Titel Nederlandse inzending Birds; presentatie op 11 maart [upd]

Dit vind je misschien ook leuk...

127 reacties

 1. roy schreef:

  t stukje wat ik ervan heb gehoord klinkt erg goed

 2. Esmee schreef:

  De mededeling stond vanavond wel op de site van de NOS, maar niet op die van de Tros (songfestival.nl). Strange hè:)

 3. hebbuzz in india schreef:

  Wat een overdreven reacties. Is is nog steeds niets meer bekend over het nummer dan nu de bekendmaking van de titel en dat een producer die niks met het Songfestival heeft zichzelf vast wat indekt voor zijn indievriendjes (hij begeeft zich namelijk in een taboewereld door met Anouk samen te werken).

  De titel vind ik wel wat vreemd. Is Anouk zo geil/hot dat de mussen van het dak vallen?

  Ik wacht het nummer af, maar als het lekker gecompliceerd is, met veel akkoorden en lijkt op de andere nummers die die Zweed ook geproduceert heeft. in samenwerking met Anouk. Ben ik alleen maar superblij en is het wat mij betreft een killersong die niet hoeft te winnen, maar mij wel heel trots als Nederlandse fan zou maken. Dat is ook al meer dan een decennium niet meer gebeurt. Bovendien is het dan ook een nummer wat het erg goed zou moeten doen bij de vakjuries, want die houden wel van muzikale kwaliteit. Anouk zal niet vals zingen dus dat zit wel snor.

  Ik heb er dus nog het volste vertrouwen in! En waarom ook niet? Die overtrokken reacties hier…

 4. Esmee schreef:

  Nou ja, overtrokken reacties….Ik vind dat je als producent van een lied dat meedoet aan het songfestival je normaal moet gedragen! Als je het al niet kunt opbrengen om op een positieve manier te gaan deelnemen, houdt het dan in elk geval neutraal, of druk je voorzichtig uit.
  Wil ik.

 5. Esmee schreef:

  Maar het maakt misschien niet uit hoor. Als Anouk vindt dat ‘ie vervelend wordt, is het niet uitgesloten dat ze hem vriendelijk doch dringend zal verzoeken om weg te blijven. :)

 6. femke schreef:

  Ik vind het een mooie titel!
  De beschrijving van het nummer bevalt me ook wel! Mooi en groots, geavanceerde muziek, veel akkoorden.. wow! Ben erg benieuwd.

 7. sflover schreef:

  we krijgen een mooie ballade.
  en ik heb er nog steeds vertrouwen in. ik snap het commentaar van de producer wel. het is geen commerciele knaller ala lmfao, gangnamstyle, calle me maybe etc. maar hoeft voor mij ook niet. laten we maar eens kijken hoever we komen met een mooie, muzikale emotionele ballade.

 8. Peter schreef:

  Tja, negatief zijn mag hier niet, alleen een halelujah stemming hier, zoals elk jaar, totdat we worden uitgeschakeld in de halve finale, dan draait iedereen als een blad om. Als je als producer al zo’n negatieve instelling hebt, als zangeres zelf dit nummer voor het festival kiest en nu al vindt dat het kansloos is om te winnen en te goed voor het festival, dan heb je niets te zoeken op een liedjeswedstrijd. Dat is hetzelfde als een mooie kür in elkaar te draaien voor de Olympische Spelen, maar van tevoren al weten dat het kansloos en te mooi is. Oh ja, daar geldt het principe meedoen is belangrijker dan winnen. Heeft onze Nationale trol ook deze houding? Nou mensen, geen finale dit jaar, ga alvast jullie verlies nemen. Gelukkig staan mijn ESF landen al direct in de finale.

  • gj schreef:

   Het heeft geen nut om negatief te zijn op dit moment. Het is niet vaak dat één van onze populairste artiesten meedoet aan het ESF en je hebt nog geen reden om het nummer te haten. Als er ooit een moment was om achter de vlag des vaderlands te staan dan is het NU.

 9. Jesse schreef:

  Zoals ik hierboven al schreef, Anouk zelf heeft een totaal andere, positieve houding. Zij gaat er 100 % voor om een goed resultaat neer te zetten. Maar zij heeft eerder al gezegd al dat mensen in haar omgeving wat minder positief waren zij zelf, en gelukkig is zij iemand die niet voor een gat te vangen is.

