21u: de tweede halve finale ESF

Dit vind je misschien ook leuk...

57 reacties

 1. Patrick schreef:

  Leuke halve finale en ook zeer moeilijk te berekenen wie er door gaat. Trijntje had het overigens ook in deze halve finale denk ik niet overleefd.
  Ik vind bijna alle liedjes leuk, maar deze wil ik liever NIET in de finale terugzien: San Marino, Portugal, Letland en Zwitserland. Voor de rest is alles prima:)

  • peter31 schreef:

   Mee eens! Polen en IJsland ook in de gevarenzone, denk ik. Malta live ook zwak, maar ja die gaan altijd door. Ben benieuwd of ze er dit jaar een keer buiten vallen.

   • Thomas schreef:

    Ik ben ook benieuwd of Azerbeidzjan een keer afvalt. Op zich een goed nummer, maar ik heb ook vernomen dat de zanget live nog niet imponeert. Bovendien zitten de landen die over het algemeen veel punten geven aan Azerbeidzjan in semi 1 (Rusland, Wit-rusland, Georgie).

    Ik verwacht wel dat ze doorgaan, maar toch ben ik niet helemaal verbaasd als ze een keer in de halve finale blijven steken.

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    Dat klopt idd. Ze zullen het geheel op eigen kracht moeten doen. Toch denk ik wel dat ze het halen, omdat het een typisch Zweedse ballad is, ook in de opbouw. Het nummer zal herkend worden in de Scandinavische landen en de Baltische staten die qua smaak vaak tegen de Scandi’s aanleunen.

   • Leendert Jan schreef:

    Malta altijd door? Die hebben in 2007, 2008, 2010 en 2011 de finale niet gehaald hoor.

   • peter31 schreef:

    Nou ja, de laatste jaren bedoelde ik. Maar je hebt gelijk.

 2. johanve schreef:

  volgens mij wel een sterkere halve finale dan dinsdag
  San Marino, Portugal, Letland Slovenie en Malta zie ik liever niet doorgaan

 3. Job schreef:

  Hoop dat Tsjechië Letland en Israël na lange tijd de finale halen.

 4. gj schreef:

  Letland en Tsjechië verdienen het meer dan ooit. Duimen.

 5. Nordman schreef:

  Ik hoop dat de volgende landen sowieso doorgaan:

  01. Litouwen: Monika & Vaidas – This Time
  04. Montenegro: Knez – Adio
  06. Noorwegen: Mørland & Debrah Scarlett – A monster like me
  08. Tsjechië: Marta Jandová & Václav Noid Bárta – Hope Never Dies
  10. Letland: Aminata – Love Injected
  11. Azerbeidzjan: Elnur Huseynov – Hour Of The Wolf
  13. Zweden: Måns Zelmerlöw – Heroes
  16. Slovenië: Maraaya – Here for you

  Toch ook heel nieuwsgierig naar de verrassingen.

 6. richard schreef:

  deze halve finale is zoveel beter, wordt lastig te voorspellen.

 7. Daniel schreef:

  Ik heb juist het idee dat de verschillen in deze halve finale veel groter zijn. Waar in de eerste halve finale alle landen nog kans hadden om door te gaan lijken er in deze halve finale een aantal landen wel haast zeker al door te zijn en een aantal anderen al kansloos.

  Verder is de loting voor de volgorde in de finale vannacht ook nog spannend. De eerste tien landen in de finale hebben eigenlijk geen kans meer op de overwinning met zo’n groot aantal deelnemers.

 8. Nordman schreef:

  Ik hoop dat Portugal ook doorgaat of San Marino. Het is zooo slecht, maar ik gun het beide landen gewoon. Maarja ee uitschakeling zou terecht zijn. Hopelijk worden beide landen uitgedaagd om met iets beters te komen. Ik had ergens gelezen dat Hera Bjork weer wil meedoen, eventueel voor San Marino :-o

  Ik hoop ook tevens dat Ierland NIET doorgaat. Ik vind het zo’n vervelend janklied, maar toch denk ik dat ze gaan verrassen.

 9. Richard schreef:

  Zweden zal het wel worden, vanavond en ook zaterdag. Gelikt plaatje goed in beeld gebracht en goed uitgevoerd. Het lied zelf zou het op eigen kracht niet gered hebben. Maar daar maalt straks niemand om. Tijd om eens bij de Zweden stage te gaan lopen voor AvroTros.

 10. mellis. schreef:

  Deze semi is veel betee dan eerste semi veel mooie liedjes ertussen

  Top 10 die doorgaan denk ik

  Zweden. (Zoiezo)
  Azerbijan (zoiezo)
  Norwegen(zoiezo)
  Isreal
  Ijsland
  Letland
  litouwen
  Tsjechie
  slovenie
  polen

 11. jimske schreef:

  Portugal, San Marino, Zwitserland, Ierland en Malta, Tsjechië en IJsland gaan niet door.

 12. Ro schreef:

  Polen Portugal San Marino Zwitserland Malta Tsjechië Montenegro hoeven t voor mij niet te redden.. Maar dat hoefde Hongarije voor mij ook niet maar goed……

 13. sandervb schreef:

  Ik hoop dat de show beter in elkaar zit dan dinsdag. En dat ze de bekendmaking van de finalisten wat spannender houden.

  Ben ook benieuwd naar de loting voor de finale, zou het leuk vinden als Zweden zaterdag als eerste mag aantreden en België als laatste.

  • Nordman schreef:

   Jammer, Belgie moet in de eerste helft optreden :) geldt gelukkig ook voor Australie. Ben blij dat Italie en Rusland in de 2e helft hebben geloot. De jury’s letten daar minder op als het goed is, dus het wordt zaterdag sowieso spannend!

 14. Wijnand Raben schreef:

  We maken ons druk om iets onbenulligs welk land wint,er zijn maar 2 goede nummers dat is Australië is gewoon een goed lied zonder toeters en bellen en België omdat het voor songfestival begrippen vernieuwend is.De rest is troep er zijn belangrijker zaken.

 15. Hans Eijsvogel schreef:

  Ik hoop dat de “commentatoren” wat minder door het programma (live uitzending) gaan leuteren zoals Jantje op dinsdag presteerde.
  De voorbeschouwing momenteel gaande voorspeld weinig goeds :(

 16. Gerardmartin schreef:

  Litouwen kon me nog wel bekoren maar Ierland en San Marino waren erbarmelijk!!

 17. Wijnand Raben schreef:

  Alles is erbarmelijk behalve de 2 landen die ik in mijn eerdere reactie heb genoemd voor hun kijk ik komende zaterdag en daarna gewoon wat anders.

 18. Wim1970 schreef:

  Zei Azerbeidzjan nou thank you Australia?

 19. alecx schreef:

  Wim1970:
  Zei Azerbeidzjan nou thank you Australia?

  Ja hahaha

 20. Gerardmartin schreef:

  Het is weer een hele zit dit schreeuwspektakel. Vind eerlijk gezegd deze tweede halve finale niets beter dan de eerste.

 21. Johan schreef:

  Zijn meer nummers niet mooi dan wel…..ik zou er geen 10 besten uit kunnen kiezen, 10 slechte kan ik beter kiezen -:)

 22. Gerardmartin schreef:

  Cyprus was voor mij de enige plus Noorwegen. Als ik het voor het zeggen had duurde het hele songfestivsl 45 minuten inclusief de puntentelling.

 23. marga schreef:

  ik vind cyprus leuk had het lied nog niet gehoord maar moet naar finale !!!!!!!

 24. J1. schreef:

  Noorwegen,Zweden,Letland,Litouwen vond ik top! Malta beter dan verwacht, Azerbeidzjan vind ik nog steeds niet bijzonder,Slovenie viel me tegen (stemmetje wel erg gemaakt),Israel ook niet zo sprankelend als ik had verwacht..Zwitserland viel me dan weer reuze mee..San Marino en Polen kansloos

 25. DS schreef:

  Mijn recensie:
  01. Litouwen: Monika & Vaidas – This Time
  Positieve instelling, maar door al die drukke kleuren en overenthousiaste zanger en zangeres leek het een beetje op de groep 8 afscheidsavond uit 1980.
  02. Ierland: Molly Sterling – Playing With Numbers
  Saaie en vreemde uitstraling had deze meid, achtergrond deed me denken aan Only Teardrops, voor de rest kabbelde het liedje voort zonder spannend te worden. Doei.
  03. San Marino: Michele Perniola & Anita Simoncini – Chain of Lights
  Leuk bedacht, slecht uitgevoerd, zou ze wel een finale plek gunnen, maar daarin zal ik niet veel medestanders hebben. Op zich een leuk liedje, maar heeft San Marino geen betere zangers?
  04. Montenegro: Knez – Adio
  Begon spannend, eindigde sterk. Balkansong in de meest pure vorm.
  05. Malta: Amber – Warrior
  De Georgische Warrior was beduidend beter, en waarom die Conchita vleugels? Volgend jaar beter.
  06. Noorwegen: Mørland & Debrah Scarlett – A monster like me
  Een van de favorieten, maar voor mij te zoetsappig, te voorspelbaar, eerst de zanger in beeld, daarna komt de zus van Pippi Langkous (met een irritant stemgeluid), goed gekeken naar Nederland 2014, maar niet de originaliteitsprijs.
  07. Portugal: Leonor Andrade – Há um mar que nos separa
  Portugal leert het nooit, wist geen moment te boeien.
  08. Tsjechië: Marta Jandová & Václav Noid Bárta – Hope Never Dies
  Toch wel verrassend, beste Tsjechische inzending ooit, maar daar hoefden ze niet veel moeite voor te doen natuurlijk.
  09. Israël: Nadav Guedj – Golden Boy
  Zo vrolijk, zo energiek, leuke act, deze wil ik vaker horen.
  10. Letland: Aminata – Love Injected
  WAT EEN LIED, zo niet songfestival, maar zo origineel, alles klopte, maar zal door de gemiddelde kijker minder gewaardeerd worden.
  11. Azerbeidzjan: Elnur Huseynov – Hour Of The Wolf
  Mega stemgeluid, goede uitstraling, als ik vannacht niet kan slapen, zit deze in mijn hoofd. Top 5 finale.
  12. IJsland: María Ólafsdóttir – Unbroken
  Leuk liedje, maar niet goed uitgevoerd, act begon leuk met de voetstappen, maar dit liedje had mooier naar voren gebracht kunnen worden.
  13. Zweden: Måns Zelmerlöw – Heroes
  Voor mij de winnaar dit jaar, alles klopte aan dit optreden. Maar wat was die witte streep onder zn oog?
  14. Zwitserland: Mélanie René – Time to shine
  Voor mij een van de verrassingen, goed opgebouwd, pakte mijn aandacht, zal waarschijnlijk niet doorstoten naar de finale, maar heeft mij niet verveeld.
  15. Cyprus: Giannis Karagiannis – One Thing I Should Have Done
  Ieuw, Plagiaat. Hoorde liedjes erin die ik 10 jaar geleden al gehoord heb, te onorigineel, next.
  16. Slovenië: Maraaya – Here for you
  Wordt als een van de favorieten gezien, maar deze dame stoort me, koptelefoon is een irritante gimmick en ik hou niet van haar stemgeluid, te gemaakt. Kijk mij eens goed zingen. En luchtviool spelen.
  17. Polen: Monika Kuszyńska – In The Name of Love
  Te zoet, mooi verhaal er achter, maar daar draait het niet om. Middenmoot.

  Mijn top 5:
  1. Zweden
  2. Letland
  3. Azerbeidzjan
  4. Israel
  5. Montenegro
  6. Zwitserland
  7. Tsjechië
  8. IJsland
  9. San Marino
  10.Polen

 26. Gerardmartin schreef:

  Naar stemmetje die Sloveense trouwens, zusje van Duitse Lena?

 27. Marije schreef:

  Hoe kan het nou dat Tsjechië niet door is? Ik weet dat ze het bij de bookmakers niet goed deden, maar het was mijn favoriete liedje van dit jaar… En zo sterk gezongen en dan Polen en Litouwen wel door?!

  • riccardo schreef:

   Regie, kleding, tikkeltje aggressief qua uitstraling, te weinig Eurovisie.
   Goed nummer!

   • Marije schreef:

    Toch jammer, ik vond het eigenlijk wel goed in elkaar zitten allemaal. En ik genoot van de overduidelijke chemie tussen die twee!

 28. Lola schreef:

  Als je allemaal al de landen ziet, merk je wel gelijk hoe mooi en aantrekkelijk ze in beeld gebracht worden. Goede camerawerk, belichting, act, mooie kleren, sexy….dan die cheap fashion LIDL holland dinge-dong , shalalielie, wayayayayyaay CRAP!
  Nederland is terecht afgestraft dit jaar!!!!

 29. Lola schreef:

  Als je allemaal al de landen ziet, merk je wel gelijk hoe mooi en aantrekkelijk ze in beeld gebracht worden. Goede camerawerk, belichting, act, mooie kleren, sexy….dan die cheap fashion LIDL holland dinge-dong , shalalielie, wayayayayyaay CRAP!
  Nederland is terecht afgestraft dit jaar!!!!

 30. Leendert Jan schreef:

  Wat was Letland fan-tas-tisch!!!! Geweldige stem, prachtige uitstraling, zo’n mooie act. Ik ben zo blij dat zij door is! Dit verdient echt een top 5 plek!

  Verder een leuke semi met weinig verrassingen. San Marino was zoals verwacht het dieptepunt. Zweden maakt zijn favorietenrol waar. Azerbeidzjan viel mij heel erg tegen, klonk niet fantastisch en die act is raar. Slovenië ook wat minder dan gehoopt maar blijft een lekker liedje. Ik had 9 van de 10 goed, Polen in plaats van Tsjechië had ik niet verwacht. Ik vond Portugal en Zwitserland eigenlijk heel aardig klinken maar gewoon geen sterke nummers.

 31. Celine schreef:

  Ik had liever tsjechie in de finale gezien wat zongen zij goed zeg en het liedje vond ik veel beter dan Polen, die in t refrein heel zwak klonk. De rest had ik allemaal hetzelfde.
  Nou ja we zullen het zien zaterdag wie er gaat winnen…

 32. Matje schreef:

  Leuke finale , beter dan dinsdag , Tjechie in plaats van Montenegro en ik was 100 % tevreden geweest . Die Jan Smit eruit aub !

 33. riccardo schreef:

  Als we volgend jaar iets a la Zweeds entertainment kunnen doen, dan heel graag! Moet lukken toch?

  • Matje schreef:

   Gewoon iets aparts met een dijk van een stem , Kovacs!

   • riccardo schreef:

    Ja prima, met een goeie show rond een pakkend nummer.

   • Insight schreef:

    Na de finale van vorig jaar postte ik hier als Le Visionair, aantal goede kandidaten voor dit jaar> Jett Rebel, Dotan, Kovacs. Pas nu noemt C.Maas, in het AD, Jett Rebell als mogelijkheid. Tjaa alweer achter de feiten aanlopen. Ze moeten echt veel eerder en nog veel verder kijken dan hun kromme neus lang is. De carrière van deze artiesten zijn afgelopen jaar zo enorm goed en snel gestegen dat ze nu niet eens tijd zullen vrij maken om mee te (willen)doen. (mijn aanname).

   • Mark schreef:

    Nee geen Jet Rebel aub. Ik hoop ook dat de commissie niet naar suggesties op deze weblog luistert.

   • Dick schreef:

    Jett Rebel is iemand voor een festival podium (en dan bedoel ik Pinkpop bijv) maar niet voor het ESC.

   • riccardo schreef:

    Eens, maar voor elke artiest geldt niet met willekeurig nummer.
    Hoorde pas Kovac’s My love onverwacht uit een speaker in Duitsland knallen, kippenvel momentje.

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    Kovacs maakt al enkele maanden furore in Duitsland en trekt er volle zalen. Als dit zo doorgaat is zij zeker niet meer beschikbaar voor ESF 2016.
    En helemaal mee eens. Er worden hier namen genoemd, dat is het begin, maar liedjes en presentatie zijn op zijn minst net zo belangrijk, zo niet belangrijker. Daarom ben ik ook faliekant tegen het carte blanche systeem. Dat heeft in 2013 en 2014 gewerkt, maar vaker (2007+2008, 2015) niet gewerkt. Ik ben voor het meest recente Turkse systeem. Er wordt een artiest gekozen en deze levert 3 nummers in. Een commissie kiest achter de schermen het meest geschikte nummer. Beter dan deze nummers in een nationale finale te zingen. Artiesten hebben bijna altijd hun voorkeur en doen dan doorgaans hun uiterste best om net het favoriete liedje beter voor het voetlicht te laten komen dan de andere. Dit systeem vereist ook een commissie vol diversiteit. Dus niet 3 vijftigplussers die zelf niet eens een muzikale achtergrond hebben. Liever een gemêleerd gezelschap waarin echte, eigenzinnige artiesten die een breed publiek aanspreken en weten wat creativiteit is.

 34. RobbieR schreef:

  Wat jammer van Tsjechië zeg…

  Was zo goed.

  Maar ben blij met de uitvoeringen van Noorwegen, Zweden en MonteNegro.

  Alle 3 prachtliedjes en door..

 35. Sake Boskma schreef:

  Had liever Tsjechie gezien ipv Polen.

 36. Dick schreef:

  Kan me op zich bijna helemaal vinden in de uitslag van de 2e semi maar Polen is natuurlijk allee maar door vanwege het verhaal en het feit dat de dame in kwestie in een rolstoel zit want wat zong ze matig. Tjechie had die finale plek m.i. absoluut verdiend en het zal me niet verbazen als ze 11e zijn geworden, die zullen zich nu ok gaan afvragen hoe nu verder:-).

 37. Rene schreef:

  Jet Rebel gaat echt niets uithalen op het eurovisie podium, en van Dotan is het ook nog maar afwachten wat ie dan in Stockholm gaat zingen.
  Ik ben ervoor om te stoppen met een artiest carte blanche te geven. (edsilia, hind, trijntje)
  Beter is om bv. Ogene een nationale finale te laten zingen. 6 nummers door goeie producers en dan het volk laten kiezen. Grotere namen zullen niet aan zo een soort nationale finale willen meewerken.

  Insight:
  Na de finale van vorig jaar postte ik hier als Le Visionair, aantal goede kandidaten voor dit jaar> Jett Rebel, Dotan, Kovacs. Pas nu noemt C.Maas, in het AD, Jett Rebell als mogelijkheid. Tjaa alweer achter de feiten aanlopen. Ze moeten echt veel eerder en nog veel verder kijken dan hun kromme neus lang is. De carrière van deze artiesten zijn afgelopen jaar zo enorm goed en snel gestegen dat ze nu niet eens tijd zullen vrij maken om mee te (willen)doen. (mijn aanname).

 38. timo schreef:

  awwww, ik vond Ijsland echt een leuk lied hebben, geen lied dat had kunnen winnen(Zweden verdiende het)
  maar ik vond het zeker een finale plek. verder hadden Noorwegen en Letland ook goede liedjes