Zweden wint 60e Eurovisie Songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

149 reacties

 1. Kobe schreef:

  Tja, een Songfestival die meer dieptepunten dan hoogtepunten had, met als absoluut dieptepunt het “fake” applaus.

 2. MarkusRotterdam schreef:

  Jammer, niet mijn persoonlijke uitslag, en dan met name omdat ik het de nummers 1 en 2 niet gun vanwege een aantal factoren. En ja, je kunt daarover discussiëren, maar zo voel ik dat.
  Desalniettemin misschien volgend jaar toch maar weer een vakantietje boeken naar Zweden. Is op zich een mooi land.

  • Kobe schreef:

   Helemaal mee eens Markus!

  • Hans schreef:

   Vanwege een aantal factoren…….blablabla
   Kwestie van smaak, want blijkbaar won Zweden uiteindelijk toch met afstand.

   • Lola schreef:

    Inderdaad kwestie van smaak bla bla……daarom heeft onze Lidl Diva Treintje de finale gehaald….bla bla aantal factoren bla bla…

    Ja deze factoren was het: slecht camerawerk, belichting, kleding, etc etc.. ze zit er slonzig en onaantrekkelijk uit op TV, dat is de keiharde waarheid. Europa stemt liever sexy Griekenland en Albanie…

 3. luuk schreef:

  gelukkig won rusland niet een draak van een lied,zweden terechte winnaar !!!!!

 4. Wim1970 schreef:

  De EBU kan met een gerust hart slapen. Fuck Russia!!!!

 5. 020Nick schreef:

  Zijn Duitsland en Oostenrijk nou gedeeld 26e of 27 e geworden??

 6. Gerrit schreef:

  Zweden was niet mijn favoriet maar altijd beter dan dat Rusland had gewonnen. Vond zelf Italie het beste, en Frankrijk is enorm ondergewaardeerd met een prachtig lied en een dijk van een stem.

  • Lola schreef:

   Een dijk van een stem alleen win je geen eurovisie.
   Zweden heeft een WHOLE PACKAGE!!! EN daar gaat het om! Hoe verkoop je een lied op tv…

 7. Hendrik schreef:

  Zweden terechte winnaar. Sterke song die weer alle hitlijsten zal gaan veroveren net als Euphoria.

  • Serge Zio schreef:

   Dat betwijfel ik ten zeerste. Dit wordt zeker geen zo’n grote hit als Euphoria.

 8. sandervb schreef:

  Zweden heeft nu meer overwinningen dan Frankrijk, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk. Op zich verdiend, al had ik liever Italië zien winnen…

  Is het al eens eerder voorgekomen dat een gastland met 0 punten op de laatste plaats komt?

  • MarkusRotterdam schreef:

   Italië uiteraard ook mijn favoriet; en nee, volgens mij heeft een gastland nog nooit zo slecht gescoord. zero points kan ik me niet herinneren in ieder geval. Ondanks dat ik het heel erg slecht vond is het ook wel weer een klein beetje zielig.
   Wat zullen trouwens de big five gaan doen? Buiten Italië en vorig jaar dan een keertje Spanje scoren die landen het slechtst.

  • Celine schreef:

   Voor het eerst in de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival is het gebeurd dat het gastland 0 punten heeft gekregen. Oostenrijk eindigde namelijk, samen met het puntenloze Duitsland, helemaal onderaan.

 9. Matje schreef:

  Ster van de avond voor mij ……. Edsilia , wat een humor heeft die meid en de reactie in de zaal op haar , subliem . Wat de echte winnaar betreft , ik ben er niet wild op maar dat nog liever als dat fake gedoe van Rusland die op Estland na door de Baltische landen echt werdt afgestraft .Was een issue geweest voor veel landen mocht Polina de winst hebben binnen gehaald om volgend jaar naar Rusland af te reizen.

 10. Celine schreef:

  weet iemand hoeveel trijntje is geëindigd in de 1e semi?

  • Lola schreef:

   De jury votes:
   Semi 1 Juries:

   Posted by Doron on 24 May, 05:30:31

   01. Russia 173
   02. Belgium 155
   03. Greece 99
   04. Georgia 96
   05. Estonia 72
   06. Netherlands 70
   07. Romania 67
   08. Hungary 66
   09. Belarus 61
   10. Denmark 60
   11. Armenia 57
   12. Albania 56
   13. Moldova 46
   14. Serbia 45
   15. Macedonia 36
   16. Finland 1 (From Serbia)

  • Lola schreef:

   De televoters:
   01. Russia 152
   02. Estonia 136
   03. Belgium 114
   04. Armenia 100
   05. Georgia 98
   06. Romania 96
   07. Serbia 86
   08. Albania 64
   09. Greece 61
   10. Finland 55
   11. Hungary 50
   12. Moldova 48
   13. Belarus 32
   14. Denmark 23
   15. Netherlands 23
   16. Macedonia 22

 11. Emre schreef:

  Wat is de eindpositie van trijntje?

