Kopenhagen live: Rusland en Azerbeidzjan

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. RobbieR schreef:

  Ik vind het wel een mooi liedje uit Rusland en de 2 meiden kunnen ook goed zingen..
  Ook al is er een sterk achtergrondkoor..

 2. J1. schreef:

  Rusland mag wat mij betreft dit jaar ‘s fijn een keertje in de halve finale blijven steken…

 3. RobbieR schreef:

  Ik hou hier zo van..

 4. Nordman schreef:

  Slim van de Russen of toch niet? Ik kan het niet helemaal plaatsen, maar dat wordt vast wel duidelijk tijdens de liveshow volgende week (?) Voor nu vind ik het er over de top uitzien.

 5. RobbieR schreef:

  Fijn om te horen dat Azerbeidzjan het zo goed doet.

 6. leo schreef:

  Als er één land is wat ik het niet gun dan is dat Azerbeidzjan met hun ronsel en omkooppraktijken!

 7. Gerrit schreef:

  Ligt het aan mij maar ik had andere jaren veel meer echte favorieten?

 8. MK schreef:

  Ik denk dat Rusland een gevaarlijke outsider gaat worden. Liedje klinkt leuk (niet geweldig…), leuke meiden om te zien en een liedje met een boodschap (al is dat vanuit Rusland natuurlijk een beetje een hypocriete boodschap…). Verder zijn de stemmen gewoon goed.

  Ben verder benieuwd hoe “Oost Europa” gaat stemmen dit jaar… zullen we iets zien van de Oekraine/Rusland verhoudingen? Zullen landen als Polen en Hongarije meer “westers” gaan stemmen? Krijgt de UK met “power to the people, Molly” uberhaupt nog wel punten uit landen als Rusland, Wit-Rusland, Azerbeidzjan en Armenie… Hoeveel steun krijgt Rusland nog uit de Baltische staten? Hoe gaat de Balkan stemmen? Eurovisie zou volgens de organisatoren niks met de politiek te maken mogen hebben… maar is dat ook in het echt zo?… We gaan het zien! :)

 9. Roel schreef:

  Rusland:Vrolijk liedje erg gedateerd.
  Azerb: Zou kunnen, hangt af van regie.

 10. johanve schreef:

  Geen van de twee liedjes kan mij bekoren.Maar dat is ook een kwestie van smaak.
  Ik denk dat ze alletwee de finale moeiteloos gaan halen.

 11. Harold schreef:

  Wat een dooddoener ook: “Start a fire gaat zeker veel punten krijgen”.. Dat wisten we toch al.

 12. RiaNL schreef:

  Dat hoop ik zeker dat “Start a fire” veel punten zal krijgen, aan mij zal het niet liggen. Rusland klinkt ook niet slecht. Van beide liedjes ben ik benieuwd naar de hele repetities

 13. Mike B schreef:

  Rusland 0 points
  Azerbeidjzan 11 points

 14. Kobe schreef:

  Rusland dat kan je toch niet serieus nemen? Die hypocriete tekst en die echt hilarische act?

 15. J1. schreef:

  Offtopic..maar toch ook weer niet,want met Rusland te maken…dit is al een reden voor mij om NIET te stemmen op Rusland,Wit-Rusland en Oekraine: (Bron: eurosong.be)

  In Rusland, Wit-Rusland en Oekraïne hebben de petities tegen de deelname van de Oostenrijkse travestie-act van Conchita Wurst al meerdere duizenden handtekeningen opgeleverd van mensen die de terugtrekking van de ‘dame met de baard’ eisen of minstens dat de omroep van hun thuisland haar optreden niet uitzendt tijdens de tweede halve finale (en desgevallend de finale) van het Songfestival.

  De Britse site pinknews.co.uk rakelde het nieuws gisteren weer op. De acties tegen Wurst waren immers al bekend, maar blijkbaar kennen ze bij een bepaald conservatief publiek heel wat bijval.

