Malmö live: Verslag 1e repetitie semi 2

Dit vind je misschien ook leuk...

173 reacties

 1. Mary schreef:

  Stop met haten, stop met plagen, stop met pesten!!! (stukje tekst uit een lied van Joost Klein voor de echte fans)

  (Bijna?) niemand die nu commentaar levert heeft het optreden van Joost gezien. Dus waar hebben de meesten van jullie het over.

  Joost jij en je team zijn toppers, toitoitoi voor de rest van de week voor jou en je team. Je hebt er een fan bij, want ik kende je niet

  • Hans schreef:

   Valt het niemand op dat de pers in de zaal vlakbij het podium staat? Ik denk dat de TV – Beelden zoals wij die gaan zien nog niet vertoond zijn in het pers centrum en dat de pers de optredens alleen vanuit de zaal gezien heeft… Aran Bade zei ook al (vanuit de zaal) dat hij hoopte dat de tv-beelden een mooi geheel worden. Dit betekent dus dat hij de tv-beelden niet heeft gezien. En dit verklaart een hoop. Er kan dus nog iets gaan gebeuren met de visuals.

   • Maia schreef:

    Ik vraag me ook af wat de pers precies gezien heeft, want de woorden van Aran vielen mij inderdaad ook op.

    Maar misschien is het ook meer hoop, want jeetje ik ben wel teleurgesteld na het verslag. Foto’s van eten…. We kunnen toch echt meer maken van dit optreden? Geen augmented reality?

    Desondanks kijk ik nog steeds uit naar morgen, want het wordt ongetwijfeld een feestje! De uitstraling van Joost is geweldig, dus dat zit wel goed.

 2. Esmee schreef:

  Waar heb je in hemelsnaam vuurwerk,rookplinten en maanlandingen voor nodig als je Joost hebt? Hij is toch de smaakmaker en niet de franje er omheen?

 3. Ikkie1988 schreef:

  We staan nog steeds ruim op kop om semi 2 te winnen volgens de bookmakers. Geen zorgen dus.

 4. Esc-go schreef:

  Ziet er toch een beetje uit als een PowerPoint qua visuals. Ik denk niet dat dit potten gaat breken. Misschien nog net top-10.

 5. Dick schreef:

  Er zijn ook van andere landen beelden “gelekt” (ook uit de eerste semi) en die waren niet compleet, bij veel landen werd de visuele trucendoos (alleen zichtbaar op tv) erbij opengetrokken door de regie. Ik bedoel te zeggen dat het er op tv nog flink anders uit kan zien. Waar ik mij wel een beetje druk om maak is dat men met een aangepaste muziektape komt, en dat het vocaal niet 100% lijkt te overtuigen, dar compenseert hij overigens wel met zijn energie en de lol die er van spat. Morgenavond weten we meer en kunnen we los met ons commentaar:-).

  • Maarten schreef:

   Dat hij vocaal niet zal overtuigen dat wisten we van te voren wel. Dat is nu wat ik zo jammer vind dat er mogelijk tussen de ingezonden nummers iets zat dat allebei kan overtuigen. Wat we nu sturen is misschien te Nederlands en daar ben ik bang voor dat we minder scoren dan veel hopen. Als het top 10 wordt prima.

 6. Esc-go schreef:

  Zou het kunnen dat Joost ons heeeeeel misschien voor de gek houdt tijdens de repetities? Dat hij een bondje heeft gesloten met de regie om het tegen te laten vallen? Wishful thinking wellicht, maar ik kan me niet voorstellen dat hij maandenlang bezig is geweest voor wat we tot nu toe gezien hebben.

 7. Nordman schreef:

  De avondshow is zojuist begonnen. Dat is de show met publiek. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar beelden vanuit de zaal.

 8. Fabian schreef:

  Verschrikkelijke tegenvaller dit.

  • Han schreef:

   Nee hoor, het is sowieso al een geweldig jaar voor Nederland dankzij Joost en zijn enthousiasme. Topartiest, topjaar!

 9. Jellybean schreef:

  Ik heb goede hoop dat het lied met publiek veel meer tot z’n recht komt. En daar moet Joost het ook van hebben, van die interactie. Wat ik persoonlijk wel jammer vind is dat de outro als recap wordt gebruikt. Normaal gesproken ga je voor het sterkste, meest herkenbare stuk van een lied; in dit geval het hakgedeelte dus. Ik vind dit persoonlijk wel een gemiste kans. Of zie ik dat verkeerd?

 10. Nordman schreef:

  Op twitter beelden vanuit de zaal. Publiek heeft ie achter zich!

 11. Joost schreef:

  Had ook wel meer verwacht. Maar goed hoge verwachtingen scheppen, werkt vaak averechts.
  Kijk zijn zang is niet fantastisch, maar dat wisten we al. Toch is het wel een feestje daar in de zaal. Had alleen tijdens het hakken voor meer shots op Joost en de dansers gedaan. We gaan door morgen, maar de winst zit er niet in denk ik. Fingers crossed voor een mooi resultaat.

