Malmö live: Anouk brengt sobere opvoering Birds

Dit vind je misschien ook leuk...

109 reacties

 1. koen schreef:

  weet ge wat ik nu geweldig vind!! Dat ze zingt over vogels die neervallen, en op de achtergrond zie je de vogels omhoog trekken hahahahahhaha!!!

 2. sflover schreef:

  ik vind het er mooi uitzien, eindelijk eens een backdrop die ok is. zang lijkt goed. hoop dat ze alles in orde krijgen voor volgende week dinsdag..

 3. Roald schreef:

  Sterke eerste repetitie van Anouk vandaag. Maakte meteen indruk met haar zang-kwaliteit. Wat betreft belichting en camerawerk: dat komt bij de andere repetities aan bod; ook zal de kleding nog wel veranderen. Het klinkt in elk geval heel mooi; achtergrond is ook prachtig en wat wordt dat koortje goed opgevangen door de backings!:) Al met al een geslaagde eerste repetitie. Vanaf nu zal het nog beter worden.

 4. Izapad schreef:

  Anouk zakt weg naar een 9e plaats bij de wedkantoren….

  • RobbieR schreef:

   Bij de wedkantoren is zij aan het zakken en stijgen als een achterlijke in no time :-)

   Vanaf de 2e repetitie wordt er meer ingezet en kunnen wij de wed kantoren een beetje geloven

 5. johannes schreef:

  Denk toch dat een beetje wind van windmachine het nummer en haar presentatie ten goede zou komen, maat het net iets luchtiger…?!

 6. mike B schreef:

  Anouk heeft geen repetities nodig, hoppa 3 vingers in de neus

 7. Peter schreef:

  Getverdemme, wat een persoonsverheerlijking nu hier zeg. Zum kotzen. Werkelijk waar, alles wat Anouk dit jaar nalaat, werd vorige inzendingen verweten. Lees zelfs dat iemand vind dat ze geen repetities nodig heeft. Waar haalt die betweter dat vandaan? Hoe meer Hosanne hier, hoe meer en meer ik hoop dat ze zo giga op haar muil gaat.

 8. Robert schreef:

  Hoewel ik alle berichten van Peter de laatste lange maanden zum kotzen heb gevonden, moet ik zeggen dat ik het op dit vlak eens wél met hem eens ben. Natuurlijk zegt een een first rehearsal niet zo heel veel, maar het laat wel een indruk achter van wat je kunt gaan verwachten. Dus als het nu vrij sober is, zal er niet opeens een soort van gimmick gebruikt gaan worden in de halve finale op 14 mei. Ik mis power in dit performance. Het liedje is gewoon te vlak. Ik weet zeker dat Rusland de performance anders had vormgegeven als zij met Birds naar Malmö zouden gaan. Beter camerawerk, veel meer interactie, iets op het podium dat mensen kunnen herinneren (in dit geval dus die balondingen) etc. Anouk kan goed zingen en de backings zijn prima. Ook staat ze op dat voorstuk ipv het gewon podium en dat is goed. Maar als je denkt dat je het makkelijk gaat redden met alleen een achtergrond met wat rode kleuren en wat witte vogels die opstijven als ze zingt dat ze naar beneden vallen… Het zal me echt benieuwen. Ze stijft en daalt niet voor niets bij de bookmakers want er is gewoon geen duidelijk beeld te vormen van de kansen van Nederland. Wel zie ik hier meer in dan in de 3Js en in Joan en Sieneke. Grappig dat we juist met Joans 10e werden bij de televote in een moeilijke semi en 11e bij de televote in een moeilijke semi met Sieneke. 3js hadden naast een slecht performance wél een redelijk nummer en dat werd finaal afgestraft. Nu is het goede zang met een gemiddeld liedje dat gemiddeld in beeld wordt gebracht met gemiddelde interactie met het publiek en weinig dingen die mensen zich zullen herinneren in de 15 minuten dat ze moeten gaan stemmen. Estland haalde het vorig jaar wel, maar dat komt omdat het een liedje is dat je echt raakt, meer catchy was door de vele herhaling en eye candy. die jongens wilde je bij wijze van spreken knuffelen. mensen stemmen op dat soort figuren. of juist vrouwen die er uit zien als Zlata Ognevich. Anouk heeft wat dat betreft ook weer gemiddeld aantrekkingsvermogen. Ik vind het liedje al met al gewoon te gemiddeld, ookal heeft het kwaliteit

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Het verbaast me dat je al precies weet hoe het allemaal in beeld komt. Wat we gezien hebben, zijn de beelden van veraf, niet de beelden die door de regie gekozen zijn om de huiskamers in te gaan.
   Een gimmick zou het lied ongeloofwaardig maken en afbreuk doen. Je kunt het lied goed vinden of niet, maar ik denk dat hoe het op het podium gebracht wordt, eindelijk uitgaat van het lied. Concessieloos. En ik denk dat dit goed is.

 9. koen schreef:

  sorry robert ik ben na 4 zinnen mee uitgescheden, wat een lange lange (saaie) tekst zonder einde, gaap!

