21u semi 2: Wie gaan er nog meer naar de finale?

Dit vind je misschien ook leuk...

67 reacties

 1. Wouter schreef:

  – Hongarije
  – Finland
  – Azerbaijan
  – IJsland
  – San Marino
  – Noorwegen
  – Israel

  zijn mijn favorieten… de andere 3 maken me niks uit, hoewel ik wel denk dat ook Georgie en Griekenland doorgaan

 2. johanve schreef:

  Ik hoop op:
  Malta
  Ijsland
  San Marino
  Azerbeidzjan
  Noorwegen

 3. Wolf schreef:

  Mijn favo’s.

  -Hongarije in ieder geval
  -Finland
  -Noorwegen
  -Azerbadzjan
  -Malta
  -San Marino
  -Griekenland
  -Letland

  en deze twee gaan wel door;

  -Georgie (Running Scarred v.2)

  -Roemenie. (Het is Roemenië. die gaan altijd wel door)

 4. Ro schreef:

  Hongarije, San Marino, Griekenland, Zwitserland, Azerbeidzjan, Malta, Noorwegen, Finland, Israel & IJsland.. zijn hopelijk de qualifiers..

 5. MarkK schreef:

  Verwachting: NOO, MAL, GRI, SAN, IJS, AZB, FIN, GEO, MAC, HON

  Hoe fijn zou het zijn – ook voor image Songfestival – als ROE er uitvliegt!

 6. MichielV schreef:

  Ik ben groot fan van Noorwegen, dus ik hoop dat ze een fantastisch optreden neerzet, naar de finale gaat en daar een gooi gaat doen naar de winst.

  Verder hoop ik zeker dat San Marino, Israel, VJR Macedonië en Finland er ook bij zitten. Georgië en Azerbeidzjan vind ik ook wel aardig, maar die halen het sowieso wel.

 7. Mien Scheurwater schreef:

  Ik vind die Noorse ijskoningin afschuwelijk maar ik vrees dat ze wel door zal gaan, meestal zo met afschuwelijke nummers. Hopelijk valt de afstraffing zaterdagavond. Doe mij maar IJsland en Hongarije.

  • annemieke schreef:

   Ik vind Noorwegen fantistisch, zo zie je maar dat smaken verschillen

 8. Stanislav schreef:

  Dat velen San Marina zo mooi vinden… Het tigste nummer ala I Will Survive. Ik vind het een verschrikkelijk nummer en hoop dat t niet doorgaat Maar ieder ze mening!
  Noorwegen mijn favoriet )))

 9. Henk Jan schreef:

  Dit is echt een heeeeeeeeeeeeeele lastige. Dit is mijn lijstje, voorkeur gemixt met voorspelling:

  DOOR NAAR DE FINALE ZIJN

  AZERBAIJAN
  NORWAY
  SANMARINO
  GEORGIA
  ISRAEL
  MALTA
  FINLAND
  LATVIA
  BULGARIA
  MACEDONIA

  Ik zou zelf stemmen op Finland, San Marino en Azerbeidzjan. Maar ja, we hebben al mogen stemmen in de eerste semi! ;-)

 10. Henk Jan schreef:

  Hopelijk gaat Griekenland eruit. Zo’n liedje verdient het niet om in de finale te staan. Daar gaat anders het imago weer!

  • Wolf schreef:


   Henk Jan:

   Hopelijk gaat Griekenland eruit. Zo’n liedje verdient het niet om in de finale te staan. Daar gaat anders het imago weer!

   Wélk imago?

   Griekenland is gewoon vrolijke ska/poprock. En mijn favoriet dit jaar. Dat het jouw smaak niet is.

   Wat betreft je mening over Hongarije. Ik ga er niet meer op in. Maar er zijn artiesten die weliswaar wel hebben bevestigd dat Eurovisie hun geen moer boeit. Onder andere Litouwen en ach. :)

   Hongarije is een andere favo en ik hoop hem ook in de top 5 te zien.

