Geen derde finaleplek op rij voor Nederland

Dit vind je misschien ook leuk...

144 reacties

 1. Nena schreef:

  Teleurgesteld maar wel verwacht. Wat schandalig is: Armenie en Albanie door. Lang leve de diaspora…

 2. MarcvdHeijden schreef:

  Op Albanië na, vind ik dit een hele terechte uitslag. Op de plek van Albanië had ik graag Denemarken gezien. Eventueel zelfs nog Moldavië, die ik verassend oké voor de dag vond komen. Of natuurlijk voor Nederland, puur uit nationalisme ;p.

  • Nena schreef:

   Armenie zong immers ook zo vals als een kraai. Maar dat maakt voor hun niet uit, gaan altijd door.

   • MarcvdHeijden schreef:

    Persoonlijk vond ik Armenië wel geweldig goed vanavond. Toegegeven, wat missers gehoord, met name op het begin van het lied, maar al met al zeker een terechte finalist.

   • Celine schreef:

    Ik vond Armenie ook niks net als dat afgrijselijke Albanie en Georgie

   • Optima schreef:

    Armenië ging in 2011 niet door, maar dat zal door de genocide gekomen zijn die vooral tussen de oren van de Armeniërs zit.

   • Optima schreef:

    In 2011 ging Armenië niet door naar de finale, maar daar zal wel door de genocide gekomen zijn die vooral tussen de oren van de Armeniërs zit.

   • RobbieR schreef:

    Armenië vond ik vreselijker dan Nederland

 3. Joss schreef:

  Als Belg vindt ik dit heel erg jammer voor Trijntje !
  Ben sedert Total Touch liefhebber van haar muziek !
  Het enige minpunt wat haar optreden betreft was haar outfit ! Een DRAAK van een kleed !!!
  Super stem ….. ze was wel een beetje zenuwachtig !!
  Ze mag voor mij nog ‘n keer !
  Wat België betreft ……. gegaan zaterdag heel erg hoog scoren !!!!

 4. gj schreef:

  Had niet anders verwacht. Niet goed genoeg, volgend jaar beter.

 5. Starkoo schreef:

  Dotan, O’G3NE of Mr. Probz door pakken volgend jaar uit het niets winnen! Gewoon naar de fans luisteren en trek is goede kleding aan, wat waren haar jurken bagger, Flodder kwaliteit!

  Armenie en Albanie tja voor goed uit het festival zetten! Of gewoon kwaliteit nemen zoals Magic van de O’G3NE

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Na vanavond zou ik juist zeggen: niet blind varen op namen, maar die namen eerst met liedjes laten komen en deze ook beoordelen. Indien niet karaktervol en eigenzinnig—-> niet doen. De commissie zou meer bevoegdheid moeten hebben om een nummer af te wijzen, ook al is de artiest gerenommeerd.

 6. roy schreef:

  leuk dat belgie door is, samen met zeden mijn favoriet
  en nederland jammer dat we niet door zijn, maar het was slecht in beeld gebracht slechte kleding en aiaiaiaiaiaiai tja beetje saai

 7. Toine schreef:

  Jammer maar verwacht. Lag niet aan de zang, maar wel aan de slechte regie en staging overall. Albanië vind ik zeer, zeer onterecht. Net als Hongarije en Armenië. Maar België gun ik het van harte!! Volgend jaar beter!! Dotan ??

  • Wim1970 schreef:

   Hongarije was mooi door z’n eenvoud en perfect ingepland na het geweld van Servië :-)

 8. Gerard schreef:

  Misschien blond, maar ik wist dus niet dat we op onze eigen inzending konden stemmen vanavond… wat een waardeloze semi…

  • Wim1970 schreef:

   Inderdaad blond, zelfs een autist weet nog dat je niet op je eigen land mag stemmen.

 9. Thomas schreef:

  Helaas, helaas….. Als ik heel eerliijk moet zijn, kan ik afgezien van Albanie wel leven met deze uitslag. Denemarken had ik graag door zien gaan. De act viel gewoon niet genoeg op tussen alle andere nummers, zeker als je ze snel achter elkaar terug zag.

  Mensen, voordat alle trash nu weer wordt gespuwd, volgend jaar weer een kans! Laten we onze Belgische buren lekker gaan steunen. Daarnaast vond ik Estland echt fantastisch vanvavond. Die krijgen mijn stem op zaterdag!

  En voor volgend jaar tip ik Kensington om Nederland te vertegenwoordigen :)

  • Johannes schreef:

   Steun België helemaal niet . Doen ze bij ons ook niet . Kijk maar naar de laatste twee jaar en zaterdag naar de punten die ze ons geven . Ik stem zaterdag op,Estland of Australië .

 10. sem schreef:

  Ontzettend jammer, en onterecht ook dat Trijntje niet door is.
  Wat ik verder schocking vind is dat er 9 (!) niet-west Europese landen door zijn.
  Daar gaan we weer, met het oostblokfeestje. tenminste in de hoofden van veel kijkers.

