Malmö live: Griekenland, Israël en Armenië

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. johanve schreef:

  dit verdient wat mij betreft geen finaleplaats.
  Maar zal denk ik wel genoeg stemmen krijgen om wel in de finale te komen!

 2. Maarten schreef:

  Met dit nieuwe punten systeem kan het lastig worden voor Griekenland om in de top 10 te komen van de finale. We zien het wel.

 3. jim schreef:

  Ow en hoe werkt dat nieuwe puntensysteem dan?

 4. Sem schreef:

  Ja ik ben ook benieuwd hoe dat precies werkt!!

 5. Niels6 schreef:

  Het nieuwe systeem werkt als volgt:

  Voorgaande jaren was het zo dat de jury van elk land alleen een top 10 van liedjes samenstelden. De overige landen die niet in deze top 10 voorkwamen haalden zo geen punten en waren daarmee gelijk aan elkaar. Dit jaar is het zo dat de jury’s een ranglijst moeten maken van alle liedje (dus in onze semi een top 16, in de semi 2 een top 17). Daarbij is er verschil tussen elk liedje. Waar nu iemand op 1 staat bij de televoting en 14 bij de jury (=15) en een ander land 7 bij de televoting en 7 bij de jury ook 7 (14), dan staat dat laatstgenoemde land boven het eerst genoemde land.

 6. Sem schreef:

  ah oke thanks! goeie beslissing. ben heel benieuwd hoe dit voor Anouk uitpakt.

  • eric schreef:

   das dus HEEL ongunstig voor ANOUK. Ik schat zo in via de polls en de bookmakers dat nederland bij de vakjury rond de 4 a 5e plaats komt. De tekevoting zal niet zo gauw voor birds gaan ik denk zelf 12 a 14 . Dat wordt dus 16 a 19 Dus tel uit uw verlies .Het heeft dus alleen profijt voor middelmatige liedjes die overal in de middenmoot komen te staan bv liedje die 7 bij juru en 7 bij televoting komt zal dus snel hoger dan anouk eindigen

 7. Meme schreef:

  Griekse rommel! Elk jaar overated

 8. Hebbuzz schreef:

  Griekenland:
  Nu nog erg rommelig in de regie, maar het komt straks ongetwijfeld nog goed. Naar de finale, op eigen kracht.

  Israel: Indrukwekkende vocalen, indrukwekkende reet. Lelijke shots van achteren, maar gemiddeld wel mooi in beeld gebracht in de blauwe stijl van Milim. Gaat wel naar de finale.

  Armenie: waardeloos gebracht op zijn 3J’s. Nauwelijks contact met de camera en een windmachine die er voor niets bij staat. Gitarist met een afgezakte baard. Ze hebben natuurlijk de diaspora in Israel, Frankrijk mee en de Georgen als buren. Ik gok voor Armenië op een 12/13e. Een ander land zou laatste geworden zijn met dit zouteloze optreden.

 9. Jeroen schreef:

  Wie zingt de backing vocals bij Lonely Planet? Ik hoor wel een stem, maar zie niemand anders zingen.

 10. Nordman schreef:

  Griekenland: Weet niet of ik de belichting en achtergrond wel echt bij het nummer vind passen. Blijf het een opvallend nummer vinden waarmee de Grieken weer de finale gaan halen.

  Israel: Klinkt live zeer goed. Oh en lol @ ‘Israël heeft de jongere zus van Catherine Keijl naar Malmö gestuurd’

  Armenie: Ik vind zijn stem mooi, maar het lied is denk ik te zwak om zich te kwalificeren. Mocht het wel naar de finale gaan, dan zie ik het in elk geval bij de laatste 5 eindigen.

 11. ray schreef:

  Waarom zouden televoters niet voor Anouk gaan? Albanië kreeg televoters ook mee met een moeilijk nummer..
  Je moet de jury’s ook niet te hoog inschatten dat heeft het verleden wel uitgewezen.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Welk verleden?
   Over het algemeen doen jury’s wel aardig wat ik wil, altijd makkelijk om de jurycomponent goed in te schatten voor bij de bookmakers:)

 12. RiaNL schreef:

  Griekenland blijf ik toch wel leuk vinden, het klinkt lekker Grieks, in elk geval vind ik dit leuker dan de inzending van vorig jaar. Een finaleplaats zou zo maar kunnen.
  Israel klinkt erg goed, Moran Mazor heeft een prima stem en haar liedje een mooie melodielijn. Ik zie een finaleplaats wel zitten voor haar.
  Armenie doet me helemaal niets. De zanger kan zeker zingen, maar het geheel spreekt me totaal niet aan. Wat mij betreft mag hij lekker in de semifinale blijven steken.

 13. Leendert Jan schreef:

  Oh Israël, die jurk… Waarom luisteren jullie niet?