwoordig veel wordt gemanipuleerd dmv opgenomen vocals om maar elke oneffenheid weg te halen. De liedjes, ja, klonken vaak niet erg catchy, klopt. Zaten vol persoonlijke verhalen. Cornald kon dus zijn vingers er bij aflikken. Het decor was duidelijk minder divers als in het esf. Maar eigenlijk vond ik wat minder geforceerd ook wel eens prettig. Ik vond het een leuke start van hopelijk een beginnende traditie.

   • Nordman schreef:

    Mee eens. Ik vond zelf de meeste inzendingen veel te dramatisch klinken, bijna tegen het deprimerende aan. Nu heb ik ook niet veel met dat gepingel muziek op de piano, dus voor mij voelde het aan als een vrij lange zit. Ik snap ook wel dat als dit soort liedjes worden ingestuurd en er niet veel beters tussen zit, je hier ook niks aan kunt doen, maar ik hoop voor volgend jaar op meer diversiteit. Taak van de regionale omroepen om dat aan te moedigen bij iedereen die van plan is iets in te sturen. Groningen liet zien hoe het ook kan. Dit klonk tussen de rest als een verademing. Rijnmond (dat waren geloof ik de 2 dansende dames) vond ik dus ook best leuk, maar ja meer vanwege gebrek aan……

  • HJ schreef:

   Hahaha. Zelfde hier.. plaatsvervangende schaamte ook. Maar vooral: hard gelachen om de bonte avond van deze middelbare school, vmbo. Want de kwaliteit leek daar ongeveer op.

 16. Dustin schreef:

  Nare reacties hier, terwijl het een leuke show was, voor mij was t enige minpunt de presentatie van Stefania, maar je kan niet alles hebben…

  • GerardMartin schreef:

   Die vond ik juist weer veel beter dan die grijze duif die naast haar stond hahaha!

 17. HJ schreef:

  De presentatie van Stefania was het enige professionele deze avond. Wat een topper is dat. Zeker naast die grijze man van Omroep Max, want daar leek die dude op. Geen presentaties gewend, kneep enorm met zijn ogen. ????
  Bizarre show. Geinig om dit geklungel eens te zien. Maar mijn god wat ben ik blij dat dit niet de act bepaalt die we naar Malmö sturen.

  Het idee erachter is goed, maar pak het professioneel aan. Met echte artiesten. Mensen die wél kunnen zingen en performen. Overijssel was veruit het best qua zang en presentatie trouwens. Maar stuur per provincie een X-Factor/The Voice/HGT-achtige act. Pak het groots aan á la Melfest.

 18. Beer schreef:

  Mensen, het was een amateurfestival voor en door amateurs. Laten we niet doen alsof we dit ook maar op een of andere manier kunnen vergelijken met iets als een NSF.

 19. Wim1970 schreef:

  Maastricht 2024.

 20. Ria NL schreef:

  Ik vond de liedjes van Overijssel en Noord Brabant het beste. Ik had graag 1 van hen zien winnen

 21. Liesbeth schreef:

  Alweer vooral zurige reacties hier….altijd dat deprimerende sfeertje hier, bah!
  Proficiat Emmy…goed gedaan.

 22. Johan van e schreef:

  Limburg was niet mijn favoriet maar zeker niet slecht
  Noord Brabant en Overijssel zongen echt goed
  Dat waren mijn 2 favorieten