  JAMMER!

  • Celine schreef:

   daarom moet een west europees land winnen

   • Wim1970 schreef:

    Alweer? De afgelopen 5 jaar heeft er 4 keer een West-Europees land gewonnen. Nog niet tevreden?

  • Wim1970 schreef:

   Er zaten 11 Oostbloklanden in deze halve finale, 11 vd 16, De kans dat er veel Oostbloklanden doorgaan is natuurlijk groter.

 11. Serena schreef:

  Tja, jammer, maar wel verwacht, al lang voordat ze naar Wenen afreisde. Nu komt waarschijnlijk de hele discussie over wat we volgend jaar moeten weer op gang, maar ik denk dat als we heel eerlijk zijn met elkaar we weten dat we het prima kunnen, als het plaatje klopt en het was voor veel mensen, ook hier, al snel duidelijk dat dat dit jaar niet het geval was.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Het was niet alleen het plaatje dat tekort schoot. Het was al sinds december duidelijk dat het nummer niet eigenzinnig en onderscheidend genoeg was.

 12. martijn schreef:

  Gewoon volgend jaar nederlands beste band kensington sturen!

 13. harm stirnberg schreef:

  Trijntje bedankt je hebt super gezongen maar had je vanaf 11 december niet genoeg tijd om een gelikt optreden neer te zetten? In veel dingen heeft Mark hier toch wel gelijk gehad. Nu maar ff laten bezinken en op naar 2016. België gefeliciteerd met jullie verdiende finaleplek!!!

  • Esmee schreef:

   Trijntje had tijd genoeg om voor een ander nummer te kiezen. Dat had m.i. moeten gebeuren.

 14. Joss schreef:

  Zaterdag nacht zal uitwijzen dat BELGIË deze eerste semi gewonnen heeft !!!
  Daarom als laatste medegedeeld !!!

  • Nena schreef:

   Nee, als laatste medegedeeld omdat ze vaak niet doorgaan naar de finale. Om het extra spannend te maken.

  • Johannes schreef:

   1 Rusland 2 Estland 3 Servië en 4 België .
   Geloot België 1e helft dus wordt tussen 5 en 15e plaats .
   Vond België wel apart maar erg rommelig optreden . Zang was wel ok , maar kan die jongen niet effe glimlachen zoals Robert b .

   • Richard schreef:

    Ik denk dat Rusland de semi gewonnen heeft met Estland en Belgie als 2 en 3

 15. Rob! schreef:

  Jammer dat we niet door zijn, maar eerlijk is eerlijk het was niet goed genoeg. Alleen met een goede stem red je het niet, dat is wel duidelijk. Jammer dat de act niet al klaar was voordat ze naar Wenen afreisden.
  Over het algemeen terecht gekwalificeerde landen voor de finale op Albanië na.
  Zaterdag gewoon met plezier naar de finale kijken en wat betreft Nederland volgend jaar beter. We hebben vorig jaar laten zien dat een topklassering mogelijk is.

 16. Nena schreef:

  Ik vraag me af waarom wij altijd zo’n moeite hebben met dit festival. Geen goede songwriters? Moeten we zoiets als Zweden organiseren? Ik zie het al voor me dat we Jan Smit gaan sturen, er zijn genoeg mensen die denken dat we dan een kans hebben…

 17. Jesper schreef:

  Vooraf aan deze halve finale een lijstje gemaakt, en 9 van de 10 landen goed. Voor de 10e plek twijfelde ik tussen Nederland en Wit-Rusland, maar hoe Hongarije die plek heeft ingenomen is mij een raadsel…

  Overigens vond ik de presentatie van de show vanavond ronduit slecht, vorig jaar in Denemarken was het veel beter geregeld. Toen was het ook spannend bij het bekendmaken van de gekwalificeerde landen.. hier werden ze opgelezen als een boodschappenlijstje

 18. Ben (NL) schreef:

  Geen echte verrassingen, behalve misschien (in positieve zin) dat Finland niet door is. Blij voor België, dat gaat zaterdag hoge ogen gooien! Alleen Servië had voor mij echt niet nog een keer gehoeven. Maar ik zou ook niet goed weten wat er dan voor in de plaats had moeten doorgaan. Trijntje was niet overtuigend, en het nummer was al niet veel soeps, al ben ik het na vele keren horen wel iets meer gaan waarderen. Maar de kijkers hadden maar één keer en ik vermoed dat de meeste kijkers de link tussen haar gezichtsuitdrukking / ‘show’ en de tekst volledig ontgaan is waardoor het er erg ongemakkelijk uitzag.