 12. roy schreef:

  duitsland 0 punten die vond ik nou net zo leuk
  zweden terecht
  en belgie super w.s waren die 1e in de 1e halve finale

 13. youri schreef:

  Goede uitslag!! Volgend jaar waarschijnlijk stockholm!!
  Ben blij voor letland, belgie, estland en israel. Italie had lager gemoeten naar mijn mening en frankrijk, duitsland en griekenland zwaar ondergewaardeerd.

  • xxx schreef:

   Of Göteborg, Stockholm en Malmö zijn allebei al twee keer geweest.

  • richard Rotterdam schreef:

   Sorry Youri , maar ik begrijp het wel van Griekenland. De tijd van de mooi dramatisch en hoog zingende dames is geweest in strakke jurk en met boezem recht voorruit :-) . Zo jaren 10 van deze eeuw. Dit geld ook voor Spanje die het iedere keer op deze manier probeert. In de Euro club wisten we op een gegeven moment niet meer of we nu Ierland Spanje Griekenland of IJsland hoorde.
   Zweden is echt verfrissend, hoewel ik vind dat het op TV beter was dan op het podium. Het is meer een muziekclip dan een optreden. Ik hoop niet dat dit de toekomst van het Eurovisie songfestival wordt , dan kunnen we voortaan wel alleen clips uitzenden . Maar het liedje blijft goed.

 14. Celine schreef:

  mooi dat Nederland de 12 punten aan België gaf heb ik niet voor niks op hen zitten stemmen

 15. Nordman schreef:

  Gefeliciteerd Zweden, respect om zo snel weer te winnen. Totaalplaatje klopt gewoon. Italië was vanavond mijn favoriet, wat zongen die 3 goed zeg! Kippenvel, wow! Rusland was ook geweldig. Met zo’n stem en sterk lied verdien je het gewoon. Ze keek trouwens wel wat angstig, maar verder fantastisch gedaan.

  Letland was ook out of this world, heel bijzonder! Slovenië had hoger mogen eindigen, blijf het een sterk lied vinden. Staging had beter gekund.

  Sneu dat Frankrijk zo laag is geëindigd. Ze zong echt heel goed. Ook al ben ik nooit fan geweest van het lied, ik had haar graag hoger zien eindigen.

  Blij dat Belgie niet heeft gewonnen. Lied staat bij mij onderaan. Toch een dikke proficiat aan Belgie, heel mooi resultaat voor hen!

  Australië heeft gelukkig ook niet gewonnen. Zoals de bloggers voorspelden: het komt niet als een winnaar over. Hup, gauw terug naar down under en blijven daar, wat mij betreft!

  Ik vond de show niet goed. Teveel Conchita, duurde ook allemaal te lang en dan nog die technische fouten….Blij dat we volgend jaar naar Zweden gaan. EBU zal daar ook heel blij mee zijn!!

  Oh en wat was Edsilia geweldig. Niet verwacht dat ze die jurk zou dragen. Stond haar geweldig. Als we haar nou hadden gestuurd ;-))

 16. Sandervb schreef:

  Sneu voor Ann Sophie dat ze zo afgestraft is. Nul punten verdiende ze niet.

  En hetzelfde geldt voor Lisa Angell. Wil Frankrijk nog wel meedoen volgend jaar?

  • Dick schreef:

   tja die grote 5: die hebben het met uitzondering van Italie (wat overigens vorig jaar onderuit ging) weer prima gedaan…..

   • richard Rotterdam schreef:

    Die big 5 kan beter meedoen aan de halve finales dan krijgen de liedjes meer aandacht en komen zo ook in het spanningsveld terecht dat ze nu helemaal missen. Ik denk dat big 5 tegen ze werkt. Europa zit het lied voor het eerst en er is ook een soort jaloezie vanuit het publiek. “zij altijd wij weer niet” waardoor ze minder sympathie opwekken bij de stemming denk ik bij zowel jury als televoters

 17. Esmee schreef:

  Wat is dit?

  (1/4) The jury results of F.Y.R. Macedonia and Montenegro for the Grand Final have been excluded after consultation of PwC, the contest’s…

  • Serge Zio schreef:

   Blijkbaar hebben die 2 landen voor de resultaten 100 % televoting genomen en niet 50 % jury 50 % televoting. Hun resultaten worden eruit gehaald, maar het zou geen invloed hebben op de overwinnaar Zweden.

   • Esmee schreef:

    Ja, maar waarom zijn die jury uitslagen gediskwalificeerd?

   • Hebbuzz schreef:

    Waarschijnlijk iets teveel verdachte punten.
    We jammer wat daardoor heeft Servië waarschijnlijk de top 10 gehaald (behoorlijk onterecht) ten koste van Georgië.

    Andere wat mij betreft onterechtheden: uitschakeling Tsjechië, winst Zweden, Top 10 Israel (vals en hij zong de helft van de tijd niet zelf), slechts een 8e plaats Noorwegen, lage noteringen voor Frankrijk, Oostenrijk (0 punten maar wel 13e bij de vakjury). te hoog voor diasporalanden (ondanks voorsorteren door vakjuries) als Armenië, Albanië, Polen, Rusland en Azereidzjan (dat vooral punten haalde uit landen met lage kijkcijfers!), alle punten voor San Marino, overdosis aandacht voor Conchita.

    Gerechtigheid: Top 3 Rusland (maar gelukkig niet gewonnen), want gewoon steengoed gebracht, 6e plaats voor Letland, 4e voor België 11e voor Georgië (3 moderne songs scoren goed), klassering BIG 5, geen winst Australië, uitschakeling Trijntje (zwakke Zweedse! compositie), uitschakeling Finland, San Marino, IJsland, Macedonië, Portugal.

 18. Bart schreef:

  Nederland in semi gedeeld 13e met 33 punten. Nummer 10 Albanië had 61 punten.

 19. Koen schreef:

  Trijntje is 14de geworden met 33 punten, volgens de Engelstalige Wikipedia.

 20. Peter schreef:

  Heb gehoord dat de Russische tv alle optredens van conchita heeft gecensureerd! Dan breng je een lied van vrede en verdraagzaamheid! Zo vals! De EBU zou Rusland moeten disqualificeren!!!
  België alsnog 3de dan!

  • Lola schreef:

   Weg met RUSLAND!!

  • Dick schreef:

   Als dat werkelijk waar is dan heeft Rusland denk ik een probleem met de EBU. Laten ze dat maar snel uitzoeken en een standpunt innemen.

  • Marco schreef:

   Inderdaad een schande als dit waar is. Overigens heb ik hier ook ergens gelezen dat er een applausmachine is ingezet door de EBU en die heeft blijkbaar voor de TV-kijkers gezorgd dat zij geen boegeroep bij Rusland konden horen (ik begreep van de commentatoren dat er boegeroep was): dat vind ik dan minstens zo beschamend. Blijkbaar bepaalt de EBU voortaan wat wij wel en niet mogen horen? Ook de puntentelling was voorspelbaar: door een volgorde te hanteren die maximale spanning zou garanderen, wist je eigenlijk al aan het begin dat Zweden op een gegeven moment Rusland voorbij zou steken. Ik mag hopen dat de EBU geen verlengstuk wordt van de EU, die ook steeds meer bepaalt ‘wat goed voor ons is’ en wat we wel en niet leuk mogen vinden.

   • richard Rotterdam schreef:

    Ik was iedere avond in de zaal. Bij zowel de jury finales en bij de live uitzendingen. Rusland heeft in de halve finale en in de jury finale een echt een eerlijk applaus gekregen zelfs in de live finale. En dat kwam bij alle fans uit alle landen vandaan, omdat men blijkbaar het lied best kon waarderen qua prestatie. Zelfs was er steeds een oproep vooraf om de artiesten niet af te rekenen op de politiek van een regiem of leider. MAAR tijdens de puntentelling veranderde dit. Dit kwam mede door de manier waarop de punten door Wit Rusland en Azerbaidjan werden bekend gemaakt. Teksten als “moedertje Rusland krijgt 12 punten ” , maar ook voornamelijk Azerbaidjan, die zei dat hij verbaasd was dat Italie * punten en Georgie 10 punten van zijn jury kregen maar dat hij wel begreep dat Rusland er 12 kreeg!!!. Dus wie is en nu begonnen met “haat zaaien” Er was inderdaad een vreselijk keihard boe geroep in de zaal. De Polana was zelfs erg geschrokken ( begrijpelijk) dat de stemming van het publiek ineens omsloeg. Best wel zielig. Er werd zelf door de presentatrices tussen door gevraagd aan het publiek hier mee te stoppen. Hoe ze dit tussendoor hebben gedaan is mij echt een raadsel. Hier is in de live uitzending niets van te zien. Dit was vlak voor het geimproviseerde interview van Conchita met Polana. Vervolgens toen Zweden op 1 kwam en geen punten van Litouwen kreeg, bleef de zaal juichen en Zweden Zweden roepen. Ook dit heb ik gemist in de live uitzending.
    Ik hoop niet dat de EBU in Building Bridges. Het zijn dan wel wankele bruggen!!
    Dit vind ik allemaal wel heel erg als de EBU dit gedaan heeft.

