Wenen live: Belgische act staat nog niet helemaal

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. Dick schreef:

  werk aan de winkel voor de belgen, ik hoop dat ze eea op orde krijgen want dat verdiend deze bijdrage. Aparte song, modern en zou zo maar kunnen verrassen.

 2. Sannie schreef:

  Mmm, ik weet het niet, op de een of andere manier weten de Belgen vaak hun performance omlaag te halen door de “minder goede” staging. Ik krijg het gevoel dat dat dit jaar ook weer het geval is, maar ik hoop van harte dat ik ongelijk krijg en dat Belgie een mooie notering behaalt in de Finale. Het is ze gegund!

 3. He1n schreef:

  Het nummer super….de act nog weinig van te zeggen(zien).
  MOET naar de finale

 4. riccardo schreef:

  Ik snap het idee, minimalistisch en modern, daar hou ik wel van maar het moet nog veeel strakker om indruk te maken.
  De act moet iets toevoegen of versterken, dat lijkt me nu nog niet het geval. Leuk nummer.

 5. Gigi schreef:

  Ik hoop voor België geen Israël 2014 déjà vu.

 6. eric schreef:

  act rammelt aan alle kanten en de zang wordt er maar niet beter op .

 7. johanve schreef:

  Vreselijk !! kan niet anders zeggen

 8. Insight schreef:

  Achtergrond beelden zagen er zeer ” super CHILL” uit en de hele act zal zeker nog verder geperfectioneerd worden.
  Loic gaat absoluut beter scoren dan Trijn, that’s a fact for sure !!

 9. Gigi schreef:

  Wallonië doet het altijd beter op het ESC dan Vlaanderen

  Insight:
  Achtergrond beelden zagen er zeer ” super CHILL”uit en de hele act zal zeker nog verder geperfectioneerd worden.
  Loic gaat absoluut beter scoren dan Trijn, that’s a fact for sure !!

 10. heino schreef:

  is het eurovisie songfestival een wedstrijd tussen nederland en ybelgie dan. Dit jaar Wallonie want de vlamingen bakeren al jaren niks van.
  Wat kunnen belgen toch jaloers en kinderachtig zijn.

  • Stef demol schreef:

   Tom Dice blijkbaar vergeten … België heeft de afgelopen jaren reeds 2x de finale gehaald net als Nederland. We zouden elkaar als buurlanden in deze contest beter wat meer steuen zoals Griekenland & Cyprus dat doen en elkaar de 12 uitwisselen
   ;

 11. Insight schreef:

  België doet mee voor top 5 notering wat mij betreft !

 12. wenenlive schreef:

  Optreden te statisch voor een nr als dit. Zang is tegen het valse aan maar kan nog net in mijn ogen. Kan die jongen niet wat meer sexy gekleed gaan ipv een zwart pak .

 13. Ed schreef:

  Vind dit een puik modern radio nummer, maar Europa gaat dit te afwijkend semi avant garde vinden, en Loic zingt veel ste te keel schreeuwerig, … voeg daarbij toe dat dit hoofdzakelijk een jonge doelgroep zal aanspreken, en je kunt aanvoelen waar dit heen zal gaan …… juist ja ;)

  • Insight schreef:

   Geleidelijk zullen er nu meer ” jonge maar vooral bewuste kijkers en stemmers zijn die niet in het oude hangen. Het klootjesvolk houdt zich liever vast aan cliché is niet klaar voor ” nieuw” en zullen het nooit worden. De meer innovatieve vernieuwende inzendingen, muziekstijl, gaan komende jaren de boventoon voeren. Of ze nu willen of niet want ook het type songfestival kijker/stemmer zal veranderen.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Wie is ‘Europa’?
   Ik vind dit alvast juist heel goed en juich toe dat men met iets prettigs, eigentijds komt.

 14. Ria NL schreef:

  Aparte inzending van België, qua zang lijkt het goed in orde te zijn. Ik kan het wel waarderen dat België iets aparts durft te sturen, alleen daarom al gun ik ze een finaleplaats.