  Doodzonde dat die bekendmaking zo vreselijk snel afgeraffeld werd. Hele spanning totaal weg, moet ook voor de artiesten, vooral de afgevallene, verschrikkelijk zijn geweest. De opening duurde veel te lang, waardoor men voor het spannendste gedeelte van de show in tijdnood kwam. Echt jammer.

 19. Wijnand Raben schreef:

  Gelukkig is België verder en van mij mogen ze winnen of anders Australië,we moeten echt van de typische songfestivalnummers af.

 20. Johan schreef:

  Het lag zeker niet aan Trijntje, goed gezongen…..maar dat Albanië door is schandalig, wat zong zij vals zeg.

 21. Remy schreef:

  Ligt het aan mij of heeft meneer Pannenkouck zich er dit jaar erg makkelijk vanaf gemaakt? Het kwam totaal niet over op beeld. Jammer dat als het liedje al vroeg in december bekend is dat er niet meer mee gedaan is. Een gemiste kans in deze halve finale die verder behoorlijk tegen viel.

 22. Iwan van den heuvel schreef:

  Had er 8 goed geraden. Alleen Albanië en Armenië had ik niet daarvoor had ik Macedonië en Belarús.

 23. Leendert Jan schreef:

  Albanië is wat mij betreft het enige land dat onterecht door is. De rest wel verwacht. Trijntje zing goed maar verder klopte er niks: act, kleding, staging en zij heeft gewoon geen charisma. Ik zag meteen dat het een kansloze missie was. Jammer maar volgend jaar hopelijk beter. Ik hoop niet dat we weer tterug bij af zijn en dat iedereen weer klaagt dat het toch allemaal vriendjespolitiek is en gekkigheid. Op Albanië (en Armenië) na vind ik de finalisten zeer acceptabel.

 24. Ed schreef:

  Dank Trijn voor alles, jammer dat het totale plaatje Klopte nu gewoon niet, de staging vond ik echt te muf, ze was geen FRISSE verschijning hier het sprankelde niet, het was nu TE nikszeggend en traditioneel.
  Ik denk ook zeker dat dit jaar veel jongeren gestemd hebben met tablets, en tja in hun ogen zag Trijn uit als hun moeder …… In deze dikmakende kaftan.
  Had ze dat een willekeurige outfit gepakt uit haat The Voice kledingkast was het in mijn ogen goedgekomen ( met een beter stage concept)

  ik zeg O,G3NE naar ESC 2016 …….. Hun samenzang zal Europa omver blazen …….

 25. Sannie schreef:

  Trijn terecht niet door, zang was goed maar die act?? echt ongelooflijk slecht in beeld gebracht, ik kan nog steeds niet begrijpen dat ze dit bedacht hebben, het zag er echt vreselijk uit! en dat pak wat ze aanhad… Zucht,
  Albanie en Armenie onverdiend naar finale en Belgie? terecht door naar finale, hopelijk een mooie top 10 notering in de finale, het is ze gegund!

 26. Serge Zio schreef:

  Zo’n zwarte maskertjes zie je normaal enkel in pornofilms, niet op een Songfestivalpodium. Niet goed gekozen van jullie heilige regisseur, deheer Pannekoek. Zoals gezegd, NL terug naar af, terug naar de tijden van Sieneke en De Toppers. Komt er van als je songfestivaljeanetten als Cornaldine Maes in het selectieproces betrekt natuurlijk.. eigen schuld.

  • max schreef:

   Beetje overdreven om meteen ‘terug bij af’ te zeggen. Terug bij af = b artiesten, ultiem slechte nummers. Trijn is een geweldige zangeres. Voor volgend jaar wel meer aandacht voor het selectieproces. Maar ‘terug naar af’? Nee, dat is wel erg negatief.

   Goed gedaan Trijntje, jammer van de staging. Maar je zang, die wad geweldig.

  • Hans schreef:

   Volgens mij is het JULLIE heilige Pannenkoek. En waar ik me schaamde voor de Toppers en Sieneke (zoals Belgen zich vast hebben geschaamd voor de verschrikkelijke Axel Hirsoux) ,vind ik dat nu echt niet nodig.

 27. Betty♥Beyond schreef:

  gj:
  Had niet anders verwacht. Niet goed genoeg, volgend jaar beter.

  yep same here, back to the drawing board :)

 28. Hans schreef:

  Jammer, volgend jaar beter. Vond het er allemaal niet erg flitsend uitzien, maar ik weet niet of een andere jurk en andere regie nou zou hebben uitgemaakt.
  Hopelijk volgend jaar gewoon weer een eigenzinnig artiest die niet naar eigenwijze fans luistert: die schreeuwen immers allemaal wat anders. Twee jaar achter elkaar lukte het, slaan we nu een jaar over om volgend jaar vernietigend terug te slaan met weer een top artiest met een killers! !

