Finaleveld Eurovisie Songfestival 2015 compleet

Dit vind je misschien ook leuk...

37 reacties

 1. Esc-go schreef:

  Nederland in het tweede deel? Haha… Laat de Tros zich maar bijten in een killersong en optreden voor volgend jaar.

  • Riis schreef:

   Nederland, althans een aantal personen, zouden zich moeten schamen.
   Nu het stof is neergedaald en we de schade kunnen opmaken, heb ik toch een vraag, die me bezig houd.
   Waar is het fout gegaan?
   Eind vorig jaar is de inzending gelanceerd, bij het horen dat Anouk en Trijntje de kar zouden gaan trekken waren mijn verwachtingen zeer hoog, maar eenmaal het liedje gehoord te hebben zakte mijn broek af. Een groot deel van Nederland stond als een blok achter het lied, ik voelde me een roepende in de woestijn.
   Nederland ligt eruit, dat weten we nu. Het heeft me niets verbaasd.
   Ik leg de schuld niet bij de jurk, ik ga daarover niet in discussie, ik wil wel iets opgang gaan brengen en me mengen in iets, met als doel, hoe verder?
   Laten we beginnen bij de selectie commissie.
   Wat heeft zich afgespeeld, Dotan en Alain Clark waren in de race, en opeens kwam Anouk op de proppen met iets. Ik vind dat dit niet kan, je gaat met iemand is zee en trek dit door, en stop niet halverwege met dit proces.

   • Gigi schreef:

    Was Dotan echt in de race?

   • Lola schreef:

    6 maanden geleden vind ik het liedje maar niks…. ik behoor niet tot die groep: doven en chauvinisten

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    Helemaal mee eens, Riis! De selectiecommissie zou zich moeten doodschamen voor deze wanvertoning! Tijdens de uitzending van Pauw schopte een lid van de selectiecommissie wild om zich heen. Alles was fout geweest aan de Nederlandse inzending, maar van enige zelfreflectie was totaal geen sprake. Wie was verantwoordelijk voor de uiteindelijke keuze van het zouteloze liedje? En wie schoof daarmee meteen Dotan aan de kant? Zouden ze nog evalueren en zou de rol van de commissie in het hele proces nog doorgenomen worden? Zo te zien niet, De leden blijven gewoon in het zadel ondanks hun wanprestatie. Op naar de selectie van het volgende middle of the road nummer of komt er alsnog wijsheid bovendrijven?

   • Insight schreef:

    Na de finale van vorig jaar postte ik hier als Le Visionair, aantal goede kandidaten voor dit jaar> Jett Rebel, Dotan, Kovacs. Pas nu noemt C.Maas, in het AD, Jett Rebell als mogelijkheid. Tjaa alweer achter de feiten aanlopen. Ze moeten echt veel eerder en nog veel verder kijken dan hun kromme neus lang is. De carrière van deze artiesten zijn afgelopen jaar zo enorm goed en snel gestegen dat ze nu niet eens tijd zullen vrij maken om mee te (willen)doen. (mijn aanname).

 2. Alrightguy schreef:

  Yes! Israel is door, wat een thriller als laatste uit de envelop. Wordt toch nog een mooi gevarieerde finale zaterdag, helaas wel veel ballads op het eind hoogstwaarschijnlijk. De show vond ik erg goedkoop overkomen, geen showelementen alleen wat saaie filmpjes. Hopelijk gaat Oostenrijk zaterdag in de finale wel uitpakken.

  Ik heb er weer zin in, ben de uitschakeling van dinsdag weer te boven. Belgium douze points!

 3. RobbieR schreef:

  Laat Noorwegen en Zweden maar lekker de hoogste posities krijgen. Geweldige liedjes.

  Wat erg jammer van Tsjechië waarom geen finale plek? Zij waren super.

  Ook goed vond ik MonteNegro en Slovenië.

  Ook jammer van Ierland en Malta.

  Het was een stuk beter deze halve finale..

 4. RobbieR schreef:

  Ik snap niet dat iedereen zo idolaat is van Israël.
  Ok leuker dan verleden jaar, maar het is maar een ok liedje.

  • Thomas schreef:

   Het viel vooral op tussen alle dramatische ballades. Even een vrolijk luchtig liedje tussendoor was echt een verademing…

  • Wijnand Raben schreef:

   Ben niet idolaat van Israël ,wat ik al vaker heb gezegd er zijn maar 2 goede liedjes en die zijn van Australië en België,het maakt mij niet uit hoe hoog ze komen,want ja de meeste zijn muziekdoof.

 5. RobbieR schreef:

  Ja maar tussen de dramatische inzendingen viel het jou toch ook op dat het om een matig liedje ging?

  • Matje schreef:

   Wat mij netreft gaat ie voor een van de laatste plaatsen , wat een bagger is dat lied zeg!

   • Thomas schreef:

    Ik vind sowieso de algemene kwaliteit van dit jaar echt heel erg matig.Vorig jaar kon ik zo 15 liedjes in de finale noemen die ik leuk vond. In deze semi had ik al moeite met 5. Israël is zeker niet fantastisch, maar toch leuk genoeg voor een finale plek. Zal zo rond plek 15 eindigen

 6. Maarten schreef:

  Ik vond israel ook niets. Vooral door dat hij nog erg vals ging zingen.

  RobbieR:
  Ik snap niet dat iedereen zo idolaat is van Israël.
  Ok leuker dan verleden jaar, maar het is maar een ok liedje.

 7. MichielV schreef:

  Ik vond dat Aminata uit Letland de show stal vanavond. Wat een stem! Fantastisch liedje en het werd ook nog eens prachtig in beeld gebracht. Ik hoop ontzettend dat er top 10 in zit voor hen.

  • Insight schreef:

   Ik vond haar van begin af meteen bijzonder goed toen iedereen haar lied hier de grond in schreef. Ik hoop idd een dikke top 10 notering. Ze is in mijn favo top 5.

 8. Ben schreef:

  Mijn favoriet is Israel, heerlijk nummer en zal zeker in de top 5 eindigen.
  Een verademing vergeleken met zovele bagger ballades.
  Letland vind ik de verrassing van deze Eurovisie. Zullen hoog eindigen
  Ik schat dat de 1e 5 plaatsen bezet zullen worden door Rusland, Letland, Zweden, Israël en Australië!
  Zou me niets verwonderen dat het een close finish wordt tussen Letland, Zweden en Rusland, alle 3 perfecte act

 9. Ray schreef:

  Wat een slechte semi!!!!
  Noorwegen geweldig
  Slovenië top
  Zweden viel tegen gaat niet winnen
  Azerbeidzjan gaat niet de top 10,halen ‘
  Israël bollywood rotzooi
  Latvia helemaal geweldig
  Cyprus verassend gaat het bij de jury heel goed doen
  De rest te slecht geen commentaar
  Het wordt zaterdag nog een lange zit….
  Winnaar?een van deze 5 België,Australië,Noorwegen,Estland,Rusland
  Geen Zweden!!

  • Wim1970 schreef:

   Je bent niet verplicht om te kijken zaterdag. Azerbeidzjan gaat niet in de top 10 eindigen, denk ik. Als Rusland wint heeft de EBU een groot probleem en kan het songfestival gewoon op 1 avond gehouden worden. Veel landen, sowieso de EU. zullen afhaken uit protest tegen Putin.

 10. jimske schreef:

  Ik werd volledig weggeblazen door Letland, wat een performance! ik kreeg echt kippenvel van dit nummer, de stage, de stem, alles klopte, speechless

 11. eric schreef:

  Veel betere halve finale dan dinsdag. estland en rusland kunnen nog beetje met dit geweld meedoen . België gaat het tegen zweden – australie – cyprus – Israel ( enige good feel party nr ) en dan nog een oostblok en balkan land erbij bij LANGE na niet redden. Mogen blij zijn met top 10 plaats als de loting meezit.
  Zaterdag 15 leuke en vooral GOEDE liedjes maar daarna is het wel bagger hoor .

  • Lola schreef:

   Droom maar lekker….betweter! Belgie zit in de top 10

   • Wim1970 schreef:

    België gaat scoren. Ik ben trouwens wel blij dat het weer om het liedje gaat. Kermisacts heb ik niet gezien :-)

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   België is een echte juryknaller en in principe ook eentje voor de televoters, vanwege het love-hate karakter. Het meest ben ik bang voor de startpositie in de eerste helft. Vele favorieten zullen pas in de 2e helft volgen, wat statistisch betere resultaten geeft.

 12. Nordman schreef:

  – Litouwen: Terecht door, dit sprankelde op tv. Feelgood song waar er dit jaar maar weinig van zijn, valt dus op.
  – Montenegro: Kwaliteit
  – Noorwegen: Nog meer kwaliteit, al moet ik heel eerlijk bekennen dat er voor mij wel iets miste in het live optreden. Weet nog niet wat.
  – Israel: Feestje, kwam heel goed over. Goed in beeld gebracht ook.
  – Letland: Wat een stem!
  – Azerbeidzjan: Geen Bakoe 2016, hij zong ook niet heel goed vond ik. Alsnog goed genoeg voor de finale.
  – Cyprus: Begint sterk, zakt daarna toch wel wat win. Leuk dat ze door zijn.
  – Slovenie: Och, goed nummer maar niet zo’n sterke presentatie. Fijn dat Slovenie door is.
  – Polen: Leuk voor mevrouw, maar vind het verder maar saai.
  – Zweden: Ge-wel-dig, alles klopt. Zou moeten winnen!

  Ierland was verschrikkelijk saai. Kwam totaal niet sterk over. Malta viel niet op er terecht uit. Portugal klonk sterker dan in studio versie maar bleef zwak. Ook blij dat de Zwitsers niet door zijn.

  Tsjechie had door moeten gaan. Goed gezongen, chemie tussen de 2. Erg jammer :(

 13. Lola schreef:

  Als je allemaal al de landen voorbij zien gaan, merk je wel gelijk hoe mooi en aantrekkelijk ze in beeld gebracht worden. Goede camerawerk, belichting, act, mooie kleren, sexy….kan ik niet zeggen van die cheap fashion LIDL holland dinge-dong , shalalielie, wayayayayyaay CRAP! Het oog wilt ook wat.
  Albanese chick is 5x sexy en hot dan Trijntje…dat alleen heeft Albanie extra punten gekregen…
  Nederland is terecht afgestraft dit jaar!!!!

 14. Mike B schreef:

  Had er 9 goed voorspelt op die manke na, Zweden viel wat tegen, ik zeg zaterdag Israël 12 points!

  • Wim1970 schreef:

   Nou, niet zo respectloos, we hebben ‘t hier niet over Lucille Werner ;-)

 15. Robbert-Rotterdam schreef:

  Een veel sterker veld dan dinsdag moet ik zeggen. En gelukkig ook een spannende, niet afgeraffelde jury-uitslag dit keer. Deze was ook ongeveer wat we konden verwachten. Alleen de Poolse was voor mij een verrassing. Zong ook niet zo goed. Ik had een duidelijke voorkeur voor de Tsjechen, maar misschien hadden zij wel heel veel last gehad van de concurrentie van de Noren.

 16. Michael schreef:

  Estland, Zweden, Rusland of Australië,
  1 van die landen mag winnen, de rest boeit me niet zo

 17. Starkoo schreef:

  Lola: dinge-dong

  dinge-dong benoemen slaat nergens op die wonnen het festival voor het laats voor Nederland de andere heb je wel gelijk in, alleen kleding van toen kan niet maar ja deze tijd is niet vergelijkbaar alhoewel zou je met ding a dong nog steeds moeten kunnen winnen!

 18. johanve schreef:

  Betere halve finale dan dinsdag, er werd beter gezongen.
  verwachte finalisten , ik vind alleen jammer dat Tjechie niet door is.
  Ik denk dat de strijd om de eerste plaats gaat tussen Zweden,Italie ,Australie
  Cyprus gaat het beter doen dan iedereen van tevoren had verwacht denk ik.

 19. Ria NL schreef:

  In de meeste van de geplaatste finalisten kan ik me wel vinden. Ik had alleen heel graag Tsjechië in de finale gezien i.p.v. Polen. Verder ben ik erg benieuwd wie er morgen met de eerste prijs aan de haal gaat. Ik hoop echter op een ander land dan Zweden. Ik vind het liedje niet slecht maar zeker niet de beste. Dat is voor mij nog steeds Italië.