 10. sflover schreef:

  @peter; ik snap niet dat je hier nog komt. of jewel. je houdt van het songfestival maar vindt onze bijdrage ruk. waarom zou je dan de topics over birds/anouk bekijken en uberhaupt een reactie plaatsen. we kennen onderhand je mening. gun ons en jezelf vooral minder irritatie en bekijk de topics niet nederland gerelateerd..

 11. Kevin schreef:

  Dat is een kwestie van smaak Robert. Ik vind het een prachtig nummer. Misschien wel onze beste inzending ooit. En dat er nu weinig duidelijk is is ook niet raar omdat we niet weten hoe het er op tv uitziet. Hoe weet jij dat het camerawerk niet goed is? In het filmpje van eurovision.tv is niet te zien hoe het er op tv gaat uitzien. Ik heb Anouk horen zeggen dat ze meer close-up shots wil en dat zal dus voor meer interactie met de kijkers thuis zorgen. En de meeste mensen die in het perscentrum zaten zijn razend enthousiast.

 12. eric schreef:

  ja zo ben jij he peter !!! Iemand iets niet gunnen omdat je zelf teleurgesteld bent in jezelf en het leven. Het leuk vinden als iemand valt en dat ook grappig vinden. Komt altijd voort uit slecht zelfbeeld en roddelgedrag.

 13. Gerardmartin schreef:

  Ik kan bijna niet wachten tot het pinksteren is….

 14. Br@m schreef:

  De beelden van de eerste repetitie vond ik erg mooi; verder is er nog weinig van te zeggen want het was erg kort maar hopelijk krijgt dit een goed vervolg!

 15. Mien Scheurwater schreef:

  Peter is heel veel tekort gekomen in zijn lange lange leven eric en dat is hij nu allemaal aan het inhalen hahaha!

 16. Esmee schreef:

  twitter quote
  Achtergrondzangers zingen iets andere partij en meer snare drum in de begeleiding. Mooi! unquote.

 17. hoppa schreef:

  Welnee, petertje bezorgt zichzelf een beroerte op deze manier.

 18. Peter schreef:

  Ik lach me weer rot om jullie reacties richting mij. Zijn jullie nu echt dom? Ja dus. Ik gun iedereen alles, maar om nu zo’n persoonsverheerlijking te creëren hier. Alles wat Anouk nalaat in aanvang naar het ESF zou een ieder ander niet vergeven worden. Als ze nu echt een geweldige ‘killersong’ had gehad en niet een die ook al een aantal jaren op de plank, tja dan misschien. Maar niet nu. Jullie zijn devoot aan een omhoog gevallen Haags zangeresje die nog maar moet laten zien of ze het straks kan waarmaken.

  • annemieke schreef:

   wat bedoel je met alles wat anouk nalaat. Ze doet juist alles wat nederland de laatste jaren heeft nagelaten: aandacht voor haar lied (je kan er van houden of niet), ZELF beslissen (en niet de tros lekker laten beslissen) over het optreden, zich bemoeien met het licht, camerawerk, zich niet te veel inlaten met “lekker genieten, tis hier zo gezellie, lekker feesten, maar juist meer concentratie op het lied en performance. Ze laat het niet allemaal op haar afkomen en kijkt wel wat er gaat gebeuren (Sieneke,) als een gek lopen feesten en doen alsof ze god is (toppers), een instelling van acht t komt toch wel goed, tros zorgt daar wel voor (3j’s). nee zelf actie, vind ik heerlijk, en dat is wat we ook nodig hebben.

   Wat Anouk dus nalaat is het gezellig promoten, feesten, talloze interviews geven, het oh zo gezellig vinden en op het laatst denken: shit, we moeten ook nog wat op het podium doen, wat naar mijn idee geen invloed heeft op een goede afloop, juist het tegenovergestelde hebben we de laatste jaren gezien.

 19. sflover schreef:

  vraag aan redactie:
  kunnen jullie ook personen blokkeren/bannen? ik, en met mij meerdere anderen, heb(ben) het wel gehad met de negativiteit en soms ronduit beledigende reacties van een zekere Peter..

 20. Kevin schreef:

  Ach, hoe meer Peter zich opwindt, hoe leuker het is als Anouk straks wel de finale haalt. Ik hoop dat hij dan ook gewoon reageert en toegeeft dat hij er naast zat.

 21. Hans P. schreef:


  Izapad:

  Anouk zakt weg naar een 9e plaats bij de wedkantoren….

  Zakt weg, zakt weg…

  Als ze op de 18e uiteindelijk als 9e op het scorebord eindigt hoor je mij niet klagen. Dat zou onze beste prestatie sinds 2000 zijn.

 22. Hans schreef:

  Op twitter en buitenlandse sites reacties overwegend positief. Als je alles bij elkaar bekijkt het meest positief samen met Denemarken. Ook de bookmakers laten haar weer stijgen! Een finaleplaat zit er wat mij betreft 100% in! Dit lied valt op en is anders. Je gaat niet bellen voor je nummer 2 of 3 maar alleen voor wat voor jou eruit springt en voor vele is dat dit lied. Ook bij eurovision statistics staat zij op de tweede plaats als je kijkt naar hoe vaak het het favoriete liedje is. Kortom mensen wij scharen ons achter Anouk 2013 gaat het worden, wij in de finale.