 29. Nordman schreef:

  Nou, wat jammer zeg….
  Had verwacht enorm teleurgesteld te zijn, maar dat ben ik niet. Hoe positief ik ook probeerde te zijn, ergens wist ik ook wel dat het waarschijnlijk geen finaleplek ging worden. Vanaf repetitiedag 1 zag het er al meteen slecht uit voor ons. En dat kan niet natuurlijk. Je moet op de eerste dag dat je repeteert alles al af hebben en kleine dingetjes kunnen aanpassen. Dit straalde één en al paniek uit. Maarja, toch geloof je nog dat het goedkomt, dat we toch kunnen verrassen.

  Trijntje vond ik live best goed klinken. Visueel was het zwak en ik weet ook zeker dat dit niet hun plan was, maar dat ze hebben geprobeerd er nog iets van te maken. Helaas zijn er verkeerde keuzes gemaakt op visueel gebied; licht, kleding….
  Het openingsshot was meteen al niet goed. Werd wazig in beeld gebracht, maar goed ze compenseerde dat voor mij door dat netje met veel emotie van dr gezicht te trekken. Het broekpak kwam al gauw in beeld en dan vraag je je als kijker (ik wel) af wat ze in godsnaam draagt. Dan zit je ook niet meer in het liedje als kijker en sta je eigenlijk al met 0-1 achter, inmiddels 0-2.
  Het LEDscherm was echt…NIKS. Ik kreeg een 3js deja vu. Waarom hebben ze niet als bij de eerdere repetities voor die man en het stelletje gekozen als projectie op het LEDscherm. Ik snap er echt niks van. Ik hoop dat Trijntje morgen meer uitleg wil geven bij RTL Latenight.
  In de bridge was het veel te donker. Het had vast heel ‘cool’ moeten overkomen, maar dat deed het niet. Ik kon Trijntje’s expressie niet goed zien. Je wil toch de kijker overtuigen? Niet goed over nagedacht door het team.
  De uithaal…heeft ze beter gedaan. In het filmpje op het officiele YT kanaal van dag 1, doet ze iets was veel indrukwekkender was. En dan gaan we alweer richting de laatste seconden. Ze was niet geconcentreerd. Want ze keek 2 keer naar rechts (voor de kijker links). Why? De cameraman moest toch haar geliefde zijn?

  Toch had ik nog hoop, want andere twijfelgevallen voor mij waren: Moldavie, Armenie, Macedonie, Wit Rusland en Albanie.
  Armenie moet doorgegaan zijn dankzij combi: jury + diaspora stemmen. Zou het anders niet kunnen verklaren.
  Albanie, 1 van mn favorieten was live niet goed. Maar ik denk dat ze is geholpen door de jury.

  Ik ga nog niet meteen aan volgend jaar denken. Ik hoop alleen dat de AVROTROS dit heel goed gaat evalueren en zich realiseert dat we er nog lang niet zijn. Anouk was geweldig, maar visueel ook niet bijzonder. The common linnnets waren de enigen in al die jaren die visueel indruk maakten. Blijkt dus toch dat dit een toevalstreffer was? Griekenland is een voorbeeld dat van middelmatige nummers sterkere inzendingen maakt. Waarom lukt ons dit nou niet? Ik neem geen genoegen met alleen 2014. Ja, prachtjaar hoor, maar waarom houden we dit niet vast? Ik zou zo graag willen dat we net als Griekenland, Zweden, Oekraine, Azerbeidzjan bij de top gaan horen. Maar ook dat je als fan kunt vertrouwen op het totaalpakketje. Ik denk dat we het nooit gaan leren.

  • Esc-go schreef:

   Ben het helemaal met je eens. Je ziet zoveel landen groots uitpakken. Griekenland (en Spanje) maken er echt een erotische reclame van, Servië gaat helemaal los, zelfs België maakt er echt een modern en strak optreden van. Wij zijn gewoon geen showland, styling is altijd al een aandachtspunt geweest inclusief staging. Geen gevoel voor theater, groots durven uitpakken, de zaal op z’n kop zetten of heel breekbaar durven zijn met een prachtige ballad. We hebben hele droevige nationale finales gehad in Nederland die meer iets weg hadden van bonte avonden voor derderangs garnituur. Kijk naar Zweden en Oekraïne, één en al power, dynamiek en showbizz all over….

   En inderdaad, alleen in 2013 en 2014 was daar de eenvoud en de kwaliteit. Als Nederland daarin uit kan blinken, prima! Doe maar Kensington, Dotan of Kovacs. Maar geef ons alsjeblieft geen Jan Smit of Alain Clarke.

  • Arno schreef:

   Helemaal mee eens!

 30. Esc-go schreef:

  Tja, toch respect voor Trijntje dat ze voor Nederland heeft willen zingen. Lied en uitvoering waren gewoon niet op topniveau en dan mis je de finale.

