Zo klinkt Birds [upd]

Dit vind je misschien ook leuk...

279 reacties

 1. Norman schreef:

  Geen kippevel, wat ik bij Kuula en Suus wel had. Vogels vallen uit de lucht… wil iemand dat horen?
  Onwilkeurig denk je aan Skyfall van Adele, maar dat is veel beter en kabbelt niet.
  De jury zal haar naar de finale helpen en we hebben geen goed jaar. Dat is haar kans.

  • Nordman schreef:

   Alsof televoters echt op de tekst letten… Je vergeet iets: emotie! Dat kan Anouk goed overbrengen. Ohja en wellicht word je hier vrolijk van omdat Philip Kirkorov het lied helemala te gek vindt. Wellicht helpt het voor wat extra puntjes? ;-)
   “Fantastic song represented Netherlands at Eurovision 2013! ANOUK – “BIRDS”. I wish her ​​every success in the competition! (bron: twitter)

 2. mike B schreef:

  Laat de Hollanders maar zeuren. Nu op nummer 4 bij William Hill, Hoppa

 3. alecx schreef:

  Een heel mooi liedje! Te goed voor ES. Niet iedereen (van de esc fans) zal dit waarderen.., maar ja, we hebben nog de jury :)

 4. Niels schreef:

  GEWELDIG NUMMER!! en nu met z’n alle er achter staan!

 5. sflover schreef:

  mooie backdrop…..iets in deze trant:

  http://www.youtube.com/watch?v=bbAxzLY4w0g

 6. He1n schreef:

  Een klok????
  Waarschijnlijk al in slaap gevallen.
  Nou Hebbuzz jij bent ook lekker met je popiejopiewoordje op de buitenlandse sites bezig of niet dan?(a-muz.genen).

 7. He1n schreef:

  Kan ze beter een wekker van maken i.p.v. die klok op het eind

 8. Peter schreef:

  @Hebbuz: over welk raffinement heb je het eigenlijk? Iets wat 3 minuten lang doorkabbelt is raffinement? Iets waarbij heel Europa straks massaal het toilet gaat bezoeken is raffinement? Nou muzikale genen of niet, iedereen kan horen dat dit een uiterst saai, gemakkelijk, snel in elkaar gezet nummer is, wat waarschijnlijk al een paar jaar op de planken lag, maar niet albumwaardig. Hier is men er heilig van overtuigd dat dit bij de jury gaat scoren, dat dacht men vorig jaar ook geloof ik. Zoals eerder gezegd, wederom geen finaleplaats.

 9. Daniel schreef:

  Wat me wel opvalt is dat het nummer zoals het nu te downloaden is bij ITunes 3:23 minuten duurt. Dat betkent volgens mij dat er 23 seconden uitgeknipt moet worden.

 10. sem schreef:

  Als ze nu in Malmö bij het laatste refrein gaat uithalen dan is het perfect!!

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Neeeeee. Geen uithalen. Geen songfestivaleffecten ook geen modulatie, aub!!!

 11. RobbieR schreef:

  Ik had niet meteen het wow gevoel en nogmaals ik moet wennen. Maar ik geniet meer van dit nummer als ik haar erbij zie in dat live fragment.

  Dus kan het alleen maar beter worden, Anouk heeft een geweldige stem…Totaalplaatje zal het doen op 14 mei en dat Nederland eindelijk een keer naar de finale doet gaan en daar gaat scoren.

  ja en die negatieve reacties hadden wij kunnen verwachten het zijn vooral de mensen die van Aouk anders gewend zijn.

 12. Dustin schreef:

  he, wat een verademing, heerlijk nummer, hoor, niks meer aan doen, vooral niet meer “songfestival” willen toevoegen door uithalen e.d., tot zover heb ik er vertrouwen in

 13. johannes schreef:

  kippenvel en traantje prachtig dit!

