Wat zingen The Common Linnets in Kopenhagen?

Dit vind je misschien ook leuk...

31 reacties

 1. Patrick schreef:

  Dat wordt wat. Jan Smit en Daniël Dekker versus Cornald Maas wat betreft de voorkeuren van het liedje.

  Ben heel benieuwd! Jammer genoeg kunnen wij, als fans, niet mee beslissen voor het liedje.

 2. Nordman schreef:

  In het interview op nu.nl ( video) geeft Waylon aan dat ze zelf een keuze maken en indien er twijfel is tussen 2 nummers, er een derde persoon erbij wordt gehaald en dat lijkt me dan absoluut geen Jan Smit of Daniel Dekker. In elk geval fijn om te weten dat ze er mee bezig zijn. Van mij part, zoals eerder aangegeven, gooien ze wat nummers online. Ben erg nieuwsgierig!

 3. Daniel schreef:

  Ik ben ontzettend benieuwd naar het lied. Nog een paar weken wachten dus. Ik vraag me alleen wel af of het zo’n goed idee is dat Daniel Dekker en Jan Smit hier invloed op hebben…

 4. Hans P schreef:

  Ik vraag me helemaal niet af of het zo’n goed idee is dat Daniel Dekker en Jan Smit hier invloed op hebben…

  Dat is gewoon geen goed idee!

 5. Roald schreef:

  Ik zou me om Jan Smit of Daniel Dekker niet te druk maken: ze zijn, als deel van de AVROTROS, dan wel betrokken, maar Ilse en Waylon kiezen duidelijk zelf het lied. Op Cornald Maas vertrouw ik dan wel. Ben zeer benieuwd en heb alle vertrouwen!:)

 6. Hebbuzz schreef:

  O HELP! Alarmbellen gaan weer af! Waarom elke keer weer die incrowd?

  Vraag enkele buitenlanders (met verstand van producen van entertainment & muziek) in plaats van mensen die Waylon en Ilse al kennen. En: treedt live voor ze op! Een studio-opname luisteren met een wijntje is zo iets totaal anders dan een live-act beleven terwijl je het ook ziet. Zie je meteen of beide zangers met emotie/plezier het lied zingen of dat het een afwerknummertje is.

  Enige positieve geluid is dat Cornald wél een beetje bijhoudt welke liedjes al gekozen zijn.

  Als ze maar niet denken dat een rip-off van Mumford & Sons (zoals het vreselijke Malta) het goed zal doen.

 7. Twan schreef:

  Het zou eens tijd worden dat ze gaan kiezen……. ben zeer benieuwd!

 8. Roald schreef:

  Ik vertrouw er echt op dat The Common Linnets een verantwoorde keuze zullen maken en idd ook internationaal advies zullen inwinnen; de nummers zijn immers in Nashville tot stand gekomen. Zowel Ilse DeLange als Waylon zijn professionele artiesten die gaan voor kwaliteit, eigenzinnigheid en hitpotentie.

 9. RobbieR schreef:

  Waarom wil ik geloven dat het een goed liedje wordt/
  ik hoop dat Cornald de twee wijzen dat Zwitserland en vooral Malta ook iets van country hebben..

 10. RobbieR schreef:

  Today we finalized the last recordings for our album!!! Now it’s mix time with Ronald Prent at the Wisseloord studios! Can’t wait for you all to hear what we created!! We are so thankful to everyone that helped us get here… Rob Crosby, Matthew Crosby, Jake Etheridge JB Meijers and Daniël Lohues all played an amazing part and shared their immense talent with us! Cheers! — met JB Meijers en Jake Etheridge.

  Op hun facebookpagina, als je wil kan je hun adviezen geven..;-)

 11. Esmee schreef:

  Ze hadden het er toendertijd bij dwdd al over dat ze 3 liedjes hadden die in aanmerking kwamen voor het esf. (afgezien van die andere pakweg 25). Het was door Mathijs van Nieuwkerk, die het ineens spannender wilde maken, dat ineens alle door hen geschreven liedjes in principe in aanmerking kwamen.
  Welnee. Ze hadden gewoon al 3 liedjes van een bepaald soort die ze hadden uitgekozen. En ze gingen kijken of ze die nog wat konden ‘toppen’, óf dat ze een geheel nieuw nummer voor het esf gingen schrijven.
  We zullen zien!

