Kopenhagen live: Oekraïne en België

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Renske schreef:

  Hamsterwiel bij Mariya? Lijkt wel een terugval op 2009, toen had Svetlana Loboda met Be My Valentine ook drie grote hamsterwielen…

 2. J1. schreef:

  Ik zie Oekraine als een gevaarlijke outsider..denk dat dit meer punten gaat scoren dan de meesten denken..

 3. Roel schreef:

  OMG. Wat een vertoning…

 4. johanve schreef:

  Ik ben eerlijk gezegd niet zo onder de indruk van de Belgische inzending,
  hij heeft wel een goede stem,maar het lied is niet echt mijn ding.
  Oekraine zal wel in de finale terecht komen.

 5. Patricia schreef:

  dat nummer van Oekraïne is enorm aanstekelijk! en die act lijkt me ook superleuk gedaan. Dit gaat echt hoog eindigen. en terecht

 6. Nordman schreef:

  Ik had bij Oekraine gehoopt op een act zoals in de officiele videoclip terug te zien is, straalt naar mijn mening meer klasse uit. Belgie…weinig op aan te merken, net als in de NF zingt Axel goed. Lied blijf ik niks vinden, maar ik voorspel een zeer hoge notering voor onze zuiderburen. Gauw door naar morgen :))

 7. RiaNL schreef:

  Belgie klinkt niet slecht, maar ik denk dat Axel beter een lichter pak aan kan doen, anders komt het geheel veel te donker over. Oekraine vind ik gewoon waardeloos, daar maak ik niet teveel woorden aan vuil.

 8. Max schreef:

  Ik denk echt serieus dat Oekraïne weleens lager kan eindigen dan gedacht. Ik denk dat de jury’s dit links laten liggen.

  • Wim1970 schreef:

   Ik denk dat Oekraïne veel sympathie-punten gaat krijgen en dat Rusland het erg slecht gaat doen.

   • ~ René ~ schreef:

    In 1993 vielen de sympathie-stemmen voor Bosnië heel erg mee, dus dat is geen wet van Meden en Perzen. Dat Rusland het slecht gaat doen … vergeet niet de pro- danwel etnische Russen uit Oost-Oekraïne; Letland; Oost-Moldavië enzovoort, undsoweiter.

 9. Henk Jan schreef:

  “Mam, je bent mijn satelliet!”. Mijn moeder zou echt denken dat ik gek ben geworden!
  Waar slaat die tekst op?!

 10. Henk Jan schreef:

  Oekraïne gaat glansrijk door naar de finale. Krijgt heel veel steun vanuit heel West-Europa. Puur door het gedoe in Oost-Oekraïne. Rusland daarentegen gaat het heel zwaar krijgen…

  De act van Oekraïne begrijp ik niet. Gooi er klokken in, van die stationsklokken, maar dan supergroot. Verder zoals in de clip. Dan komt het goed!

 11. Henk Jan schreef:

  Er gaat nog een heel groot probleem ontstaan trouwens. Want: waar gaan de stemmen vanuit De Krim naartoe? Worden die geteld voor Rusland (waarmee de EBU/Eurovision voor Rusland kiest in het conflict), of naar Oekraïne (waarmee het kiest voor Oekraïne). Dit gaat nog een hoop gedoe (al dan niet achteraf) opleveren.

  • Roald schreef:

   De Krim behoort vooralsnog gewoon bij Oekraine, dus punten vanuit dat gebied gelden gewoon als Oekraiense punten, lijkt me. De EBU wil zich (terecht) niet mengen in dergelijke conflicten. Maar ben wel benieuwd of, en hoe, de Krim-crisis een rol zal gaan spelen?

   • Jan de Taalregelman schreef:

    Het ligt eraan op welk telefoonnet ze zijn aangesloten.

   • Roald schreef:

    @Jan de Taalregelman: Dank, goed om te weten!:) Tja, mocht er een dergelijke situatie ontstaan, ben ik benieuwd hoe de EBU dat gaat aanpakken… Vooralsnog ff afwachten.

 12. Matje schreef:

  Morgen de repetitie van ons landje . Ben benieuwd hoe de staging zal zijn , hopelijk in de sfeer van het lied.
  Calm after the storm is een lied dat door ‘ gevestigde namen ‘ erg goed ontvangen wordt . Dit blijkt maar weer door een bijna maximum aan punten dat het kreeg bij de Noorse preview vanavond. Tot nu toe scoren The Common Linnets erg goed bij deze shows . Dit is voor mij een soort van bevestiging dat zij het goed gaan doen bij de juries. Aangezien ze ook nog eens in de Middemoot aardig meedoen in de polls zie ik de Nederlandse inzending zo de finale inzeilen. Kijk uit naar de beelden van morgenmiddag.

 13. Zoë schreef:

  Wat is dat toch een ongelooflijk dom lied van Oekraine

 14. RobbieR schreef:

  Act is natuurlijk nog niet helemaal af van Ukraine, maar nu al maakt het indruk.
  Dat zo’n simpel nummertje naar wat bijzonders wordt gemaakt moet je aan ukraine overlaten.
  het is een leuk en aardig liedje, maar blijft mager.
  Ik denk finale en dan ongeveer 15e plaats.

  Belgie vind ik best mooi, zijn stem maakt het af.
  In Amsterdam was hij 1 van de weinigen waar ik kippevel van kreeg.
  Die zie ik wel finale halen..

 15. Bjorn schreef:

  Ik vermoed dat Oekraïne alleen gebruik van een vakjury zal maken, dit om te voorkomen dat er punten naar Rusland zullen gaan. En waarschijnlijk zal er niet overal in het land televoting gehouden kunnen worden.

  België is gewoon bagger, dat had 20 jaar geleden ingezonden moeten worden en dan het liefst in het Frans dan had ik niet kunnen verstaan. Een kinderliedje gezongen door een volwassenen, ach ja België heeft wel meer met kinderliedjes op.

 16. Placide schreef:

  In tegenstelling tot verleden jaar heeft Oekraïene dit jaar een vreselijk lied ingezonden. Desalniettemin zal het zonder enige twijfel weer moeiteloos de finale gaan halen. België verdient daarentegen wel een plek in de finale, want de goede man kan zingen en hoe.