Armin van Buuren zet deur op kier voor songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

78 reacties

 1. Roel schreef:

  Zo denk ik er ook over. Carte blance.
  Voorrondes zijn iets voor X-Factor of The Voice.
  Dat geeft enkel gezever.

 2. Rob schreef:

  Meteen hoehappen TROS/AVRO! Nederland is nog iet toe aan een nationale finale met meerdere artiesten, eerst zorgen dat de komende jaren het songfestival blijvend populair blijft. Dus Armin : YES!!!!!

 3. Rob schreef:

  Toehappen dus -:)

 4. Levy schreef:

  We zijn op de goede weg, en Sharon Doorson zou ook prima keuze zijn. We wachten het af…..

 5. Nick schreef:

  Gewoon hen combineren….! Hij produceert en zij zingt….Knalluh! BAM!

  • Betty♥Beyond schreef:

   i couldn’t agree more ♥ hopen dat de Tros hier nou ook naar luistert en niet voor een Volendamse-haring-hap-act gaat…

 6. Robbert-Rotterdam schreef:

  Armin van Buuren? Meteen die plannen voor een nationale preselectie in de ijskast zetten. Nu! Mijn eigen voorkeur gaat uit naar andere genres, maar binnen de dance is Armin wereldwijd zo’n begrip en is hij zo populair dat je echt stupide moet zijn, wil je deze kans laten lopen en proberen eerst een of andere voorronde met Marlous, Mai Tai en Kaysee op touw te zetten(beter krijg je niet als je voor een competititie gaat). Doe nog een aantal jaren een grote en unieke naam, waaraan het label ‘eigenzinnigheid’ gekoppeld is en wellicht is dan elk bezwaar bij topartiesten weggevallen om zich aan te melden voor een competitie met meerderen. Nu acht ik dit echt nog te vroeg.
  Over die Sharon Doorsson frons ik echter mijn wenkbrauwen. Ik vind haar echt een middle of the road dance artiest. Niet slecht, maar ook niets echt bijzonders. De nummers die ik van haar heb gehoord vind ik zwaar eentonig en qua niveau niet die van Tooji of Xandee overstijgend. Mag het een betere dance artiest zijn, misschien?

  • ~ René ~ schreef:

   Heb hetzelfde, Armin: leuk! Maar de deuntjes van Sharon Doorson doen mij bitter weinig.
   Laat hem Eva Simons erbij nemen (of misschien krijgt AfroJack nu ineens ook wel lust, mag ook met Eva).
   Of iets pittigs met Nathalie Makoma, of, ja, ja, toch nog een keer met Anouk … iets zoals “Downhill” (http://www.youtube.com/watch?v=M31QQrztcNY)

 7. Nordman schreef:

  Van Buuren, dat zou tof zijn en als de EBU zo graag wil dat het winnende lied hitpotentie moet hebben dan hebben we meteen een sterke kandidaat voor de winst :-P In plaats van een zangeres zou hij ook voor een zanger kunnen kiezen, kan ook een gouden combinatie opleveren.

 8. RobbieR schreef:

  Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  Dat bedoel ik, gewoon wensen doorgeven en er wordt geluisterd.

  TROS/Avro doe dit!!!
  Jammer van Jansen, maar er zijn andere goede zangeressen. Als Sharon gaat met een goede Armin productie zeg ik geen nee.
  Sharon heeft tijd genoeg om te repeteren…

 9. RobbieR schreef:

  En ook zangers natuurlijk, misschien nog beter!!

 10. Gerardmartin schreef:

  Ik ken alleen Anna van Buren met 1 u.

 11. Esc-go schreef:

  Meteen doen! Dit jaar een topzangeres, volgend jaar een topdanceact. Ik weet zeker dat Nederland dan geheid in de top-5 eindigt!

 12. ~ René ~ schreef:

  … en Alexander van Buren, de bekende schaatser

 13. Joëlle schreef:

  Jaaaaaaaa doen! This is what it feels like is zo’n heerlijke plaat en Armin kan zeker wat moois produceren!