   • Toni (Belgium) schreef:

    Voor mij is Moldavie , Italie , Nederland en griekenland echt mijn favo’s ! Enjoy it tonite

 11. Henk Jan schreef:

  Meest belachelijke optreden vanavond: Roemenië. Trieste vertoning. Gevolgd door Griekenland: belachelijk! Hongarije mag ook in de onderste regionen komen. Een artiest die chagrijnig op het podium staat en het allemaal geen ene moer lijkt te schelen mag er linea recta uit!

 12. margreet buitendijk schreef:

  Ik zou het leuk vinden als : IJsland , Zwitserland , San Marino , Noorwegen , Georgië , Israel , Malta en Hongarije zeker doorgaan .

 13. Lilian schreef:

  Ik hoop op Azerbeidzjan, Noorwegen, San Marino, IJsland, Finland, Georgië, Israël, Malta, Zwitserland en Macedonië.
  Ik hoop dat Griekenland er dit jaar NIET bij zit. Vindt dit de slechtste inzending ooit. Zo ook Roemenië. Eigenlijk vind ik het wel een leuk lied maar die hoge stem en dat gezicht wat hij er bij heeft. Ik ben altijd fan van Roemenië. Dit jaar mogen ze van mij vanavond naar huis.

  • ron schreef:

   Ja lil Azerbeidjan blijft elk jaar jouw favoriet hihihihi, ik ga voor Italie.

  • Toni (Belgium) schreef:

   Slechtste ooit ?! hahahaha LOL ! Iedereen euforisch dat Ned en Bel erdoor is! Nee ik vind Griekenland af ! slechtste ooit nooit! er zijn veeeeeeel meer slechtere inzendingen de revue gepasseerd de laatste jaren! De toppers , Sieneke om maar een paar te noemen!

   • Wolf schreef:


    Toni (Belgium):

    Slechtste ooit ?! hahahaha LOL ! Iedereen euforisch dat Ned en Bel erdoor is! Nee ik vind Griekenland af ! slechtste ooit nooit! er zijn veeeeeeel meer slechtere inzendingen de revue gepasseerd de laatste jaren! De toppers , Sieneke om maar een paar te noemen!

    Ik snap dat ook niet. en geef je groot gelijk. Sieneke en de toppers droegen net zo veel bij aan het “carnaval”gehalte van ESC als Roemenie nu. Griekenland IS niet eens een carnaval act; ja, ze dragen kilts. Als men misschien de moeite nam naar de tekst te luisteren. (uiteraard de vertaling) dan zouden ze de diepe betekenis kunnen snappen ipv het afkraken op hoe het eruit ziet.

   • Hans schreef:

    Sterker nog: ik vind deze Griekse inzending één van de beste uit dat land ooit. Eindelijk eens niet zo’n afgezaagd eurovisie-dansnummertje-met-een-Grieks-sausje.
    De diepe betekenis heb ik nog niet begrepen, maar misschien dat Jan Smit die vanavond gaat uitleggen: het nummer is op zich al origineel en pakkend genoeg, dus mag van mij rechtstreeks door naar de finale.

 14. Hendrik schreef:

  Vanavond weer een halve finale. Dit keer helemaal ontspannen kijken en niet stressen tijdens de interval-acts en uitslag want Nederland is al door naar de finale . Ik heb hieronder mijn voorspelling staan. De volgorde in mijn lijst is van hoe zeker ik ben dat een land zich plaatst. Dus van de nummer 1 ben ik heel zeker en van de nummer 10 het minst zeker. Ik baseer mijn lijstje op: smaak, verwachting, stemgedrag van eerdere jaren, wat de media schrijven en ook stop ik er express een land tussen waarvan iedereen denkt die haalt het niet maar dan haalt die het toch. Ach het blijft gokken he

  1. Griekenland
  2. Azerbeidzjan
  3. Noorwegen
  4. Malta
  5. Israel
  6. Ijsland
  7. Bulgarije
  8. Macedonie
  9. Roemenie
  10. Zwitserland

 15. Hebbuzz schreef:

  De landen die doorgaan hebben meteen 70% kans op ingedeeld te worden bij de tweede helft en dus mogelijk een betere uitgangspositie samen met Oekraine, Denemarken en Italië die ook in de laatste helft zitten.

  Het wordt sowieso een prachtige finale denk ik

 16. Frank schreef:

  De enige 2 welke ik enthousiast van wordt zijn Hongarije en Noorwegen, alle andere deelnemers krijgen een onvoldoende.

 17. hoi schreef:

  Ik hoop op Noorwegen, San Marino, Israel, IJsland, Macedonie, Finland, Georgie, Zwitserland, Azerbeidzjan en ik denk dat Bulgarije ook doorgaat.
  Hopen dat Armenie, Griekenland en Roemenië afgestraft worden!

 18. Norman schreef:

  Ik hoop dat Macedonië door gaat, om Esma als persoon, om Vlatko als zanger, om het liedje en om Macedonië als land. Als Nederlander waardeer ik het ook, dat ze in Amsterdam zijn geweest. Als het vanavond lukt, zie ik ze zaterdag in de top 10, in de veronderstelling, dat de ex-Joegoslavische landen toch nog een beetje saamhorigheidsgevoel hebben.
  Dan zouden alle odds en polls zijn gelogenstraft, ook daar zou ik me over verheugen.

 19. Guidje schreef:

  Ik hoop op Hongarije, IJsland, Malta, San Marino en Noorwegen. Voor de rest maakt het me niet zoveel uit, ik verwacht dat veel van de voormalige Sovjetrepublieken doorgaan.

 20. Lilian schreef:

  Ja Ron Azerbeidzjan heeft ook elk jaar goede liedjes maar Italië is vanavond nog niet aan de beurt. Italië moet gewoon het songfestival winnen. Dit nummer vind geweldig. Hé we zijn het een keer met elkaar eens.

 21. J1. schreef:

  Ik hoop op Noorwegen,Georgie,Malta,Azerbeidzjan,IJsland,Israel, Hongarije en Zwitserland….de overige inzendingen kunnen me niet zo boeien! Hoop toch echt niet dat Roemenië doorgaat,Griekenland zal wel doorgaan,maar hoop dat die kermis wordt afgestraft in de finale! En ik hoop dat er zowiezi geen vals zingende deelnemers doorgaan,net zoals Ierland afgelopen dinsdag!(leek wel een kat in nood)

  • Ro schreef:

   Met alle respect J1. Ierand was niet vals..!

   • kris schreef:

    serieus????zo vals heb ik ze zelden gehoord op het songfestival! echt het hele nummer was ie vals, ik val natuurlijk niet over af en toe n nootje vals… wat mij betrefd onterecht door en litouwen ook.

   • J1. schreef:

    Ja toch? dacht al dat het aan mijn oren lag? Vond het echt vals(net als Slovenie).. denk dat Ierland punten heeft gekregen van televoters vanwege die gespierde tattoo-kerels ;-)

   • Ro schreef:

    Dan zou ik mijn oren maar eens laten nakijken schat, want er is iets mis met je.. Als je het nou over Litouwen zou hebben krijg je groot gelijk, maar Ierland.. Laat me niet lachen..

   • J1. schreef:

    Ik ben je schat niet…en er niks mis met mij,ben niet de enige die het heeft gehoord! Btje jammer om beledigend te gaan doen,omdat ik andere mening/gevoel heb…

    On Topic: ongelooflijk dat Roemenië en Armenie door zijn en Israel niet

   • Hans schreef:

    Ik vond het ook niet vals, maar blijkbaar praten mensen elkaar graag na. Vanaf de nationale finales in Ierland achtervolgt dit hem al. Helemaal niet slecht gezongen in de halve finale en wat mij betreft verdiend door.