  • MarkusRotterdam schreef:

   Sorry Ria, ik ben het niet met je eens.
   (ik pik jou eruit maar dit commentaar zie ik vaker voorbij komen)
   Waarom moet iets beloond worden omdat het apart is?
   Wordt er niet meer op gelet of het qua zang wel oké zit?
   Ga je er op stemmen juist omdat het apart is, maar er zelf geen
   ene F… aan vindt?
   Muziek is emotie, en de één raakt het wel de ander niet.
   Tuurlijk, wat modernere muziek kan geen kwaad, maar ik moet zeggen
   dat ik de muziek van tegenwoordig ook niet altijd kan waarderen.
   En muziek voor ouderen mag er toch ook wezen ?
   (Hoop ik dan, anders kan ik mezelf ook direct afschrijven, ha ha !)
   En nu ga ik ff Trijntje luisteren, heb ik nog geen tijd voor gehad vandaag

 15. Zerge Sio schreef:

  Het is nog maar een eerste repetitie. Het is zelfs beter dat hij zijn stem nog niet forceert, zoals Axel vorig jaar gedaan heeft. En ik heb hem eigenlijk nog nooit echt vals horen zingen. De setting is apart. Ik weet ook nog niet goed of ik er weg van ben of niet maar op tv komt het vast een stuk beter over.

 16. Hebbuzz schreef:

  Loic en de camera moeten elkaar duidelijk nog zien te vinden, weinig chemie tussen die twee tot nu toe. verbetert per doorloop wel. Hij zal waarschijnlijk in het zwart gekleed gaan terwijl de backings iets wit engelachtigs moeten uitstralen. Gelukkig heeft Loic van iemand te horen gekregen dat hij niet met zijn ogen dicht moet zingen, dus dat is al een verbetering. Veel wit licht. Met zwarte ondergrond. Veel shots van zijn gezicht met bekkentrekkerij en microfoon die af en toe zijn mond maskeert. Zwart shirt en witte achtergond levert een mooi contrast op. Zeker met de donkere sfeervolle kleuren van Armenië. De dansers doen een soort ‘I can’t dance loopje’ en Loic loopt tegelijkertijd in zelfde tempo achteruit. Veel shots van zijn gezicht met bekkentrekkerij en zijn microfoon die tevaak het beeld blokkeert. Shot van boven wanneer Loic op de grond ligt en shot van zijn voeten uit zijn te ver af en lelijk. Die gaan ze volgende ronde vast aanpassen.

 17. Roel schreef:

  Nou die backingvocals zijn niks zonder goede mix met effecten.

 18. Serena schreef:

  Hopelijk gaan ze echt aan die zang werken, het moet wel staan als een huis, maar als dat het geval wordt, zou het wel eens naar de finale kunnen gaan, denk ik. En tja, dat zwarte pak vind ik het ook niet echt, maarja, misschien gewoon smaak.

 19. Ellen schreef:

  Inderdaad, apart is zeker niet altijd beter. Maar ik heb liever een hedendaags nummer dan de zoveelste ABBA-kloon. Niets tegen ABBA, integendeel, maar een frisse wind zou dit festival erg goed doen, toch? Dit nummer moet naar de finale, dat is voor mij een feit. Wat het daar zal doen, hangt af van hoe sterk de act tegen die tijd zal staan. En van de leeftijd van het stemmende publiek. Wat ik wel een beetje jammer vind zijn de commentaren over Wallonië en Vlaanderen. Ik woon als Nederlandse al een hele poos in België en ik kan jullie verzekeren dat het bij de grote meerderheid van de Belgen niet uitmaakt wie dat jaar het lied stuurt. Op dat vlak zijn ze echt wel allemaal Belg hoor. Die hele kwestie speelt sowieso minder dan men in de pers doet uitschijnen. De inzending uit 2003, Urban Trad, die 2de werden, bestond en bestaat trouwens uit Vlamingen én Walen. Maar goed, ik ben erg benieuwd naar wat dit nummer gaat doen. En ik moet toegeven dat ik het een heel pak beter vind dan de Nederlandse inzending van dit jaar.

 20. riccardo schreef:

  Wow, een heel pak nog wel.
  De NL waardering voor het Belgische nummer is ook hier op de site overwegend positief en is in de media door diverse kenners geprezen. Dat heeft verder niks met België of whatever te maken, gewoon dat we het een leuk liedje vinden.
  Verder denk ik dat Vlaanderen hier een stuk beter in de markt ligt dan Wallonie, ze hebben meestal wel betere inzendingen voor het Songfestival, dat dan weer wel, die een enkele uitzondering daargelaten net zo als de Nederlandse meestal niet goed genoeg scoren. Maar geen issue.
  Doe Selah Sue de groeten als je d’r tegenkomt, die mogen jullie best een keer vragen.