 12. Robbert-Rotterdam schreef:

  Eerlijk gezegd ben ik niet zo bang dat er iets slechts uit de bus komt. Het ergste wat Nederland zou kunnen overkomen, is dat er weer eens een lied gekozen wordt dat erg gemiddeld is in een poging om het ultieme Eurovisieliedje te schrijven. Hier zie ik Ilse en Waylon echter niet voor aan. Ik denk dat ze voor iets zullen gaan waar ze zelf in geloven, iets wat afwijkt van wat standaard is. Ze worden ook hoofdzakelijk omgeven door een internationaal team, dus té Nederlands lijkt me bijna niet mogelijk.
  En of het jammer is dat fans niet mogen meebeslissen? Eerlijk gezegd vind ik het niet zo erg. Fans zijn weliswaar erg betrokken en hebben grote kennis van het festival, maar dat kan ook een gevaarlijke valkuil zijn. Fans hebben vaak zo in hun hoofd wat scoort en niet scoort(op grond van eerdere ESF-edities) , dat je je ook kunt afvragen hoeveel kans ze zullen geven aan iets nieuws, aan iets anders? Hoe vaak heb ik dit seizoen al gehoord dat ‘country nooit heeft gescoord en dus ook nu niet’ en dat het duo er wel voor moet zorgen dat ‘ze niet té Amerikaans moeten doen?’ Misschien is het juist beter om een soort van supercountry neer te zetten, dat onmogelijk nog Amerikaanser kan. Als ik ergens op hoop is dat ze een trend zullen neerzetten, in plaats van een bekend pad te volgen. Een liedje zoals Italië 2011 had immers ook nog nooit gescoord en ik denk niet dat ooit fans dat zouden hebben uitgekozen. Een commissie met Jan Smit en Daniël Dekker, ik heb daar niet heel veel vertrouwen in, maar het feit dat Ilse en Waylon uiteindelijk zelf gaan kiezen en de wetenschap dat Cornald Maas vaak hamert op een lied dat zich onderscheidt, geeft me op het moment genoeg vertrouwen dat er iets goeds uit de bus komt. Ik ben al erg benieuwd!

 13. Robbert-Rotterdam schreef:

  RobbieR:

  ik hoop dat Cornald de twee wijzen dat Zwitserland en vooral Malta ook iets van country hebben.

  Ja, ze hebben iets van country erin, maar m.i. is er voor Ilse en Waylon nog genoeg ruimte om met iets veel beters binnen dit genre te komen.

 14. Esmee schreef:

  Wie wil er nog een klein stukje interview van ze zien? http://www.youtube.com/watch?v=LN7mgE6qSto

  • Esmee schreef:

   Wat me toevallig opviel, was dat Ilse haar naam presenteert als ‘Ilse de Leng’. Ik heb op school geleerd dat eigennamen altijd in hun oorspronkelijke uitspraak moeten worden uitgesproken en nooit ‘verengelst’ behoren te worden. Maarja..:-)

   • Esmee schreef:

    Wat me wel hoopvol stemt, is dat ze het hebben over ‘geen cowboyhoeden’ – en zo, maar meer met invloeden uit ‘the old school’. Het is helemaal niet mijn smaak muziek, maar het zou wel iets moois op kunnen leveren.

 15. Amand schreef:

  Ik ben natuurlijk ook benieuwd met welk nummer Ilse en Waylon naar Kopenhagen gaan! Maar stoor me een beetje aan de voorgaande reacties over Jan Smit. Hij heeft er duidelijk wel verstand van of een liedje goed op slecht is en of het goed kan scoren op het Songfestival, luister nog maar eens naar de commentaren bij voorgaande edities. In tegenstelling tot Daniel Dekker, die heeft er idd geen verstand van..

