Songfestival 2014 wordt samenwerking AVRO en TROS

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Patrick schreef:

  Sounds good to me! Een mooie nationale finale met goede liedjes, en nu WEL een open inschrijving.

  En gelijk weg met Daniel Dekker en Jan Smit uit het commentatorshokje!

 2. Nordman schreef:

  Wat ben ik blij dat ze met de AVRO gaan fuseren! De AVRO weet hoe je (grote) shows professioneel moet aanpakken. Nu nog een mooi resultaat voor Nederland dit jaar en het kan alleen maar beter worden.

 3. Daniel schreef:

  En nu maar hopen dat we niet weer terugzakken naar het niveau draaiorgel-volendam-verentooi.

 4. Harold schreef:

  Gelukkig is de kans op tokkie rommel met de AVRO erbij een stukje kleiner. Maar ik had toch eigenlijk liever een omroep als BNN of VARA erbij gehad.

 5. gj schreef:

  Hopelijk het jESF succes nu naar ESF brengen :)

 6. Jeffreeh schreef:

  Hopen dat Birds een positief effect gehad heeft. Het nationaal songfestival (een minder stoffige naam zou al een mooi begin zijn) 2012 was natuurlijk van verschrikkelijke kwaliteit. Getalenteerde artiesten van Nederland: gewoon meedoen! Maak kwalitatieve nummers, denk niet in ‘songfestival clichés’.

 7. BettyB schreef:


  Daniel:

  En nu maar hopen dat we niet weer terugzakken naar het niveau draaiorgel-volendam-verentooi.

  i couldn’t agree more !!!

 8. Ben schreef:

  Avrotros …. Lulligheid troef. Voorbode van de nwe pmroep.

 9. BettyB schreef:

  “Daar zijn we heel gevoelig voor”

  uhm tuuuuurlijk de tros is zo “ruim denkend” van het ene fiasco naar de andere,
  terwijl het “publiek”al sins dag 1 aan gaf dat het beter kon en moest

  thnk god for anouk

 10. Hans P. schreef:

  Ja, ik las dit vorige week al in Eurovision Artists Magazine. Goed nieuws, denk ik, dat de AVRO zich er ook mee gaat bemoeien en, dat staat tenminste in EAM, dat de publieke omroep er een behoorlijk bedrag voro gereserveerd heeft!

 11. mike B schreef:

  half goed nieuws

 12. kris schreef:

  ik had het ook wel leuk gevonden wanneer BNN, omroep MAX of POWned dit zou organiseren. Dan gaat het iig allemaal op de schop!!!
  en nu die volendammer uit het commentaar hokje aub!!! mogen ze van mij al dit jaar mee beginnen hoor!!!

 13. Sven schreef:

  De AVRO doet al namens Nederland mee aan het Junior Songfestival. Vorig jaar werden we van de 12 landen 7e, het jaar daarvoor 2e.
  De AVRO heeft dus al enige ervaring met een songfestival. Vorig jaar organiseerden ze de Eurovisie-finale.
  Ben erg blij met deze beslissing!

 14. Richard schreef:

  En werkt cornald Maas niet voor de AVRO?

 15. Pompelmoentje schreef:

  Goed nieuws, nu de TROS nog ff dumpen. En met de TROS ook Daniël D. en Jan S. skippen! En Cornald Maas terug waar hij hoort….in het hokje van de commentatoren!

 16. Gerardmartin schreef:

  Ik had eigelijk gehoopt dat de EO het zou overnemen….!

 17. Robbert-Rotterdam schreef:

  Oh, voor mij hoeft er in 2014 helemaal geen nationaal songfestival te komen. Mocht er dit jaar een nationale voorronde geweest zijn, dan was er nooit zo’n mooi lied uitgekomen als ‘Birds’.
  Ze moeten een ‘out of the box’ artiest sturen en die zelf een lied laten kiezen Het Nederlandse volk kiest altijd het verkeerde nummer.

 18. Mien Scheurwater schreef:

  Wat joe see!

 19. Jesse schreef:

  Maar dan moet je wel een artiest hebben waarvan je kan vertrouwen dat diegene wèl goed kan kiezen. Want toen we Edsilia en Hind zelf lieten kiezen liep dat ook slecht af. Dus alleen een echte professionele artiest van het formaat Anouk a.u.b. en anders gewoon een nationale voorronde wat mij betreft.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Even aanvullen: die echte professionele artiest moet er een zijn die werkelijk ‘out of the box’ durft te denken of gewoonweg ‘out of the box’ zijn. Edsilia en Hind zijn beiden ook professioneel en perfectionistisch, alleen die dachten het te redden door juist mainstream te denken en een liedje te kiezen zoals alle andere.
   Professionaliteit is ook een belangrijk punt. Iemand die staat op goed geluid, goede belichting en weet hoe je naar de huiskamer kunt overtuigen. Iemand die weet wat hij wil en dat naar de crew kan uitdragen. In dit opzicht ben ik wel een beetje huiverig voor weer een nationaal songfestival, waar waarschijnlijk de echte goede artiesten zich niet aan wagen.

 20. dikc knoth schreef:

  Anouk in Vera Lynn styl 70 jaar terug in de tijd.
  Kans op laatste plaats

  ;t Gooi snapt niet dat de rest van Neder;land een andere smaak heeft.
  Kandidaten van Voice kids of the Voice hebben meer kansmakers dan een bestaand artiest.

  Wat een dramatisch liedje in vera Lynn styl

 21. Robbert-Rotterdam schreef:

  Tja, en Dikc, jij schijnt niet te begrijpen dat Eurovisie evolueert. Wat juist de laatste jaren is gebeurd, is dat er in Nederland steeds is geprobeerd een inzending te sturen die ‘typisch songfestival’ was. Dat ‘typisch songfestival’ niet meer bestaat ontging Hilversum, maar blijkbaar ook jou.
  Ook zijn er in de muziekwereld verschillende tendensen. Ooit van Adele of Lana del Rey gehoord? Anouk sluit met haar nummer naadloos aan bij de muziek van deze sterren, en is daarom zeker van deze tijd. Moet je alleen wel muziekkennis bijhouden, anders blijf je denken dat alles wat wat langzamer is een kopie is van Vera Lynn….

 22. Esf2013Malmö schreef:

  Godverdikkeme… hier baal ik nu echt van. De AVRO is natuurlijk wel goed maar die zielige TROS vind het altijd maar nodig verdiensten uit dat lullige Nationaal Songfestival dingetje te halen. En waarom nou!? Dat “Beosong” uit Servië had ook helemaal geen succes, dus dit zal ook wel weer als een flop eindigen.

  *duimt voor wijzigingen in het programma en een interne artiest (zoals Trijntje Oosterhuis) + intern lied*