 23. Peter schreef:

  @SFLover: ik beledig niemand hier, dat maak jij er van. Je mag dus alleen maar positieve reacties plaatsen? In welk land ben jij geboren? Rusland? Je mag hier gewoon je mening plaatsen, jij ergert je aan de negatieve reacties van mij, ik erger mij aan de hosanna en positieve reacties van o.a. jou. Dus wat is jouw probleem?

 24. Peter schreef:

  @Annemiek: juist het laatste wat jij aanhaalt moest van alle bloggers juist gedaan worden, dan zat je tenminste safe. Dit jaar de omgekeerde wereld van al de hypocrieten hier. Wanneer a.s. dinsdag blijkt dat we wederom niet door zijn naar de finale zijn dat juist degenen die vooraan staan om te zeggen: zie je wel, ik wist het wel.

 25. Peter schreef:

  @Hans: En dat is nu juist het probleem. Dat zijn namelijk niet de televoters die deze reacties plaatsen of wedden in wedkantoren. Het overgrote deel is nog altijd het kijkerspubliek en daar zal Nederland niet bij scoren om dat het niet opvalt en als het al opvalt dan is het door de saaiheid van het nummer en uitvoering.

  • hans schreef:

   @peter wij zullen zien….zelden is een inzending die zo hoog scoort bij de bookmakers en fans niet in de finale gekomen. Dus ik verwacht finale en top 10 in de finale. Wie gelijk heeft jij of ik… wij zullen het zien op 18 mei.

 26. Celine schreef:

  Nou Peter wie zou volgens jou dan moeten gaan naar het songfestival voor NL?? en met wat voor soort nummer?

 27. Peter schreef:

  Er gaat wat mis hier

 28. Peter schreef:

  @Celine: Ben geef fan van Anouk, maar met een beter nummer was het geen probleem geweest. Het is niet voor niets dat bijna geen enkel radiostation in Nederland dit nummer van haar draait. Je houdt alleen maar haar oude nummers voorbij komen. Een nummer als “Lost” had ik beter op zijn plaats gevonden. Verder zijn er genoeg goede artiesten die zouden kunnen gaan, maar ja als je hier namen noemt wordt je met de grond gelijk gemaakt. Ik noem een: Wihtin Temptation, Racoon, Wende Snijders, Caro Emerald, etc etc.

 29. Sven schreef:

  Ik zou (nu al!) stoppen met het inzenden van BN-ers. Net als Denemarken, een NF organiseren waar IEDEREEN aan mee mag doen, en er een jury in zetten die niet zijn eigen vrienden kiest (John de Mol, 2012).

  Ik heb vertrouwen in Anouk. Of gaat dit een Edsilia Rombley 2007-geval worden? Dat iedereen zeker is van een finaleplaats en het uiteindelijk niet gebeurd

 30. Davidovich schreef:

  Artikel met Peter in het Parool (is blijkbaar interview met Veronica magazine) http://www.parool.nl/parool/nl/23/MUZIEK/article/detail/3437814/2013/05/07/Gordon-wordt-depressief-van-Songfestivallied-Anouk.dhtml

  Laatste regel is hilarisch “Wel krijgt hij kippenvel van de powerballad van Rusland en ook Ierland (‘mogelijke winnaar’), België (‘fantastische stem’), Finland (‘leuke act’), Armenië (‘wat goed is dit’) en Noorwegen (‘zeker top-10’) ziet Gordon ver komen.”

  • Br@m schreef:

   En wat is de wijze les die wij hieruit leren: Gordon heeft net zoveel verstand van het songfestival als een koe van koffie zetten.

   • Hans schreef:

    Haha, inderdaad! Maar dat wisten we na Shine al! En het feit dat Gordon Anouk zo slecht vindt, zal ze alleen maar opvatten als een compliment.

 31. john schreef:

  Dit gaat het worden we gaan eindelijk weer een keer naar de finale.

 32. sflover schreef:

  ach gordon.
  heeft altijd met iedereen ruzie en anderen hebben het altijd gedaan en zijn het schuld. kan hij weer een open brief schrijven over het onrecht hem is aangedaan en dat zijn reputate wordt bedoezeld. Geeft radiostations de schuld dat ze zijn muziek boycotten, etc etc.
  Betere zanger/es -> Anouk
  Meer Hits -> Anouk
  Betere componist -> Anouk
  Succesvollere soloartiest -> Anouk
  Gordon heeft een erg groot ego….heb het wel beetje gehad met zijn commentaar op anderen. En ja smaken verschillen, maar Gordon’s mening is mening en geen kennis van zaken..

 33. Rob schreef:

  Zucht! Gordon moet ook weer eens wat zeggen, uitgerekend hij……die als een Bokito danste in Moskou en met de allerslechtste inzending aller tijden ” Shine”.