 14. Wouter schreef:

  Als ik de baas was geweest van de Tros had ik direct alle ideeen die er nu zijn in de ijskast gestopt, Armin gebeld en een deal maken. Vorig jaar ongelooflijk succes gehad met alle vrijheid geven aan Anouk, waarom nu niet? Hij hoeft van mij geeneens op het podium te staan… zijn naam als Producer is al een ongelooflijke eer. Maar de AvroTros mag wel opschieten want die jongen is zo ongelooflijk druk, over paar weken kunnen die weken zo volgeboekt ziten.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Als TROS/AVRO een goede willen strikken, moeten ze sowieso opschieten. Goede mensen plannen vooruit en houden ook niet van onzekerheden op dat gebied. Dat verklaart m.i. ook waarom ze voorrondes niet zien zitten. Hopelijk zijn TROS/AVRO allang aan het inventariseren welke kandidaten in aanmerking komen en welke ze op korte termijn gaan benaderen.

 15. Esmee schreef:

  How sweet….Maar dan moet ik wel eerst naar die muziek gaan luisteren want ik ben helemaal niet van die richting.
  Maar dat maakt niet uit. Ik ben wel in voor iets nieuws, als het maar top is.

 16. Esmee schreef:

  Bij nader inzien: leuk dat Armin van Buuren dat zegt, maar hij zegt er wel bij dat hij niet weet hoe hij dat momenteel zou moeten doen en dat hij ook nog geen plaat en zanger of zangeres heeft. Met andere woorden: volgens mij zegt hij dat het er voor 2014 nog niet in zit.

 17. Lilly schreef:

  Die Cornald:))
  Ik zou het waanzinnig vinden als Armin zou gaan in 2014.
  De man heeft een geweldige personality op het podium, zijn ogen lachen altijd!
  met een goede zangeres zou die man wel eens voor magische taferelen kunnen gaan zorgen bij eurovisie.
  Ik ben dus VOOR:)))

 18. Misthere schreef:

  Lijkt mij een fantastische combinatie, Sharon Doorson en Armin!! A real dream-team! Armin staat synoniem voor de absolute wereld-top op Trance-gebied en Sharon is een vocaal pop-kanon. Idd, huppakeej, geef ze card blanche en laat ze een heel jaar broeden op een hele vette hit!!!

 19. René U schreef:

  Ik zat meer te denken aan een samenwerking met die andere Sharon… Kips! :-) Die schreeuwt tenminste niet, maar zingt…

 20. Bandido - Georgia schreef:

  Armin van Buuren naar het ESF? Waarom is dit uberhaupt een vraag, de TROS moet direct actie ondernemen en hem strikken, voordat hij van gedachten verandert. En dit is nu eens een artiest die op dit moment populair is, en overal naamsbekendheid geniet. En hij weet als geen ander hoe je een knallend optreden neerzet, zou echt fantastisch zijn!

 21. Peter schreef:

  Hehe, eindelijk dan. Yes, meteen vastleggen die man. Geef hem carte blanche maar dan niet met die doos van een Doorson, maar liever met Eva Simons. Avro/Tros go for it.

 22. mike B schreef:

  HHHmmm hoe moet ik dat voor me zien, een dj die met z’n armen zwaait en aan knopjes draait die het niet doen?
  Doe maar gewoon Eva Simons solo.

  • Lilly schreef:

   Als denemarken een winnende act met nep spelende fluiters kan sturen, en iedereen vind dat prachtig, kunnen wij natuurlijk ook een feestende dj sturen, die net doet of hij live muziek maakt. De zangeres zal wel een zeer goede live zangeres moeten zijn om niet net als Nathalie Horler (cascada) af te gaan wanneer het op live zingen aankomt!

   • Esmee schreef:

    Dat valt op te lossen met meerdere, topzangeressen of zangers in die stijl. als er één zich verslikt, vangen die andere dat vanzelf even op.

  • Esmee schreef:

   Dat valt met een speciaal bedachte act op te lossen. Hij sowieso de compositie, en dan op van die grote schermen van tijdens de live opname erachter geprojecteerd. En dan ook aanwezig op het podium. Misschien niet de hele tijd…

   • Esmee schreef:

    …dan komt hij op een gegeven moment bijvoorbeeld op een hoogwerker over het publiek heen gezwaaid of zo. Het publiek aanmoedigend.

 23. Hebbuzz schreef:

  Carte blanche?
  Mijn stelling is: Als je echt goed bent (op alle vlakken), kun je nooit echt afgaan.

  Ik noem dat hoogmoedswaanzin en schijtlakkerij. Als je nationaal niet de competitie aandurft met andere artiesten, waarom zou je het dan wel internationaal willen?

  In principe heeft iedere artistiekeling carte-blanche in het creatieproces. Een alleenbeslissingsrecht is volgens mij niet bevordelijk voor de kwaliteit (het op de plankenliedjes die niet op albums pasten verhaal).

  Als er nu toch zoveel artiesten opeens geen ‘nee’ zeggen dan kunnen ze ook onderling wel een hoogstaande competitie aangaan. Enige is dat ze dan het risico moeten nemen mogelijk een maandje vrij te zijn als ze niet winnen. Wie dat commercieel niet aankan moet maar niet meedoen.

  Armin van Buren is een grote naam, maar ik vraag me af of hij een drie-minuten-dingetje kan neerzetten dat van de eerste seconden tot het einde pakt. Meestal hebben DJ’s een lange set van tracks achter elkaar om een dansende massa op gang te brengen in een bepaalde sfeer. Op het songfestival heb je maar drie minuten en bovendien te maken met continue sfeerveranderingen in muziek.

  Hoe zien mensen dat voor zich als een wereldberoemde DJ bijvoorbeeld tussen Malta en IJsland moet optreden? Dat gaat volgens mij never nooit niet werken als het lied niet van zichzelf heel sterk is en de zanger(es) bijzonder camerageniek en vocaal goed onderlegd is.

  Doorson heeft geen poot om op te staan met haar eis ‘carte blanche’te willen. Daarmee diskwalificeert zij zich meteen. Een paar kleine dertienineendozijnhitjes zijn absoluut geen garantie.

  Bovendien zou ik elke artiest die niet gewoon JA zegt afschrijven. ‘Geen NEE zeggen’is een zwaktebod. Het is alles of niets. De eer van je land vertegenwoordigen of je niet willen branden aan de ongetwijfeld altijd aanwezig kritiek.

  Laat ze een voorbeeld nemen aan Anouk. Die heeft gewoon gezegd IK WIL. Door wat zij heeft neergezet heeft zij ook laten zien dat je geen enkele rekening hoeft te houden met ‘typische’ songfestivalvooroordelen. Het enige waar de artiesten mee bezig zouden moeten zijn is het creatieve en technische deel. Ik hoor teveel managers- en producerspraatjes. En die zijn nooit gericht op het Songfestival zelf maar op het commerciële gewin en imago van de artiest.

  • MarkusRotterdam schreef:

   N.a.v. reactie 29:
   Ja daar ben ik het in de basis wel mee eens.
   Iedereen begint ineens Carte Blanche te roepen, zonder dat ze internationaal ook maar 1 noot gezongen hebben.
   En ook al is het een “grote” artiest, die kan ook afgaan.
   Iedereen wordt zowat nat als een spons hier als een grote naam geroepen wordt ( en toevallig is het met Anouk goed gegaan), maar hoe reageert iedereen als het een keertje niet meezit?

  • Esmee schreef:

   Zelfs Anouk had geen alleenbeslissingsrecht. Die heeft eerst aan de Tros in besloten kring het liedje moeten laten horen. Als ze het niks hadden gevonden had ze zo weer naar huis gekund. Maar ze vonden het in zijn soort een mooi lied. Daarna zijn ze gaan onderhandelen. Bepaalde dingen moest ze doen, in andere had ze vrije keuze.

  • Esmee schreef:

   @ Hebbuz quoteMijn stelling is: Als je echt goed bent (op alle vlakken), kun je nooit echt afgaan. unquote.

   Zoiets dacht ik vroeger ook. Toch valt dat van te voren nooit te zeggen. Van iemand die op alle vlakken heel goed is, kun je verwachten dat ‘ie heel waarschijnlijk goed zal presteren. Maar mensen zijn geen machines; er kan iets onverwachts misgaan. Al is iemand nog zo goed, en al zal die kans klein zijn.

 24. Matje schreef:

  Als de TROS/AVRO zich aan de voorrondes willen houden zou het dan niet een idee zijn dat de winnaar eventueel met het lied door Armin geproduceerrd gaat worden . Kan dus eventuee;l een combinatie zijn . Zal je ook zien dat grotere namen in de Nederlandse muziekwereld ineens zich wel willen wagen aan deze competitie.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Hmm, niet ieder liedje leent zich voor een Armin van Buuren productie. Stel je voor dat een kleine ballad wint. Kleurt echt niet met een AvB arrangement:)

   • Esmee schreef:

    Kweetniet. Hij heeft, op verzoek, toch ook een beetje samengespeeld met een symphonieorkest?

 25. Roald schreef:

  @Hebbuzz: hier ben ik het met je eens – “ik zeg niet meteen nee” vind ik te omslachtig, en lijkt meer op “liever niet, alleen om mezelf te promoten”. Ik hoor liever een “volmondig JA!”.

  Wat betreft Armin van Buuren: hij gaf zelf al aan niet meteen te weten hoe het gerealiseerd zou kunnen worden, maar hij wil er in elk geval aan gaan werken.

  Toch vermoed ik dat de AVROTROS wil vasthouden aan dat idee van een serie voorrondes; met waarschijnlijk artiesten zoals Johannes Rypma, Jaap Reesema…

 26. johannes schreef:

  Super goed nieuws, altijd al op gehoopt, we will see!!!

 27. Peter schreef:

  Goh wat een vreemde reacties weer. Vorig jaar een en al hosannah toen überbitch Anouk aankondigde mee te doen. Alles wat ze deed of niet deed werd in aanbidding aanvaard op deze blog. Nu geeft werkelijk een wereldact aan mee te willen doen en dan is er ineens kritisch commentaar? Willen al die g**le Anouk aanhangers lekker terug gaan naar de website van haar, en hier niet meer komen. En wat heeft Anouk nu bereikt, 6e in de halve finale (waar een ieder dacht dat ze die met gemak zou gaan winnen) en ‘slechts’ 9e in de finale. En daar zijn we dan blij mee????? Hoe vreemd zit dit volk toch in elkaar.

  • Hans schreef:

   Wanneer zat Nederland voor het laatst in de finale, Peter? Anouk’s finaleplaats en vervolgens een plaats bij de eerste tien was een succes zoals we dat lang niet gezien hebben. Het zou je sieren als je ook eens je ongelijk durfde toe te geven, maar blijkbaar zit dat er niet in. Ga dus lekker naar je Sieneke fansite, want als het aan jou lag zaten we nog in het Shalalie tijdperk. Hoe vreemd zit jouw volk in elkaar.

   • RobbieR schreef:

    Ach laat hem maar lekker, Hans.
    Het slaat ook nergens op wat hij uitkraamt, volgens mij zegt 90 % van de fans dat zij het te gek vinden dat Armin gaat (oa ikke..).

    En idd Anouk heeft toch geleid tot een succes in Nederland. 5 miljoen kijkers is al een hele lange tijd niet gebeurt en zegt al genoeg.

    Dus laat dat schaap onzin blaten,
    wel hoop ik dat de TROS/Avro begrijpt dat zij dit succes voort moeten zetten en gaan onderhandelen met Armin en wie weet gebeurt dat nu wel..

 28. Michael schreef:

  Eva Simons ipv Sharon Doorson en je hebt een dream team. Eva simons stond in 2012 nog in Meerdere landen in de EU op nummer 1

 29. Michael schreef:

  Peter ik heb me vaak geërgerd aan vele reacties van je, maar ik geef je nu deels gelijk.

  alleen ik was wel blij met de 9de plaats hoor :p

 30. Roald schreef:

  Armin van Buuren heeft helemaal nog niet gezegd mee te willen doen, maar dat hij “bij voorbaat geen nee zegt”, al weet hij nog niet hoe 1 en ander te verwezenlijken is. Dat hij uberhaupt een soort toezegging gedaan heeft is waarschijnlijk mede te danken aan de geweldige topprestatie van Anouk, die Nederland na negen jaar ruim naar de finale heeft gebracht (met een gedeelde 5e plaats) en daar meteen een top-tien notering heeft behaald, met 114 punten:)

 31. Lilly schreef:

  Engeland zou er alles voor over hebben om Dj Will.i.am af te vaardigen in 2014. probleem is echter dat grote namen de deur niet op een kiertje willen zetten voor deelname.

  In Nederland heeft de TROS een luxe probleem, werelds beste Dj zet de deur op een kier maar wil volledige eigen zeggenschap. Terwijl de TROS voorrondes wil…
  Dilemma?

  Nee natuurlijk is dat geen dilemma, dat is een “one in a lifetime change” in mijn ogen!!!
  En ongeacht met welke zanger/zangeres hij aan zou komen zou niets moeten uitmaken, de man weet wat hij doet.

 32. Esmee schreef:

  En dan nog iets: Armin van Buuren heeft zichzelf helemaal niet aangeboden. Er is aan hem iets gevraagd en niet eens officiëel.

 33. Lilly schreef:

  Wie zegt dan dat hij zichzelf heeft aangeboden Esmee?
  Nee natuurlijk is er niks officieel nu…maar de Tros is wel op de hoogte van de conversatie tussen Cornald en Armin, daar heeft Cornald wel voor gezorgt. dus verder is het aan de Tros om daar wat mee te doen en met Armin verder in gesprek te gaan!
  Kijken of het haalbaar is en er in ieder geval flink voor open te staan…zeker nu Armin te kennen heeft gegeven dat hij er op zijn voorwaarden best over wil denken, om een nummer te maken voor het songfestival.
  Als ik Tros baas was zou ik daar ook na deze kleine opening meteen op af duiken…daar hoef ik niet nog een nachtje over te slapen.

 34. Harold schreef:

  Alsof echte dance zo goed scoort op het ESF. Not. Maar hij mag van mij gaan hoor.

 35. Hebbuzz schreef:


  Lilly:

  Wie zegt dan dat hij zichzelf heeft aangeboden Esmee?
  Nee natuurlijk is er niks officieel nu…maar de Tros is wel op de hoogte van de conversatie tussen Cornald en Armin, daar heeft Cornald wel voor gezorgt. dus verder is het aan de Tros om daar wat mee te doen en met Armin verder in gesprek te gaan!
  Kijken of het haalbaar is en er in ieder geval flink voor open te staan…zeker nu Armin te kennen heeft gegeven dat hij er op zijn voorwaarden best over wil denken, om een nummer te maken voor het songfestival.
  Als ik Tros baas was zou ik daar ook na deze kleine opening meteen op af duiken…daar hoef ik niet nog een nachtje over te slapen.

  AVRO/TROS combinatie krijgt een nieuwe baas. Dus de huidige TROS-man heeft er weinig over te zeggen.

  @Peter: Wat Anouk bereikt heeft is een (tijdelijke?) maar wel geweldige imagoboost in Nederland van het in ogen van de Nederlanders tot 2012 truttige Songfestival. Zij heeft aangetoond dat je met eigenheid stukken verder komt dan een op het Songfestival geschreven dingetje als Shalali of Shine. Dat zullen wellicht ook de meeste Anouk-haters nog wel kunnen onderschrijven als ze proberen objectief te zijn.

  Overigens heeft Loreen hier een groot aandeel in de imago verbetering.

 36. femke schreef:

  Gewoon doen. Niet eens over nadenken. Het NSF kan dan wel een jaartje wachten toch.
  Ik ga er vanuit dat Armin er dan ook een superhit van maakt. En natuurlijk graag met een topzanger of zangeres.

 37. Robbert-Rotterdam schreef:


  Hebbuzz:

  Bovendien zou ik elke artiest die niet gewoon JA zegt afschrijven. ‘Geen NEE zeggen’is een zwaktebod. Het is alles of niets. De eer van je land vertegenwoordigen of je niet willen branden aan de ongetwijfeld altijd aanwezig kritiek.
  Laat ze een voorbeeld nemen aan Anouk. Die heeft gewoon gezegd IK WIL.