 16. roy schreef:

  als ik het goed heb dan word de keuze bepaald uit een aantal laatst over gebleven nummers.
  Ik begrijp dat vrijdag het nummer bekend word maar dat wij daar nog even op moeten wachten.
  Wat mij leuk lijkt is om dan vrijdag wel de nummers te laten horen die het niet zijn geworden.

 17. Hebbuzz schreef:

  Ik zou zelf (als ik dan toch zelf mocht kiezen) wachten tot zoveel mogelijk andere landen hun keuze bekend hadden gemaakt en dat dan nog lichtjes laten meewegen in mijn eigen keuze.

  Aan de andere kant getuigt het wel weer van heel veel vertrouwen in eigen kunnen als je je daar niets aan gelegen laat liggen.

 18. Peter schreef:

  Esmee:
  Wat me toevallig opviel, was dat Ilse haar naam presenteert als ‘Ilse de Leng’. Ik heb op school geleerd dat eigennamen altijd in hun oorspronkelijke uitspraak moeten worden uitgesproken en nooit ‘verengelst’ behoren te worden.Maarja..:-)

  Je kunt ook op alle slakken zout leggen. Ben ik blij dat ik een veel betere weblog heb gevonden. Qua intelligentie ook een hele vooruitgang.

 19. johannes schreef:

  Laat er ook nog even een Zweed naar kijken, zoals Anouk ook deed, groter succes verzekerd!

 20. leo schreef:

  Het enige wat mij zorgen baart is dat ze nu nog moeten kiezen en niet al lang bezig zijn in het geheim om een fan-tas-ti-sche videoclip op te nemen. Zeer belangrijk om daar ruim op tijd mee op de proppen te komen!

 21. Michel schreef:

  Wat, net als vorig jaar, gunstig is dat er grotere belangen meespelen (album/concert)…ESC moet gaan knallen anders gaat dat album niet verkopen en komt die zaal niet vol voor dat concert. Ze zullen dus denk ik met wel iets goeds op de proppen komen.

 22. Roel schreef:

  Wat zingen The Common Linnets?
  Een liedje met een “positieve booschap”, een “ultieme lovesong”, een “groots protestlied”, een “stampende meedeiner” of een “vrolijk walsje”?

 23. johannes schreef:

  Wat ze zingen maakt me niet zoveel uit, als het maar op een MOOIE manier blijft hangen in het ESF geweld, dus opvallen moet het zeker (koortje, bijzondere instrumenten, spannende sounds)

 24. RobbieR schreef:

  Ik hoop op een sterk nummer van The common Limmits, maar wat heeft Anouk weer een geweldige single..

 25. Roald schreef:

  Het wordt waarschijnlijk een ingetogen, emotionele ballad, zonder dramatische uithalen, en vrijwel geheel tweestemmig: Ilse DeLange heeft 1 grote favoriet, en zij en Waylon zitten op 1 lijn.
  Met dank aan Omroep Brabant:)

 26. Alrightguy schreef:

  Ik hoop op een bluegrass nummer á la “Seven Bridges Road” zoals Ilse dat zingt in haar huidige theatertour. Lekker energiek, spreekt de mensen aan en volgens mij een genre wat nog niet eerder gebracht is op het songfestival. Ik zeg doen!

 27. Alrightguy schreef:

  Voor degene die niet weten wat bluegrass is, hier een linkje naar het nummer: http://www.youtube.com/watch?v=K4IR4DtStzk

 28. Robbert-Berlin schreef:

  Het maakt mij niet uit wat het wordt als het maar raakt en eruit springt in de eigen soort.
  Dus als
  het een ballade wordt, moet deze bijzonder zijn en beter dan alle andere ballades in Kopenhagen en als het uptempo is dan alsjeblieft geen Hindiaanse uptempo, maar eentje die ook werkelijk, ook qua show de concurrentie aankan.

 29. Rob schreef:

  ?????? Eind van de week zou toch de keuze gemaakt worden…………hoor of verneem nog niets!