  Vanzelfsprekend wordt ook de ziel van het kind bovengehaald om het ‘sodomiefeestje’ dat het Songfestival geworden is te veroordelen. “Russia is het enige Europese land dat erin geslaagd is om de normale en gezonde familiewaarden gebaseerd op liefde en wederzijdse steun tussen MANNEN en VROUWEN te bewaren’, luidt de boodschap.

  • Henk Jan schreef:

   Oekraïne heeft wel een gaaf lied. Ook is homoseksualiteit daar niet zo strafbaar als je denkt.
   Maar Rusland en Wit-Rusland stellen zich hierin zo achterlijk op, dat een stem op één van die liedjes eigenlijk niet meer te rijmen is met het gezonde Westerse verstand.

   Trouwens; als landen besluiten Oostenrijk niet uit te zenden, dan worden ze gediskwalificeerd. :) Dus ben blij als Rusland besluit Conchita niet uit te zenden! ;)

 16. Henk Jan schreef:

  Rusland gaat een staande ovatie krijgen… van BOE-geroep! Want Europa pikt natuurlijk niet wat Poetin allemaal uitspookt daar in het oosten.
  Denk ook dat landen die momenteel dreigen te worden binnengevallen door Rusland geen punten zullen geven. Denk aan Oekraïne, Letland en Estland.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Gezien het feit dat Russen flinke minderheden hebben in de Baltische staten van rond 30% denk ik dat de televoting aldaar niet om Rusland heen gaat. Wel hebben jury’s sinds vorig jaar mogelijkheden om niet alleen de eerste 10 te waarderen, maar het hele veld. Dus zetten de jury’s in Letland, Estland en Kiev de Russische buur op de allerlaatste plaats, dan sprokkelt Rusland hooguit een paar kruimeltjes in deze landen.
   Als ze dat niet doen en gewoon de Russische inzending op muzikale merites beoordelen in vergelijking met de anderen, dan haalt Rusland daar goede punten binnnen. Spannend en interessant is dit wel, ja.

 17. Zoë schreef:

  Dat lied van Rusland klinkt bijna archaïsch. Had net zo goed uit 1999 kunnen komen.

 18. RobbieR schreef:

  Dat boegeroep vind ik ook weer zo onnodig, die meiden hebben toch niets gedaan.
  Bah dat politieke gezeik..

  Azerbeidzjan is prachtig, ik snap die trapeze act niet.
  Maar daar kijk ik maar door heen volgende week hahaha
  Maar Azerbeidzjan heeft echt een prachtige inzending dit jaar..
  Ook 1 van de weinige liedjes die ik vaak draai..

  • RobbieR schreef:

   Neemt niet weg dat ik boos kan worden om zulke petities, maar hoe minder wij er aandacht aangeven hoe sneller die onzin kan weg ebben..

 19. Placide schreef:

  Leo zegt hier in dit forum: Als er één land is wat ik het niet gun dan is dat wel Azerbeidzjan met hun ronsel en omkooppraktijken. Daar zit wat in en voor mij hoeft dat land ook niet ieder jaar weer zo hoog te eindigen. Dat gaat dit jaar zeker weer gebeuren en waarschijnlijk gaat het zelfs weer winnen. Zonder enige twijfel een goed lied, dat zondermeer, maar laat het alsjeblieft niet winnen.

 20. Placide schreef:

  Rusland kan dit jaar misschien nog weleens vriend en vijand gaan verbazen met dit nummer. Een gevaarlijke outsider is het en je kan er van houden of niet, maar het is een goed lied en het wordt prima gezongen. Dit kan best weleens hele hoge ogen gaan scoren.

 21. Bandido - Georgia schreef:

  Allebei prima inzendingen en zoals altijd goed uitgevoerd. Volgens mij gaan zowel Rusland als Azerbeidzjan gewoon weer richting de top 10 in de finale. En dat zou dit jaar nog verdiend zijn ook.