Geen derde finaleplek op rij voor Nederland

Dit vind je misschien ook leuk...

144 reacties

 1. Robinson schreef:

  Trijntje helaas niet door, maar wel verwacht. Persoonlijk vond ik dit één van de zwakste halve finales sinds jaren, normaal vind ik altijd meerdere liedjes goed, maar deze keer zat er nagenoeg geen enkele tussen die mij aansprak. De enige die ik echt ver en verreweg de beste vond was Georgië en ook Estland was nog goed, Rusland, Roemenië (ondanks een paar missertjes) en Griekenland konden er ook nog mee door, maar de rest.. Het nummer van België vond ik echt vreselijk, zo’n beetje de allerminste van de avond, wat een verschrikelijk nummer, maar goed, dat is persoonlijk..

 2. Hebbuzz schreef:

  Alleen Albanië begrijp ik niet, dat was gisteren en vandaag veel te schreeuwerig en niet zuiver, rommelig. Allang bij dat Finland (pfff) en Denemarken (ook eens een keertje) beiden terecht niet door zijn.

 3. johanve schreef:

  Wat een matige halve finale, presentatrices vond ik niet goed en wat werd er bij een aantal slecht gezongen zoals bij Georgie , Albanie en Armenie. Hongarije terecht verrassend door.
  Alhoewel Belgie een strakke en eigentijdse act heeft ga ik er niet op stemmen zaterdag, gewoon omdat het mijn smaak niet is en niet omdat het toevallig ons buurland is.
  Jammer voor Trijntje , maar life goes on .

 4. Joris schreef:

  Onze twaalf in 2013 gingen netjes naar elkaar.

  Johannes:
  Steun België helemaal niet . Doen ze bij ons ook niet . Kijk maar naar de laatste twee jaar en zaterdag naar de punten die ze ons geven . Ik stem zaterdag op,Estland of Australië .

 5. Robert schreef:

  Los van de resultaten van Nederland, vond ik het een erg slechte halve finale. Slechte presentatie, veel vals gezongen liedjes en de uitslag werd er nog sneller dan de TGV doorheen gejast. Jammer! Ook het decor deed mij erg weinig. Al met al geen topjaar.

 6. obainmarie schreef:

  Tsja, zwak nummer en een nog zwakkere regie. Team Trijntje moet die slechte visuals toch gezien hebben met repeteren? Het intro was amper te zien op beeld en voor de rest het have optreden haar rug. Als kijker ga je daar toch niet op stemmen?! Vorig jaar zaten we ook in een loodzware pool en toch gingen we als eerste door. Ook zaten er maar 3 westerse landen in deze semi, dus raad je de koekoek dat er meer Oostblok doorgaat. Volgende keer beter en aub GEEN Jan Smit.

 7. johannes schreef:

  Wat ik niet kan begrijpen is als je als voorbeeld de CL hebt, die 2e worden mede dankzij het uitstekende visuele aspect, en je hebt ruim 1/2 jaar de tijd om een goede act neer te zetten, dit het resultaat is. Een blamage. Je mag een nummer van Anouk uitzoeken en je kiest Walk Along? Ok, matig maar geen man over boord. Dan gaan we er in ieder geval een mooie show van maken (denk je dan). Wat zien we dan? Een burka lapje, een saai, ietwat onwennig optreden waar alleen een blauw? verkeerslicht op rood springt? En een broekzak, ehh pak tja…Voor het eerst vind ik het niet erg dat we niet in de finale zitten, ik hoef dit niet nog 1 keer te zien, te genant. Wil niet zeggen dat ik Trijntje niet waardeer, integendeel, maar dit heeft ze gewoon verprutst. De Barbara Dex Award, is wel binnen, daar is geen twijfel over mogelijk… Ik zou zeggen na Bill van Dijk en de 3 JS de slechtste Nederlandse inzending ooit.

  • Richard schreef:

   +1
   Inderdaad, als je een half jaar de tijd hebt om je voor te bereiden. En als je weet dat je ‘het’ moet doen in 3 minuten en dan je kinderen de dag voor het optreden nog je kleding laat uitzoeken…. pfff wat een amateurisme.

  • Nena schreef:

   Wat dacht je van mrs Einstein?

  • Lola schreef:

   Mee eens!! +100000000000000000000000

 8. ikkie schreef:

  Wel raar dat er door nl en t buitenland zo n ophef werd gemaakr over de eerste jurk terwijl de griekse russische en albanese ook zkiets aanhadden….

  • Mark schreef:

   Zie je echt het verschil niet Ikkie? Die dames kunnen het hebben.

  • Lola schreef:

   Met zo een lijf als Trijntje past alleen een hobbezak, dat blijkt.

 9. Insight schreef:

  Wat zei je ook alweer Trijn . Je moet niet iets komen halen, maar brengen.
  Desastreuze flater was het , tot en met de Oostenrijkse regie toe.
  De grootste fout begon half jaar geleden met de song keuze en slechte voorbereiding. Nog steeds heeft ze niet door dat alleen zangkwaliteit niet voldoende is in de Eurovisie circus. Hoe goed de vocale kwaliteit ook is, als het lied niet aanslaat dan slaat het niet aan . Voeg er een mislukte act aan toe en je bent klaar.
  De ramp startte meteen met die foute gezichtssluier, tegelijkertijd scary en huiverend pijnlijk lachwekkend om aan te zien.
  What the hell was dat in hemelsnaam!
  Het tè perfectionistisch willen zijn , TEveel controle willen hebben met hooghartige attitude dat ze “DE professional ” is , werd meteen DE valkuil.
  Hoe sportief ze zichzelf nu wilt doen laten overkomen met haar opmerkingen, team Trijntje heeft simpelweg compleet de plank misgeslagen.
  Waar schuilt haar soulmate vriendin btw ? Blèeh
  Verdiend geen finale zoals nog 11 andere songs , maar helaas mogen er 10 finalisten door.

 10. Mark schreef:

  Wat een verademing dat de uitslaq zo lekker snel werd gedaan, vooral na het tenenkrommende tussengedeelte met als hilarisch (not) hoogtepunt het filmpje door Wenen met drie huisdieren. Voor de EBU is het te hopen dat de finale zaterdag wat kwaliteit beloofd, zo op de 60e verjaardag van het festival. Semi 1 is te beschamend voor woorden.

 11. Insight schreef:

  Mijn Favo’s voor de winst zijn Australië, België, Noorwegen, Estland.
  Avro-Tros hoort zich te schamen. Al die slappe excuusjes dat het eerst alleen om zang moet gaan zijn hun eigen goedpraterjes om die mega flater van een act te camoufleren.

  • Lola schreef:

   Avrotros moet de schuld bij zichzelf zoeken en niet bij Trijntje

 12. riccardo schreef:

  Denk nog steeds dat als de regie en cameravoering, backdrops, waren uitgevoerd zoals gevraagd we wel door waren. Het nummer zelf vind ik ook niet het sterkste dat je je voor kunt stellen uit de koker van Anouk. Ze had het zelf dan ook al afgeschreven. Toch in deze semi zeker nog behoorlijk onderscheidend en vocaal sterk gebracht. Het was minder repetitief dan eerder maar met name in de samenzang met de backings hadden meer mogelijkheden gezeten. Of de regie ter plaatse niet kon, wou of het niet heeft begrepen geen idee. Het resulteerde in een soort half presentatie met slecht uitgevoerde en daardoor onbegrijpelijke keuzes. 1 + 1 werd min 1 ipv 3. Blijkbaar hebben dit soort dingen meer tijd en aandacht nodig dan beschikbaar was Trijntje zelf stond als een huis, ook de outfit viel mij mee maar een mismatch want geen referentie naar de onduidelijke presentatie. Heel erg jammer dat een en ander niet uit de verf is gekomen. Logisch dat mensen zijn teleurgesteld.
  Misschien krijgen we het echte verhaal een dezer dagen nog te horen.

  • peter31 schreef:

   Als het goed is zit Trijntje vanavond bij rtl late night aan tafel, dus ik hoop dat we dan de antwoorden krijgen.

   • Lola schreef:

    “behoorlijk onderscheidend”,purlleeaaaaseeeeee. Je bent doof. is 13 uit 1 dozijn, boring en papegaai-liedje…

   • riccardo schreef:

    je hebt gelijk, het waren stuk voor stuk hits die we voorbij hebben zien komen, er was welgeteld 1 leuke bij, België.. nummer en stage act. Niet zo selectief lezen hoor puhleaaazz

 13. Ria NL schreef:

  Trijntje heeft prima gezongen, daar heeft het zeker niet aan gelegen maar het liedje en haar optreden was niet goed genoeg. De afgelopen 2 jaar heeft Nederland bewezen wel degelijk de finale te kunnen halen en hoog te eindigen met goede nummers, dus we moeten zeker de moed niet opgeven. Volgend jaar beter !! Verder ben ik erg blij met de finaleplaatsen voor België, Roemenië, Griekenland, Rusland en Estland, zeer terecht wat mij betreft. Zelf had ik niet zoveel met Georgië en Hongarije. Ik ben wel blij dat Finland niet door is, ik vond hun inzending vreselijk. Ik kijk nu al uit naar de 2e semifinale van morgen. Jammer dat we niet kunnen meestemmen. We gaan het zien. Zaterdag de finale, ook daar kijk ik naar uit. Ik ben benieuwd wie er morgen bijkomen, we gaan het zien !!

 14. Gigi schreef:

  Een Zweed zei op een forum dat Nederland in 2013 & 2014 gewoon geluk had en niet meer …

  • Sannie schreef:

   Boeien wat die Zweed zei, Nederland is vorig jaar echt geen 2e geworden omdat we geluk hadden, maar gewoon omdat we de (bijna) beste waren en dat werd beloond door heel veel punten uit heel Europa.

 15. Lars schreef:

  Ik vond dat Trijntje zeker haar beste heeft gegeven, daarvoor hoeven we ons niet te schamen. Maar ja de song was al niet helemaal top en de aankleding en omlijsting viel totaal in het niet bij wat andere landen deden. Dat helpt dan niet.

  Ik heb mijn voorspelling voor de top-10 ernstig moeten bijstellen:
  http://jkbx.org/jukebox.php?playlist=eurovision%202015%20top%2010

 16. Esmee schreef:

  Al met al hebben we geleerd dat iedereen en alles inschattingsfouten kan maken. Wat dat betreft hoeven we voor de toekomst nooit meer van tevoren te verwachten dat het ‘wel goed zal komen’.

  Blijft staan dat ik vind dat de selectiecommissie nodig geëvalueerd en vernieuwd moet worden. Die zijn de eindverantwoordelijken.

 17. Daniel schreef:

  In de jaren voor Anouk en de Common Linnets voelde ik vaak plaatsvervangende schaamte voor de Nederlandse inzendingen. Maar dat is met Trijntje totaal niet het geval. Ze heeft het goed gedaan en zeker ook goed gezongen. Het lied was alleen te zwak en ik vond de staging er helaas niet goed uitzien. In tegenstelling tot vorig jaar leek het alsof er helemaal niet over was nagedacht en dat grote witte licht op de achtergrond de hele tijd vond ik onbegrijpelijk.
  Ik vind verder ook dat de manier waarop de hele show in beeld gebracht werd vorig jaar veel beter dan nu.

 18. Jean schreef:

  afbranden, daar zijn we helaas erg goed in. Als we die energie nou eens in de voorbereiding konden steken, met wat financiële hulp die er toe doet, zijn we misschien in staat om jaar in jaar uit iets goeds neer te zetten. Maar dan nog is de vraag: wat vinden de televotertjes ( telekotertjes) er dan van? Met name de stemmers uit de Balkan en omgeving. Blijft dus steeds gissen en achteraf doen we het ontzettend goed ( o o wat was ons Nederland geniaal met Anouk en de CL ) of ontzettend slecht ( ….. ). Dat Ding-a-dong indertijd zou winnen kon ook niemand voorspellen. Trijn heeft zich de longen uit het lijf gezongen, bleef optimistisch in haar uitlatingen en valt niemand af. Absoluut professioneel en verdient alle respect in plaats van bovenstaand gezever. Het lied en de act kon natuurlijk beter, maar kijk naar Albanië het maakt helemaal niets uit. Anouk had ook geen act.
  Volgend jaar beter. Misschien een idee om een nationale compositie-competitie op te zetten?

 19. DS schreef:

  Het was overall gewoon niet goed, een misser van de bovenste plank.
  Oké, Trijntje zong goed, maar uitstraling miste zij volkomen (deze eigenschap was wel aanwezig bij o.a. de Servische, Georgische en ook Albanese dame) met als klapper op de vuurpijl het ongeconcentreerd wegkijken in het belangrijkste deel van haar 3 European minutes of Fame. Haar kledingkeuze was rampzalig en al met al verdiend dat Trijntje niet in de finale staat.

  En wat moeten we volgend jaar? Denken we nu aan Jan Smit (Europees gezien van hetzelfde niveau als Edsilia, de Toppers, Sieneke) of OG3NE (waarom willen Nederlanders altijd de beste zanger(es) van het festival?) dan kunnen we ons beter gaan richten op 2017.

  Mijn opties: een Nederlandse maar internationaal aandoende act die het voornamelijk de uitstraling moet hebben, maar met tegelijkertijd een lied die iedereen gelijk wilt downloaden en wilt blijven afspelen (a la Euphoria). Deze artiesten hebben wij in Nederland genoeg, maar zij worden nauwelijks genoemd bij de fans.
  Eva Simons, die momenteel met Policeman zeker niet zou misstaan in deze halve finale. Yellow Claw, samen met een zangeres (als in Till it Hurts (Ayden) en Shotgun (Rochelle)) zijn in staat om een Europese zomerhit te scoren. Natalie La Rose, die momenteel een van de grootste hits in de VS en binnenkort de rest van de wereld scoort, die grote Amerikaanse contacten heeft en hiermee een superhit kan maken, Mr Probz, die met een ballad de hele zaal kan stilleggen.