  Ik zie het positief: volgend jaar weer een alternatief, modern nummer of dancehit. Zou fijn zijn als een Nederlandse artiest ons weer laat gloreren zoals de Common Linnets deden. Als je doorgaat naar de finale zet je Nederland ook meteen weer op de kaart. Dat was best lastig voor Trijntje na twee topjaren.

 31. Robinson schreef:

  Jammer van Trijntje, maar wel verwacht. Persoonlijk vond ik dit de zwakste halve finale sinds jaren, weinig tot geen liedjes die mij aanspraken. Georgië vond ik ver en veruit de beste en ook Estland was best goed. Rusland, Griekenland en Roemenië redelijk, maar in tegenstelling tot de meeste mensen vond ik het nummer van Belgie echt verschrikkelijk, zo’n beetje de minste van allemaal, sprak me totaal niet aan, maar goed, dat is persoonlijk..

 32. lasse ruud schreef:

  I think Nederlands was the best. buu europe. i am from norway so i cudnt vote. soorrry my freinds.

  • gerardmarin schreef:

   Thanks Lasse your so kind! Personaly I think Norway will win
   this contest

 33. alecx schreef:

  Optima:
  Armenië ging in 2011 niet door, maar dat zal door de genocide gekomen zijn die vooral tussen de oren van de Armeniërs zit.

  Tussen de oren)) Jammer dat tussen jou oren is leegte)) Wat een idiot. Hahaha Don’t Deny.

 34. Jarnoootje schreef:

  Wat heeft Nederland niet wat de Roemenen Hongaren en Albanezen wel hebben…..
  dat VERREKTE KLOTE OOSTBLOK dit was vanavond echt compleet vriendjespolitiek Albanië zong zo vals als een kat Roemenië had de ene naar de andere misser en Hongarije ja wat moet je daar nou van zeggen kan er geen goed woord vinden voor de Hongaartjes dit jaar en trouwens wat mij opviel is dat onze vriend Loïc ook met zijn hakjes over het slootje kon springen was zeker ook niet zuiver dus dat zijn al 4 landen waar onze Trijn beter tegen was vanavond wat ook gelde voor Georgië die het complete middenstuk oversloegen nou volgend jaar houden we dus maar het OOSTvizie valstival

  • Esc-go schreef:

   Dit is nou precies de reden dat Nederland vaak faalt: de schuld geven aan het oostblok, denken dat het allemaal vriendjespolitiek is als je eigen land niet doorgaat. Echt een telegraafmentaliteit. Dan ook maar geen goede nummer inzenden als Armenië en Rusland elk jaar doorgaan? Nee, dat is steekhoudend….

   Eurovisie is niet een machine waar tien lampjes gaan branden voor wie het zuiverst zong. Waarom denk je anders dat Edsilia en Glennis Grace het niet hebben gehaald? Omdat we geen goede liedjes hadden!! Suffe, middelmatige, nedersoul wat gewoon totaal niet opvalt in het buitenland!!! Sterker nog, in eigen land heeft men er ook al geen hoge pet van op, hooguit een paar bijstandsmoeders.

   • Dirrie schreef:

    nou, bij de liedjes van Anouk en The Common Linnets was ook heel veel gezeur en kritiek….

   • Esc-go schreef:

    Ja, gezeik omdat veel Nederlanders denken dat je het meteen mee moet kunnen zingen en moet swingen.

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    Ja, maar die kwamen van het volk, dat deze liedjes maar begrafenismuziek vond.

  • Dirrie schreef:

   Mee eens, je hoorde erg duidelijk valse noten…. Trijntje heeft het prima en veel beter gedaan! bij de stemming zag ik dit al aankomen helaas :(

  • xxx schreef:

   1. Albanezen wonen er ook veel buiten de grenzen van het land.
   2.Als die oost-west discussie (België was vanavond het enige westerse land dat door is) is het wellicht toch een idee om één West-Europese en één Oost-Europese voorronde te houden ter plekke. Steeds om en om eerst op dinsdag oost en op donderdag west en het jaar daarop andersom. Dan krijg je evenredig het aantal o en w landen in de finale. Buiten de big 5 en de winnaar natuurlijk. De Westerse voorronde lijkt dan op het ESF tot begin jaren 90. Er is hier iets voor, maar natuurlijk ook iets tegen te zeggen.
   3. Ik begrijp niet dat Putin er niet voor gezorgd heeft dat een land als Rusland (qua oppervlakte het grootste deelnemend land) direct in de finale staat.
   4. Eigenlijk zou er een soort internationale hoofdjury van deskundigen moeten zijn. Deze zou de doorgang van landen die aanwijsbaar vals gezongen hebben (en toch de finale zouden bereiken via de enveloppen) de weg naar de finale moeten blokkeren. ik denk dan vanavond met name aan.
   Albanië. Deze hoofdjury kan zich na afloop met bewijs best verantwoorden; en het voorkomt een hoop irritatie.

 35. Arno schreef:

  Sjongejonge… wat was het optreden van Nederland afschuwelijk. Ik heb me ontzettend lopen ergeren aan alle negatieve reacties de dagen voorafgaand aan deze halve finale. Eerst zien en dan geloven vond ik. En het was in mijn ogen zeker geen gelopen race. Maar ow, ow, ow … Toen ik het optreden net zag: dat beeld bleef veel te lang wazig. Die ogen achter het masker bleven veel te lang in beeld. Het afdoen van het maskertje kwam knullig over. Trijntje werd te lang van achteren gefilmd, terwijl dit de minst flatteuze hoek was gezien de nogal plompe jumpsuit-outfit. Wat Trijntje precies uit moest drukken was niet helder. Bij het inzoomen op het einde keek ze verschrikt opzij. Qua belichting werd er lange tijd weinig gedaan. Het leek nu alsof ze de helft van het nummer onder standaard aankondigingslicht stond te performen. Het kwam allemaal zo vlak en uitdrukkingsloos over als geheel. Ik kan gewoon niet begrijpen dat dit het eindresultaat is geworden van een maandenlange voorbereiding. Aan Trijntje ligt het niet alleen. Wat een geweldige zangeres en innemende vrouw. Haar zang was vanavond uitstekend. Maar ik vraag me af: wat zit hier in godsnaam voor team achter? Was er überhaupt een duidelijke visie? Kijk eens naar landen als Griekenland en Rusland: Daar staat een schoonheid van een vrouw in een prachtige jurk. Goede vocalen, prima nummer. Er wordt ruim gebruik gemaakt van de middelen die het licht en de techniek bieden, zonder dat dit overdone wordt. Super gepolijste acts. Waarom weet Nederland dit gewoon 9 van de 10 keer niet klaar te spelen? Is de visie ‘meedoen is belangrijker dan winnen’? Waarom gaat het toch zo vaak mis? Het voelt zo stom om jaar na jaar niet die finale te kunnen bereiken. We doen zo vaak weer voor spek en bonen mee. Een top 10 notering hoeft echt niet ieder jaar, maar come on! Hebben we een A-artiest net zoals 2013 en 2014 met mogelijkheden en ervaring genoeg, is dit het eindresultaat. Het is om te huilen.

 36. SanderVB schreef:

  Jemig, wat viel deze show me tegen zeg. Het songfestival werd de laatste jaren steeds grootser en professioneler, maar met deze Oostenrijkse organisatie gaan we 15 jaar terug in de tijd. Ik vond de presentatie en gesprekjes rommelig, het intervalfilmpje gedateerd, en het camerawerk bij vlagen slecht.

  De bekendmaking van de enveloppen ging veel te snel, het was haast niet bij te houden. Voor spanning zoals in 2013 of 2014 was kennelijk geen tijd…

  En wanneer houdt Eurovisie eens op om Australië zo op een enorm voetstuk te plaatsen? Moet dat land nu echt iedere keer de volle aandacht krijgen?

  • xxx schreef:

   Misschien voortaan het camerawerk (op het podium tijdens de optredens) toch overlaten aan gespecialiseerde lieden (team) die dit elk jaar voor elke organiserende omroep opnieuw doen.

  • xxx schreef:

   Misschien voortaan het camerawerk (op het podium t.b.v. de optredens) toch overlaten aan gespecialiseerde lieden (team) die dit elk jaar voor elke organiserende omroep opnieuw doen.

  • Dick schreef:

   Opening van La Wurst was ook niet best, begin behoorlijk vals. Drie presentatrices is gewoon teveel van het goede en al helemaal met deze drie waarbij geen enkele chemie onderling waar te nemen is. De diepteinterviews in de greenroom door La Wurst zijn ook tenenkrommend… je kunt ook proberen een BEETJE spontaan over te komen. Ik moet inderdaad concluderen dat deze eerste semi niet veel goeds beloofd voor donderdag en zaterdag, maar kijken doen we natuurlijk toch weer:-).

 37. riccardo schreef:

  Jammer! Snap niks van wat er van het ingenieuze regieplan terecht is gekomen. Waar was het verhaal?
  België gefeliciteerd, strakke act, benieuwd hoe ver jullie kunnen komen.

  • Dick schreef:

   Tja: dat plan, dat is wat mij betreft uitgedraaid op een totale miskleun… dat beginshot op haar ogen. Wat was hier nu de bedoeling van? Maar eerlijk is eerlijk je moet ook wel een song hebben waar je wat mee kunt:-). Tja het risico van interne selecties / commissies en overtuigd zijn van het eigen gelijk / kunnen enz…. dan gebeuren dit soort dingen. Ik vind overigens dat ze vocaal prima voor de dag kwam maar dat is tegenwoordig niet voldoende en dat is in de huidige tijd terecht.