   • richard Rotterdam schreef:

    Ik bedoel Rusland geen punten van Litouwen kreeg

  • AnnaMaria schreef:

   Complete onzin, hier een prachtige reactie van een Rus op deze aantijging:
   Yes, absolutely true
   They have also publicly killed two gay Russians holding double EU citizenship on the local show after the voting was over, announcing that Russia won with 450 points, but the contest will be held in Belarus, because they were the runner-ups last night as there was a mistake in the First Semi results, and Russians wanted to make up for that error.
   Also every time a gay kiss or a rainbow flag appeared on screen they halted the broadcast for a three minutes of a cleansing prayer from a distant rural church.

 21. jimske schreef:

  Ik weet niet of jullie het beseffen, maar ik heb de jury en televote punten eens bekeken, en in vrijwel elk lang staat Italië hoger dan Zweden in de televoting. Zelfs vaak de 1ste plaats. Het is de jury die Italië vaak een veel lagere plaats gaf en Zweden een hoge. Het publiek heeft eigenlijk dus gekozen voor Italië. Bittere pil voor de meesten denk ik.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Ja, maar dit relativeer ik. De televoting bevoordeelt statistisch de landen die in de tweede helft van het deelnemersveld optreden, waarschijnlijk omdat die optredens verser in het geheugen liggen en dus beter onthouden worden. Ik vind dat het verdict van de jury dus een mooi neutraliserend effect gehad heeft.

   • Dick schreef:

    Helemaal mee eens! Moet er ook niet aan denken dat we terug zouden gaan naar de jaren zonder juries. Een minpuntje: hoe kan Albanie dan door zijn?????? Jurie zitten slapen of zo:-). Maar goed overall uitslag die verder prima is.

 22. Jan Greeve schreef:

  Zweden gefeliciteerd, was niet mijn keuze, maar eerlijk is eerlijk, een gelikte presentatie. Het songfestival als geheel was heel erg matig, slechte presentatie, applaus op de band, te veel Wurst, en veel gemanipuleer. Hopelijk gaat Petra Mede het festival hosten, die was geniaal 2 jaar geleden.

  • Lola schreef:

   IK HOU VAN WURST…. jouw probleem

  • Dick schreef:

   Die Zweden weten hoe ze het moeten aanpakken, ik verwacht volgend jaar veel vuurwerk en komische noten:-).

  • richard Rotterdam schreef:

   Nou Petra Mede was in Londen bij het 60 jarig jubileum niet zo sterk met de presentatie. Gelukkig was dat niet live en konden een aantal teksten over gedaan worden. Misschien had Graham Norton een slechte invloed op haar of misschien kan ze misschien beter solo presenteren. Helaas heeft Nederland dit als een van de weinige landen niet uitgezonden

 23. jimske schreef:

  Nog even wat cijfertjes om dit te staven:

  Sweden: 279 televote, 363 juries
  Russia: 286 televote, 240 juries
  Italy: 365 televote, 183 juries

 24. Martijn schreef:

  Dan heeft zo’n vakjury duidelijk zin! Hadden we anders met een winnaar met lied uit het jaar stilletjes voor Christus gezeten.

 25. Henk schreef:

  Ten eerste vond ik het nederlands commentaar walgelijk. Begint die pipo met z’n MH17 over rusland propaganda. Kwam niet meer bij. Hier nog een gedeclassifiseerd document van maandag over ISIS. Plezier NOS.
  http://www.judicialwatch.org/wp-content/uploads/2015/05/Pg.-291-Pgs.-287-293-JW-v-DOD-and-State-14-812-DOD-Release-2015-04-10-final-version11.pdf

  • Lola schreef:

   Weg met de boeren Smit en Maas….. tenenkrommende commentaren….

   • Dick schreef:

    Ik vond juist het commentaar verbeterd ten opzichte van eerder Smit/Maas jaren. Er werden een aantal rake opmerkingen gemaakt en Smit was soms zelfs komisch. Ik moet er niet aan denken dat Dekker terug zou komen of dat we weer terug zouden gaan naar dat zouteloze commentaar van de te vroeg overleden van Beusekom. Kom op mensen het blijft amusement en hoe kom je anders die inmiddels bijna 4 uur door:-)

   • Julia schreef:

    FUCK CORNALD MAAS!!!!

   • Julia schreef:

    Ik haat Cornald Maas. Na die opmerkingen over Azerbaijan ben ik erg boos op hem…Hij weet niets over ons

   • Wim1970 schreef:

    Niet zo gauw op je teentjes getrapt zijn.