 14. Onno schreef:

  Winning song….
  Ik denk van wel….
  Totaal anders dan de andere liedjes.
  Gegeven is dat om de 3 jaar iets totaal anders wint:
  2010 satelite,2007 Modlitha,2004 wild dances,2001 everybody………….dus 2013 BIRDS

 15. RobbieR schreef:

  Ik wil wel de videoclip zien!!!

 16. rene schreef:

  Hahhaha, heel grappig Esmee


  Esmee:

  Ik heb het de eerste, en ook de tweede keer werkelijk allemaal niet gehoord. Pas nu heb ik een ‘brug’ ontdekt, en dat koortje heb ik helemaaln nog niet gehoord.
  Mogelijk ben ik aan een heel andere geluidsinstallatie toe.:)

 17. Roel schreef:

  Compositie is super. Uitvoering niet sterk. Sorry.
  Anouk gaat niet mee in sterke drive van de track. Ze bouwt niet op vanuit die dromerige rust naar iets krachtigs.
  Ik hoor steeds: Auuwwwt of the sky. Maar dat is haar keuze.
  Een 6+.

 18. Han schreef:

  Ik heb het nummer nog niet helemaal gehoord, ik ben nl. halverwege in slaap gevallen.

 19. Starkoo schreef:

  Niet zo gek dat veel nederlanders het niks vinden, we hebben eerder altijd gekozen voor de snel gezongen nummers, de balleds waren meestal als tweede keus Nederland.

  Nu sturen we eindelijk een balled die niet mis zal staan in de films van James Bond, Lord off the Rings, Enya alleen is dat nog van betere klasse dat 100% wint in het songfestival, nummer van Anouk is wel niet de killersong.

  Met een killersong zoals ze die al heeft gezongen dan had je meer zekerheid op finale plaats, nu komt ze met iets nieuws dat kan winnen of verliezen we gaan het zien.

  Gelukkig zijn Nederlands het meest negatief, buitenlanders in tegen vinden het wel een top nummer en daar moeten we nou net van hebben!

 20. Hendrik schreef:

  Het is heel wat anders dan we gewend zijn, maar ik vind het een goede keuze! Het nummer zal opvallen en we hebben de laatste jaren al gezien dat die midtempo liedjes niet werken. Ik hoop allereerst weer op een finale plaats en dan weer eens op een top 10 plaats voor NL.

 21. Lilly schreef:

  YESSSS we staan 4de bij bookies!!!
  Ik zit heel de middag al te hopen dat we Rusland voorbij vliegen:))

 22. Marjolein schreef:

  Kirkorov vind het goed (among others), 5e in de odds, of je het nou wat vindt of niet, deze inzending doet tenminste wat. De enige reden waarom Nederland opviel de laatste paar jaar was omdat het of schrikbarend zielig was wat we inzonden of omdat het ons gelukt is het slechtste presterende land van de voorbije jaren te zijn. Het maakt voor de verandering fans in het buitenland echt wat uit of we ons kwalificeren of niet, of omdat ze het een verschrikkelijke inzending vinden en graag zien dat het faalt of omdat het zelfs een van hun favorieten is dit jaar. Wat er ook gebeurt, vooraf al hebben we nu eindelijk een inzending neergezet waar mensen echt om geven.

 23. Marienepien schreef:

  Wow niet te geloven, ze staat al op 4 bij de bookmakers. Kandidaten die normaal nooit naar het songfestival willen lopen zich al warm voor volgend jaar mocht anouk winnen;)

 24. Peter schreef:

  Dat ene Kirkorov het goed vindt, is het meteen ook een geweldig nummer? Strange, de mening van een iemand.

 25. upcoming-hits schreef:

  Persoonlijk vind ik Anouk`s “Birds” het mooiste en meest eigentijdse inzending van Nederland ….hoe vaker ik `m hoor, hoe meer die groeit…KIPPEVEL!!!!!!!! Inmiddels 4 bij de bookmakers met alleen 3 Skandinavische landen boven zich…..ennen rising in de I-Tunes. Vanmiddag nieuw op 16…nu al op 5!!!!!