 12. XXX schreef:

  ESC Bubble is positief over Joosts optreden van vanavond.

 13. Richard schreef:

  De generale repetitie van Joost met publiek ging iets beter. Er is geen augmented reality zichtbaar en een verrassingseffect blijft uit. Joost laat het zingen af en toe over aan het publiek. Het einde is aangrijpend. Die emotie en het hakken houdt Nederland overeind. Aldus Aran.

  Lekker dan! Grrr :(

 14. Ikkie1988 schreef:

  Joost was super!!!
  THIS IS WHAT I AM TALKING ABOUT!
  This is why I wanted to wait until now to reveal what I think. Joost has made a performance for the people at home. Joost knows he had to create something that would translate to votes – HE HAS

  • Jellybean schreef:

   Dat klinkt heel erg alsof we thuis voor de buis toch weer iets anders gaan zien? Jeetje wordt wel spannend gemaakt zo.

 15. Robert schreef:

  Dat maakt mij toch weer erg nieuwsgierig!

 16. Robert schreef:

  Top`@Nordman! Bedankt voor het delen!

 17. Richard schreef:

  Het is gelekt hoe het op tv eruit komt te zien en ik moet zeggen … staging toch beter dan verwacht: https://x.com/albinosports/status/1788308908932534596?s=46&t=3wztXWsDhuI-X609qfrgeA

  • Eve schreef:

   I like it

  • Nordman schreef:

   Ik denk dat iedereen gewoon te hoge verwachtingen had en ook de pers en dat ze daarom zo negatief reageerden. Ben nog steeds wel van mening dat de act nog beter had gekund, maar hier moeten we het mee doen. De kijkers zien alles morgen voor het eerst en we zien wel hoe zij er over oordelen. Dat hebben we toch niet in de hand. Ik ga duimen dat we zaterdag minstens top 5 halen.

  • Siem schreef:

   Ik ben positief verrast, en dan zit in dit filmpje het laatste deel er nog niet eens in. Het is anders dan de rest op een leuke manier. Tof!

  • Steve schreef:

   Kippenvel. Publiek gaat helemaal los. Ook bij de beelden van de snacks. Haha. Dat hoor je bij videos uit de zaal beter. Bij de intro in 1 seconde still. Ik ben meer dan tevreden. Hij moet wel hoog eindigen.

 18. riccardo schreef:

  Het blijft geen jury nummer maar kom op nou, het is zeker geen maanlanding maar wel heel leuk!

  • Steve schreef:

   Een jury heeft het nummer van Joost gekozen. Jury’s zijn niet allemaal op
   zoek naar Mariah Carey. Wat Joost doet, dat doet hij goed.

 19. J. schreef:

  Wat een rollercoaster is dit!!! Hahaha..zou er dan morgen toch een totale verrassing op tv verschijnen bij Europapa?? Zo benieuwd, ik was eerder vandaag teleurgesteld en ik baalde,maar nu toch weer hoop!!

 20. RobOranjeFinland schreef:

  Het ziet er WEL fantastisch uit! On Nederlands Goed !

 21. J. schreef:

  Wat een rollercoaster is dit!! Krijg nu toch weer goede hoop en ik BLIJF het zeggen ,wordt battle tussen Kroatië en Nederland zaterdag…

  • Richard schreef:

   Zo de zaal gaat wel helemaal uit hun dak zeg, leuk om te zien! Act werkt toch wel veel beter met publiek dan zonder :)

   • Robert schreef:

    Top reacties vanuit de zaal maar die reacties hoor je nauwelijks op tv met de officiële beelden. Ik ben benieuwd hoe uitpakt.

 22. Steve schreef:

  Als je naar de videos op Twitter kijkt, is er toch wel wat veranderd in het arrangement Er is ineens een stilte ergens. 1/2 seconden en duidelijk hoorbare vrouwenstem in de backing vocals. Het is niet wat ik verwacht had, maar ik blijf het een bijzondere bijdrage vinden en zal vast naar de finale gaan.

 23. Siem schreef:

  Ik denk dat we een uitslag kunnen we verwachten zoals die van Moldavië in 2022. Bijna geen punten van de jury’s en een score van rond de 200 van de televote. Om vervolgens ergens rond de 5e, 6e of 7e plaats te eindigen.

 24. Esmee schreef:

  Ik vind het geweldig! En het is zó anders dan wat we altijd gewend zijn geweest te sturen! Joost hééft al gewonnen.
  Ik vind het knap hoe het voor elkaar krijgt. En die andere gasten, Appie en die dikke met die korte lange broek vind ik ook zo leuk.

 25. Beer schreef:

  Mensen, het is echt slecht. We zouden dit nooit van een ander land accepteren.

  • Eve schreef:

   Niet?

  • Ikkie1988 schreef:

   Beer houd een keer op. Jaloerse Belg.