 22. harm stirnberg schreef:

  Yessss,ik heb een kaartje gewonnen voor zaterdag in de la Mar met Cornald Maas. wowww

 23. Rob schreef:

  Hey Harm, ga je alleen? Ik heb ook 1 kaartje, en ga alleen.

 24. harm stirnberg schreef:

  Ja Rob w.s wel weet niet of ik 1 of 2 kaartjes krijg. Lijkt me leuk je te treffen daar. Maar ben denk ik ook alleen dus extra gezellig.

 25. Hans schreef:

  Voor mij mogen door: Noorwegen, Griekenland, Macedonië, Malta, Hongarije, en vooruit, Azerbeidzjan….en daar zou ik het persoonlijk bij willen laten. Zou het niet mooi zijn als de jury kon zeggen “onvoldoende kwaliteit, deze keer slechts 6 landen die doorgaan!”

 26. harm stirnberg schreef:

  Mijn favorieten vanavond: Noorwegen, San Marino, Azerbeidzjan, Griekenland,, Malta, Macedonië, Ijsland, Zwitserland, Israël, Georgië. Kijken of ik er weer 9 vande 10 goed heb net als dinsdag. Litouwen had ik op de allerlaatste plaats en had hiervoor Kroatië getipt.

 27. Daniel schreef:

  Ik hoop dat in ieder geval Noorwegen en Hongarije doorgaan. De rest vind ik een stuk minder.

 28. J1. schreef:

  was reactie op #29

 29. johannes schreef:

  Maar die Belg Roberto zong toch ook nauwelijks iets zelf? Het achtergrond koor nam bijna alles voor zijn rekening..

 30. Volgens de spelers van het Wereld Songfestival wordt dit vanavond de uitslag: http://tummiweb.com/scorewiz/scoreboard/view/65263/malm—halve-finale-2

 31. Gerardmartin schreef:

  Is er eigenlijk iemand die Noorwegen niet te pruimen vind zoals ik? (op Mien na). Ik snap niet wat er nou zo geweldig is aan die computerdreun.

 32. Nordman schreef:

  Dus de TROS kijkt alvast naar mogelijke locaties bij winst. Jammer voor ons en de TROS, maar we gaan volgend jaar naar Kopenhagen.

 33. Nicky schreef:

  YYYYIIIIHHHHAAAA! Eindelijk is het vanavond zover: de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival Malmö 2013. Ik vind dit een zwakkere halve finale i.t.t. de eerste halve finale van dinsdag.

  Dit is mijn top 17 van de tweede halve finale van vanavond:

  01. Azerbeidzjan
  02. Georgië
  03. IJsland
  04. Israël
  05. Zwitserland
  06. San Marino
  07. VJR Macedonië
  08. Roemenië
  09. Finland
  10. Malta
  11. Armenië
  12. Noorwegen
  13. Albanië
  14. Bulgarije
  15. Letland
  16. Griekenland
  17. Hongarije

  Wat vind ik het jammer dat ik niet in deze halve finale mag stemmen! :(

  Natuurlijk hoop ik dat mijn top 10 doorgaat, maar ik denk dat de volgende 10 landen doorgaan naar de finale (of dat door de kwaliteit van het lied of door iets anders komt laat ik wijselijk in het midden):

  01. Azerbeidzjan
  02. Finland
  03. Georgië
  04. Griekenland
  05. IJsland
  06. Israël
  07. Noorwegen
  08. Roemenië
  09. San Marino
  10. Zwitserland

  Ben eens benieuwd hoeveel ik er juist ga hebben. Vorig jaar had ik 8 van de 10 landen juist voorspeld.

  Heel veel succes gewenst aan alle deelnemers aan dit Songfestival! Doe jullie uiterste best en geniet van jullie moment op het podium! Winnen is natuurlijk altijd wel (een beetje) belangrijk, maar ook vooral jezelf bewijzen. Vergeet vooral niet dat jullie eigenlijk allemaal al een beetje winnaar zijn want jullie hebben het recht gewonnen om jullie land te verdedigen op het grootste, meest spraakmakende, populairste muziekfestival ter wereld! Dat de beste mag winnen! En uiteindelijk komt kwaliteit toch altijd bovendrijven hé, niet?!

