Kopenhagen live: Generale repetitie goed verlopen voor Common Linnets

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Robin schreef:

  Spannend hoor…! Eindelijk een finale waar we niet weten wie er echt 100% zeker gaat winnen..

  Conchita doet het goed op Itunes maar met andere landen dan dat Nederland het doet…

  Ben benieuwd hoe het zal gaan allemaal :) Maar denk dat wij toch iets meer de gun factor hebben…

  • Daniel schreef:

   Ik denk dat Oostenrijk en Nederland het in verschillende landen goed doen er vooral te maken heeft dat mensen nummers downloaden uit de halve finale waar hun eigen land in zat. De andere halve finale zullen velen niet gezien hebben.

   • Robin schreef:

    Ja zoiets ja :)

    Wij doen het bv weer beter bij Estland, Letland en Denemarken. Slovenie, Portugal, Litouwen, Polen, Zwitserland Spanje en Belgie ook. En ook Hongarije stonden we even op nummer 1.

    Dus is ook een mix van andere landen die niet bij ons in de semi finale stonden. Ook paar van deze landen komen niet terug in de lijst van Oostenrijk ! Dus echt super spannend :)

 2. Wolf schreef:

  Amsterdam , Budapest,of Wenen 2015.

 3. RobbieR schreef:

  Heeft Ilse haar schoenen weer gevonden?
  Die was zij kwijt vanochtend…

  Spannend hoe Nederland het nu doet..
  Als het wederom overtuigt, gaat de winst tussen, Oostenrijk, Zweden, Nederland..

 4. Elbie schreef:

  Heeft iemand een link naar de volgorde voor het punten geven van morgenavond?

 5. ikkie schreef:

  Volgens de telegraafcommentator ter plaatse zal het morgen gaan tussen conchita en ilse&waylon

 6. hh schreef:

  ik denk nog steeds dat we volgend jaar weer in kopenhagen zitten

  • MarkusRotterdam schreef:

   Ik denk het ook, hoewel ik volgend jaar liever in Wenen zit

 7. Robin schreef:

  Is er reclame voor de NL inzending ?!?

 8. Ad schreef:

  De enige winnaar is Oostenrijk, Sterk nummer, ge-wel-dig gebracht, het nummer blijft ook hangen i.t.t Nederland die het meer van de sfeer moet hebben, als er een beetje gerechtigheid is dan wint Oostenrijk, punt uit. Het is vernieuwend, krachtig, persoonlijkheid, verlegt de grenzen en het is een land wat al zooo lang wacht op een overwinning.

  • Peter schreef:

   Nou vernieuwend is Oostenrijk niet echt, maar het is gewoon een geweldig nummer, ik hou er van. Ben alleen bang dat een flink aantal “homofobe” landen hier geen punten aan gaat geven waardoor het net de overwinning misloopt. Wel weer gunstig voor Nederland.

  • Mathijsss schreef:

   Dat een land al lang wacht op een overwinning is natuurlijk geen reden dat een land moet winnen. Het gaat om de song, en je zegt vernieuwend: dit nummer is alles behalve vernieuwend vind ik. Neemt niet weg dat de uitvoering door Conchita heel goed is maar ik denk dat we een beetje terug in de tijd gaan als dit nummer wint. Dit nummer gaat hoe dan ook niet scoren in de hitlijsten omdat het daarvoor te kitscherig is en te ver afstaat van de hedendaagse muziek. Ik mag hopen dat Europa gaat voor een andere song dan de song van Oostenrijk, hoe erg ik het Conchita en Oostenrijk ook mag gunnen. Het heet het SONGfestival, en deze song is gewoon niet de beste naar mijn mening!

   • Ad schreef:

    Niet scoren in de hitlijsten? ze staat in heel europa bovenaan de itunes lijst, zelfs het meest van alle deelnemers, en een flink aantal top 50’ers, dus ik ben het niet eens dat dit niet past binnen de hedendaagse muziek

   • Mathijsss schreef:

    Kijk nu scoort ze wel na de uitzending, dat zijn fans. Maar over 2 weken is dit nummer uit alle hitlijsten verdwenen, dat is wat ik bedoel. Dan heb je geen hit in handen, maar slechts een nummer dat kortstondig piekt.

   • JordyR schreef:

    Als of de wannabees mini-sterren constant pieken in de hitlijsten? Kijk naar Lady Gaga….tskkk

   • Nordman schreef:

    Maar Nederland staat nog hoger, en stond zelfs in een aantal landen op nummer 1. Conchita (nog niet). Nederland blijft vrij steady boven aan staan. Nederland heeft een radiohit in handen en dat is wat de EBU volgens mij ook belangrijk vindt. Die zien maar al te graag eeg lied winnen dat een hit wordt. Oostenrijk zal na winst tijdelijk bovenaan staan maar zal, gok ik, nooit zoveel airplay kunnen krijgen als onze inzending.

 9. Nordman schreef:

  Ik baal nog steeds dat we na het thuisland moeten. Het gaat tussen Molly en Conchita en Hongarije schakel ik ook niet uit. UK wint uiteindelijk. Wij eindigen in de top 5 en daar mogen we echt zo enorm trots op wezen.

  • Peter schreef:

   UK is te gedateerd en wordt niet echtngeweldig gezongen. Beetje een krijsstem.

   • Naomie schreef:

    Ik begrijp ook niet waarom veel UK zo geweldig vinden en zo hoog staat bij de bookmakers. Vind het echt een afgezaagd nummer.

 10. Peter schreef:

  Ad:
  De enige winnaar is Oostenrijk, Sterk nummer, ge-wel-dig gebracht, het nummer blijft ook hangen i.t.t Nederland die het meer van de sfeer moet hebben, als er een beetje gerechtigheid is dan wint Oostenrijk, punt uit. Het is vernieuwend, krachtig, persoonlijkheid, verlegt de grenzen en het is een land wat al zooo lang wacht op een overwinning.

  Sorry hoor maar dit nummer is niet vernieuwend en had 10 jaar geleden ook zo mee kunnen doen.

  • xxx schreef:

   Heeft iemand de puntenverdeling per land gegeven uit 1998 bij de hand?
   Toen werd ook geroepen dat Dana Int. door Oost-Europa genegeerd zou worden. Ik meen me te herinneren dat dat toen alleszins meeviel en zelfs uit onverwachte hoek soms hoge punten kreeg. Anders had ze ook niet kunnen winnen. Volgens mij zijn er nu echter meer Oost-Europese landen die meestemmen dus zou eventueel negeren meer invloed kunnen hebben.
   We wachten maar af. Oostenrijk wacht overigens al 9 jaar langer dan wij op een nieuwe overwinning……………………..

 11. Naomie schreef:

  Wat het ook gaat worden vanavond, ik vind het al super hoe Waylon en Ilse het tot nu toe doen! Zetten Nederland toch goed op de kaart! En geweldig voor ze dat ze na alle kritiek wat ze in het begin kregen, toch hun gelijk hebben gekregen. Ze wilden een keer totaal wat anderen proberen en het lijkt te werken, super gedaan Ilse en Waylon!

  Wat je ook van het nummer vind, het zit kwalitatief gezien goed in elkaar en wordt op tv ook nog eens goed in beeld gebracht.

  Ik denk zeker een top 10 notering en hopelijk nog hoger. Zou helemaal top zijn! Succes vanavond !