Nederlandse inzending vanmorgen openbaar

Dit vind je misschien ook leuk...

86 reacties

 1. Paysbart schreef:

  Wow. Dat is snel! Had ik niet verwacht. Ik ben heeeeeeeeeeeeeeeeel nieuwsgierig (alhoewel ik het lied denk ik zelf pas in maart had laten horen. Wie weet zijn we het nu al zat volgend jaar mei…..)

  • Le Visionair schreef:

   Helemaal mee eens, spanning is ervan af en over ‘n half jaar zijn we het alweer beu

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   WE zullen het zat zijn, ja, alleen de meerderheid van de kijkers weet in april nog van niets. Dat wij fans nu zo gek zijn dat we alle nummers al gelijk grijs spelen, zegt nog niets van de gemiddelde kijkers.

 2. Patrick schreef:

  Ben benieuwd! Volgende week al!

 3. Hebbuzz schreef:

  1. Dat is vroeg! Hoe vers is het lied dan nog bij de fans/pers is het enthousiasme dan al niet doodgebloed?
  Hoe gaan ze de spanningsboog volhouden tot mei?

  2. Gelukkig GEEN live-versie, maar een studio opname! LESSONS LEARNT!!!

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Idd Europa moet het gewoon tot mei 2015 met een studio-opname doen. Ook graag Eurovision in Concert overslaan. Hartstikke leuk evenement maar de kans dat het image verstoord wordt door slechte geluidsopnamen met een slechte balans is te groot. Mijn aanbeveling: geef Europa de studio-opname en een fantastische clip en de rest in mei.

   • Esmee schreef:

    Ben ik het mee eens. Maar naar verluidt gaat Trijntje het volgende week vrijdag live zingen bij The Voice of Holland.

 4. Rob schreef:

  Wow, dat is snel zeg! Wellicht nummer 1 met de kerstdagen?

 5. Paysbart schreef:

  Hebbuzz:

  2. Gelukkig GEEN live-versie, maar een studio opname! LESSONS LEARNT!!!

  En de versie waar ook Anouk op te horen is :-))

 6. Maikel schreef:

  SPANNEND!!!

 7. werner schreef:

  ik ben ook altijd heel nieuwsgierig alleen is dit niet erg vroeg?zou het kunnen dat het in mei mischien al oud nieuws is,ik weet het niet maar had zelf nog wat gewacht.
  Het is ook nooit goed he

  • Le Visionair schreef:

   Volgens Trijntje is het een verrassend en fris lied. De nieuwigheid zal er straks al vanaf zijn, hopelijk dat het dan idd fris en sterk genoeg zal blijven tot mei.

 8. Ria NL schreef:

  Leuk !! Ik ben heel benieuwd !!

 9. Robbert-Rotterdam schreef:

  Die Nederlanders toch…. ook de posters hier vormen een getrouwe afspiegeling van de bevolking: klagen, klagen, klagen:)))
  Het komt erg vroeg, vind ik ook, maar aan de andere kant…de ‘gewone’ mensen in het buitenland(en zij moeten stemmen, niet de Nederlanders of de buitenlandse superfans..) beginnen zich pas eind april te concentreren op het gebeuren. De ESF-journalisten zullen idd het nummer binnen enkele maanden zat zijn want het gaat om een catchy uptempo-nummer en dat verveelt iets eerder over het algemeen. Echter, wanneer over een paar maanden de podiumpresentatie in beeld komt, is de verveling meteen weer weg, want iedereen concentreert zich dan weer op de de stage act.

  • Esmee schreef:

   ‘Een catchy uptempo’….Midtempo is ook nog mogelijk :-)

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    Midtempo geloof ik niet. Dat zou me werkelijk verbazen, gezien de labels die er door ‘getuigen’ al op geplakt zijn.Maar we zullen het zien donderdag.

   • Nordman schreef:

    Volgens mij gaf Cornald afgelopen zodag in Life4you aa dat het midtempo is.

   • Robbert-Berlin schreef:

    Als Cornald dat werkelijk heeft gezegd, zal het ongetwijfeld waar zijn. Bij de aanduidingen geen ballad, catchy, klinkt meteen als een hit, vol power, etc, kreeg ik meteen associaties met een uptempo-liedje. Dat het ook een midtempo liedje kan zijn, mag ik dan waarnemen tijdens de Gouden Uren. Ik blijf benieuwd….

