Nederland werd 2e in halve finale

Dit vind je misschien ook leuk...

32 reacties

 1. RobZwartFinland schreef:

  Allereerst, een waanzinnig resultaat voor Joost, afgelopen donderdag.

  En dan nu de enorme teleurstelling.
  Ik neem afscheid van mijn hobby, dit was mijn laatste berichtje.

 2. Mathijs schreef:

  Yep, einde oefening. Volgend jaar geen deelname van Nederland (denk ik). Het was leuk maar Eurovisie heeft de magie verloren en de EBU mag zich scharen onder foute organisaties zoals de FIFA en IOC.

  • Roy schreef:

   de EBU heeft zich opgesteld als “baas” van het songfestival, dus is voor alles wat er gebeurd is verantwoordelijk.

 3. Jean-Paul schreef:

  Nou ….ik heb intens genoten gisterenavond en volgend jaar “en Suisse”….Yippeee.

 4. riccardo schreef:

  Super resultaat voor Joost! We kunnen het dus toch, televote.
  Gister niet gekeken.
  He le maal klaar met dit gebeuren. Zowel in de organisatie als qua inzendingen moeten er dingen anders.
  #teamJoost bedankt voor alle voorpret en onze leukste inzending EVER!

  • Beer schreef:

   S10 werd anders ook 2e in de televote in de halve finale in 2022. Natuurlijk kunnen we ook in de smaak vallen bij de televote.

   • Siem schreef:

    Ze werd 2e gemiddeld. Maar 7e in de televote!

   • Mm schreef:

    Nee Beer, onjuist. Tweede bij jury en overall, maar 7e bij televote. Informeer uzelf voordat je wat roept.

 5. Ricooric schreef:

  Ik denk dat de AvroTros het hier niet bij laat zitten. Mag ook hopen dat meerdere omroepen nu druk gaan zetten op de EBU om dingen te veranderen (onder andere het ontslag van Martin als supervisor). Denk ook dat er nog maar eens goed gekeken moet worden naar de deelname van Israël volgend jaar. Zie een aantal landen terugtrekken als die meedoen volgend jaar.

 6. Maarten schreef:

  Mogelijk vallen de kijkcijfers dit jaar ook erg tegen in alle landen.

 7. Nordman schreef:

  Nederland zou de televote winnaar zijn geweest. Ja, of Israel, maar we weten allemaal wat de reden is dat Israel zoveel punten van de televote ontving. Voor mij blijft Joost de echte televotewinnaar. Dit is heeeeeeeeeel zuur,want wij waren in de top 5 geeindigd. Feestje totaal verpest. Bedankt EBU.

  • Zuiderbuur schreef:

   Dat kan je toch niet met zekerheid stellen? Even goed hadden Baby Lasagna en Joost de televotepunten nog net meer verdeeld onder hun beiden en was er een derde hond ( in dit geval misschien wel Oekraïne) met het been gaan lopen.

 8. Jacco Fenijn schreef:

  Zou het gepast vinden om volgend jaar over te slaan. Zwaar teleurgesteld over de gang van zaken. Er is veel verdriet nu.

 9. Marijn schreef:

  Dat hij 2e is geworden donderdag maakt het nog veel erger… Joost zou het in de finale goed gedaan hebben. Volgend jaar overslaan of Joost weer sturen dat verdient hij!

 10. Siem schreef:

  Ben benieuwd hoeveelste Joost geëindigd zou zijn bij de vakjury.

  • Ikkie1988 schreef:

   10e las ik

   • Olaf schreef:

    12e, met 58 punten. Dat is blijkbaar terug te vinden met wat puzzelwerk. Zelfs met 200+ punten bij de televote was hij niet hoger gekomen dam plek 6 of 7, vermoed ik.

 11. GerardMartin schreef:

  Die zogenaamde vakjury heb ik grote vraagtekens bij. Zo’n beetje iedereen gaf 12 punten aan Zwitserland, lijkt wel doorgestoken kaart.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Nee, dat vind ik wel logisch gezien de reden dat er een jury is. Als professional in muziek kun je niet om hun kwaliteiten heen

 12. Inky schreef:

  Laten we gewoon maar afwachten wat AvroTros besluit voor volgend jaar. Een jaartje overslaan of Joost op herhaling, ik vind het prima.
  Poeh hey, wat een editie was dit. Hoop dat er volgend jaar een aantal dingen veranderen bij EBU. En alsjeblieft geen producers choice meer, slaat nergens op. Gewoon eerste of tweede helft loten.
  Ik wens iedereen een fantastische zomer toe en in oktober kunnen we weer gaan speculeren wie er mee gaat doen voor volgend jaar. Eerst maar eens even bijkomen van dit hele gebeuren. Songfestivalweblog, bedankt voor de goede verslaggeving en tot gauw!

  • Nordman schreef:

   De producers choice uitleg van Björkman is lachwekkend te noemen. Hij zei iets in de trant van op deze manier favorieten eerlijk te kunnen spreiden over een veld van 26 deelnemers. Vervolgens plaatst meneer favorieten of heel vroeg of heel laat in de RO. In de het midden was het één slappe boel, niks spannends aan. Dit is gewoon een manier om landen te helpen of, zoals we nu gezien hebben landen tegen te werken.

  • Carla schreef:

   Ben wel benieuwd welke artiesten nog deel willen nemen.

 13. Jorno schreef:

  Zijn er meer Nederlandse fans die afgelopen week in Malmö waren voor een van de shows en van plan zijn geld voor de tickets terug te vragen?

 14. Paysbart schreef:

  Als na het onderzoek blijkt dat Joost niet schuldig wordt verklaard zou ik, als AVROTROS/NPO eisen dat NL volgend jaar direct een finaleplek krijgt en dan Joost opnieuw sturen (en aan hem de keuze met Europapark of nieuw lied…..)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *