Malmö live: Nederland gediskwalificeerd voor finale

Dit vind je misschien ook leuk...

347 reacties

 1. C a Wessel schreef:

  Na mij mening moeten we geen punten geven vandaag, dan pas steunen we Joost.

 2. C a Wesselingh schreef:

  Ik vindt dat nu Nederland als protest geen punten moet uitdelen

 3. Lianne schreef:

  Ik vind, Joost er uit. Heel Nederland eruit.
  Dus ook geen punten geven. En niemand kijken.
  Lijkt wel uitlokking.

 4. H.f schreef:

  We gaan toch geen punten geven, we zijn gediskwalificeerd. Nooit meer meedoen aan deze geldverslindende zooi.

 5. Henk Mink schreef:

  Joost heeft aangegeven niet filmen, we hebben toch een europeese privacywetgeving, in Zweden mag je niet zonder toestemming iets op de socials zetten. Dus waarom ging zij wel filmen? Zou zeggen civiele zaak leegplukken ebu en die camaravrouw. Niet naleven privacy van Joost en uitlokking door wel te filmen.

  • A.E. Verhoog schreef:

   Je haalt er iets bij wat er niet toe doet. Artiesten worden op het podium en in de green room gefilmd en ook daartussen. Dat heeft niets met privacy te maken. Dat is een onnozele vergelijking.

   • Esther Kikkert schreef:

    Hier zijn wel afspraken over gemaakt en die is de dame niet nagekomen.
    Zie statement avrotros. Dus die vergelijking is zeker niet onnozel. En als die dame meermaals wordt gevraagd te stoppen en dit niet doet, dan mag dat ook gevolgen hebben

 6. Dorine Wiersma schreef:

  Zou mooi zijn als alle andere deelnemende artiesten nu ook collectief zouden terugtrekken. Dat zou pas een krachtig Europees standpunt zijn.

 7. Jeroen schreef:

  Wat een scène om je druk om te maken, terwijl er zoveel ellende in de wereld is. Stop met die krokodillen tranen.

 8. Sylvia schreef:

  Nou, dan ga ik maar naar bed. De lol is er af!!

 9. Alwin schreef:

  Op verschillende media wordt er massaal gereageerd op dit nieuws. Het is het meest onbelangrijke nieuws in het hele jaar, maar dit is waar we ons druk om maken. Naast Joost zijn er trouwens ook artiesten die zingen en een fantastische act neerzetten.

 10. M van Rotterdam schreef:

  Is de camaravrouw ook geschorst voor het bewust filmen van iemand die daar duidelijk niet van gediend is.

 11. F.de Boer schreef:

  Wat een dom gelul allemaal.Je weet toch helemaal niet wat er echt gebeurd is? Joost kan wel zoveel zeggen, wat zegt die cameravrouw er eigenlijk van?Dom om zo snel conclusies te trekken.

 12. C.Gallegher schreef:

  Wat een opluchting ,nooit meer dat hysterische hollandse gezeik over een zangwedstrijdje. Nl presteert toch onder de maat met tweederangs losers.

 13. Robin schreef:

  Moet je eens zien wat Joost aan televotes had binnengehaald in de Semi finale.
  https://eurovisionworld.com/eurovision/2024/semi-final-2
  Ver boven Zwitserland.

  Aantal landen hebben echt profijt gehad van Joost zijn diskwalificatie en de punten die anders naar hem zouden gaan.

  Merkwaardig.

 14. Juan schreef:

  Joost Klein heeft het nummer ‘Europapa’ geschreven ter ere & nagedachtenis van zijn overleden ouders en om een ode te brengen aan Europa.

  Hij heeft een week vóór zijn officiële optredens op het Eurovisiesongfestival gevraagd aan de organisatie ‘EBU’ om hem een rustig moment te gunnen direct nadat hij zijn nummer had gezongen, zodat hij goed kon bezinnen op zijn optreden, zonder (video)camera’s.

  Toen daarmee geen rekening werd gehouden door de tv productie vrouw, voordat hij nog tot twee keer toe had aangedrongen om hem niet te filmen, werd Joost Klein boos op haar en maakte hij een dreigende beweging in haar richting, maar had haar niet aangeraakt.

  Joost Klein had hiermee een futiele fout gemaakt, want het was begrijpelijk waarom hij dat gedaan had, maar voor de tv productie vrouw kwam zijn handeling heel eng, aanstootgevend & bedreigend over, omdat zij blijkbaar na de gemaakte afspraken hierover niet tijdig op de hoogte was gesteld door de organisatie ‘EBU’ en dacht dat de handeling van Joost Klein uit het niets kwam, terwijl dat in werkelijkheid niet zo was

  Hiermee heeft de organisatie ‘EBU’ wel een flagrante fout gemaakt door de gemaakte afspraken (Joost Klein niet filmen direct na zijn optreden) niet tijdig te melden aan de tv productie vrouw in kwestie.

  Niet alleen had Joost Klein hiermee een veel minder strenge straf moeten krijgen door zijn kleine gemaakte fout, maar moet de organisatie ‘EBU’ ook eerst zijn eigen grote gemaakte fout erkennen en hiervoor groot worden beboet.

  Nederland moet ervoor zorgen dat de organisatie ‘EBU’ zijn flagrante fout erkent naar aanleiding van dit incident en hiervoor groot beboet wordt door de juiste justitiële stappen te nemen.

  • All Wei schreef:

   AMEN!!
   Ik denk dat het ook zo gegaan is.
   Maar waar komen dan die berichten uit de zweedse media van weg over een kapotte telefoon of camera?

 15. Juan schreef:

  Dezelfde tekst met een kleine verbetering in de derde alinea:

  “Toen daarmee geen rekening werd gehouden door de tv productie vrouw, [voordat] hij nog tot twee keer toe had aangedrongen om hem niet te filmen, werd Joost Klein boos op haar en maakte hij een dreigende beweging in haar richting, maar had haar niet aangeraakt.” Het woord [voordat] is fout. Dit is verbeterd en vervangen door het woord [nadat].

  Dus het woord [voordat] is fout en het woord [nadat] is goed.

  Dit is de juiste tekst:

  Joost Klein heeft het nummer ‘Europapa’ geschreven ter ere & nagedachtenis van zijn overleden ouders en om een ode te brengen aan Europa.

  Hij heeft een week vóór zijn officiële optredens op het Eurovisiesongfestival gevraagd aan de organisatie ‘EBU’ om hem een rustig moment te gunnen direct nadat hij zijn nummer had gezongen, zodat hij goed kon bezinnen op zijn optreden, zonder (video)camera’s.

  Toen daarmee geen rekening werd gehouden door de tv productie vrouw, nadat hij nog tot twee keer toe had aangedrongen om hem niet te filmen, werd Joost Klein boos op haar en maakte hij een dreigende beweging in haar richting, maar had haar niet aangeraakt.

  Joost Klein had hiermee een futiele fout gemaakt, want het was begrijpelijk waarom hij dat gedaan had, maar voor de tv productie vrouw kwam zijn handeling heel eng, aanstootgevend & bedreigend over, omdat zij blijkbaar na de gemaakte afspraken hierover niet tijdig op de hoogte was gesteld door de organisatie ‘EBU’ en dacht dat de handeling van Joost Klein uit het niets kwam, terwijl dat in werkelijkheid niet zo was

  Hiermee heeft de organisatie ‘EBU’ wel een flagrante fout gemaakt door de gemaakte afspraken (Joost Klein niet filmen direct na zijn optreden) niet tijdig te melden aan de tv productie vrouw in kwestie.

  Niet alleen had Joost Klein hiermee een veel minder strenge straf moeten krijgen door zijn kleine gemaakte fout, maar moet de organisatie ‘EBU’ ook eerst zijn eigen grote gemaakte fout erkennen en hiervoor groot worden beboet.

  Nederland moet ervoor zorgen dat de organisatie ‘EBU’ zijn flagrante fout erkent naar aanleiding van dit incident en hiervoor groot beboet wordt door de juiste justitiële stappen te nemen.

 16. Albert schreef:

  wat ik me nog wel steeds afvraag stel dat 1 van de deenmemers van de big 5 dit had gedaan. We weten allemaal dat deze 5 landen de grootste geldschieters zijn van het songfestival. Stel dat de Franse zanger dit had gedaan, was Frankrijk dan gediskwalicifeerd ,ik dacht het niet. EBU is een corrupte hypocriete club waar per direct de bezem doormoet !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *