Cornald Maas terug als commentator

Dit vind je misschien ook leuk...

41 reacties

 1. Esmee schreef:

  Het had van mij onderhand wel eens een nieuwe songfestivalkenner mogen zijn, :-) maar ik heb er geen echt bezwaar tegen.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Dus kennis en enthousiasme heeft een houdbaarheidsdatum volgens jou? Ik begrijp je deze keer niet.

   • Esmee schreef:

    Ik bedoel qua verschijning, manier van presenteren en persoonlijkheid. Gewoon eens wat anders. Maar omdat Cornald, inderdaad, wel kennis en enthousiasme heeft, heb ik er geen serieus bezwaar tegen.

 2. Jane_doe schreef:

  Hallelujah!

 3. Jaap schreef:

  Jammer dat ze mevrouw Maas opnieuw vanonder het stof hebben gehaald.

 4. tim schreef:

  Eindelijk van die vreselijke Daniel Dekker verlost!!!!!!

 5. Patrick schreef:

  Foutje in het artikel.

  ‘In 2009 en 2010 kreeg hij gezelschap van Daniël Dekker’

  In 2009 was Daniël Dekker geen commentator bij het Songfestival, Cornald Maas was toen alleen.

 6. Robbert-Rotterdam schreef:

  Eindelijk Maas weer in ere hersteld! Ik hoop dat de AVRO nog meer ruimte gaat pakken! Blij dat die amateur van een Dekker zijn songfestivalbiezen pakt. Zal ik het festival dan toch maar weer een keer via de Nederlandse tv volgen?

 7. Jesf2013Kiev schreef:

  Dat werd tijd! Als ze die kluns van een Dekker ook in Kopenhagen het commentaar laten leveren dan was ik naar de uitzending van de BBC gaan kijken of zo, vind echt niks aan die vent. Hij deed het volgens mij niet met plezier of omdat hij er zelf een hart voor heeft maar gewoon voor het geld. :’)

  Jan Smit maakte vorig jaar een fout bij de Moldavische deelname, dus dan kan Cornald Maas dat soort fouten herstellen. Ik heb liever een echte ESF-kenner met een vrolijke sidekick dan een of andere eikel die er niets van af weet en ondertussen de uitzending maar wat gaat SMS’en. Goede zet!!!

 8. johan v e schreef:

  Aaaaah super , Cornald weer terug, eindelijk verlost van Dhr Dekker.
  Nu Jan Smit nog weg!!!

 9. Rogesc schreef:

  Ontzettend leuk dat Cornald Maas het weer gaat doen. Het is sowieso een schande dat hij door de waarheid te spreken over Sieneke pleite moest als commentator. Wat mij betreft mag Paul de Leeuw Jan Smit vervangen

 10. Lilly schreef:

  Joepieee!!!! Eindelijk die irritante daniel dekker weg:))

 11. Jeffrey schreef:

  Goed nieuws! ben ik trouwens de enige die de stemmen van Daniel Dekker en Joep Sertons (Anton in GTST) identiek vind klinken? Elke keer als ik Daniel hoorde tijdens het songfestival had ik zijn gezicht erbij voor ogen…

 12. kriske schreef:

  Het beste nieuws is natuurlijk dat Jan Smit het commentaar doet, dan is ie iig geen deelnemer aan het ESC!!!
  Blij dat Cornald terug is!!

 13. gj schreef:

  Alsnog Jan Smit -_-

 14. Esmee schreef:

  Maas vanavond bij Tan.

 15. xxx schreef:

  Cornald Maas is idd stukken beter dan Daniel Dekker. Hij is ingewijd in het gebeuren en heeft er ook een kloppend hart voor. Toch blijf ik het commentaar van Willem van Beusekom (ondanks soms het foutief uitspreken van namen en titels) missen. Ik mag hopen dat Cornald snel naar zijn niveau groeit. Jan Smit erbij als side-kick is op zich wel leuk voor de doorsnee kijker. Voor mij persoonlijk voegt het niet veel toe

 16. Pompelmoentje schreef:

  Cornald welkom terug! Hij is de enige commentator die het eurovision goed weet te verslaan! Jammer dat hij het met Jan als zijn side kick moet doen,want Cornald kan dit prima alleen! Succes in Kopenhagen!

 17. Oslo Dutch schreef:

  Dit gaat de goede kant op!

  Cornald Maas die alle feiten zo en hart uit zijn mouw schud en hart voor de festival heeft. Jan Smit die het allemaal van een briefje moet oplezen omdat hij geen verstand van zaken heeft.

  Daniel Dekker heb ik nooit een aanwinst gevonden. Ik kan me hem herinneren jaren geleden bij Pauw en Witteman. Over Ajax wist hij alles, toen het festival ter sprake van werd het pijnlijk stil

 18. Roald schreef:

  Okay, dus niet Ilse DeLange, maar een verrassende keuze met internationale allure… met beelden van Ilse, terwijl een liedje van Trijntje te horen is. Wat hebben Ilse en Trijntje gemeen? Juist, The Voice. Ik vermoed dus bijv. Sandra van Nieuwland of Leona Philippo, wellicht met een nummer geschreven door Ilse DeLange of zo…

 19. Esmee schreef:

  Cornald Maas heeft het over een ‘zij’ , of een ‘hij’, maar het is anders dan dat mensen nu denken, maar het is wel weer een statement! Zou het een transgender wezen? :-)

 20. Hebbuzz schreef:

  Dat Daniel exit is is super nieuws
  Dat Cornald in ere hersteld is is goed nieuws
  Dat Jan blijft is niet heel vervelend nieuws (het had erger gekund)

  Kortom ik ben wel tevreden en vind dit een prima poldermodelletje van AVROTROS

 21. Kevin schreef:

  Ik denk nog steeds dat het Ilse is. Ik denk niet dat Albert het zo stellig zou beweren als het niet waar is. En daarnaast kreeg ik ook van Cornald de indruk dat het Ilse is. Misschien met een nummer geschreven door Armin van Buuren?

 22. leo schreef:

  Ik denk dat het Ilse is in een duet met bv Waylon of Marco… of Trijntje (maar dat laatste hoop ik zeker niet)

 23. Esmee schreef:

  ‘Maar het is wel weer een statement’.

  Er gaat dus iets gebeuren dat afwijkt van wat ‘we’ tot nu hebben gedacht zoals het moest. Of wat afwijkt van hoe het tot nu toe is gegaan.

 24. Matje schreef:

  Als het afwijkend gaat worden en daarbij ook uit een Voice -stal komt zal het Sandra Nieuwland kunnen zijn. Mijn hoop ie Sharon Doorson met en aanstekelijk dancenummer van een van Nederlands beste DJ’s. Dat wijst weer op een formatie en internationaal.
  We zullen zien.

 25. Paysbart schreef:

  Ik heb het interview ook gezien en kreeg het idee dat het wel met Ilse te maken heeft maar sowieso niet Ilse solo.

  Dus we krijgen of een duet van Ilse met ….. of Ilse heeft het lied geschreven. (Persoonlijk hoop ik dat Ilse zelf wel mee doet).

  Maar “een statement” ? zou weer duiden op niet een regulier duet o.i.d. Dan kom je weer in de buurt van Ilse met een van onze bekende d.j.’s … ???

 26. MarkusRotterdam schreef:

  Godzijdank is hij terug.
  Ik vind hem echt een verademing, hij kan ook wel eens kritisch zjin, maar zijn liefde voor het ESF klinkt altijd wel door in zijn commentaar. Nu nog die Jantje Smit ff wippen met z’n Wikipedia-kennis…

 27. Wolf schreef:

  Genoot ook erg van zijn commentaar in Amsterdam afgelopen finale. Misde zijn grapjes ook wel haha.

  Nu nog Jan Smit eruit gooien.

 28. xxx schreef:

  Hebben jullie ook gehoord dat Cornald b.v. Acda en De Munnik te Nederlands vond. Niet dat ik hier voor hun wil pleiten of het er niet mee eens ben. Ik wil alleen maar kwijt dat bepaalde andere landen juist WEL scoren als ze eigenheid in hun inzendingen hebben. Ik denk dan aan de Balkanlanden, o.a. de liedjes van Zjelko Joksimovic.
  Eigenlijk Raar toch???????????

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Nee, vind ik niet raar. Ik geef Cornald groot gelijk. Acda en De Munnik vind ook ik te Nederlands. Waarom? Omdat hun kracht in het tekstuele ligt., Muzikaal bieden ze weinig opvallends. Zelden zijn ze melodieus. Dat vind ik bij de liedjes uit de Balkan vaak anders. Deze zijn vaak heel melodieus en klinken daarom internationaal, al verstaat niemand er wat van.

   • CommanderKeen schreef:

    Ik vind Acda & de Munnik wel melodieus, maar verder ben ik het wel met je eens dat ze te “Nederlands” zijn. Dat geldt voor veel Nederlandse artiesten. Denk aan Blof, Guus Meeuwis, Jan Smit, etc. Misschien dat ze nog in Belgie en Duitsland succes zouden kunnen hebben, maar echt internationale uitsraling hebben ze niet. Komt natuurlijk ook gotendeels omdat ze het Nederlands zingen. Maar ook een band als Racoon zie ik geen potten breken in het buitenland.

    Marco Borsato en Nick & Simon zijn wat mij betreft twijfelgevallen. Ze zouden nog wel succes kunnen hebben op het ESF, denk ik, als ze in het Engels zouden zingen en een juist liedje zouden brengen.

    Artiesten met een echte internationale uitstraling zijn in NL op een hand te tellen: Within Temptation, Anouk, Caro Emerald, Ilse de Lange. Dat zijn wat mij betreft de enige artiesten die carte blanche mogen krijgen voor het ESF.

 29. Henk Jan schreef:

  Nu moet Jantje Smit nog weg! Petitie?

 30. Gerardmartin schreef:

  Laat Jan maar zitten, Cornald snoert hem de mond wel.

 31. Michel schreef:

  Ik ben ‘t eens met hem. Het probleem met artiesten als Acda & de Munnik is dat ze totaal geen star-quality uitstralen en een onderdeel van de Nederlandse (muziek)cultuur is het calvinistiche; doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg terwijl op het grote Eurovisie podium er wel “iets” moet staan:P

  xxx:

  Hebben jullie ook gehoord dat Cornald b.v. Acda en De Munnik te Nederlands vond.

 32. Henny schreef:

  Prima, hij deed het altijd acceptabel. Ik hoop wel dat de soms vervelende, flauwe en kwetsende opmerkingen achterwege blijven.
  En belangrijker: niet laten beïnvloeden door Paul de Leeuw.