 26. leo schreef:

  Ik zou de staging ook back to basic brengen, wat helemaal niemand doet: niks geen achtergrondfilmpjes, alles pikdonker en slechts 1 spot op Anouk gericht! Klaar!

 27. richard schreef:

  Er zit ene peter op deze site die de hele boel zit op te stoken met zijn negatieve kut gedrag….sorry dat ik het zeg…..Maar ik raak aardig pissed off by you! Heb je niks anders te doen,dan alleen maar afzeiken……ga eens een leven nemen…..wat een lul ben jij zeg!
  Anouk staat nr 1 in itunes en nr 3 bij de bookmakers.je zit alleen maar te stom te klooien hier op deze site…Hou het gezellig en voor de andere mensen hier..sorry dat ik wat boos overkom……..maar ik snap zulke mensen niet……alleen maar zeiken om het zeiken

 28. Rob! schreef:

  Absoluut een mooi nummer. Beste inzending sinds 1998. Het is misschien wel een nummer wat je vaker moet horen, maar het valt zeker op zelfs tussen alle ballads.
  Wanneer wordt de startvolgorde bepaald voor de halve finale?

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Het is ook wel grappig hoe in verschillende delen van Europa liedjes kunnen vallen. Zo zag ik een paar berichtjes van Italianen op you tube. Zij vonden het een “catchy ballad die je meteen meezingt.” Ik vind dit echt grappig omdat hier iedereen van mening is dat je het lied een paar keer moet horen. Maar als ik bijvoorbeeld San Remo zie, begrijp ik dat wel. Alles veel melodieuzer daar en ook veel meer spelen met accoorden.

 29. Jeroen schreef:

  fantastisch nummer! dank Anouk en TROS

 30. Gerardmartin schreef:

  Na een paar keer beluisteren vind ik het nummer wel steeds beter worden. Ik hoor eindelijk weer eens instrumenten (kan ze het Metropole orkest niet meenemen naar Malmö ?) en dat vind ik stukken mooier dan dan alle “blikken” begeleiding van de rest van de deelnemers. Het is zeker het beste nummer van alle 39 maar of het wint daar ben ik niet zo zeker van. Ik hoop het wel!

 31. pieter schreef:

  Wat een verschrikkelijk deerniswekkend nummer. Afschuwelijk

 32. Esmee schreef:

  Tot slot ga ik nog maar even naar Denemarken luisteren.
  Heb mijn portie donkere tekst voor vandaag wel weer binnen…:)

 33. Zara schreef:

  Prachtig!! Groots en meeslepend!! :)

 34. Rob_in_SG schreef:

  Goedemorgen Nederland! Binnen een dag na de bekendmaking staat Anouk 3e bij de book makers. Veelbelovend! Nog maar een paar landen die hun nummer bekend hoeven te maken :)

 35. Rob schreef:

  The next day: nummer 1 ITunes, nummer 1 Bokkmakers, waar gaat dit naar toe ? Dit smaakt naar meer! Winnen dat willen we! Een nieuwe periode voor Nederland! Nieuwe Koning en Koningin, dan ook nieuwe successen op het Songfestival!!!! Iedereen een positieve dag! En : winnen in Malmö, nu kan het, grijpen die kans !

 36. Matje schreef:

  Het lied zal gedragen moeten worden door een prachtig visuele vertolking. Anouk geeft aan open te staan voor suggesties. Wat ik mooi zal vinden is Anouk alleen in een spotlight gekleed in smoking ala Marlene Dietrich , ze houd niet van jurken , en de backings die oplichten in spots zodra ze zingen gekleed in contrast gekleurde kleding . Campie ? teveel Gay? Ik weet het niet , zou het gewoon passend vinden bij dit lied , hahaha Keep on dreaming Matje ;-)

 37. Peppi schreef:

  @Esmee.. Meid, heb jij zoveel vrije tijd? Ga es aan je huiswerk! Ben een beetje klaar met je gespam hier.