   • Lola schreef:

    En waarom niet!! Doen hollanders toch ook als hun Lidl polder kroeg diva onderuit is gegaan… :P

    Niet hypocriet zijn..

 26. Raymond schreef:

  Ik vond zoals anderen ook hier de finale te veel Conchita Wurst, te veel op de voorgrond getreden, en dan 2 jury’s die gediskwalificeerd worden, Gelukkig geen Rusland als winnaar, belachelijk dat dit land, met zo’n slechte reputatie op het gebied van mensenrechten, vrije pers etc. zoveel punten krijgt, ondanks het goede liedje, was de Zweed gewoon de beste performer, gelikt, perfect in elkaar gezet, wat was die goser blij zeg, en die homofobe uitspraken? Het ging alleen om anale seks, daar had hij iets over gezegd, nou dat mag toch, iedereen mag daar zijn mening over geven, dan ben je voor mij nog niet homofoob, en hij heeft het fair weer rechtgezet om te zeggen, you all are heroes. Al de 6e overwinning voor Zweden, Frankrijk is ondergewaardeerd, haar stem was prachtig, slechte startpositie heeft haar echt de das omgedaan, TOP 5 verder terecht, leuk voor Belgie, die goser deed het TOP, goede act, Italie geweldig, vocaal ijzersterk, zeer terecht op de derde plaats!

  • Lola schreef:

   Ik heb geen probleem met Conchita op tv?? Liever Conchita dan te veel Trijntje op tv

 27. Wolf schreef:

  Zo zie je maar weer! Buiten de gelikte presentatie van Zweden, wordt vooral ook eigenzinnigheid gewaardeerd; Belgie en Letland zijn daar de beste voorbeelden van! Zouden wij Nederlanders nog wat van kunnen leren…..

  • Wsp schreef:

   Hoezo? Tcl scoorde vorig jaar hoger.

   Zo wonderlijk dat mensen het positieve zo snel vergeten

   • Wolf schreef:

    ….dat bedoel ik ook! Eigenzinnigheid en je eigen ding doen blijkt dus te werken….zo zonde dat we dat dit jaar hebben losgelaten! Kortom…..volgend jaar gewoon weer ons eigen ding doen!

 28. Wolf schreef:

  …wat een gezeur over te veel Conchita….zij heeft gewonnen vorig jaar! Dit was haar prijs….promotie! We hebben er toch van genoten? Het zag er toch allemaal fantastisch goed uit! Normaal gesproken hoor of zie je nooit meer wat van de winnaars terug! Ik vond het een gouden zet!

 29. Stephan schreef:

  Songfestival??
  Het grote Vriendjespolitiek festival is het geworden.
  Heeft niks meer met zingen of jurken etc. te maken.
  Afschaffen die handel….

  • Wolf schreef:

   ….Nou! Volgens mij heeft de uitslag van gisteren (in ieder geval de top 6) bewezen dat het juíst gaat over ‘zingen en jurken’ …..

 30. Dick schreef:

  Even een paar puntjes:
  1. Wat duurde het programma lang!!!!!!!!!!!!!
  2. Voor de zoveelste keer vooraf geplaatste landen in de achterhoede (uitzonderingen daargelaten), daar moet je als EBU toch echt eens wat mee doen!!!!!
  3. Op gegeven moment zaten wij elkaar lachend aan te kijken als Conchita weer voorbij kwam: en daar is ze weer:-)
  4. Nederland is terecht niet door, had op geen enkele wijze een hoge notering gehaald helaas.
  5. Heb me dit jaar in positieve zin verbaast over het commentaar, zelfs Jan Smit was wat mij betreft in vorm met een aantal rake komische opmerkingen en de wisselwerking met Cornald Maas was prima. Ze gaan het leren!
  6. voor het eerst in jaren niet de volle 12 punten over en weer tussen Cyprus en Griekenland!!!!
  7. als je de Visuals wegdenkt bij Zweden zou het eerlijk gezegd dan nog genoeg zijn voor de winst…?
  Samenvattend: ik kan mij wel vinden in de uitslag, gelukkig zitten we volgend jaar in een land waar het festival ontzettend populair is en de Zweden weten hoe ze e.e.a. moeten brengen dus alle vertrouwen daarin. Persoonlijk had ik Montenegro hoger ingeschat. Spanje is tikkie ondergewaardeerd maar de zangeres zong op het randje. Frankrijk verdiende beter maar werd kennelijk niet begrepen en misschien toch te ouderwets? Azerbeidzjan viel opnieuw erg tegen (ook al in de semi) terwijl het eigenlijk een heel mooi nummer is…. de zanger vergalloppeerde zich een aantal keren behoorlijk. En UK: ai ai ai ai hoe pijnlijk is dat!!!!

