Zweden wint 60e Eurovisie Songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

149 reacties

 1. Raymond schreef:

  De loting na halve finales vind ik discutabel van de EBU, Frankrijk krijgt al jaren een slechte startpositie terwijl ze toch veel geld bijdragen aan de organisatie?? Dit moet ook maar eens gaan veranderen, het valt wel op dat Italie met een 27-ste startpositie dan toevallig wel een 3e plaats behaald. Was ook een ijzersterke bijdrage daar niet van, maar het ruikt ook een beetje naar “omkoping”. Verder moet Rusland als bepaalde homo-scenes worden gecensureerd en geknipt na 2 waarschuwingen voor 1 of 2 jaar gediskwalificeerd worden. Verder weer een maximum aantal landen in de finale, dus weer terug naar 25, het programma duurde nu veel te lang, vond de organisatie van Zweden 2 jaar terug veel beter, het was soms echt ronduitrommelig, presentratrices vond ik wel redelijk maar ook niet echt top.

 2. JH schreef:

  Dat Italie als laatste mocht heeft t te danken aan het feit dat Italie een geliefd buurland van Oostenrijk is, dus eerder vriendjespolitiek. Dat Frankrijk nu een slechte startpositie had is duidelijk, of dat al jaren zo is waag ik te betwijfelen. Frankrijk had last van een minder mooie uitstraling van de artiest, rest was prima. Maar ik denk ook dat het voor de big 5 beter zou zijn gewoon mee te doen in de halve finale, een nummer ligt een tweede keer net iets makkelijker dan een eerste keer, maar elk nadeel heb ze voordeel, ze staan welk elk jaar in de finale..een afweging waard zou ik zo zeggen.

  • Raymond schreef:

   Hoi JH ben het met je eens dat Italie een geliefd buurland is van Oostenrijk, okay, grote landen ook in de halve finale, dat zal de EBU niet zo snel doen, vind het wel een eerlijker, al met al was dit jaar het nivo minder hoog dan vorig jaar, op paar ballads uitgezonderd, Noorwegen ook in de top 10, terecht, en Belgie terecht bij de eerste 5 naar mijn mening, goede act/goede stem en liedje dat wat speciaals heeft en blijft hangen. Nederland terecht niet door, ze moeten bij de AVRO/TROS maar weer is goed gaan evalueren en naar act van Zweden o.a. kijken, Trijntje sloeg de plank mis, goede stem is niet genoeg, outfit/licht/achtergrondkoor, ik vond het drie keer niks, gewoon een afgang!

  • Mark schreef:

   Dat een nummer pas 1 kan beluisterd en gezien kan worden in de finale als je bij de grote 5 zit dat klopt. Maar daar heeft elk land wat in de halve finale zit toch ook last van? Dus dat het daarom slecht scoort geloof ik niet. Het is wel degelijk politiek en dat is het al jaren, ook nu kon je dat weer zien bij de puntentelling.

   • Dick schreef:

    Beste Mark dat er landen zijn die altijd behoorlijk wat punten aan elkaar geven dat zal altijd zo blijven (verbondenheid met elkaar / televotende minderheden / talen die gesproken worden enz enz). Maar verder denk ik dat het politieke wel mee valt, ben het dus niet eens met je. Hoe krijgt Zweden het dan telkens voor elkaar om goed te scoren? Met een goede zanger EN een goed lied en act kom je er echt wel. We moeten eens op houden met andere oorzaken te zoeken. Hand in eigen boezem steken. Wat mij positief stemt is dat Cyprus en Griekenland dit jaar elkaar de 12 niet gaven bijvoorbeeld…

 3. johanve schreef:

  We gaan volgend jaar weer een goede show krijgen .
  In Zweden kunnen ze dat wel
  Ik vond het niet zo’n sterk jaar , met hier en daar wat uitschieters
  Wat mij opvalt is dat er vaak zo respectloos gereageerd wordt .
  Misschien een mooi thema voor volgend jaar: RESPECT!!!

 4. Mark schreef:

  Niet blij met deze winnaar. Nieszeggend deuntje, gaat ook geen hit worden zoals met Euphoria van Loreen en CATS van TCL is gebeurd. Onsympathieke zanger. Gelukkig ook geen Rusland wat een draak van een nummer en wat een aanstellerij van die zangeres zeg. Vreselijk. Had dan liever gezien dat Belgie of Italie had gewonnen. Voor de rest een jaar om snel te vergeten en op naar 2016. Al ben ik bang dat we niet blij zullen zijn met de keuze die AvroTros gaat maken. Er zijn al geruchten dat ………….. Nee, ik hoop echt van niet.

  • Dick schreef:

   Geruchten:-) vertel vertel vertel…:-)

   • luuk schreef:

    geruchten in de wandelgangen in Hilversum,dat O G3NE benaderd is,omdat ze zelf in the voice al aangaven,dat ze naar het songfestival wilden en uit aantal enquetes kwam naar voren dat men deze groep naar het songfestival.
    De singles die ze tot nu toe uitbrachten vond ik niet bijzonder afwachten maar……

   • Lilly schreef:

    Nee idd Magic en Cold, zijn niet echt grote klappers te noemen!
    Die zijn te rustig naar mijn idee, mis er wat spannends in.

 5. richard Rotterdam schreef:

  Ik ook niet! DIe gaan echt mega af . Kunnen het niet aan. Zelf een profi als Trijntje heeft alles onderschat. Interviews aanloop tijd, voorbereiding en presentie en….. en ….
  Zeker tips van Edsilia gehad, maar het is geen 1998 meer!!

 6. Mark schreef:

  OG3NE wordt genoemd en zal voor de vorm benaderd worden, maar zij worden het niet. Zoek het dichtbij en huiver dan.

 7. riccardo schreef:

  Jan Smit heeft naar eigen zeggen hele leuke ideeën omtrent een eventuele deelname en viert een jubileumjaar. Hmm… als dat maar geen ernstige domper op de feestvreugde wordt. Maar niets is onmogelijk. Samen met Og3ne en een DJ?

  • marga schreef:

   jan smit bij voorbaat al kansloos net als sieneke de 3 js en de toppers geschikt voor muziek op het plein maar niet op een eurovisiepodium

   • .tje schreef:

    AJB NIET!

    Alles is nep aan die kille zangmachines. Geen warmte of emotie te bekennen. Missen pit en charisma. Het enige argument waarom OGENE van mij naar Zweden zou mogen is als dat is om te voorkomen dat Jan Smit gaat.

   • Nordman schreef:

    -1

 8. roy schreef:

  og3ne ik kende ze niet, net op youtube opgezocht
  niet zo mijn ding hangt natuurlijk wel van het liedje af.
  ze zien er overigens wel oost europees uit

 9. .tje schreef:

  Qua muzikale kwaliteit vond in de finale van 2015 beter dan de voorgaande twee edities. Qua regie waren de shows beduidend minder hoogstaand, podium was mooi, maar backdrops teveel van hetzelfde, ik kan geen wereldbol en boom meer zien! En waarom was iedereen in het zwart of wit?
  Cornald was dit keer een beetje saai, normaal veel meer op dreef en Jan Smit wederom volledig overbodig.
  Uitslag is redelijk, al denk ik dat over drie jaar iedereen met Loreen op de proppen komt als gevraagd wordt naar de laatste Zweedse overwinning. Heroes lijkt mij teveel op David Guetta’s hit.

  Overigens erg jammer dan het Songfestival alweer naar Scandinavie verhuist en die vreselijke Christer Bjorkman waarschijnlijk weer voor drie jaar in de reference group terecht komt om te pleiten voor backings op band, meer dansers en andere zaken die afbreuk doen aan het Songfestival….

 10. .tje schreef:

  Trouwens vooraf aan de semi’s zond AVROTROS ‘Op weg naar ‘ uit flinterdun concept en stom programma, maar daarin komen wel even twee juryleden (Van Dijkhuizen en Wijen) aan het woord…. Volgens mij mag dat niet.

  • Patrick schreef:

   Tijdens de opnames van dit programma was het nog niet bekend dat ze in de jury zaten.

 11. .-tje schreef:

  Tijdens de uitzending wel, bovendien was zo hun duidelijke voorkeur al voor de finale bekend.

 12. Harry schreef:

  Mark:
  Gaaaaaap, lekker belangrijk, Op naar 2016

  Lees je het toch niet Peter

 13. Dick schreef:

  Overigens lijkt het nummer van de zweden op zijn minst geinspireerd op het Lovers On The Sun van David Guetta:-)… En wat te denken van de belgen die leentjebuur gespeeld hebben bij Lorde:-)… Maar laten we maar zeggen beter goed gejat dan slecht bedacht:-).

 14. Erik schreef:

  Dit was echt de beste van de avond en wat mij betreft na Emmelie de Forest de beste winnaar van songfestival!

 15. dick schreef:

  Ik blijf van mening dat wanneer je de Visuals weg laat het nummer maar middelmatig is van de Zweden. Des te slimmer dat het op deze manier gelukt is.

 16. Mark schreef:

  Helemaal mee eens Dick. Een totaal nietszeggend nummer, goed in beeld gebracht. Daar kan Trijntje nog wat van leren. Het nummer zal dan ook niet veel doen in de hitlijsten van Europa. En kom op Erik, roepen dat het samen met Emillee de Forrest en van de beste winnaars is? Pff ook dat Deense nummer is nietszeggend, maar goed gebracht. Heeft niets gedaan in Europa. Ook het nummer van Conchita niet. De echte overwinnaars van de laatste jaren zijn Loreen en TCL. Zelfs van een nummer als dat van Cyprus. Simpel, maar goed in beeld gebracht en dat brengt je toch naar de finale.

 17. Raymond schreef:

  AVRO en TROS moeten niet zo snel al dingen laten uitlekken over deelnemers 2016, daar gaan we weer, dan begint dat gezeik nu al, terwijl het rampjaar Eurovisie 2015 voor Nederlan net een beetje is weggeebd, kom zeg, Alain clark moet ook eens een kans krijgen, een zanger met een geweldige uitstraling, professioneel, denk na over een goede act, ook met iets visueels wat opvalt, dan maar meer geld er tegen aan, verder moeten Engeland en Frankrijk is goed gaan evalueren om zich terug te trekken uit dat hele geldgedoe, Engeland nou dat was echt nog erger dan Frankrijk dit jaar, schaamteloos om zo iets neer te zetten als een land met zoveel 2e plaatsen vanaf jaren 70 tot 90, na 1997 is het nooit meer wat geworden, Bagger!!