 38. Wolf schreef:

  Sommige lui hier moeten eens wat vaker naar buiten, en nee ik heb het niet over Peter of esmee, maar over die gekken die helemaal klaarkomen hierop en andere meningen helemaal niet tolereren. Lijkt mij kut leven hoor ;) anyways, het liedje is wel mooi, maar nie wat ik op het esc verwacht, het heeft een aantal keer luisteren nodig om te waarderen. Anouk vind ik nog steeds een rotwijf die di alleen maar voor haar zelf doet. Het is vooral west Europa die dit nummer waardeert, van de Balkan hoor ik minder positief nieuws. Ik hoop aan de ene kant dat Anouk hard op haar bek gaat maar ik sta wel achter nl.

 39. Wolf schreef:

  Niet, dit*

 40. Henri schreef:

  Nr 3 bij de bookmakers hahahahaha dussssssssssssssss

 41. Henri schreef:

  Nr. 3 bij de bookmaker hahahaha …… Dussssssssss

 42. Peter schreef:

  @RobinSG: Azerbeidjan staat al weken hoog bij de bookmakers, daar is nog niets van bekend of te horen geweest, dus wat zegt dat nu? Ach en op nummer 1 komen in de Itunes is niet zo moeilijk hoor, dat kun je kopen, net zoals vroeger de nummer 1 positie in de Top 40. Meest hypocriete opmerking: Giel Beelen die beweert dat wanneer Anouk niet doorgaat naar de finale zij geen verliezer is. Nou duh, dus lekker wel, net als al die andere afvallers die de finale niet haalde, er is geen verschil. Of toch? O jaaaaaaaaaaaaaa de heilige maagd Maria (Anouk). Gelukkig maar een paar landen die positief reageren, het merendeel is wederom negatief over de Nederlandse inzending, zoals te verwachten was. En @Richard, ik bepaal zelf wel wat ik hier schrijf, waarom zou het alleen maar positief moeten zijn. Dit is geen heiligverklaring site voor een zangeresje uit Den Haag, genaamd Anouk.

  • johannes schreef:

   Peter, gaat het verder wel goed met je? Wat ben je verbitterd, had jij mee willen doen?

   • Nordman schreef:

    Hij wacht nog steeds tot het moment waarop o.a. Raccoon ons land mag vertegenwoordigen, dat is pas uniek, daar gaan we mee scoren yeah :-) Kan hij lang wachten in elk geval. Raccoon is ook maar ‘een bandje’…

 43. Gerardmartin schreef:

  Heel vervelend ja, de berichten worden her en der door elkaar geslingerd en ook moet je (ik althans) bij elke reactie m’n naam en emailadres opnieuw vermelden.

 44. Peter schreef:

  @Johannes en Nordman: jullie hebben er echt geen kaas van gegeten. Meer zeg ik er niet over. Dom dom dom dom zijn jullie. Racoon, Within Temptation, Sieneke, Joan, de Toppers or whatever, we zullen nooit dan ook nooit meer winnen. We zijn al jaren het lachertje van Europa en toch hopen en denken een heleboel hier elk jaar weer dat het gaat lukken. Hahaha, wie zijn er nou zielig?

 45. he1n schreef:

  I.D.D. erg vervelend dat die berichten door elkaar gegooid worden.Die heb ik toch al gelezen denk ik dan.
  Of staan er bij de eerste 100 ook nieuwe berichten?
  Ga niet weer alles af om te lezen

 46. Maarten schreef:

  Anouk weet toch wel dat ze naar een feestje zeker moet gaan.

  Dat is het openingsfeest.

 47. Sake schreef:

  Hoor in het begin van “Birds”, duidelijk een harp. Misschien op het podium in Malmo?

 48. Jimmy schreef:

  dit heel berichtensysteem is naar de vaantjes, teveel reacties ofzo

 49. Aidan schreef:

  Het Haags-Engels is wel amusant ‘rédâh’ in plaats van rather :-)