  • MarkusRotterdam schreef:

   Sorry Dick, puntje 5 kan ik me niet in vinden. Integendeel, ik begin me meer en meer te ergeren aan de onprofessionele houding van Jan Smit. Interviewen kan hij niet, en hij kan ook niet onpartijdig commentaar geven. Hij kwam haast klaar op Zweden, en Cyprus, dat daarna kwam, kreeg ook nog even een trap na.
   Maar..punt 1 en 7 geef ik je wel weer gelijk in ☺
   Want afgezien van mijn persoonlijke afkeer tegen de winnaar vind ik wel dat we volgend jaar naar een land gaan dat het festival hoog heeft zitten en waar je je vrij kunt en mag bewegen.

  • Julia schreef:

   Azerbaijan heeft het goed gadaan. Goede zanger met mooie stem…En Improviseren is niet Vergalopperen.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Ben het bijna met alle punten eens, behalve met punt 5. We zaten ons in de huiskamer rot te ergeren aan de commentaren van Jan Smit, die het nodig vond het hele programma door luidkeels zijn eigen mening te verkondigen. Helaas kon Cornald Maas dit niet genoeg compenseren zodat volgend jaar de VRT weer lokt, zoals in de treurige tijd dat Dekker en Smit samen commentaar gaven.

   • Martijn schreef:

    Commentaar was prima. We hebben zelf een paar keer om JS moeten lachen

 31. Dennis schreef:

  Ik denk een terechte top 5! Wat mij betreft was de show echt TE lang! Laten we eerlijk zijn, de intro en pauze act waren saai en onnodig lang. Had samen makkelijk 15 min korter gekund. De drie shows misten de sparkle/energie van vorige jaren wat mij betreft. Over te veel Conchita kun je twisten natuurlijk, maar het past bij deze editie: te veel en te lang. Op naar 2016!

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   +1.
   Televisie maken is ook weten wanneer en hoe je het programma energie moet geven en weer moet terugnemen voor iets nieuws in de uitzending. Alles sudderde veel te lang door. Het programma leek wel gemaakt voor een publiek van 30 jaar geleden, toen er nog maar 2 tv-netten waren en mensen nog niet wegzapten.

 32. erik schreef:

  Gefeliciteerd Zweden.Gun het hem van harte,maar had Italie ook de winst gegund

 33. alecx schreef:

  Henk:
  Ten eerste vond ik het nederlands commentaar walgelijk. Begint die pipo met z’n MH17 over rusland propaganda. Kwam niet meer bij. Hier nog een gedeclassifiseerd document van maandag over ISIS. Plezier NOS.
  http://www.judicialwatch.org/wp-content/uploads/2015/05/Pg.-291-Pgs.-287-293-JW-v-DOD-and-State-14-812-DOD-Release-2015-04-10-final-version11.pdf

  Klopt, helemaal mee eens. Ze zijn niet normaal en hun grapjes en opmerkingen zijn beledigend en dom. Stelletje waardeloze idioten.

 34. RobbieR schreef:

  Zweden terechte winnaar en ik ben ook blij dat Italie het goed deed.

  En tja Rusland heeft een slijmerig liedje maar stond als een huis.
  Polina had trouwens ook een mooie positie plaats.

  I
  Mijn favoriet was Noorwegen, prachtig. Gelukkig nog een 8e plaats.

  Ook Belgie terecht 4e plaats.
  Ik vind de 0 punten voor Duitsland onterecht.
  Spanje en Frankrijk ook te laag, ik denk toch achteraf dat men het te ouderwets vind.
  Helaas hoe ik deze liedjes ook waardeer ( Spanje stond bij mij op 5) het scoort nu niet meer.

  Deze tijd is anders, wij leven in een moderne tijd. Dus huiswerk voor Nederland kies weer voor modern en eigenzinnigheid.

  • Wolf schreef:

   @ RobbieR: je hebt helemaal gelijk! Ook bij het ESC waait nu een andere wind: modern en eigenzinnig wordt steeds meer gewaardeerd! De klassieke Songfestival liederen zijn ouderwets en….tjaa…dat is nu toch echt over! The CL hebben vorig jaar bewezen dat je met echt iets anders en vooral ook bij jezelf blijven in de presentatie het meest overtuigend bent! Het feit dat Zweden nu heeft gewonnen is omdat de totale performance stond als een huis, daar kon je gewoon niet om heen! Kortom….huiswerk voor NL! Ik hoop dat AvroTros niet te veel de vinger in de pap heeft bij de keuze wie-o-wie naar zweden moet gaan….dan wordt het misschien wel een compromis….en dat moeten we vooral zien te vermijden!