   • Rich schreef:

    Ja. Treurig toch? En dan sturen ze zelf de act waarbij net als Sieneke een draaiorgel achter had gepast, zodat die centenbak nog nut had gehad.

   • Beer schreef:

    Dat jullie denken dat ik een Belg ben op basis van mijn kritiek, zegt meer over jullie dan over of mezelf of België.

    Chauvinisme ten top. Ik bederf jullie pret graag, ga vooral door :)

   • Tim schreef:

    Willen jullie nu eens eindelijk ophouden aub om Belg als scheldwoord te gebruiken! Ik denk dat er nog nooit zo veel steun uit België is gekomen voor een Nederlandse inzending als dit jaar!… In Vlaanderen is er meer om Joost te doen dan om Mustii zelf.
    We zouden beter een voorbeeld nemen aan de Scandinaven of Spanje en Portugal die elkaar broeders noemen…echt!

   • Jellybean schreef:

    Eens met Tim en @Rich;een beetje respect voor Mustii aub. Trieste opmerking.

  • Max Mark schreef:

   Nee, Beer, nu ben jij af. Jij mag niet meer. Je had op een gegeven iedereen mee in je negativiteit (man, ik ben geschrokken hoe snel mensen van hosanna en jubelende stemming naar haat gaan. Schokkend dat er ineens niks meer van Joost en zijn inzending deugt). Maar goed, dat is nu voorbij, we zijn weer enthousiast, het ziet er top uit en we doen weer mee. Dus, Beer: af in je mand. Nederland gaat het goed doen. Of je het nu leuk vindt of niet.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Dat weten we nou wel, Belg.

 26. Liesbeth schreef:

  Als ik bovenstaande beelden zie (en dan moet het echte hakken en de outro nog komen ) denk ik dat we zó enorm in het collectief geheugen van de televoters binnenkomen…en als de jury nu ook nog een beetje aardig voor Joost is (sympathieke maffe knul) dan zou het zomaar kunnen gebeuren…
  Daarbij vind ik dit lied niet in de categorie “freak” zitten zoals b.v. Ierland. Als ze de outro voor de recap gaan gebruiken is dat een slimme zet, daar dit eerder zal blijven hangen tussen alle “spektakel”-clips. Ik verheug me op vanavond

  • Eve schreef:

   Ik wil Joost ook niet vergelijken met Ierland (help), er zijn alleen best wat acts die ‘apart’ zijn. Kroatië, Finland, Ierland. Die kunnen in de weg zitten als het ware. Liefst krijg je ‘alle’ publieksstemmen en niet gedeeld door een stuk of 5. Vorig jaar was Australië verder eerste in de halve finale, maar kreeg het amper publiekspunten in de finale, die gingen naar Finland — een beetje dat idee. Waarbij Joost zeker veel punten krijgt, we hebben alleen ook Kroatië etc. Welke jury’s zouden voor Joost stemmen, denk je? België. En? Hij is wel echt een hit in diverse landen.

 27. RobOranjeFinland schreef:

  Hierbij wil ik Nordman benoemen tot de reddende engel van de avond ! Wat heeft hij ons enthousiasme vergroot door het plaatsen van deze filmpjes .
  En nu op naar de Overwinning !!!!!!!!!!

  • Inez schreef:

   Kroatië gaat scoren ook

  • Nordman schreef:

   Haha Rob, dat is aardig van je, maar teveel eer. Dit zijn beelden die gedeeld moeten worden. Hier worden we toch gewoon blij van? Ik wilde het volgende liever niet delen, maar ik vind wel dat hier iets van gezegd mag worden. Wat mij behoorlijk tegenvalt is dat er blijkbaar mensen zijn, waaronder Beer, die hier alleen maar zitten om het plezier van anderen te bederven (zijn of haar eigen woorden). Wat moet je blij zijn met jezelf als je zo een mens bent. Dat zal ik nooit begrijpen. Let maar op: als je een ander niks gunt, wordt jezelf ook niks gegund in het leven. Sterkte ermee, JONGUH.

 28. Robert schreef:

  Ik denk dat de EBU na de eerste repetitie heeft aangegeven dat Joost zijn stem in het refrein te dominant aanwezig zou zijn. Wat al veel mensen opviel is dat Joost heel zacht meezong waardoor de opgenomen stem nog erg goed te horen was.

 29. Richard schreef:

  Weet iemand toevallig wat er met de Visual gebeurd die uiteindelijk op 97 procent staat of blijft dat zo :) ‘I lost the visual for this part’

 30. Jellybean schreef:

  Overwinning wordt het echt niet mensen maar een top 5-8 notering ligt nog binnen bereik. En dat zou een fantastisch resultaat zijn en mooi staan op ons Eurovisie CV. Joost gaat in ieder geval vanavond een gedenkwaardig moment neerzetten. Veel succes, plezier en een once in a lifetime therapie sessie Joost!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *