Wenen live: Trijntje repeteert in andere jurk

Dit vind je misschien ook leuk...

205 reacties

 1. Esc-go schreef:

  Tja, het blijft een loterij hoor.

  Ze zal dinsdag alles geven wat ze in zich heeft, daar ben ik van overtuigd. We merken vanzelf wel of het genoeg is om door te gaan naar de finale. Ik denk dat Trijntje beter had kunnen investeren in een goed lied dan de boel ‘op te pimpen’ met een gescheurde jurk, cameraverleidingstactieken en allerlei lichteffecten. Ik krijg er een Edsilia II gevoel bij.

 2. Lola schreef:

  Trijntje Oosterhuis acoustic ‘Walk along’ during Press Conference
  https://youtu.be/kZ7s0sKiyaM

 3. Matje schreef:

  Laatste stand perscenter ; tussen nummer 7 en 12 maar 6 punten verschil dus zegt niet veel .
  https://picasaweb.google.com/lh/photo/kzo-0WzypuW0Fm4CKxFmgtIvoo8ApprPYhGMVmCrS0U?feat=embedwebsite

 4. Nordman schreef:

  Wat ik wil weten. Er staan daar toch tv’s voor de delegaties. De pers kan daarop meekijken neem ik aan, maar mag dit niet filmen. Heeft iemand iets opgepikt over de visuals/animatie? Of is het toch weer één of andere roddel.

  Dat rode jasje vind ik lelijk. Geef mij maar de jurk van maandag en anders de jurk met het zwarte jasje.

  • Matje schreef:

   Waarschijnlijk krijgt men wel de beelden in de zaal te zien maar niet de regie-beelden en dat is het hum net ! De regie bepaald voor meer dan de helft het verhaal rondom walk along dus tot nu toe imponeert het daar nog niet . Sommige bloggers beginnen nu ook te zien dat er meer aan zit te komen dan tot nu toe op het podium te zien is , komt goed allemaal , persoonlijk heb ik er alle vertrouwen in .

   • Nordman schreef:

    Ik twijfel nog. Nergens, maar ook nergens hoor je iets over een animatie. Ik zou persoonlijk teleurgesteld zijn als het bij een ‘videoclip’ blijft met veel close ups. Kan heel mooi zijn hoor, maar dat extraatje zou het misschien net wat specialer maken.

   • Esmee schreef:

    @Matje: ‘De regie bepaald voor meer dan de helft het verhaal rondom walk along dus tot nu toe imponeert het daar nog niet .’ Ben ik mee eens. Maar vorig jaar was het Pannecoucke die de regie vertelde wat het precies moest worden. Repetitie na repetitie, en daarna deden ze precies wat werd verlangd. Achteraf gezien zaten er volgens P. dan nog wat kleine foutjes in, maar niet zo opvallend dat het grote publiek dat opgevallen is.
    Ik denk dus dat P. opnieuw bezig is om het tot op de millimeter goed te krijgen.

   • Esmee schreef:

    Maar lang niet iedere deelnemer neemt zijn eigen professionele regiseur mee, dus ja, in die gevallen zal het de regie zijn die de uiteindelijke beelden bepaalt. Denk ik.

   • Matje schreef:

    Deels ! De uiteindelijke hoofd der regie is namelijk degene die aangesteld is door de ORF maar het blijkt dat de Pannecoucke ( hopalijk heb ik zijn naam goed ) bekende van elkaar zijn dus dat zit wel snor. Wat er nog toegevoegd gaat worden is voor mij niet helemaal duidelijk . De bedoeling was the augumentend reality stuff en dat kan ook want dat zit dus in de regiebewerking . We zullen het moeten zien as maandag als er wat beelden uitlekken van de dressrehearsels waar wel de regiebeelden worden vertoond.

   • Gigi schreef:

    Ik heb gelezen dat Hans Pannecouke helemaal niet tevreden is met het regie in Wenen.

 5. Rob schreef:

  Zo, ben in Wenen ! Meteen op het vliegveld de aankomst meegemaakt van het Engelse duo! Nu de beelden bekeken, met name die op de site van de AVRO/Tros kun je goed zien dat Trijntje echt letterlijk vecht met de camera het laatste gedeelte. Heel goed gedaan Trijntje!

 6. Roel schreef:

  OK, ik zie dat ze echt voor de camera werken en de vele miljoenen kijkers. Eindelijk controle over de zwaaiende arm. Geen podiumshow voor het publiek in de zaal. Halfbeeld en closeup voor Trijntje. Geen totaalshots van de steadycam. Vandaar de lange zwarte omslagdoek. Voile en een leren jack is geen combi dus dat is straks weer anders. Jammer dat er geen oranje detail op de kleding zit. Een randje had leuk geweest. De wandelende backings was een heel sterk element bij Rybak. Hier zit dat ook in. En wat een stem…WOW.

 7. Lilly schreef:

  Maandag bij dress rehearsals zal er wel meer te zien zijn, en dan zien we gelijk of trijntje naast een goede zangeres ook een goede actrice is:))
  Weet je op deze manier blijven we wel constant in de publiciteit he!

  Matje:
  Waarschijnlijk krijgt men wel de beelden in de zaal te zien maar niet de regie-beelden en dat is het hum net ! De regie bepaald voor meer dan de helft het verhaal rondom walk along dus tot nu toe imponeert het daar nog niet . Sommige bloggers beginnen nu ook te zien dat er meer aan zit te komen dan tot nu toe op het podium te zien is , komt goed allemaal , persoonlijk heb iker alle vertrouwen in .

 8. remco schreef:

  Bij de eerste tussenstand van de press voting haalt nl de finale niet 12 de plek.Ik heb er ook niet geen vertrouwen in vorig jaar stond de act van Ilse en Waylon al vanaf de eerste repetitie als een huis.Nu wordt er nog veel te veel gezocht,en ik vindt het geen spetterend optreden.De achtergrond zangeressen die zo stijf in beeld komen lopen en Trijntje staat er nou ook niet bij of ze er zin in heeft.Tros/avro hebben gedacht als we maar een bekende zangeres sturen met een liedje van anouk gaat het vast lukken.Helaas denk ik dat we weer terug bij af zijn na twee jaar opvallende liedjes te sturen is dit een niemands dalletje.Jammer voor Trijntje ze heeft een beter lied verdiend.

  • xxx schreef:

   Wat jammer voor Trijntje? Ze heeft dit niemendalletje toch zelf gekozen!
   De selectiecommissie was daarna meteen om en kozen voor haar.
   Cornald wordt nu ook voorzichtiger in zijn uitspraken, terwijl hij bij de bekendmaking van Trijntje als deelneemster sprak dat dit lied zelfs voor de overwinning zou kunnen gaan.

 9. remco schreef:

  Bij de eerste tussenstand van de press voting haalt nl de finale niet 12 de plek.Ik heb er ook geen vertrouwen in vorig jaar stond de act van Ilse en Waylon al vanaf de eerste repetitie als een huis.Nu wordt er nog veel te veel gezocht,en ik vindt het geen spetterend optreden.De achtergrond zangeressen die zo stijf in beeld komen lopen en Trijntje staat er nou ook niet bij of ze er zin in heeft.Tros/avro hebben gedacht als we maar een bekende zangeres sturen met een liedje van anouk gaat het vast lukken.Helaas denk ik dat we weer terug bij af zijn na twee jaar opvallende liedjes te sturen is dit een niemands dalletje.Jammer voor Trijntje ze heeft een beter lied verdiend.

  • Hans schreef:

   Die kritiek heeft nu weinig zin natuurlijk, ze is er nu al met dit liedje….
   Na twee keer goed kiezen, is het nu afwachten of het een derde keer op rij goed gaat, maar om nou te zeggen dat we terug bij af zijn vind ik onzinnig. Even afwachten tot volgende week zaterdag en dan hopen dat bekende artiesten en schrijvers ook komend jaar belangstelling hebben. Maar voor geen goud terug naar de tijd van de voorrondes met C-artiesten.

 10. Lilly schreef:

  Waar heb je dat gelezen Gigi?

  Gigi:
  Ik heb gelezen dat Hans Pannecouke helemaal niet tevreden is met het regie in Wenen.

  • Gigi schreef:

   op Fok forum

   ‘ik verneem net uit betrouwbare bron dat Pannecoucke niet bepaald tevreden is en er veel niet wordt gebruikt wat hij bedacht had.’

 11. Vinnie schreef:

  Ik snap niet zo goed waar die hele hype over dat augmented reality vandaan komt? Wss een onderdeel geweest van het brainstormen, uitgelekt en nu wil iedereen dat perse zien (want: “anders is het vast helemaal niks, is dit nou Pannecoucke?”). Het is nu echt al een hele goede act hoor. En die “animatie”, is de achtergrond met die opkomende zon, de bewegende man en het stelletje. Juist met die close shots ga je dat snappen. Kijk maar hoe enthousiast erover geschreven wordt (major major major improvement). Zeker als ze straks die finale haalt en hopelijk 2e deel loot. Dan zal ze de enige act zijn die 1 long shot gaat hebben. En dan ook nog als enige rechtstreeks de camera inkijken (niet af en toe, nee, de camera wordt echt constant indirect of direct bespeeld). Dát gaat enorm opvallen, helemaal als ze zo fantastisch zingt. Dat is precies de kracht van de Pannecoucke. Het wordt een classy, emotionele, indrukwekkende act. Waar anderen over de top gaan, emotieloos blijven, van alles nodig hebben om op te vallen en constant wisselende shots hebben, zal zij op alle fronten opvallen. Natuurlijk, moet alles kloppen straks en natuurlijk, opvallen betekent niet gelijk winst. Als ze vals zingt, valt het in het niet. Als ze fantastisch zingt, stijgt alles naar een hoger level. Maar het gaat zeker in de finale straks opvallen, dan steekt het helemaal af tegen al die heel drukke acts. En als je bedenkt dat veel jury’s en mensen thuis ook beoordelen op stem, kan dát dit jaar het unieke sellingpoint worden van de act wat het omhoog brengt. Er is niemand dit jaar die potentieel zo indrukwekkend kan zingen zoals zij. Vorig jaar snapte blijkbaar de Deense regie beter wat Pannecoucke bedacht had, dit jaar heeft de Oostenrijkse regie daar meer moeite mee gehad en gaat het dus een paar repetities duren voor het bij dat eindpunt gaat komen. Geduld mensen… Daar zijn repetities voor.

 12. Starkoo schreef:

  Jammer dat de bookmakers niet echt wakker zijn, er is nog nik veranderd overal, of zou dat pas Maandag geupdate worden?

 13. riccardo schreef:

  Het is allemaal lastig in te schatten zo met beelden die we straks wel, niet of anders te zien krijgen. Het verhaal klinkt prima. Ik ga er vanuit dat de uitvoering net zo goed is als het concept. Waarom niet? Het nadeel van die inkijkjes bij de repetities is natuurlijk wel dat mensen het niet snappen en zich een mening gaan vormen. Het lijkt nu alsof er niets gebeurt, geen choreo, met te wazige beelden van de achtergrond, want special effect nog niet zichtbaar.
  Ik laat me graag verrassen en verwacht er echt het beste van.

  • Robbert-Berlin schreef:

   +1
   Zo denk ik er precies over. Mensen zien op websites een opname gemaakt door 1 camera, menen dat ze dát dan ook precies zo op tv te zien krijgen (of denken er niet over na dat het heel anders kan zijn), en sturen vervolgens hun ontevreden verhalen de wereld door.
   Websites die hun lezers goed informeren over de uiteindelijke beelden op het tv-scherm zijn zeldzaam, maar ze zijn er wel, en daaruit meen ik te kunnen afleiden dat een groot deel van het Nederlandse optreden op tv al erg geslaagd is.

 14. Esc-go schreef:

  Ik ben zelf ook heel benieuwd wat het gaat doen op tv. Hier nog wat reacties vanuit het buitenland van verschillende blogs:

  The camera will make her walk on TV. You can especially see that in the last 20 seconds. I believe that will be very dynamic.

  After Belgium’s killer set earlier, I seriously think we’re witnessing a Benelux dawn. Amaze!

  The Netherlands was the biggest improvement, the dutch delegation really listens to feedback and that’s good.

  Sounds good overall and has brought The Netherlands back into the game.

 15. Esmee schreef:

  Ik hoorde net dat er zo’n 1700 mensen in het perscentrum komen te zitten. Best veel.
  Een inkijkje http://www.msn.com/nl-nl/entertainment/eurovisie-songfestival/trijntje-op-finaleplek/vi-BBjPqdb?ocid=mailsignoutmd

 16. Raymond v.d. Steuijt schreef:

  Wat een gezeur over een jurk zeg, tjonge, tjonge, laat haar decollete juist goed zien, het oog wil ook wat, en daar krijg je ook punten voor, toch blijf ik twijfelen of ze de finale wel gaat halen, Belgie zit ook bij ons in de finale en ik moet zeggen, een goed nummer, die hebben geleerd van vorig jaar, die complete misser met een slagschip als Axel Hirsou?? Hoe kan je zoiets sturen? Ik ben toch beetje pessimistisch, dit wordt op een paar punten helaas geen finaleplaats dit jaar. Het nummer is best okay, maar wie kent Trijntje Oosterhuis in Europa, maar ja dat was ook met de Common Linnets vorig jaar, werd afgekraakt bij het leven, kwam ijzersterk in beeld, en vocaal een ijzersterke zangeres Ilse de Lange, jammer van die ruzie naderhand, Ilse heeft ook haar mondje bij haar en terecht en Waylon lijkt me ook niet makkelijk om mee ter werken. Toch succes Trijntje bij deze, we blijven wel redelijk, mocht je de finale halen, dan succes!!

 17. Lilly schreef:

  Bedankt…ja hij is wel volkomen afhankelijk van de regie daar ter plekke..

  Gigi:
  op Fok forum

  ‘ik verneem net uit betrouwbare bron dat Pannecoucke niet bepaald tevreden is en er veel niet wordt gebruikt wat hij bedacht had.’

 18. Nordman schreef:

  Nog nieuws uit het NLse kamp? Info over TV beelden? ;-) Ik denk dat die animatie niet is te zien hoor. De zon is gewoon dat opkomend licht net voor het eerste refrein begint.

  Wat betreft de periscope beelden, hoe kun je die beelden achteraf terug bekijken? Wat een gedoe om eerst een app te downloaden…

 19. riccardo schreef:

  Denk dat ze gewoon bedoelen dat de achtergrond samen met de camerabeelden, die wij nog niet gezien hebben, een verhaal moeten vertellen. Dat is eigenlijk ook het enige dat ik ze zelf heb horen zeggen.

  Er zijn veel landen met mooie backdrops maar het wordt wel een brij aan weinig onderscheidende beelden heb ik het idee. Zitten wij met die van ons geloof ik toch beter. Al had ik erg op iets grensverleggend nieuws gehoopt heb ik er toch een goed gevoel over.

 20. Esmee schreef:

  Ik was ook benieuwd of er vandaag nog nieuws is. Maar nee hoor, geen lek helaas. Ik denk dat we het er mee moeten doen dat ze stap voor stap de act in elkaar zetten. Alle losse onderdelen waren van tevoren al wel bedacht, maar die moeten ter plaatse bij elkaar gebracht worden. Zo interpreteer ik dat dan maar.

  En nee, dat periscope heb ik ook maar gelaten voor wat het was.

  Verder zei Trijntje dat ze zes jurken bij zich had.

  • riccardo schreef:

   De act is dan dus het actieve samenspel met de camera. Een kant die we van Trijntje nog niet zo goed kennen. Zou er nog een killer variant op jurk 1 uit de koffer komen? Ze houden het spannend.

   • Esmee schreef:

    Ja die act is hun bedoeling. Zo heeft Trijntje het ook verteld.

   • Esmee schreef:

    Een spannend decolleté is leuk voor het beeld op tv, maar toch vind ik dat setje wat ze bij de tweede persconferentie aan had ook leuk. Gewoon en zwart shirt met 1 schouder bloot en een bandje zichtbaar. Dat gaf een jongere impressie. We gaan het zien.

   • lola schreef:

    Mee eens!

 21. Esmee schreef:

  Ik denk dat jullie het Twittergedeelte op deze pagina ook wel lezen, maar voor de zekerheid zet ik dit bericht ook even hier.

  Trijntje Oosterhuis

  Tomorrow I’ll be answering all of your questions in a Twitter Q&A! Send in your questions now: #AskTrijntje! #ESC2015 pic.twitter.com/kGZfC2inkP

 22. Tom schreef:

  Wat ik wel opvallend vind: In allerlei Europese media gaat het toch echt over Trijntje sinds de start van de repetities. Over haar jurk enzo als “ingang” en daarna wordt ze vrijwel overal geroemd om haar carrière en stem, catchy song etc. Je hoort niets over Zweden met een “verassende” act ofzo met die visuals. Australië heeft ook wel aandacht gehad, maar dat was maanden geleden toen bekend werd dat ze mee mochten doen. Zij is de enige die die aandacht krijgt nu. Ook hoe ze de pers bespeelt daar met haar optreden en het o zo herkenbare liedje.

  Ze is blijkbaar ook al op veel radiostations te horen in het buitenland, als we Mans uit Zweden bijvoorbeeld mogen geloven. Haar liedje is op youtube, als je die verschillende filmpjes bij elkaar optelt, toch echt al ruim meer dan 3 miljoen keer beluisterd. Best een prestatie. Op spotify ook al meer dan 700 duizend keer beluisterd volgens mij. En haar rehearsals horen bij de best bekeken tot nu toe, ook de tweede rehearsal (want; niet zozeer het filmpje van het officiële eurovision kanaal, maar wel als je ook naar die van zo’n fanblogsite kijkt. In totaal nu al 60-70 duizend keer).

  Ik denk dat mensen los moeten laten dat er iets van een Zweden 2.0 gaat komen. Zij gaat op een heel andere manier opvallen. Maandag en dinsdag gaat het op z’n plek vallen, ik weet het zeker. Helemaal als ze straks die hele concurrentie driedubbel naar huis zingt. Visueel en qua geluid opvallend, op een unieke eigen manier. Mensen: we gaan verrast worden, nóg meer dan vorig jaar.

  • lola schreef:

   Ik wou dat ik ook positief kan zijn… Sorry dat heb ik nu nog niet! Er wordt veel over Rusland, Belgie en Estland gesproken hoor!!

 23. Esmee schreef:

  @Tom quote: Zij gaat op een heel andere manier opvallen. Maandag en dinsdag gaat het op z’n plek vallen, ik weet het zeker. Helemaal als ze straks die hele concurrentie driedubbel naar huis zingt. Visueel en qua geluid opvallend, op een unieke eigen manier. unquote.

  Joepie! Dat zóu het kunnen wezen.

  Vraagje nog wel: die buitenlandse media, zijn dat alleen songfestivalmedia, of ook de ‘gewone’?

 24. Tom schreef:

  Sterker nog: net gecheckt. In totaal heeft ze de best bekeken tweede rehearsal van semi 1. En met een aardige afstand ook nog. 80.000 views nu totaal. Het officiële kanaal had gewoon haar filmpje wat later gepost dan van die fanblog, vandaar dat ze misschien minder views heeft op het “officiële” filmpje. Wil niet hypen, maar die views zijn meestal goede indicaties voor in ieder geval kwalificatie.

  Voorspelling: Als ze zingt zoals maandag en ze nog ietsje meer interactie heeft dan vrijdag, wint ze semi 1.

  • Nathan schreef:

   @Tom: Ik wil niet vervelend doen, maar je zit keihard te hypen.

  • Nordman schreef:

   Het kan natuurlijk ook zijn dat mensen het niks vinden…ik bedoel, volgens mij kan het nogal ‘in your face’ overkomen als iemand zo dicht op een camera zit. Geen idee of dat mooi overkomt.

  • lola schreef:

   Volgens mij zit Tom te hypen!

 25. Nordman schreef:

  @ Esmee, bedankt voor die link. Persoonlijk vind ik jurk 1 mooi, uitdagend van mij mag ze. Wat de backings tijdens het 2e persmoment droegen, zo simpel maar zo mooi, dat hadden ze op het podium ook mogen dragen. Jammer.

  @ Tom, fijn dat je dit deelt. Maar, was jij het die zei dat je via periscope beelden had gezien van het officiele camerawerk? Dus zoals het er op tv gaat uitzien? Nog steeds is onduidelijk of er echt een animatie is toegevoegd of dat het het LED scherm is dat gewoon mooi overkomt. Het witte licht dat opkomt in het eerste refrein zou die zon kunnen zijn of zag jij echt een zon?

  • Tom schreef:

   Het is geen toegevoegde animatie, het is die LED wall die de suggestie geeft van een opkomende zon. Je ziet een bol opkomen en dan wordt het een wit-achtige achtergrond. Die bewegende man op de achtergrond is ook weer op de LED wall te zien. Net als dat stelletje. Maar omdat het dus zo vaag en bewegend is, ziet dat er wel mooi uit en net wat anders dan een heel scherp/helder LED beeld. Zeker als die camera goede hoeken uitzoekt, kan je dat echt wel zien op beeld. Maar verwacht niet ineens een man daadwerkelijk naast haar op het podium, dat is wellicht verkeerd overgekomen.

 26. Nathan schreef:

  Esmee:
  Als het waar is wat Tom schrijft, is daar helemaal niets mis mee.

  Daar gaat het juist mis..

  Dit was vanmorgen het overzicht van het aantal views van de second rehearsals:

  01. Estonia 45.105
  02. Greece 36.580
  03. Russia 33.721
  04. Belgium 31.500
  05. Armenia 27.322
  06. Netherlands 26.279
  07. Albania 22.756
  08. Georgia 20.703
  09. Moldova 19.973
  10. Serbia 17.972
  11. Macedonia 15.023
  12. Finland 14.830
  13. Belarus 13.234
  14. Hungary 9.656
  15. Romania 9.284
  16. Denmark 7.126

  Daarnaast is de verwachting dat Nederland de eerste halve finale wint wel heel erg optimistisch.

  • Tom schreef:

   Dit is dus onjuist. Er zijn meerdere kanalen die opnames maken van die rehearsals, net als het officiële kanaal. Een van die kanalen was een stuk sneller met uploaden en heeft daardoor als eerste de views getrokken van kijkers (wat normaal gesproken het officiële kanaal doet). Als je al die kanalen bekijkt, zie je dat alle rehearsals daar maar een paar duizend views pakken. Echter, bij NL is er iets aparts want daar zie je dus 1 filmpje met 48.000 views en 1 filmpje met 32.000 views. Bij elkaar 80.000. Tel je die andere filmpjes bij elkaar op van alle andere landen, kom je bij hen uit op max. 60.000-70.000 views. Er is dus iets misgegaan bij het uploaden/dat andere filmpje (wat precies hetzelfde laat zien) heeft om onverklaarbare redenen bij alleen NL 48.000 views (and counting). Het is een bekende, internationale fanblog. Dus geen NL’s kanaal ofzo.

 27. Nathan schreef:

  Nathan: Daar gaat het juist mis..

  Dit was vanmorgen het overzicht van het aantal views van de second rehearsals:

  01. Estonia 45.105
  02. Greece 36.580
  03. Russia 33.721
  04. Belgium 31.500
  05. Armenia 27.322
  06. Netherlands 26.279
  07. Albania 22.756
  08. Georgia 20.703
  09. Moldova 19.973
  10. Serbia 17.972
  11. Macedonia 15.023
  12. Finland 14.830
  13. Belarus 13.234
  14. Hungary 9.656
  15. Romania 9.284
  16. Denmark 7.126

  Update:

  01. Estonia 62.718 (0)
  02. Russia 49.686 (+1)
  03. Greece 470601 (-1)
  04. Belgium 39.001 (0)
  05. Armenia 34.099 (0)
  06. Albania 33.343 (+1)
  07. Georgie 32.794 (+1)
  08. Netherlands 32.658 (-2)
  09. Serbia 25.643 (+1)
  10. Moldova 23.795 (-1)
  11. Macedonia 22.248 (0)
  12. Belarus 21.582 (+1)
  13. Finland 18.371 (-1)
  14. Hungary 14.658 (0)
  15. Romania 13.823 (0)
  16. Denmark 10.645 (0)

 28. Gigi schreef:

  Ik verwacht niet veel van Trijntje’s optreden,
  Ik zie het dinsdag wel! :)

 29. Lilly schreef:

  Nou dan kan het altijd alleen maar meevallen toch:))

  Gigi:
  Ik verwacht niet veel van Trijntje’s optreden,
  Ik zie het dinsdag wel! :)

 30. Vinnie schreef:

  Ik ga wel echt helemaal stuk als straks Trijntje die eerste jurk aantrekt en die profetie van Frans Bauer uitkomt. :’) Telegraaf had zo’n filmpje gemaakt in Wenen om daar aan het volk te vragen welke jurk het beste was en letterlijk al die Oostenrijkers waren aan het soppen op de gescheurde jurk.

 31. Nordman schreef:

  Jurk 1 for the win!

 32. Bart schreef:

  Als ze maar gewoon spatzuiver zingt en die uithalen aan het einde meepakt, dat is het belangrijkste.

 33. Esmee schreef:

  Hebben jullie al het interview van Trijntje met C. Maas gezien? Tja je moet Trijntje een beetje leren kennen om te zien hoe het er aan toe gaat en wat we zo’n beetje kunnen verwachten.
  Voor de zekerheid nog even de link maar.
  http://songfestival.avrotros.nl/in-the-greenroom/videos/detail/mid/POMS_AT_862762/

  • Gigi schreef:

   @ 13:44 … Hans Pannecoucke druk bezig met de cameraman …

   • Esmee schreef:

    Ja, goed zo. Die blijft er bovenop zitten. Ik vond het ook mooi opgemerkt van hem, dat hij tegen Trijn heeft gezegd, dat zij alles mooier kunnen maken, maar dat zij het uiteindelijk moet doen en dat ze het podium aan gort moet zingen. En dat ze daar op moet vertrouwen. Ik geloof ook dat ze daar haar best voor doet.

 34. Esmee schreef:

  Nederland in de pressroom nu 8e op het scorebord. :-P

 35. Esmee schreef:

  Wat ik ook wel een aardige opsteker vond, was dat Trijntje zei dat het liedje het liedje is, en de tekst de tekst, maar dat zij daar als zangeres de juiste lading aan moet geven. Ben benieuwd naar het eindprodukt.

 36. Esmee schreef:

  Tot nu toe vind ik de allerlaatse herhaling nog steeds teveel en overbodig. Maar het kan zijn dat dat in de complete act iets meekrijgt waardoor het toch nog past.

 37. Gigi schreef:

  RTL Nieuws
  Trijntje liet ons gisteren weten dat er technisch iets is mis gegaan bij de eerdere repetities, waardoor ze morgen pas met de juiste visuals zullen komen. Spannend om te zien voor welke outfit ze gaat en hoe het totaalplaatje eruit zal zien!

 38. Esmee schreef:

  Complottheorie: ze hebben de Visuals geheim gehouden zodat de concurrenten het niet nog even vlug kunnen naäpen. :-)

  • lola schreef:

   Als dat waar is en dit het tactiek is, zeg ik: HOERA!!
   SAVE THE BEST FOR LAST :))

 39. Vinnie schreef:

  Ik hou dit zo echt niet meer vol hoor haha, Jezus. Vanaf het begin had ik al het gevoel dat dit liedje een winnend liedje is. Ze had het in maart moeten uitbrengen, dan was ze sowieso tot een van de favorieten gebombardeerd. Nu worden veel fans tureluurs van de why’s. Achja, zou wel fantastisch zijn als morgen ze iedereen omver blaast en de Pannecoucke zijn magie gaat bewijzen. Ik heb een beetje het idee dat die geruchten een smoking gun waren, “waar rook is, is vuur”. Het kwam echt ineens van meerdere kanten, dus zou zomaar kunnen dat omdat dit de allereerste keer is dat dit gebruikt gaat worden, er nog kinderziektes waren met de visuals. Speculatie… Speculatie mensen. Het had geholpen als ze gelijk die geruchten had ontkracht, een simpel nee was voldoende geweest haha. Ik ga me bezatten.

  • Sannie schreef:

   haha die Vinnie, Ja ik krijg ook het gevoel dat er nog iets gaat gebeuren, Pannecoucke mogen we niet onderschatten en ik denk dat sommige mensen al meer weten maar niets mogen zeggen:-)
   We zullen het allemaal zien dinsdag en voor nu ga ik ook een lekker Rose biertje pakken, Proost!

   • Vinnie schreef:

    Haha proost! Ja Pannecoucke heeft altijd gezegd dat het een videoclip moet gaan worden. Met die close shots en de blacklight heeft dat inderdaad dat effect. Het enige wat je nog zou kunnen bedenken is dat het publiek/podium niet zichtbaar mag zijn en dat zou je met die visuals nog kunnen toevoegen. Dan zou het echt een videoclip zijn. Cornald had donderdagnacht ook gezegd dat er een cliffhanger was en de NL delegatie zei dat er iets nieuws uitgeprobeerd ging worden door de regisseur op vrijdag. Blijkbaar is dat “nieuws” niet gelukt dus door technische problemen. Echt praise the lord als het morgen allemaal op z’n plek valt, dat verdient ze!

 40. Lilly schreef:

  Wie kijkt nog meer naar de openings ceremonie?
  Trijntje komt als 3 de de loper op…..ben benieuwd in welke jurk:))

 41. Nordman schreef:

  Ik krijg weer meer hoop als ik dat berichtje op de site van RTL lees. Ik verwacht geen animatie of iets dergelijks, maar nog beter camerawerk en kleuren.

  Trijntje zag er weer goed uit op de rode loper.

  • Esmee schreef:

   Iets meer duidelijkheid. Volgens C.Maas bij lif4you was Pannecoucke niet tevreden hoe de internationale regie in Wenen het heeft opgepakt. Daar gaat hij het morgen weer met ze over hebben.

   • Esmee schreef:

    Pannecoucke doet wel zijn werk hoor. Vasthoudertje!

   • Robbert-Berlin schreef:

    Het lijkt wel een race tegen de klok te worden,want hoe lang kunnen ze nog dingen veranderen? Begint maandag niet gewoon de doorloop van de show met postcards en alles erop en eraan? Ik begin me bijna af te vragen of Trijntje niet beter een eenvoudige, maar o zo effectieve ‘Claudette Pace’ had moeten doen. Trijn voor en een superenthousiast koor erachter en een camera die dynamisch switcht tussen de twee partijen. Hopelijk maken ze op maandag nog tijd voor een gesprek met Pannecoucke. Voor hetzelfde geld zegt de organisatie dat er nog zo veel wensen zijn bij de vele delegaties, dat ze niet meer kunnen werken aan ingrijpende wijzigingen.We hebben geluk dat Trijntje er zo rustig, stressbestendig onder is.

 42. Vivian schreef:

  We gaan echt wel de finale halen hoor. Er is goed over nagedacht. Dit zijn geen 3J’s ofzo die werkelijk geen seconde aan staging hebben gedacht, of 3erangs zangeres die alle noten mist. Ik heb volop vertrouwen in Trijntje!

 43. Lilly schreef:

  Idd
  “Openingsceremonie
  Vanavond zullen alle landen zich presenteren op de grote rode loper van de openingsceremonie op het Wiener Rathausplatz. Dan gaat het Songfestival officieel van start. Dat gaat zoals elk jaar gepaard gaat met veel feestjes. Voor de Nederlandse delegatie zal het geen latertje worden. Morgen moet Trijn aan de bak met de laatste repetities waar de final touch aan Walk Along wordt gegeven. Trijntje liet ons gisteren weten dat er technisch iets is mis gegaan bij de eerdere repetities, waardoor ze morgen pas met de juiste visuals zullen komen. Spannend om te zien voor welke outfit ze gaat en hoe het totaalplaatje eruit zal zien!

  Met de repetitie wordt hopelijk iedereen overtuigd. En ook daarna moet Trijntje vlammen, want de vakjury zal morgen al de helft van de punten geven. Het zou top zijn als Trijntje morgen straalt. Dan zal de vakjury gaan voor de uitstekende zang en het ‘verhaal’ dat Hans Pannecoucke zorgvuldig probeert in beeld te brengen. Het kan dit jaar absoluut, maar zo zeker als vorig jaar zijn de journalisten hier nog niet. Toch lijkt het erop dat dinsdagavond voor de derde keer op rij ‘The Netherlands’ op de schermen zal verschijnen!”

  Nordman:
  Ik krijg weer meer hoop als ik dat berichtje op de site van RTL lees. Ik verwacht geen animatie of iets dergelijks, maar nog beter camerawerk en kleuren.

  Trijntje zag er weer goed uit op de rode loper.

 44. Esmee schreef:

  Nu zou ik graag willen weten of er morgenmiddag/avond bij de dress rehearsels iemand ter plaatse verslag aan ons doet.

 45. Lilly schreef:

  Iemand nog een vraag aan trijntje?
  Ze in nu vragen aan het beantwoorden op Twitter!

 46. Esmee schreef:

  AD: Trijntje laat maandagmorgen haar kinderen beslissen welke jurk ze moet dragen. We hebben er nog 3 niet gezien.

 47. Peter aus Bonn schreef:

  Toi Toi Toi Trijntje und Dein Kleid mit dem gezackten Ausschnitt ist Toll und Mutig, zieh es an!

 48. Raymond v.d. Steuijt schreef:

  Ben het eens met commentaar over gedoe in Nederlandse camp, waarom altijd zoveel gezeik, afgekraak ieder jaar weer bij Nederland vooraf al maanden van tevoren??, Zweden stuurt al jaren topnummers en het zal me niks verbazen als ze weer winnen dit jaar, voor de 5e keer en al talloze malen in de top tien vanaf de jaren 80-90 tot 2015. Daar begrijpen ze hoe het moet denk ik dan, geen gezeik, ervoor gaan, en talenten kiezen, casten, goed licht/management, en gaan met die banaan, dat klinkt natuurlijk makkelijk, maar dat is het zeker niet, het gaat ook altijd om veel geld. Denk dat Trijntje net de finale haalt, maar in de finale geen top 10-klassering, helaas. Die jurk en achtergrondkoor, al veel beter!