 35. Joop schreef:

  Tja had het wat uitgemaakt indien Frankrijk als laatste had gemogen en Italië als tweede? We zullen het nooit weten. Desalniettemin blijft het lied van Frankrijk het beste van 2015 voor mij.

 36. Mike B schreef:

  De Big zoveel heeft het weer geweldig gedaan, broehaaaaaaa.
  Kan ook geen Wurst meer zien. slechte show zeg, gelukkig volgend jaar Zweden die weten hoe je een show maakt.

  • Wolf schreef:

   ….Nou Mike…..een iets te kort-door-de-bocht reactie! Het was misschien niet jouw smaak! De show was absoluut niet slecht! Ga het zelf maar eens bedenken en doen!!!!!

 37. RobbieR schreef:

  Gelukkig dat Eurokitch ook scoort, bv Servie en Israel.
  Er moeten natuurlijk ook nog de vermakelijke liedjes inzitten.

  Maar deze werden ook goed gebracht.

  Lerland vond ik ook top en leuk dat het hoog scoorde.

 38. Henk schreef:

  Hij staat er op, jaja. NPO Eurovisie Songfestival Finale.
  http://www.npo.nl/eurovisie-songfestival-2015-finale/23-05-2015/AT_2035360

  Voor de uitslagen, ga naar 02:53:00 (twee uur, drie en vijftig minuten) :)

 39. Sam schreef:

  Ik heb toch een beetje een nare bijsmaak gekregen aan het hele Songfestival dit jaar en dat heeft een aantal redenen. Ten eerste dat het meer leek te gaan over het feit dat Rusland niet moest gaan winnen toen bleek dat ze bovenaan mee gingen doen in de eindstrijd (wat Cornald Maas er ook nog eens dik bovenop legde door bijna al vooruit te kijken waar Zweden zou kunnen in gaan halen). Daarnaast dat schijnbaar het boegeroep weg is gefilterd voor Rusland en dus op tv niet te horen was (als dit waar is, vind ik dit schandalig voor een liveshow). Ook de startvolgorde van de landen was om te huilen. Ik zet steeds meer mijn vraagtekens bij de indeling van de producers van het Songfestival, zij kunnen nummers maken of breken en dat vind ik niet aan de productie om te bepalen wie waar komt (gewoon terug naar de transparante loting). Daarnaast zijn 27 nummers er wat mij betreft echt te veel, waardoor de eerste 10 eigenlijk al bij voorbaat kansloos zijn voor de eindoverwinning aangezien het 1,5 later is voordat de telefoon gepakt mag worden. Al met al vond ik de show echt een grote stap terug in vergelijking met vorig jaar en hoop ik dat Zweden er weer een goede show van weet te maken waar de muziek weer centraal staat.

 40. Kobe schreef:

  Wat ik vooral niet begrijp is dat de zogenaamde Europese “vakjury” Zweden de meeste punten geeft.

  • Wolf schreef:

   Nou….omdat de totaal performance stond als een huis! net als The CL vorig jaar! Dat wordt gewaardeerd door een vakjury! En terecht!! ….lied, zanger, visuals….alles klopte! Net als bij België en Letland overigens! Ook gewaardeerd door hoog te eindigen!

   • Hendrik schreef:

    Ja de vakjury is echt een aanwinst. Televoters waren Zweden denk ik alweer vergeten en Italie dat als laatste optrad bleef goed bij hen hangen. Daarom goed dat er een vakjury is die alle liedjes beoordeeld. Wat mij betreft gaan we naar een 60/40 verdeling

   • .tje schreef:

    Gelet op de invloed van diaspora van met name Albanezen en Armenen, maar ook Litouwers, Roemenen, Polen, Grieken, Serven en Russen die over heel Europa wonen, zou ik het toejuichen wanneer de vakjury meer dan 60% invloed had, en uit meer echte musici bestaan zou. Nu zijn er veel te veel mensen gericht op kijkcijfers/acts.

    Zonder diaspora zouden Armenië en Albanië, maar volgens mij ook Servië, Polen en Litouwen de finale wellicht niet gehaald hebben. En daar ook beduidend minder punten behaald.

 41. Julia schreef:

  Azerbaijan heeft het goed gedaan. Goede zanger met mooie stem…En Improviseren is niet Vergalopperen.

 42. Hendrik schreef:

  Ik vond de show een beetje tegenvallen. De intervalacts duurden veel te lang en er zat veel te veel Conchita in. Ik reken en hoop op een veel betere show volgend jaar. Dat is de Zweden echt wel toevertrouwd. 2013 was ook top.

