Nederland in 2015 ook op songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

180 reacties

 1. Henk Jan schreef:

  Nou, wat zijn Zwitserland en Armeniė enorm afgestraft zeg. Poehpoeh! :-p

  Peter:
  En laat het speculeren maar beginnen. Liefst niet Miss Montreal en ook geen Dotan. Gisteren bij DWDD, wat een
  slechte uitspraak van het Engels. Daar wordt je op afgestraft. Tip: Kovacs, Wende Snijder of Within Temptation.

 2. RobbieR schreef:

  Voor mij is ook Glennis Grace, Trijntje Oosterhuis, Shirma etc. Ook verleden tijd.
  Ik begrijp Peter wel, het zijn allemaal zangeressen die hoge noten willen raken en het wordt op een gegeven moment schreeuwerig. Ik heb het ook gehad met deze dames.
  Ik hoop op Caro, maar zal wel dromen blijven..

  Overigens, waarom is Waylon de laatste week niet meer in beeld?
  Ilse treedt nu alleen met andere bandleden op onder de naam Common Linnits. Vreemd..

  • Roald schreef:

   Waylon had deze week verplichtingen iv.m. zijn solo-album, vandaar; TCL is officieel Ilse’s project en platform, de samenstelling kan dus veranderen, dat heeft Waylon eerder al toegelicht.

 3. Henk Jan schreef:

  De enige personen die al hebben aangegeven een deelname te overwegen zijn Miss Montreal en Caro Emerald. Die laatste is inmiddels bijna wereldberoemd. Dus een goeie zet lijkt me!

  • Roald schreef:

   Er is nog een artiest die al heeft aangegeven interesse te hebben, ook na de finale bij P&W: namelijk Alain Clark:)

  • sabine20 schreef:

   Doe dan maar Caro Emerald. Graag zelfs.

 4. Henk Jan schreef:

  Alsjeblieft geen Amsterdamse schreeuwlelijkerds als Trijntje en Glennis. Dat wordt helemaal niks.

 5. Henk Jan schreef:

  Kovacs. Nog nooit van gehoord. Klinkt als elite grachtengordelrock. Bo Saris (Boris van Idols) daarentegen… die maakt nu prachtige muziek met hoog internationaal hitgehalte!

 6. Rob schreef:

  Waylon zelf…………kan die meteen mooi zijn CD promoten.

 7. Le visionair schreef:

  http://www.youtube.com/watch?v=bUo949JbHTw
  Kovacs meets Lana Amy Adele

 8. riccardo schreef:

  Kovacs, alles lijkt me goed, heel goed zelfs behalve het gebrek aan ervaring. Voelt onzeker aan.
  Maar wat een lekkere stem zeg en muzikaal ook eigentijds interessant. Lijkt me een blijvertje.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Gebrek aan ervaring vind ik dan nog het minst erge, zeker als we met zo’n talent te maken hebben. Er hebben immers zoveel artiesten gewonnen die daarvoor onbekend en onervaren waren(bv. Lena, rechtstreeks uit een talentenshow geplukt). Wat me meer zorgen zou baren is dat ze niet rijk genoeg is om een regisseur in dienst te nemen en achter haar karretje te spannen. Goede beelden is immers al de helft van het resultaat. Ik ben er eigenlijk wel zeker van dat Ilse die Pannecoucke uit eigen middelen heeft betaald. Waarschijnlijk zou TROSAVRO nooit het initiatief genomen hebben om op eigen kosten een regisseur aan te trekken. TROSAVRO ziet dat, denk ik, als een initiatief dat van de deelnemer zelf moet komen. Een artiest moet de brutaliteit en het geld hebben om een compleet plan op tafel te leggen en te kunnen uitvoeren. TROS heeft wel vaker gezegd dat ze de artiest niet gaan betalen. In het geval van Joan Franka was dat al funest. Het enige wat geld kostte bij haar was haar tooi. Een van tevoren door professionals uitgedacht plan was er niet. Wel vind ik de muziek van Kovacs bij uitstek muziek die zich goed leent voor een spannende staging, vooral door het mysterieuze karakter ervan. Dus misschien nog wat bekender worden tot het najaar, goed cashen en dan naar Wenen!:)

 9. Roald schreef:

  Lees net dat Tim Douwsma wil doorbreken in het buitenland, omdat hij “zo’n succes was op het Songfestival” (als puntengever)… gaat het eerst Engels/Spaanstalig proberen; en heeft nog steeds ESF-aspiraties; na de puntentelling zei hij blijkbaar “see you next year” – wat bedoelde hij precies…zal toch niet?

 10. RobbieR schreef:

  Ik hoorde net Dotan met Home, maar wat een leuk en internationaal klinkend nummer is dat.

  Nee geen Tim, leuk voor decoropvulling meer niet…

 11. RobbieR schreef:

  Roald:
  Waylon had deze week verplichtingen iv.m. zijn solo-album, vandaar; TCL is officieel Ilse’s project en platform, de samenstelling kan dus veranderen, dat heeft Waylon eerder al toegelicht.

  Toch blijft het een mysterie, klopt niet helemaal.

  • Roald schreef:

   Valt wel mee, de verplichtingen stonden al op de agenda; het Europese succes komt toch onverwacht. Daarom gaat Ilse met de rest van de band op promo-tour; Waylon voegt zich naderhand bij hen:)

 12. Nordman schreef:

  Denk dat zowel Ilse en Waylon beide overrompeld zijn door het succes. Dit hadden ze vast gehoopt maar niet verwacht, ik denk niemand. Nu pakt het allemaal heel gunstig uit voor ze en is een grote doorbraak mogelijk. Ik hoop dat zowel Ilse als Waylon nog samen te bewonderen zijn, ook na Tuckerville. Nu liggen er kansen om het buitland te veroveren.

 13. Celine schreef:

  Boris? dat mannetje dat al eerder aan een voorronde heeft meegedaan? aub niet zeg!!!

  Een vette dance act voor 2015!!! of anders Caro Emerald, Within Temptation……

  • Peter schreef:

   Aan welke voorronde heeft Boris dan meegedaan? Kan me niet herinneren of hij is totaal niet opgevallen. Dance act is zo niet in meer dan en ook helemaal niets voor het festival. Geen DJ’s met 2e rangs zangeresjes. Caro, Within, Kovacs, Wende, Wouter, zoveel mogelijkheden.

 14. Rob schreef:

  Boris heeft inderdaad ooit meegedaan aan het nationale songfestival begin jaren 2000 , in duo verband, was een erg goed liedje, ik weet ook nog dat die andere man van het duo is overleden .

 15. riccardo schreef:

  Waylons nieuwe album was al eerder uitgebracht als TCL er niet tussendoor waren gekomen dus dat zou in principe kant en klaar op de plank moeten kunnen liggen. Wordt de release nog verder uitgesteld ivm het succes en tour van de Linnets of krijgen we toch al een, semi permanente?, band wissel.
  Had Ilse niet vrij kort voor TCL een album of track uit, is in mijn beleving geruisloos voorbij gekomen. Hoorde laatst tijdens het boodschappen doen ineens iets van Ilse voorbij komen waarvan ik dacht, O ja!
  Als ik Waylon was zou ik me voorlopig helemaal op de band richten en zo zichzelf internationaal in de picture zetten voordat zijn solo plaat uitkomt. Lijkt erop dat er toch dingen, carrieres en platen doorelkaar gaan lopen, ben benieuwt.

 16. Rob schreef:

  Heel Nederland vraag het zich af: WAAR IS WAYLON????

 17. riccardo schreef:

  Bo Saris heeft aangegeven in een interview met Gijs Staverman vlak voor het ESF voorlopig geen interesse te hebben voor deelname. Hij acht zijn muziek niet geschikt voor of passend. De ontwikkeling dat artiesten hun eigen ding kunnen doen noemt hij positief en zou ook zijn voorwaarde zijn.

 18. Rob schreef:

  Is er ruzie tussen Ilse en Waylon? Hoop dat beiden eens een reactie geven waarom Waylon en Ilse nu niet samen werken aan hun promotie tour door Europa. Het lijkt mij voor beiden toch heel verstandig om juist nu samen aan het succes te blijven werken.

  • Roald schreef:

   Beide hebben al aangegeven dat het komt door verplichtingen i.v.m. Waylons album. Ilse is daarom ff solo op promotie-tour. Wordt erg opgeblazen in de Nederlandse media.

 19. Rob schreef:

  Het AD meldt dat Waylon vanmiddag met een verklaring komt

 20. riccardo schreef:

  Belgie ook nog twee leuke prijsjes in de wacht gesleept te weten twee mooie Rode Lantaarns in de poll van Esc radio.
  Vreemde manier van doen zo’n “we wrijven het er nog effe lekker in” nominatie.

 21. Roald schreef:

  Waylon + Sanne Hans (Miss Montreal) in dezelfde uitzending van RTL Latenight… toeval?? Ilse DeLange werd vorig jaar ook al door Humberto Tan gevraagd naar het Songfestival; zou hij Sanne Hans ook “de” vraag gaan stellen?

  • Roald schreef:

   Oh wacht, Sanne Hans heeft al eerder aangegeven wel te willen deelnemen, “maar nu nog niet”; ze is er nog niet aan toe…:)

 22. Marcus schreef:

  Miss Montreal lijkt me helemaal niks! Ik wil dan ook pleiten voor Wende (Snijders), eventueel met een song geschreven en/of geproduceerd met Within Temptation of Thomas Azier (hij maakt electropop, werkt samen met o.a. Woodkid en Stromae).

  Within Temptation heeft al herhaaldelijk gezegd dat zij niet willen, maar wel een song zouden willen schrijven/produceren. Dat is echter geen garantie voor succes want ze lanceerden eerder bijv. de band LEFT en die singles zijn tot nu toe geflopt. Het succes van WT is vooral hun eigen geluid, en het charisma en vocalen van Sharon.

  Iemand als Alain Clark zou ik ook wel supporten, maar Wende zou ik echt ideaal vinden.

  • Roald schreef:

   Na een inventaris gemaakt te hebben van eventuele kandidaten (wie heeft gezegd te willen gaan, wie past in het plaatje van de AVROTROS), gok ik voorlopig op: Alain Clark 2015:)

 23. Roald schreef:

  Dus: wie zal het worden?:)

 24. Brandon schreef:

  Dotan zou een goede keus zijn.
  https://www.youtube.com/watch?v=w2ZB7WF_Hko

 25. RobbieR schreef:

  Dotan zal zeker geschikt zijn, ik heb het idee dat zij wel praten met deze jongen.
  verder caro, Kovacs en dj Tiesto, djr van Buuren en Afrojack met een goede act.