   • Esmee schreef:

    Ik herinner me alleen dat toen aan Trijntje of Anouk werd gevraagd of het een uptempo nummer was, ze antwoordde dat het geen ballad was.
    Vandaar dat ik mid-tempo voor mogelijk hield. Maar dat kan natuurlijk ook gezegd zijn om de spanning er nog een beetje in te houden. :-)

 10. RobbieR schreef:

  Wow wat vroeg, is dit primeur en de allereerste Nederlandse inzending wat vroeg bekend wordt gemaakt?

  Let wel het is een studioversion. Zij kunnen het met de tijd steeds spannender maken.

  Laterremixen, act om heen….volgende week weten wij meer wow..

 11. RobbieR schreef:

  Volgende week horen wij het weer, dit is niets en wordt niets hahahaha.

  Terwijl het juist gaat om het live optreden in Wenen..

  Wie weet gaan wij eindelijk eens een keer lang op 1) staan bij de fans…net als Weden 2012 of Denemarken 2013.

  • Peter schreef:

   Ja als we heel lang een van de weinige nummers zijn die bekend is, kan het zijn dat we heeel lang op 1 staan haaahha. Keep on dreaming. Trouwens, waarom geen live presentatie? Durft ze gewoonweg niet. Te vaak te veel valse noten.

   • Peter schreef:

    Heb je haar nog nooit live horen zingen. Ik helaas wel.

   • riccardo schreef:

    Die keer dat jij Alain Clarck hebt zien optreden als voorprogramma in Gelredome heb ik toen ook heel erg anders ervaren dan jij. Geen twijfel aan Trijntje als artiest van mijn kant. Of er juiste keuzes gemaakt zijn/worden moet nog blijken.

 12. Peter schreef:

  Bij Dekker? Daar luistert niemand naar. Dus dezelfde avond bij de geijkte programma’s op tv. Ik ben het nu al beu en dan moeten we tot en met mei 2015 naar een gedreutel op de radio en tv luisteren en naar dat vervelende hoofd en die vervelende stem luisteren. Zal wel elke week bij Humberto en Matthijs zitten. Dat wordt heerlijk naar echt goede programma’s kijken. De halve finale waar Nederland in zal zitten kan ik ook lekker overslaan en dan lekker de finale kijken zonder Nederland. Wordt een fijn ESF jaar zo zonder Nederland.

  • Hans schreef:

   Het zou inderdaad nog wel een fijn jaar kunnen worden als we gewoon op het liedje wachtten zonder direct overal negatief op te reageren.

 13. RobbieR schreef:

  Prima Peter is je keuze toch gemaakt?

  Kijk ik was ook geen Trijntje fan, maar geeft haar een kans.
  Yes ESFisbegonnen..

 14. harm stirnberg schreef:

  RobbieR ik ben het helemaal met je eens en sluit me bij jou aan en ik hoop de rest hier ook. Gewoon negeren en genieten van de voorbereidingen van alle nationale finales en de leuke en snelle berichten hier. En wat bij mij voorop staat is om achter onze inzending te gaan staan en te hopen dat we weer een fantastische Nederlandse inzending hebben in 2015. Trijntje ik wens je alle succes van de wereld en je verdiend het door je nek uit te steken om ook heel hoog te eindigen in de finale.

 15. Nordman schreef:

  Vroeg inderdaad, maar aan de andere kant ben ik erg nieuwsgierig dus laat maar horen. Wie weet legt ze de lat meteen hoog voor de andere landen. En anders kunnen we altijd nog een ‘Wit-Ruslandje’ of ‘Oekraientje’ doen: nieuwe productie voor het esf of gewoon een nieuw lied ;-)

  • Esmee schreef:

   Haha, ja inderdaad, die weg staat ook nog open!

  • Robbert-Berlin schreef:

   Niks nieuwe productie of nieuw lied.
   De reacties zijn nu al voorspelbaar. Dadelijk zal de categorie Euroclubfans aandringen op een MF-beat onder het nummer….
   Neeeeee!:)

 16. Esmee schreef:

  Joepie! 11 december al. Er is iets voor te zeggen om er zo lang mogelijk mee te wachten, maar in dit geval misschien wel wijs om het een aantal maanden tevoren al op plaat uit te brengen. Zo krijgt het namelijk de kans om als nummer (internationaal) aan te slaan en een hit te worden, vóór dat het er op aankomt in die ene uitzending. Ben heel benieuwd.

  • Peter schreef:

   Wat een onzin Esmee. Kijk naar nummer 2 van dit jaar. Geweldige aanpak, iedereen tot op het laatst op het verkeerde been gezet. Dus je hebt geen maanden nog o aan te slaan. Als dat zo is heb je gewoon een slecht nummer. The Common Linnets zijn het voorbeeld. Trijntje kan daar niet aan tippen. Nooit niet.

 17. Daniel schreef:

  Leuk dat we het lied zo snel al te horen krijgen. Ik weet niet of dit te vroeg is. Nummers staan de laatste jaren gemakkelijk 20 weken in de top 40 en over een week of 20 is het songfestival al.
  Ik hoop wel dat we weer een stapje vooruit maken in vergelijking met de vorige jaren. Dus meteen een goede videoclip erbij en het eerste optreden op tv ook meteen goed verzorgd. Dus geen krakkemikkig geluid en een achterafpodiumpje.

 18. harm stirnberg schreef:

  Een vroege bekendmaking hoeft niet nadelig te zijn want kijk naar Oekraine 2013. Daar werd het nummer rond de kerstdagen gekozen en eindigde op het ESF op een mooie 3e plek. Alles draait om de avond zelf en het totaalplaatje,hier hebben we dit jaar hoop ik toch van geleerd. Geen flutinzending maar een mooie 2e plek.

 19. riccardo schreef:

  Zo, zitten we mooi al in de voorhoede vwb de bekendmaking van “ons” nummer. Hartstikke leuk,
  Er vanuit gaande dat het ook echt iets goeds is maakt vroeg of laat denk ik niks uit. Kwaliteit valt op en blijft hangen. Woorden uit de selectiecommissie als ‘die kwamen met een nummer waar we gewoonweg geen nee tegen konden zeggen’ geven voor nu vertrouwen. Volgende week objectief luisteren en we weten meer. Nummer wordt misschien nog niet daadwerkelijk uitgebracht? SPANNEND.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Ja, het lied laten horen is heel wat anders dan het downloadbaar of streambaar maken, hoewel de kopieën van de radio-opname natuurlijk gelijk Europa zullen overvliegen.

 20. harm stirnberg schreef:

  Off Topic : vanavond op de Duitse tv zender RTL om 20:15 de Ultimative chart show. Een uitzending met de 25 beste hits uit 2014. En ja hoor de Common Linnets zitten ook in dit programma. Ik ga The Voice dan maar in de herhaling kijken,want wil dit vanavond niet missen.

 21. johannes schreef:

  Ik vind het aan de vroege kant, maar dat is gevoelsmatig. Wat ik wel een beetje gevaarlijk vind is dat Anouk met haar team van twee jaar geleden naar Wenen gaat om de boel kritisch te bekijken/beluisteren. Dat luisteren komt wel goed, maar uit de staging bij Anouk had heel veel meer gehaald kunnen worden. Ik hoop dat ze qua presentatie een stapje extra maken en een expert op dit gebied inschakelen, het moet er niet aardig uitzien maar fantastisch…!

 22. riccardo schreef:

  20.1 = @Peter

 23. riccardo schreef:

  @Peter Ja sorry, reactie 21.1was voor jouw bedoeld. Nav je eerdere commentaar Trijntje hier en in oudere posts.

 24. RobbieR schreef:

  harm stirnberg:
  RobbieR ik ben het helemaal met je eens en sluit me bij jou aan en ik hoop de rest hier ook. Gewoon negeren en genieten van de voorbereidingen van alle nationale finales en de leuke en snelle berichten hier. En wat bij mij voorop staat is om achter onze inzending te gaan staan en te hopen dat we weer een fantastische Nederlandse inzending hebben in 2015. Trijntje ik wens je alle succes van de wereld en je verdiend het door je nek uit te steken om ook heel hoog te eindigen in de finale.

  Mee eens, ik zie dat een paar uitlatingen van mij zijn weggehaald.
  Terwijl ik het idee had dat ik het netjes hield.

  Maar goed, nog een week..

 25. Roel schreef:

  Het gaat hier natuurlijk wel om de internationale presentatie van een ESF lied.
  Het nummer moet gedurfd en supergoed zijn. Een zanger of zangeres mag dat niet overstralen, maar dient gelijkwaardig in het nummer te staan.

 26. Esmee schreef:

  Naar ik heb gehoord gaat Trijntje het volgende week vrijdag in The Voice of Holland zingen. Ik weet niet of ik dat een geslaagd platform vind om het ESF-lied te laten horen. Maar allá, ik ben benieuwd.

 27. Esmee schreef:

  Én: ik zie dat de berichten weer kriskras door elkaar heen verschijnen. Niet op volgorde van datum dus.
  Dat euvel blijft ons trouw volgen. :-)

 28. Gerardmartin schreef:

  Ik ben ook absoluut geen Trijntje fan maar wie weet blaast ze me wel omver met iets geweldigs maar beter dan Ilse & Waylon kan haast niet. Nationale finale’s en die hele reutemeteut er omheen daar kijk ik niet meer na. Ik wil het liedje één keer horen en dan pas in mei anders is voor mij de sjeu eraf. Ben benieuwd naar volgende week!

  • Robbert-Berlin schreef:

   Ook als het nummer niet meteen zo sterk overkomt als dat van Ilse en Waylon is geduld gepast. De meerderheid hier vond ‘Calm after the storm’ geen uitstraling hebben toen het pas werd bekendgemaakt. Pas in Kopenhagen sloeg men om toen men zag hoe de podiumact het lied versterkte. Met Trijntje zou hetzelfde het geval kunnen zijn. Nu wordt soms net gedaan alsof iedereen vanaf het begin dolenthousiast was over the Common Linnets. Dat is dus niet zo. Het nummer bleef weken hangen rond de 25e-30e plaats bij de bookmakers.

 29. RobbieR schreef:

  Nog een compliment voor Trijntje, het lijkt wel of ze er steeds beter uitgaat zien en menselijker wordt.
  Althans wat ik zie in THE voice.

  Ik moet trouwens lachen om de verstandhouding tussen Ilse en Trijntje..

  • Robbert-Berlin schreef:

   Ik heb altijd gevonden dat Trijntje, althans in interviews een warme en spontane uitstraling had. Heb ook nooit de labels arrogant, verwaand, en onvriendelijk begrepen. Toen ze nog slank was, was ze ook best nog een mooie vrouw. In Turkije waren ze dol op haar.

 30. riccardo schreef:

  Oef, gedurft, presentatie esf nummer bij de Voice. Maar wat een goed en in haar geval voor de hand liggend podium ook. De beelden zullen Europa doorgaan, it better be good…. Go Trijntje!

 31. Rob schreef:

  Mooi dat Trijntje vrijdag in de the Voice of Holland het nummer zal gaan zingen…………….ben benieuwd!

 32. RobbieR schreef:

  Ik vind wel dat deze man meer mag zeggen. En hij meer toezeggingenheeft?

  Ik vind het jammer dat mijn uitlatingen/ meningen steeds meer wordt weggelaten?

 33. Gerrit schreef:

  Zou het niet te vroeg zijn, omdat dan straks als het festival daar is, het nummer je oren uitkomt.
  Ik hoop op een mooi lied dat net zo gaat scoren als vorig jaar Calm after the storm.

  • Robbert-Berlin schreef:

   Wie behalve de fans luisteren tot mei voortdurend naar het nummer zodanig dat het de oren uitkomt?

 34. Peter schreef:

  Waarom wordt het niet live bij de publieke omroep gebracht? Daar hoort het thuis en niet in een afgrijselijk programma met wannabe zangers en zangeressen, laat staan wannabe coaches.

 35. Hebbuzz schreef:

  Trijntje heeft aangekondigd dat ze volgende week bij The Voice of Holland het liedje gaat zingen. Dat is dan waarschijnlijk ook meteen de reden dat het liedje de donderdag ervoor al op de radio in premiere gaat. Ik vind het niet slim om het liedje al live te zingen, omdat andere landen de verachtingen extra hooggespannen houden door enkele een gelikte video met studio-opname van hun inzending te showen.

  Aan de andere kant; Trijntje zou het prima moeten kunnen. Zijn de sceptici wel meteen stil.

  • Esmee schreef:

   Ik vind dat zó spannend. Het geeft bijna het gevoel dat ze al op het ESF-podium staat te presenteren…

 36. Sven schreef:

  Goh, het lijkt bijna voetbal; iedereen heeft er verstand van! Ik ben in ieder geval erg benieuwd en hoop op het beste. Toen ik vorig jaar de Nederlandse inzending voor het eerst hoorde, baalde ik.. Ik wist zéker dat we onderop zouden eindigen. Dat de bookmakers daar anders over dachten vond ik uiteraard helemaal geweldig maar ik snapte er niks van. Dus mijn insteek voor 2015; ik hoop dat ik het zélf een mooi nummer vind en ik wacht verder rustig af.

  Overigens; ik schrik er wel van hoe naar sommige mensen hier op elkaar reageren. Nog net geen moord en doodslag, de één is nog valser dan de ander… We hebben het over een liedjeswedstrijd. Eentje die ik erg graag zie, enthousiast van wordt. Maar hallo zeg, ook als we laatste worden, staan we ‘s ochtends gewoon op. Voor zover ik weet bestaat er nog geen “death by eurovision”

 37. He1n schreef:

  Locomotiefje vond ik vroeger in Total Touch geweldig.Ze heeft een geweldige stem maar ze wil er teveel mee..
  Wordt erg overdone.
  Tis niet te hopen dat er veel close-ups van haar komen want kennen jullie Clarence de leeuw nog van vroeger?

 38. niels6 schreef:

  Nog maar 2 dagen en dan weten we het lied al… spannend!!!

  • Esmee schreef:

   Zeg maar gerust: nog maar anderhalve dag! Joepie!

   • niels6 schreef:

    Ja ik ben echt heel benieuwd. Ik lees de buitenlandse fora veelal, en zij hebben zeer hooggespannen (zeg maar gerust torenhoge) verwachtingen, zeker na het afgelopen jaar en het feit dat Anouk het lied schrijft. Ik hoop, ik hoop, dat deze verwachtingen ingelost gaan worden.

   • Esmee schreef:

    Mooi dat je de buitenlandse fora bijhoudt. Zal later graag vernemen hoe daar over de Nederlandse inzending wordt gedacht.

   • Peter schreef:

    Dus zal het verschrikkelijk gaan tegenvallen.

   • niels6 schreef:

    En jij valg ons al maanden tegen. ByebPeter

   • Marco schreef:

    Dit is toch op zich al fantastisch. Dat men in het buitenland hoge verwachtingen van ons heeft! Nog niet zo lang geleden interesseerde niemand zich voor onze bijdragen. Ik hoop dat NL op deze weg blijft doorgaan.

 39. Peter schreef:

  Het kan niet anders of iedereen gaat het geweldig vinden, ook al vinden ze het verschrikkelijk. Gezichtsverlies kan nu echt niet meer. Dat wordt morgen echt geniet van alle jubelberichten.

  • harm stirnberg schreef:

   Beste Peter als ik het lied niets vind dan zeg ik dat wel eerlijk hoor,maar dat neemt niet weg dat ik wel achter onze inzending sta en Trijntje niet naar beneden haal of beledig. Respect en respecteren!!!!

 40. Lilly schreef:

  Ik denk dat je er toch weinig van kan zeggen die fora:) afgelopen jaar hoorde je niks dan negativiteit na bekendmaking van het lied. Na de presentatie werd pas anders gereageerd. Dus we horen morgen wel iets…maar zegt ook weer weinig van hoe ze het gaan vormgeven. Eigenlijk kunnen we pas goed oordelen als bij ons het totaal plaatje bekend is, en dat zal even gaan duren denk ik. ik geloof niet dat Trijntje vrijdag avond bij de voice haar hele stage act al laat zien namelijk.

  Esmee:
  Mooi dat je de buitenlandse fora bijhoudt. Zal later graag vernemen hoe daar over de Nederlandse inzending wordt gedacht.

  Peter:
  Dus zal het verschrikkelijk gaan tegenvallen.

 41. Rob schreef:

  Mijn wens voor morgen : met respect voor Trijntje en met respect naar elkaar toe, morgen op een normale manier reageren, dus ook Peter!

 42. Esmee schreef:

  Het is nu 11 december. ‘ De dag die je wist dat zou komen…’

 43. Rob schreef:

  Nog een paar uur! De rest van de dag kan heel Nederland zijn mening geven …….

 44. Jesse schreef:

  Ik vind het ergens wel goed dat het nu al bekend wordt gemaakt. Dan kunnen we het beoordelen op het liedje i.p.v. de artiest.

  Misschien heeft het ook wel omroeppolitieke redenen, dat vlak voordat Daniël Dekker stopt met de Gouden Uren hij hier nog één keer betrokken bij mag zijn.

  Hoe dan ook, ik ben erg benieuwd.

 45. gf333 schreef:

  Ik heb hem gehoord!
  Dance track/pop!!!!

 46. Peter schreef:

  Wel jammer dat de presentatie in 2 verschrikkelijke programma’s is.

 47. jos (Alkmaar ) schreef:

  wat een goed lied zeg

 48. harm stirnberg schreef:

  Wowwww wat een gaaf lied, ik ben heel aangenaam verrast. Het liedje zit nu al in mijn hoofd. En wat leuk de super positieve reactie van Ilse de Lange. Ik zeg dat Trijntje een dikke hit te pakken heeft en gun het haar ook. Kan me hast niet voorstellen dat we met dit lied geen finale halen. Nogmaals WOWWWWWWWW