   • Lola schreef:

    Ze houden ons een worst voor onze ogen….. augmented reality, noemen ze dat!??? het was blacklight jaren 80 reality! Om voor te schamen. Slechte camerawerk , slechte belichting! Alles was cheap!!!

 38. xxx schreef:

  Misschien het camerawerk (alleen m.b.t. de optredens op het podium) voortaan overlaten aan een gespecialiseerd team, dat dit elk jaar opnieuw doet voor de organiserende omroep??

  En idd. het begin te langdradig en het spannendste erdoor gejaagd.

 39. Mike B schreef:

  Abominabel slecht optreden van onze Trijn met meer dan 20 jaar podium ervaring!!! leek wel een plofkip die niet wist wat ze deed. Zag het gelijk, dit komt never goed.
  Verrassing voor mij Georgië, werd zo wat meegezogen in het beeld.(2de)
  Konijn uit Estland (1ste)
  Belgie mag wel iets minder vlaggen voor z’n snufferd (3de)

  Volgend jaar weer iets leuks verzinnen.

 40. Nordman schreef:

  Kijk daar heb je het al, ze weten het ook niet: http://www.telegraaf.nl/prive/songfestival2015/24059930/__AVROTROS_snapt_verlies_niet__.html

  Ik ga er maar van uit dat dit een emotionele reactie is. Goed evalueren en daarin kritisch zijn.

  Trouwens, Gefeliciteerd aan de Belgen die hier ook posten. Ikzelf vind het nummer helemaal niks, maar jullie inzending is terecht door. Een top 10 zal het zaterdag zeker worden.

 41. Dennis schreef:

  Wat een slechte show om daar mee te beginnen en dan de optredens.
  Terecht Door
  Griekenland
  Rusland
  Estland
  Hongarije
  Leuk dat Servië , Roemenie en België ook door zijn
  Maar Albanië, Armenië en Georgië vind ik niet terecht. Had daarvoor Moldavië, Denemarken en Nederland willen zien.

 42. Robbert-Rotterdam schreef:

  Ja, jammer, maar voor mij totaal niet onverwacht. Trijntje heeft uitstekend gezongen, maar het lied is en blijft onopvallend middle of the road. Bovendien was de regie en de belichting abominabel. Ook de LED viel in het niet bij die van andere deelnemers. Ik heb begrepen dat de Oostenrijkse regie slechts deels meeging met de wensen van het Nederlandse team, tja, dan sta je al meteen al op achterstand. Natuurlijk wordt er ook weer geëvalueerd. Het is te hopen dat er wat zelfreflectie plaats gaat vinden.Persoonlijk zie ik de grootste fouten van dit jaar niet bij Trijntje zelf, ondanks alle ophef over de jurk en alle vreemde moves van haar styling-team. Het is bij de selectie al misgegaan toen de commissie in een vroeg stadium meende met ‘Walk along’ goud in handen te hebben en de rest van de artiesten met wie men in gesprek was maar meteen afserveerde. Er is natuurlijk sinds 2013 een gevoel van dankbaarheid ontstaan naar Anouk toe, de reddende engel die Nederland uit de songfestivaldepressie haalde. Dat betekent natuurlijk niet dat een selectiecommissie niet kritisch moet blijven, wanneer deze dame met een lied uit haar collectie komt aanzetten. Er had een lampje moeten branden, associaties met de nummers van Edsilia 2 en Hind, onschuldige ‘wel-aardig-liedjes’ hadden moeten bovendrijven. Het heeft mij erg verbaasd dat de koers van eigenzinnigheid, eerder gezien als sleutel naar succes, zo makkelijk werd losgelaten. Men was nog met andere kandidaten in gesprek, men hoefde niet per se voor ‘Walk along’ te kiezen. Dat de andere artiesten nog geen liedje hadden, hoefde geen probleem te zijn, omdat dit zich allemaal nog in november 2014 afspeelde.Hopelijk stelt de selectiecommissie zich volgend jaar wat kritischer op en maakt van tevoren een lied-profielschets: eigenzinnig en karaktervol, trendsettend ipv trendvolgend. Aangedragen liedjes kunnen dan aan de hand van deze profielschets getoetst worden en er kan gemotiveerd worden naar hongerige kandidaten waarom hun liedje wel of niet voldoet. Zelfs als die kandidaat de statuur van een Anouk heeft een een goede vriendin is geworden van leden van de selectiecommissie…..

  • Nordman schreef:

   +1000

  • Dick schreef:

   ik had het niet beter kunnen verwoorden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Het instituut Songfestival maakt zichzelf natuurlijk wel steeds ongeloofwaardiger wanneer valse kraaien als die dame uit Albanie doorgaat (hoezo diaspora / vriendjespolitiek)…. Ik heb overigens van meet af aan gezegd dat dit een heel mager jaar is zonder echte uitschieters of favorieten en dat het nederlandse nummer daar nog eens mager tegenaf stak. Misschien moet een andere publieke omroep het maar eens proberen en dan denk ik VARA/BNN, lekker progressief:-). De fout lag ten dele natuurlijk WEL bij Trijntje want zij heeft dit nummer mede aangedragen, dat de commissie daar direct voor gegaan is tja…. Ik blijf echter van mening dat Trijntje een prima zangeres is en dat ze een beter lied verdiende.