  Laten we hopen op een spectaculaire show zaterdag met een terechte winnaar (Estland of Zweden aub) en dan op naar volgend jaar!!

  • Nena schreef:

   Helemaal met je eens. Kun je jouw visie er niet doordrukken bij Cornald Maas? Die zit volgend jaar blijkbaar weer in de selectiecommissie. Daniel Dekker moet uit die commissie asap. Og3ne moet je inderdaad niet willen, maar worden alweer het meest genoemd…

   • Nordman schreef:

    Er is niks mis met o’g3ne. Je wilt ook niet iemand sturen waar je vocaal twijfels bij hebt. Ik zie niet in waarom de zusjes ons land niet zouden kunnen/mogen vertegenwoordigen. Ze hebben genoeg ervaring (junior songfestival, the voice) en bewezen om met DRUK om te kunnen gaan. Trijntje kon daar helaas niet mee omgaan blijkbaar. Daarnaast kunnen de dames een show weggeven en weten ze de kijker (camera) te bespelen. Ik zie alleen maar voordelen tot nu toe. Kijk je naar hun singles, dan snap ik dat je daar aan twijfelt, want hun singles zijn meer geschikt voor de lowlands zal ik maar zeggen. Laat een DJ of gewoon een aantal goede producers een goed lied maken. Zie niet in waarom de dames dit niet kunnen brengen. Niet meteen artiesten afschrijven, laat alle artiesten die interesse hebben met een voorstel / goed lied komen.

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    De O’g3ne zusjes hebben natuurlijk wel bewezen dat ze een publiek kunnen aanspreken en raken. Dat is voor mij wel een criterium.
    Verder heb ik wel mijn twijfels over de eigenzinnigheid die ik graag wil. Is O’g3ne in staat met iets niet middle-of-the -road te komen? In hun huidige repertoire schuren ze daar wel heel erg tegen aan. Maar laten ze maar komen met hun liedje, dan horen ze vanzelf wel of het onderscheidend genoeg is. De stemmen hebben ze al en ik vind dus wél dat ze heel camera-geniek zijn.
    Zelf zou ik eerder denken aan een artiest als Kovacs. Die is NOOIT middle of the road en zal het ook nooit worden. Ze begint nu al behoorlijk aan de weg te timmeren in het buitenland. In Duitsland krijgt ze bv. de zalen in Berlijn plat. Maar ze moeten gewoon nooit meer iemand contracteren zonder het liedje te kennen. In het geval van Anouk en The Common Linnets heeft Tros/AvroTros geluk gehad. Beide acts bleken met een kansrijk liedje op de proppen te komen.

 20. Patrick schreef:

  Sowieso vond ik de instelling van Trijntje ook niet goed. IK wilde de ervaring opdoen. IK heb goed gezongen. MIJ maakt het niks uit. Een Songfestival deelnemer wilt winnen, en zou er alles aan moeten doen. Ze vergeet voor het gemak dat ze een heel land vertegenwoordigd en blijkbaar boeit het haar geen drol. Ze had eerlijk moeten toegeven dat ze het niet goed heeft gedaan. Net als de AVROTROS zegt Trijntje dat ze goed gezongen heeft en als dat niet genoeg is (schouders ophalend) dan is dat maar zo. Het ligt vast weer aan de Oostblok zeker? Best belachelijk als een land als Albanië dat een budget heeft als een zak aardappelen wel door gaat en wij als het rijke Nederland met zo’n trieste act komen.

  Kom op zeg! We weten al jaren dat je er niet meer mee weg komt met goede vocalen. Het Songfestival wordt te makkelijk overschat.

 21. RobbieR schreef:

  Was gewoon saai, nietszeggend,

  Hopenlijk volgend jaar weer iets waar wij trots op kunnen zijn.

 22. luuk schreef:

  een vakjury behoort vals zingen af te straffen, zoals armenie en albanie blijkbaar is dit geen criterium erg vreemd…

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Weet je niet. Misschien waren ze wel 14e bij de vakjury, maar 3e bij de televoters…..

 23. He1n schreef:

  Niet die 3 zusjes….baaaah veel te zoet. Kunnen perfect zingen maar straalt niks uit
  Krijgen we herhaling van Italie dit jaar…werkt niet.
  Edsilia!!!!!! waar blijf je:uitstraling..goeie stem . maar nu nog een goed nummer en NIET VAN TJEERD!