  Elke artiest die niet gewoon JA zegt afschrijven? Dit houdt in dat jij dus de deur wagenwijd openhoudt voor Dries Roelvink, Kaysee, Varna Springer, Vinzzent, Peggy Mays. Want deze artiesten blijven over als TROS/AVRO niet serieus ingaan op “Ja, mits……”-uitlatingen/aanmeldingen van artiesten die boven de middelmaat uitstijgen. Ik ben het helemaal met je eens dat de songfestivalwereld er mooier uit zou zien als befaamde en bekwame artiesten zich in een nationale finale tegen elkaar zouden willen bewijzen, maar tegelijkertijd ben ik ook realistisch: deze categorie WIL niet tegen elkaar uitkomen. Het is dus een kwestie van een droombeeld tegenover de nuchtere realiteit. En wat voor alternatief heb je als ze dat niet willen? Juist ja: onderhandelingen voeren met diegenen die een “ja, mits” hebben uitgesproken. En dat wel snel, want voor je het weet, is het alweer te laat, zijn de agenda’s voor volgend jaar gevuld en zitten we weer met een C-artiest opgescheept.
  En over je grote voorbeeld, Anouk: deze heeft helemaal NIET ‘zomaar’ gezegd: “Ja, ik wil”. Ze heeft heel duidelijk haar eigen voorwaarden gesteld, zoals niet in een vooraf-competitie uitkomen, maar direct aangeduid worden met een liedje van haar eigen keus. Dus daarin verschilt Anouk niet met andere mogelijke kandidaten voor 2014 die niet de strijd met anderen willen aangaan. En ik kan Anouk geen ongelijk geven. Waarschijnlijk zou “Birds” niet eens een nationale semi overleefd hebben, gezien de platte smaak van het Nederlandse volk. Van mij mag de nationale voorronde 2014 volledig het dak op. Mochten er al aardige liedjes tussen zitten, de nationale wansmaak zal er wel voor zorgen dat net dat exclusieve pareltje uitgeschakeld wordt en de middle of the road deun wordt afgevaardigd. Dit moeten wij niet willen….

 38. Hebbuzz schreef:

  @ Robbert-Rotterdam

  Je draait mijn redenering om en ik vind dat je vooralsnof te beperkt denkt. Na het huzarenstukje van Anouk vind ik dat de AVRO/TROS meer commitment én tegelijk kwaliteit mogen vragen. Dat sluit elkaar niet uit. Die uitzonderingspositie voor de artest vind ik de dood in de pot voor de creativiteit. Waar is de prikkel om met iets steengoeds op de proppen te komen in plaats van een halfslachtige goedkope reclame jingle voor zichzelf?

  Vandaar mijn voorstel om een stel groten die willen, tegen elkaar te laten battelen. Beperk de televotes en laat de deelnemende artiesten maar meestemmen op elkaar. Laat de zogenaamde vakjury ook achterwege maar vervang die door echte geschoolde of werkelijk succesvolle muzikanten in plaats van dj’s en tv-presentatoren.

  Dat moet de eerste weg zijn om in te slaan, lukt het je dan niet om 4 grote namen in zo’n competitie te krijgen dan kun je altijd nog terug naar die enkele artiest met hoge eisen. Leveren die geen kwaliteit dan blijft er helaas niets anders over dan terug te keren naar het concept waarin die artiest de strijd aan moet gaan met Roelvinkjes en Double Dates.

  Laat de AVRO/TROS eerst maar eens hoog inzetten, want dat levert ook enorme goede kijkcijfers op, zoveel hebben we met Anouk ook geleerd.

 39. Hebbuzz schreef:


  Robbert-Rotterdam:


  Hebbuzz:

  Mochten er al aardige liedjes tussen zitten, de nationale wansmaak zal er wel voor zorgen dat net dat exclusieve pareltje uitgeschakeld wordt en de middle of the road deun wordt afgevaardigd. Dit moeten wij niet willen….

  De middle of the road uit Denemarken, Rusland, Zweden is al jaren succesvol. Pareltjes worden nu eenmaal vaak niet erkend op het Eurovisie podium. Wil je succes of wil je juweeltjes?

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Ik wil het liefst een juweeltje met succes.

   Als dat niet kan, wil ik een juweeltje

   En verder ben ik ervan overtuigd dat een keuze door het Nederlands publiek er in 90% van de gevallen eentje wordt van noch juweeltje, noch succes. En ik denk niet dat je zomaar het volk het stemrecht kunt ontnemen na alle jaren mét stemrecht. En dan wordt de vraag wil je een kansrijk lied of een kansloos lied dat met veel democratie geselecteerd is.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Verpakking van middle of the road is in Scandinavië ongeveer 1000x beter dan in Nederland. Ik zie dat niet in een jaar veranderen, want in ons land mag verpakking geen geld kosten. Middle of the road verpakt in een Nederlands low-budget jasje zal ook niet erkend worden, zoals die in de periode 2005-2012 geen enkele keer erkend is.
   Ik denk dat succesvolle types als Armin van Buuren er wel voor zullen waken om met zwak materiaal te komen. Heeft ook genoeg geld om te investeren in weer een nieuw wereldsucces. Voor hem geen enkele reden om tijd te investeren in deelname aan een nsf als hij niet eens zeker is van een ticket naar Denemarken en hij weet dat hij via een clip verspreid via YT hetzelfde succes kan bereiken.

 40. RobbieR schreef:

  Hahaha arme Peggy..

 41. RobbieR schreef:

  En Hebbuzz, liever een juweeltje met succes en Anouk was al aardig op weg. Loreen had dat succes nog meer.

  Denemarken en Zweden leveren vaak leuke nummers die gelikt zijn en hitpotentie hebben. Wat de oostblok landen ook al jaren doen..

 42. wtr86 schreef:

  Ik denk eerlijk gezegd dat een nummer zoals only tearsdrops en euphoria ook heus wel had gewonnen in een Nederlandse finale.

  Het probleem ligt niet bij de Nederlander, maar meer bij het schrijven van de nummers. Ik bedoel Glennis Grace, Treble, 3js, Joan waren wel het beste wat in de finale te vinden was. En zelfs Re-union en Michelle waren goed in hun soort (terwijl er dat jaar betere waren)

  De enige x dat Nederland echt een fout heeft gemaakt was bij Shine.

 43. Rob schreef:

  Inderdaad: Shine is de allerslechtste inzending ooit.

 44. Maarten schreef:

  Nederland heeft geen fout gemaakt bij keuze voor Shine. Het was verkeerd van de omroep om de toppers aan te wijzen als kandidaten. Groep keuze was verkeerd.

 45. Paysbart schreef:


  RobbieR:

  Dan te bedenken dat Anouk ook al wilde dat jaar en “Lost” klaar had liggen :-)

  Anouk wilde inderdaad al in 2009 maar niet met Lost want dat is al uit 2005 :-))
  Wel vertelde ze in Malmö dat ze, toen ze Lost schreef, ook al aan het songfestival dacht!

  Is trouwens Leona Philippo niets in combi met van Buuren?

 46. Rob schreef:

  Armin van Buuren in combinatie met MADONNA , lijkt onmogelijk, maar waarom niet?

  • Marcel schreef:

   Omdat de tijd van Madonna toch wel een beetje voorbij is. Ze scoort nog wel, maar niet zo meer als ze in de jaren 80 en 90 deed. Armin meteen sturen. Ik denk dat Armin wel wil maar zich indekt omdat hij zeker wil zijn dat hij een nummer kan schrijven wat sterk genoeg is. En dan een goede zangeres erbij natuurlijk waarvan je zeker weet dat ze zo’n nummer kan dragen. Misschien Glennis Grace, maar die is niet zo van de dance. Sharon Doorson lijkt me te licht. Eva Simons al beter, maar ik weet niet hoe stabiel ze live is. Ik heb ooit een optreden van haar op tv gezien waarin ze knettervals ging. Het moet in ieder geval een zangeres zijn die geroutineerd is in live zingen.

   • Esmee schreef:

    @Marcel. quote ..ooit een optreden van haar op tv gezien waarin ze knettervals ging..unquote.
    Ok, dan moethet Eva Simons ook niet worden. We willen toch niet weer, net als bij Joan Franka, gaan zitten wippen van de zenuwen of ze überhaupt wel gewoon op toon gaat zingen….
    Nee, het moet iemand zijn die zich live, en voor groot publiek, al goed bewezen heeft. Zodat we met een behoorlijke dosis vertrouwen naar het esf kunnen gaan zitten kijken.

 47. Esmee schreef:

  Even de winnaar/winnares van The Voice afwachten dan maar?

 48. Davey schreef:

  waarom sturen we niet gewoon Sandra van Nieuwland?