 43. Nick schreef:

  Heb nu al zin in Petra :)
  Helaas weer een jaar wachten :(

 44. JJ schreef:

  Ja hoor en dan wint er een homofoob , en heeft ook nog eens leren pijpen(broek). Ontkenningsfase?? Ziet er niet bepaald macho uit die gast. Nota bene bij een songfestival dat staat voor vrijheid en pro gay zijn en zowat the gay event of the year is. TUUURlijk goed zo hoor… Ik zeg doorgestoken kaart. Zangkwaliteiten slecht(zat geen power in zijn stem) , liedje een kopie van David Guetta. Die gast is trouwens lelijk….komop. Hij heeft een uitgeputte uitstraling+ blik als een ex pillenslikker die net uit een afkickkliniek komt. Bovendien kijkt hij zoooo vals….Zogenaamd is hij nu geen homofoob omdat hij met homo’s omgaat maar ondertussen vind hij het zo niet natuurlijk. Hou toch op als er iemand had moeten winnen dan was het Trijntje wel. Zij had als enigste passie,power en professionele zangkwaliteiten. Ik gun het liever Rusland. Politiek en veel mensen zijn daar homofoob maar lang niet iedereen. Bovendien was die zangeres anti Putin. Jammer… dit

  • Wim1970 schreef:

   Die gast kon wel degelijk zingen en vind ‘m zeer aantrekkelijk. Ik wil ‘m best weleens een nachtje uitgebreid verwennen :-P

  • .tje schreef:

   Hoe weet je dat Polina anti-Putin is? Ik heb het haar niet horen verkondigen.

   De rest van je verhaal lijkt al even persoonlijk gekleurd.

   Voor mij gaat het Songfestival nog altijd over muziek, zang en uitvoering. Al het andere is bijzaak en bijsmaak.

 45. Wim1970 schreef:

  Ik vind Mans absoluut geen homofoob, dat maakt de medie ervan. Die blaast altijd alles op. De grootste homofoob is Rusland, maar daar wordt met geen woord over gerept.

  • Jan Greeve schreef:

   Hij is misschien geen homofoob, maar vind het wel raar als twee mannen bij elkaar in bed kruipen…. En we beoordelen toch een performer, niet een land?

   • Hendrik schreef:

    De compositie en het optreden worden beoordeeld. En Mans heeft recht op zijn mening, net zoveel als die Conchita dat heeft. Mans heeft ook zijn excuses allang aangeboden dus waarom iedereen zo zeurt? De LGBT community is wel erg snel op de teentjes getrapt.

   • Wim1970 schreef:

    Ja, het zijn net moslims, die kunne ook zo weinig hebben.

   • eric schreef:

    net zoals belgen die kunnen ook niks hebben. Ben ik effe blij dat dat nr niet heeft gewonnen ppfffffff

   • Jan de Taalregelman schreef:

    Op de teentjes getrapt ? Er wordt ook wel een ander lichaamsdeel bij deze uitdrukking gebruikt die hierbij passender is.

 46. Raymond schreef:

  Homofoob, de winnaar? nou volgens mij is hij zeff bi, en daar moet men is mee ophouden in de media, om alles op te kloppen, je bent gelijk homofoob als je bepaalde uitspraak doet, hij heeft keihard aan de act voor het Songfestival gewerkt, maandenlang, het zag er gewoon perfect uit, alles klopte, ik vind het een terechte winnaar, en het Italiaanse Il Volo zal er zeker wel winst uithalen uit die 3e plaats, zijn al bekent, zingen live fantastisch.

 47. Jan Greeve schreef:

  Stem op Trijntje! De Barbara Dex Award komt er aan.
  http://www.eurovisionhouse.nl/index.php

 48. Jan de Taalregelman schreef:

  Waarom vind je dat raar, Jan Greeve ?

  Jan Greeve:
  Hij is misschien geen homofoob, maar vind het wel raar als twee mannen bij elkaar in bed kruipen…. En we beoordelen toch een performer, niet een land?

 49. Rob schreef:

  Trijntje, bedankt voor een gaaf half jaar, je hebt het Songfesitval net als Anouk en the Common Linnets fantastisch gedaan. Je lied en act was van wereldklasse, de keuze van je kleding was briljant, eigenlijk staat alles jou. Iedereen is trots, we kunnen weer trots zijn! Op naar 2016! Bedankt Trijntje en team!

  • Tippy2 schreef:

   Rob, jij bent zeker familie of we hebben een heel ander songfestival gezien. Trijn bedankt voor de grootst mogelijke desillusie. Na Anouk en the Common Linnetsheb jij het verprutst. Je lied was matig, je act wanstaltig, de keuze van je kleding smakeloos en gênant, niemand is trots, we schaamden ons. Op naar 2016! bedankt Trijn en team voor deze wanprestatie!

 50. Tippy2 schreef:

  OK, was me niet duidelijk…ik raakte al in verwarring :-)