  • Lola schreef:

   +10000000000000

 43. Betty♥Beyond schreef:

  net tog even haar “Walk along” cd beluisterd ,
  tis natuurlijk allemaal geouwehoer achter af….maar “The Weather In April” of zelfs “My Everyday Angel” waren tientalen keren beter en passen veel beter bij Trijn en haar stem

  • riccardo schreef:

   Op het album is Walk Along niet de uitsmijter maar een beetje onhandige vreemde eend in de bijt. Ik snap dat ook niet. Het moest allemaal snel zeker… zo jammer.

 44. Robbert-Rotterdam schreef:

  Ben (NL):

  Doodzonde dat die bekendmaking zo vreselijk snel afgeraffeld werd. Hele spanning totaal weg, moet ook voor de artiesten, vooral de afgevallene, verschrikkelijk zijn geweest.

  Ja, die snelle bekendmaking van de qualifiers was wel een grote anti-climax. Wat spannend, NIET! Hopelijk doen ze dat a.s. donderdag anders!

  • Hebbuzz schreef:

   Moest zo snel omdat Conchita maar liefst 13 minuten podium gegeven werd, beetje veel als je mij vraagt.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Dus moeten donderdag en zaterdag andere prioriteiten gesteld worden.

 45. He1n schreef:

  Wat een waardeloze halve finale en wat een waardeloos optreden van Trijntje:zeer onzeker..paar keer niet in de camera kijken maar wat opzij…die kleding om te gillen. Zingen was ok hoor. Vond wel dat ze door had gemoeten…heb 6 landen een 4 gegeven ivm giga vals zingen dus sowieso bij de eerst 10 maar ja Oost West thuis niet al te best

 46. Esmee schreef:

  Ik vond het wel goed dat ze de enveloppen snel bekend maakten.

 47. Esmee schreef:

  Op grond van de prestatie van Trijntje vanavond had ze wat mij betreft naar de finale gekund.
  Albanië daarentegen heeft slecht gezongen. Had de finale dan ook niet verdiend.
  Ook Georgië was gewoon minder goed gezongen dan Nederland, terwijl het lied en de verschijning nou ook niet tot de bovenlaag behoorden.

  Voor Nederland: het selectiecommité moet nodig geëvalueerd worden.

 48. Ben (NL) schreef:

  Nordman:
  Kijk daar heb je het al, ze weten het ook niet: http://www.telegraaf.nl/prive/songfestival2015/24059930/__AVROTROS_snapt_verlies_niet__.html

  Ik ga er maar van uit dat dit een emotionele reactie is. Goed evalueren en daarin kritisch zijn.

  Ik hoop het ook, maar het getuigt voor mij toch weer van een gebrek aan visie. Dit is niet The Voice, waar het gaat om zangkwaliteiten. Het is een liedjeswedstrijd. Uiteraard wel één die op televisie wordt uitgezonden. Maar inmiddels zou men toch beter moeten weten dat met alleen een goede stem je er niet komt … en ook niet (alleen daarmee) zou moeten komen. Lijkt wel alsof men helemaal niets geleerd heeft van de afgelopen twee jaar. :-((

  • riccardo schreef:

   “de wetten van het songfestival zijn ondoorgrondelijk”, ja en nee, maar als het verhaal in de krant niet leesbaar is en de foto’s wazig zijn gooi je hem ook in de prullenbak, ondanks de inhoud.

 49. Gerardmartin schreef:

  Jammer voor Trijntje maar aan haar zang heeft het niet gelegen. Die hobbezak die ze droeg was in één woord afschuwelijk dan had ze beter nog die ziejemetietenweljurk aan kunnen doen. Ook dat veel te lange shot van haar ogen met rouwnetje duurde veel te lang. Van het liedje ben ik nooit erg gecharmeerd geweest maar vond het wel beter dan de meesten die vanavond voor het voetlicht traden. Alleen Estland en in mindere mate Hongarije en Roemenië vond ik nog wel iets hebben, de rest was aan mij niet besteed. Griekenland, Armenië, Georgië, Rusland en Albanië vond ik meer dan tenenkrommend. Leuk voor België dat ze door zijn maar ook dat is geen winnaar. Ik denk Oslo volgend jaar, zaterdagavond laat zullen we het weten.

 50. He1n schreef:

  Belgie!!!!!! Watch it..Uniek nummer in dit gedrochten-gebeuren. Wat een vereeeeselijk songfestival.
  Eerlijk is eerlijk Rusland is ook errug goed