Kopenhagen live: Zweden, IJsland en Albanië

Dit vind je misschien ook leuk...

30 reacties

 1. RobbieR schreef:

  Ik geloof er ook niets van dat dit de winnaar is..

 2. Alrightguy schreef:

  Geweldig om alle repetities mee te kunnen beleven, bedankt voor de updates! De spanning stijgt al voor volgende week… zou het zeer onterecht vinden als NL niet door zou gaan. We hebben gewoon het beste nummer dit jaar.

 3. RobbieR schreef:

  Haar stem vind ik koud en vlak over komen, niets mis met het lied. Maar ik heb het gevoel dat ik iets mis bij dit liedje..

 4. RobbieR schreef:

  Idd complimenten voor de updates..

 5. Robbert-Rotterdam schreef:

  Ik geloof er niets van dat Zweden het festival gaat winnen. Van oudsher hebben de OGAE-verenigingen iets met Zweden, net zoals Oranjeverenigingen in Nederland iets met de Koning hebben. Wat Zweden ook brengt, de trouw van vele OGAE- leden aan MF en de winnaars ervan is bijna onvoorwaardelijk. De Eurovisie-realiteit moet altijd iets bijgesteld worden en dan denk ik dat Sana wel de finale haalt, maar minder hoog zal eindigen dan de polls ons willen doen geloven, gewoonweg omdat er ook niet-fans kijken op zaterdag 10 mei 2014.

 6. Robbert-Rotterdam schreef:

  Trouwens wel leuk om eens de echte achtergrondstemmen te horen hier, ipv de vooraf opgenomen vocalen. Het maakt het nummer gelijk wat minder ‘product’.

 7. RobbieR schreef:

  Ja achtergrond koor klinkt al beter dan haar stem..

  Ijsland: Ik vind het een grappig nummer en de groep is grappig.
  Eindelijk wat anders dan de gelikte songfestival liedjes en plaatjes.
  Maar wat stemmen betreft komt het niet goed over..

 8. RiaNL schreef:

  Mooie repetitie van Zweden, ook al kunnen we maar een klein stukje horen. Met de achtergrondzang klinkt het voller. Met IJsland heb ik niets dit jaar, zowel het lied als de groep kunnen me niet bekoren, ik vind de repetitie ook net geweldig.

 9. Harold schreef:

  Zweden zal een favoriet zijn, maar niet van mij dus. Vind het echt zo’n fabrieksmatig nummer en Sanna vind ik een nogal saaie uitstraling en stem hebben.

  • ~ René ~ schreef:

   Helemaal mee eens, Zweedse steriele prefab, kortweg: zonder enige smet of ziel.

 10. Kevin schreef:

  Zweden is inderdaad geliefd bij veel fans, maar daardoor wordt Zweden ook vaak extra hard afgerekend door anderen. Er zijn ook veel fans die een hekel aan Zweden hebben. Vorig jaar deed Zweden het trouwens helemaal niet geweldig in de OGAE poll.

  Ik vind Undo een prachtig nummer en ik zou het een terechte winnaar vinden. Ik ben er alleen niet zeker van. Met top 5 zou ik al heel blij zijn. Ik reken wel op top 10.

 11. RobbieR schreef:

  Ik hoor inderdaad geen goede verhalen over Albanie, jammer ik vind haar stem 1000 maar mooier dan dat van Zweden!

  • ~ René ~ schreef:

   Haha, “dan ‘dat’ van Zweden”, ’t is en blijft wel een dame hoor …

 12. Sake schreef:

  Albanie echt top. Super stem, die Hersi! Mooi nummer ook. Finale, moet!

 13. Esmee schreef:

  Off topic: Ogae België heeft geen punten gegeven aan Nederland. Ben benieuwd of dat een voorteken is.
  Ogae Duitsland gaf Nederland er 2.

  • MX schreef:

   Wij hebben ook niks aan België gegeven (net als vorig jaar overigens en je weet hoe dat is afgelopen)

 14. RobbieR schreef:

  Nederland gaf ook geen punten..Zal in werkelijkheid anders zijn. Maar het worden geen 12 punten.

 15. Jeffrey schreef:

  ”Het optreden komt nagenoeg overeen met dat van Melodifestivalen”

  De staging ja, maar die heel zwaar aanwezige backing vocals uit het filmpje zijn toch wel een behoorlijk verschil? Maakt het nummer nog veel sterker! Zo zie ik het wel winnen :-)

 16. Roel schreef:

  Zweden: Middelmatig en net zo donker als ooit bij Hind. De kijker wilt toch tenminste even kunnen zien wie er zingt om er op te stemmen
  IJsland: pfff…
  Albanië:Dooie boel.

 17. johanve schreef:

  Albanie vind ik erg mooi.
  Zweden ,leuk maar ook niet meer dan dat.(wel finale denk ik)
  IJsland , tja, voor de afwisseling is het wel leuk.Maar ook niet meer dan dat

 18. RiaNL schreef:

  IJsland vind ik niet geweldig, maar Albanie vind ik erg mooi klinken. Ik hoop zeer op een finale plaats voor Hersi, ik ben in elk geval blij dat ik daar iets aan kan doen.

  • ~ René ~ schreef:

   Maar toch, wat zou het zóveel specialer geweest zijn als er voor de Albanese taal gekozen was, dat zou het lied meteen exclusiever en sprookjesachtiger gemaakt hebben. Nu tracht ik te gaan luisteren naar de tekst / woorden, maar dan zou ik me laten vervoeren in de klanken in een driekwart maatsoort.

 19. Henk Jan schreef:

  Oef wat is IJsland slecht zeg! Haalt hoge noten niet! Slecht hoor…

 20. Henk Jan schreef:

  Albanië is echt afgrijselijk dit jaar! Wat een vertoning zeg! Een klein meisje met een vreselijk knijperig, nasaal geluid. Dat wordt gegarandeerd laatste!

 21. Zoë schreef:

  Waarom Zweden nou getipt wordt als winnaar met zo’n saai en tegelijkertijd on-authentiek popplaatje begrijp ik niet.

 22. Placide schreef:

  Het is te hopen dat IJsland en Albanië niet in de finale zullen gaan komen, want het is helemaal niets. Zweden daarentegen is zoals bijna ieder jaar geweldig. Wat een vrouw, wat een stem en wat een lied. Het zou geweldig zijn als het Zweden weer zou gaan lukken om te gaan winnen.

 23. Peter31 schreef:

  Zweden heeft wederom een mooi nummer. Maar naar mijn idee is het iets teveel van het goede. Het zou kunnen winnen denk ik, al hoop ik het niet. Ik waardeer het lied uit Albanië veel meer. Geen winnaar ok, maar het mag wat mij betreft naar de finale. IJsland heeft echt een gedrocht van een nummer en act. Maar wel origineel en echt. Toch hoop ik dat het niet doorgaat naar de finale, omdat er betere nummers zijn in de tweede halve finale.