  Even iets heel anders: omroepperikelen. Staatssecretaris Sander Dekker wil dat de TROS binnen 3 jaar fuseert met de AVRO en anders vliegen ze uit het publieke bestel. Dit staat vandaag in de Volkskrant.

 10. Ingmar schreef:

  “Niet het soort muziek dat het songfestival wint.” Een opmerking die in mijn ogen nergens op slaat. Ik weet niet waar hij zijn uitspraak op bouwt, maar wat mij betreft heeft het absolut geen voeten in de aarde. We zien wel wat Anouk gaat brengen, de titel klinkt in ieder geval “orgineel” en goed. Dat kan alleen maar in het voordeel van Anouk (en Nederland) werken.

 11. Rorokidul schreef:

  kansloos ? waarom maakt hij liedje dan ?
  Ik wacht liedje van Mika ( UK ). Ik vind meer interessante dan Anouk

 12. RiaNL schreef:

  Ik vind de titel al mooi klinken. Ik kan me niet voorstellen dat Anouk een liedje gaat zingen dat slecht is. Je kunt er pas echt een oordeel over hebben als je het gehoord hebt, en dat is nog niet het geval. dus wacht ik gewoon af. Maar als het maar iets lijkt op het liedje van Anouk dat ik het mooiste vind “For Bitter or worse”zou ik daar heel blij mee zijn. Ik ben erg benieuwd hoe de inzending naar Malmö klinkt, ik kan niet wachten. En die producer heeft vast al een aantal jaren niet meer gekeken naar het ESF. Ik ben al blij dat Anouk niet voor een standaard flutliedje kiest, zoals deze al jaren worden ingezonden.

 13. Chiel schreef:

  Volgens RTL Boulevard maakt de TROS het nummer 11 maart bekend!

 14. Remco van den Berg schreef:

  Zullen we wachten met ons oordeel en geven van onze mening tot het moment dat we het liedje hebben gehoord……..

 15. Roald schreef:

  Zo’n opmerking schept toch een negatieve lading rond het lied, want de opmerking “bij voorbaat kansloos” wordt er meteen uitgepikt – hoewel de uispraak blijkbaar uit verband is gerukt, omdat meneer niets met het ESF heeft en denk dat alle liedjes die wél scoren kopieen van elkaar zijn…
  Bovendien kan dit ook als arrogant opgevat worden, zo van: “eigenlijk zijn wij te goed voor het ESF, de rest is toch onoriginele rotzooi”. Dus geen goede reclame voor Anouk…

  Aan de andere kant zie ik ook positieve kanten in het verhaal: verfijnd, groots, krachtig, niet speciaal voor het ESF geschreven; dus de moed erin houden!:)

 16. CommanderKeen schreef:

  Indie-producer moet zich even afzetten tegen het songfestival. Dit liedje is zo goed dat het het festival van de wansmaak nooit kan winnen. Onzin natuurlijk, maar meneer heeft zich alvast ingedekt, zodat ie niet gekielhaald wordt als ie met zijn indie vriendjes gaat blowen.

  Eerst het liedje maar eens horen, dan vellen we wel een oordeel.

  En wat betreft de titel: als de dooie vissen de stroom volgen en de mussen van het dak vallen wordt het vast een hete zomer.

 17. w.p, schreef:

  Ik ben het helemaal eens met RiaNL. geen winst hoeft niet te betekenen dat het een slecht nummer is, en een moeilijk nummer hoeft niet geen winst te betekenen.

  Ik wacht mooi af, en het feit dat het de zelfde songwriters en producer is als For Bitter Or Worse, heeft voor mij al een mooie voorsprong.

  Dat nummer is voro mij een van de mooiste nummers ooit, en als het alleen daar al op lijkt dan ga ik dus wel voor de winst. want wat tot nu toe bekend is, haalt het niveau niet van for bitter or worse, iets waar de jury’s en publiek makkelijk voor kan gaan stemmen.

 18. harm stirnberg schreef:

  Ik krijg een beetje het zelfde gevoel als bij Albanië vorig jaar. Het nummer werd ook als totaal kansloos geacht en in bijna alle top 42 op You Tube bungelde ze onderaan. Maar op het festival zelf werd ze toch mooi 5e. En ik denk dat de TROS na 8 teleurstellende jaren niet kiest voor een artiest/lied dat bij voorbaat kansloos is,maar kiest voor een lied dat in ieder geval de finale haalt. En Anouk gaat ook echt niet voor 1 van de laatste plaatsen,maar voor een goed resultaat.

 19. Hans P. schreef:

  Anouk via Facebook: I just heard that my producer Tore thinks our song is too good to win the Eurovision songfestival. Is that even possible? Have Faith young Skywalker! The force is strong with this one :-) By The way the song is called Birds and not Birds Falling Down. Have a Magnificent Day!

  Het liedje heet dus “Birds” en Anouk heeft meer vertrouwen in haar kansen dan haar producer :-)

 20. hebbuzz in india schreef:


  Roald:

  Zo’n opmerking schept toch een negatieve lading rond het lied, want de opmerking “bij voorbaat kansloos” wordt er meteen uitgepikt – hoewel de uispraak blijkbaar uit verband is gerukt, omdat meneer niets met het ESF heeft en denk dat alle liedjes die wél scoren kopieen van elkaar zijn…
  Bovendien kan dit ook als arrogant opgevat worden, zo van: “eigenlijk zijn wij te goed voor het ESF, de rest is toch onoriginele rotzooi”. Dus geen goede reclame voor Anouk…
  Aan de andere kant zie ik ook positieve kanten in het verhaal: verfijnd, groots, krachtig, niet speciaal voor het ESF geschreven; dus de moed erin houden!:)

  Volgens mij maakt het totaal niet uit HOE je genoemd wordt ALS je maar genoemd wordt. Zie Dana International, Jedward (en dan hebben wij tenminste nog kwaliteit in huis met Anouk) Als iets als kansloos betiteld wordt is het een underdog, een veel prettiger uitgangspunt dan kanshebber.

  Ik zie het als een heerlijke publiciteitsstunt waarbij iedereen meteen ingedekt is voor het geval minder voorspoedig afloopt en iedereen toch op de borst kan kloppen mocht het wel om de prijzen gaan meedoen.

  Grappig hoe de gedreven fans hier zo snel hun oordeel hebben zonder nog maar een noot gehoord te hebben terwijl er door wie wel iets gehoord is vergelijkingen gemaakt worden met enkele van de mooiste composities van Nederlandse bodem van de laatste decennia. I have faith!

  Een eenlettergrepige en niet negatieve titel is beter dan de eerder gelekte titel.

  Angry bird! :-P

 21. hebbuzz in india schreef:


  Peter:

  Tja, negatief zijn mag hier niet, alleen een halelujah stemming hier, zoals elk jaar, totdat we worden uitgeschakeld in de halve finale, dan draait iedereen als een blad om. Als je als producer al zo’n negatieve instelling hebt, als zangeres zelf dit nummer voor het festival kiest en nu al vindt dat het kansloos is om te winnen en te goed voor het festival, dan heb je niets te zoeken op een liedjeswedstrijd. Dat is hetzelfde als een mooie kür in elkaar te draaien voor de Olympische Spelen, maar van tevoren al weten dat het kansloos en te mooi is. Oh ja, daar geldt het principe meedoen is belangrijker dan winnen. Heeft onze Nationale trol ook deze houding? Nou mensen, geen finale dit jaar, ga alvast jullie verlies nemen. Gelukkig staan mijn ESF landen al direct in de finale.

  negatief mag je zijn als je het lied hebt gehoord en het ook niets vindt.

 22. Roald schreef:

  Goede reactie van Anouk zeg!!:) Dus ze heeft zelf vertrouwen erin, mooi! En gewoon “Birds” is een mooie titel.

 23. Esmee schreef:

  Ik vind het een bijzondere titel.

 24. gj schreef:

  “Birds” for the epic victory. I’m ready, let’s get to it!

 25. sflover schreef:

  goede reactie van anouk. ik heb er vertrouwen in. vertrouwen dat het een goed nummer is, vertrouwen in dat anouk het prima zal zingen in mei, vertrouwen in dat we een goede kans maken om weer eens de finale te halen. en winnen? ach, maakt dat wat uit? laten we eerst eens zorgen en blij zijn als we de finale halen als kleine landje met zo weinig landen die op ons stemmen in eurovisieland.

 26. Rob schreef:

  Anouk heeft de pr weer eens goed geregeld , wij en de hele media gaan daar helemaal in mee! Top! Ik heb goede verwachtingen van Anouk en haar nummer ” Birds” .

 27. Lilly schreef:

  je kunt beter zo in de publiciteit komen dan hoe nu Cascada…

  http://www.escbet.com/2013/02/21/fakebook-cascada-reacts-to-criticis/

  • Esmee schreef:

   @Lilly. Zeg dat wel!
   Dat andere stukje al gelezen? Een afdeling taalwetenschap van een of andere univ. in Duitsland is naar eigen zeggen tot de conclusie gekomen dat glorious zo veel op Euphoria lijkt, dat er alleen subtiele verschillen zijn. De NDR zou nu muziekspecialisten een onderzoek daarnaar laten doen.

   • Esmee schreef:

    Maar ja, uiteindelijk zullen de publieksstemmen het uitmaken…

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    afdeling taalwetenschap??? Quatsch! Niet aangewezen afdeling om plagiaat te beoordelen. Gewoon een pianootje erbij halen en kijken of en waar noten in een reeks dezelfde zijn. Nergens—> geen plagiaat

   • Esmee schreef:

    @Robbert, de afdeling taalwetenschappen houdt zich bezig met taal, tekst, klank, spraak, gezongen taal, gelijkenissen enz. enz.

    Het gaat bij een lied immers niet alleen om de melodie.

    Maar inderdaad, daar hebben ze op taalgebied een ander woord voor.

 28. Lilly schreef:

  We hebben nu wel wat we wilden…een nieuwtje gehoort over anouks bijdrage, waar we over konden keuvelen hier:)) Het wachten duurde lang dit jaar!

  En nu wachten tot 11 maart de persconferentie…

 29. Roald schreef:

  Idd, nog eventjes afwachten, en laat die “vogeltjes” maar komen!:)

  Het geval Cascada: ja klopt, de NDR (dus niet de ARD van de nationale voorronde) laat onderzoek doen naar het nummer, resultaten zullen binnenkort bekendgemaakt worden.
  Oh jee, dadelijk gaat die LaBrassBanda alsnog… zie en hoor ik toch liever Cascada!

  • Esmee schreef:

   @Roald, tja. Daar hoeven wij gelukkig niet bang voor te zijn, :))), met onze o r i g i n e l e, mooie, grootse en sterke inzending, die men ook zou kunnen betitelen als geavanceerd!

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Dat hele plagiaatsonderzoek is onzin. De uitslag weet je al vantevoren.
   De plagiaatsregel zegt dat er een aantal noten (6 of 8, precies weet ik niet meer) achter elkaar hetzelfde moeten zijn. Dit is niet het geval.
   Natuurlijk is ‘glorious’ in hetzelfde genre, natuurlijk doet het je denken aan “Euphoria’, maar dat is niet genoeg om van plagiaat te kunnen spreken. Dat is niet het criterium. Loopt dus met een sisser af.

  • xxx schreef:

   @Roald. De NDR is een van de zendgemachtigden binnen de ARD. De ARD is een overkoepelende organisatie, zoiets als bij ons de NOS. De NDR heeft voor de ARD ook de nationale voorronde in Duitsland geörganiseerd namens de

 30. Esmee schreef:

  Maarja, Robbert-Rotterdam zou zo maar gelijk kunnen hebben. Voor plagiaat bestaan regels en als die niet overschreden zijn, kun je het ook geen plagiaat noemen.
  Hooguit dat het er veel van weg heeft.

 31. Levy schreef:

  Wat een gedoe om het nummer van Cascada, als het inderdaad plagiaat geweest zou zijn was er allang ingegrepen, ik hoor hier ook mensen roepen over het nummer van Anouk als het maar zoiets als “For Bitter or worse” wordt…..of dat dan niet hetzelfde is als van Cascada.

 32. Esmee schreef:

  By the way: 11 maart staat hier nog niet op de agenda als zijnde de dag van de presentatie van het lied.

 33. Roald schreef:

  @XXX: thanx, goed om te weten!:) Persoonlijk vind ik het nummer ook geen plagiaat, maar het wordt nu eenmaal onderzocht.

 34. Esmee schreef:

  Kijk:) Ik heb op Eurovision.tv alvast mijn commentaar gegeven op de vraag : What do you think the song will be like?
  ‘The song is called already a killersong, beautiful, original, strong, advanced and definetly not a simple one. It’s producer fears maybe therefor it may be not suitable for the esc.
  However, Anouk’s comment on that is: have Faith young Skywalker! The force is strong on this one!
  So we have Faith!

  • Esmee schreef:

   En dit was een leuke reactie vanuit Slovenië. Kunnen jullie alvast een beetje meekijken hoe het aankomt in het buitenland.

   Bjorneo from Slovenia
   Esmee,

   If what you mentioned is true and it becomes a killer song but may not be suitable for the ESC, then surely it has the potential to become a huge commercial success as well as doing well for the Netherlands and restoring the country’s Eurovision hopes.

   After all, the Netherlands really have brought out the big guns this year and I’m looking forward to hearing the song next month!

 35. Rob schreef:

  11 maart !!!! De dag van Anouk! De dag van het lied “Birds”, de dag dat duidelijk wordt of Nederland kans maakt op een finale plek ! 11 maart …………

 36. Gerardmartin schreef:

  Ik wacht het allemaal maar af, ben weliswaar geen fan van Anouk maar we mogen in Nederland al lang blij zijn dat er iemand met enig bekendheid mee wil doen.

 37. Esmee schreef:

  De medeproducent van het lied van Anouk zou er verbaasd over zijn dat de titel gisteren is uitgelekt.

 38. Robbert-Rotterdam schreef:

  Zo’n persconferentie, zoals gepland op 11 maart a.s., is die normaal gesproken vrij te bezoeken of alleen voor genodigden met een accreditatie? Ik zie dat ik deze dag vrij ben.

 39. leo schreef:

  Ik vind 11 maart bijna heel goed gekozen: Als alleereerste artiest gekozen worden en als 1 na laatste je nummer presenteren… Op die manier ben je altijd het laatste nieuws en blijft jouw bijdrage boven aan staan!

 40. Peter schreef:


  leo:

  Ik vind 11 maart bijna heel goed gekozen: Als alleereerste artiest gekozen worden en als 1 na laatste je nummer presenteren… Op die manier ben je altijd het laatste nieuws en blijft jouw bijdrage boven aan staan!

  Beetje het idee van Iris vorig jaar, wat compleet de mist inging.

 41. Esmee schreef:

  Vernam zojuist van iemand uit Portugal dat Anouk daar ‘well known’ is, en dat als haar lied goed is ze vast op stemmen uit Portugal kan rekenen!

 42. Esmee schreef:

  En iemand uit Australië zei dat ze wel wat aan de promotiefoto’s van Anouk moeten doen, want een foto met een bloederig gezicht erop is nu niet bepaald aantrekkelijk om naar te kijken. En dat vind ik ook.

 43. Redactie schreef:

  @esmee: Portugal doet dit jaar niet mee en kan ook niet meestemmen ..

  • Esmee schreef:

   @Redactie, dank voor de opmerking. De persoon die dit schreef, heeft daar volgens mij geen erg in…Ik zal dat terug-communiceren.

 44. upcoming-hits schreef:

  In elk geval levert het uitlekken van de titel van de bijdrage van Anouk al publiciteit op en dat is zwaar okay. Misschien was het (onbedoeld?) een manouvre van haar producer, die de song Birds kansloos voor de overwinning acht, om Anouk in een underdog positie te plaatsen? Ik denk dat er nu met nog meer (inter)nationale interesse gekeken wordt naar de Nederlandse inzending. Ik heb in elk geval alle vertrouwen in Anouk. Topwijf!

 45. Esmee schreef:

  Hoop ik toch dat de titel ‘Birds’ over vogels gaat. Heel vroeger werd het woord ‘birds’ namelijk ook wel gebruikt voor meisjes. Dat zou dan een heel ander verhaal worden.