  Aan iedereen die kijkt en/of luistert waar ook ter wereld, héél véél kijk- en luisterplezier gewenst vanavond! Geniet van de show, het spektakel, de sfeer, de magie, … !

 34. Inge schreef:

  Noorwegen moet sowieso door en mag wat mij betreft het hele gedoe winnen! Verder wil ik San Marino sowieso door hebben en Finland. Roemenië moet absoluut achterblijven in de semi, al is de kans klein dat het gebeurd..

 35. RobbieR schreef:

  Ik vond Slovenië en Kroatië tegenvallen..
  Ierland was best goed..

  Voor vanavond, Noorwegen, Macedonië, San Marino, Hongarije, Malta, Griekenland, Zwitserland, Israël, IJsland,

 36. Elina schreef:

  Go greece!!:) agapi!!!

 37. RobbieR schreef:

  Letland viel mij enigszins mee

 38. Celine schreef:

  wat is Bulgarije verschrikkelijk zeg, mens kan niet eens zingen, ze kraait maar wat t enige leuke was die doedelzak

 39. Gerardmartin schreef:

  Heel eerlijk gezegd vond ik het allemaal teringherrie vanavond op IJsland en Hongarije na. Mijn persoonlijke finale zou a.s. zaterdag heel klein zijn !

 40. Elina schreef:

  Omg die dracula uit Roemenië is door.. :/

 41. guy schreef:

  hongarije door, yes!!! en romenië door, what the F! israel met het schreeuwlelijk lied en jurk gelukkig ook niet door. Toch best tevreden over de qualifiers!

 42. RogEsc schreef:

  Toch wel triest voor San Marino, Nederland kent het gevoel

 43. Wim1970 schreef:

  Armenië door, onbegrijpelijk. Alleen daarom hoop ik dat Azerbeidzjan wint zaterdag :-)

 44. Piksey schreef:

  Iemand hier is echt ziek .. Heel triest :-(

  • Wim1970 schreef:

   Armenen zijn zelf ziek!

   • Valdis schreef:

    Ben heel blij dat Armenië door is.. en ze gaan ook nog hoog scoren op zaterdag! Denk erover (ook aan de turkse lul die in je mond op dit moment) en nu ga maar lekker slapen takkehomo))

   • Watcher schreef:

    Bovenaan deze site staat:

    Reageren op berichten? Graag, maar hou je aan de fatsoensnormen.

   • Wim1970 schreef:

    Zo, jij bent agressief! Zijn alle Armenen zo agressief? ‘t Zou me niks verbazen, ze kunnen alleen maar ruzie maken.

 45. Starkoo schreef:

  Israel was gewoon vals in de hoge noten, de Bookies zetten ons weer op 7 en 8, ze zijn niet te volgen, juist met het weg vallen van Israel en San Marino
  (zong niet zuiver genoeg) is de kans op top 5 veel hoger!

  Ook had ik Zwitserland verder verwacht!

  Tevens is bloot niet beloond zoals Letland en Israel ( zag haar borsten lol)

 46. Wim1970 schreef:

  Als Armenië er vorig jaar bij was in Bakoe, had ik sympathie voor dit land gehad, maar dat heb ik nu absoluut niet.

 47. Nena schreef:

  Er is niets dat zoveel emoties losmaakt als het songfestival, dat blijkt wel. Door zenuwen wordt men lichtgeraakt :)

  Zit nu alweer in de stress voor morgenavond, nu we zover gekomen zijn wil ik ook graag heel hoog eindigen!
  Wat ik onbegrijpelijk vind is dat Roemenie door is. Ongelooflijk! Een van de slechtste nummers die ik ooit gehoord heb.