‘Douwe Bob naar Eurovisie Songfestival’

Dit vind je misschien ook leuk...

96 reacties

 1. Sake schreef:

  Geen gezeur nu, dit is gewoon een geweldige keuze, let maar op! Punt uit!!

 2. Lola schreef:

  wahahhaa

  “…De deelname van de Nederlandse singer-songwriter Douwe Bob aan het Eurovisie Songfestival 2016 in Zweden geeft volgens bezoekers aan deze site in geen geval garantie op een felbegeerde finaleplek…”

  http://www.ad.nl/ad/nl/1002/Show/article/detail/4149616/2015/09/25/Uitslag-poll-Douwe-Bob-gaat-het-echt-niet-redden-op-ESF.dhtml

  • RobbieR schreef:

   Die gaat het echt redden hoor, lach maar verder Lola…

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Garanties heb je nooit. Wel kun je op grond van recente edities van het festival een goede inschatting maken. Wat betreft de artiest: goed zingende out of the box artiesten scoren de laatste jaren goed. Dus als artiest zou Douwe Bob het goed kunnen doen. Het lied kennen we nog niet. Dus dit is iets wat het moeilijk maakt om over de uiteindelijke kansen te spreken. Maar geen enkele reden voor een negatief oordeel op het moment.

   • Esmee schreef:

    DB heeft mij met nog geen enkel nummer kunnen bekoren. Zo bijzonder is hij niet.
    Het zou daardoor wel raar zijn dat hij nu ineens wel met een toplied tevoorschijn gaat komen, dat internationaal aanslaat en hoge ogen gooit.
    Dan had hij daar toch al veel eerder mee gekomen?
    Nee, ik verwacht niet dat het beter is dan wat ik tot nu toe van hem heb gehoord.
    Daardoor geen nummer 1 op het esf, denk ik.

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    Ja, maar jij bent vaak negatief als het om het eerste oordeel gaat. Birds vond je maar niets, Calm after the storm ook niet. Naderhand trek je steeds bij en vind je de gekozen liedjes toch wel wat. En let op wat je zegt, hoor: ‘DB heeft mij met nog geen enkel nummer kunnen bekoren. Het zou daarom raar zijn als hij met een toplied komt’.
    Ik denk dat het ene het andere niet uitsluit. Iets wat jij niet mooi vindt (zoals Birds en Calm after the storm) kan best een toppositie behalen (hiermee bedoel ik top-10).Dat heeft de tijd bewezen. Ik schat zo in dat jij iemand bent die langer dan gemiddeld nodig heeft om ‘out of the box’ te kunnen waarderen. Heb ik het bij het rechte eind of niet?

   • Dick schreef:

    Zou zo maar waar kunnen zijn:-). Out of the box denken is voor veel mensen nogal lastig. Voorbeelden genoeg die met een afwijkende song heel ver kwamen (denk aan de belgen vorig jaar, en wat kreeg die zanger een bak stront over zich heen van te voren).

   • Lilly schreef:

    Nou mijn eerste reactie was ook…ja maar hij komt net kijken die jongen…en snap best dat hij wil meedoen aan het songfestival, het zou voor zijn beginnende carrière bekendheid opleveren.

    Maar ik denk wel dat hij een kans verdiend! Maar hoop wel net als Paul de Leeuw dat hij echt weet waar hij aan begint!
    Roepen dat je wil gaan winnen is makkelijk zat, maar om ook echt een goede indruk te maken met lied en act is nog zo makkelijk niet!

    Anouk won ook niet en THE common linnets ook niet, en die Belg met eigenzinnig nummer en act ook niet!
    Terwijl deze voorbeelden gewoon goed waren…

    Er is dus nogal wat nodig…om te winnen.
    Er zal dus echt iets van een bepaalde urgentie in moeten zitten, waar mensen niet omheen kunnen, en daarbij is wel gebleken dat iets onderscheidends het verschil kan maken, hetzij op verschillende manieren. Maar dat ook dat geen garantie is voor een eindzege, het werkt niet altijd zo!

    Ik vind wel dat hij een leuke kop heeft, en dat dat veel mensen zou kunnen aanspreken!
    Dat is gewoon al een voordeel.
    We moeten maar afwachten denk ik.

   • Esmee schreef:

    Nee.

 3. He1n schreef:

  Gelijk Esmee
  En de looks?? Een wat pafferig koppie…tweede Guus Meeuwes..geen sexuele uitstraling op het scherm en vaak net als onze vorige deelneemster:beetje scheel kijken. Een Hollands-produktJE en daar is het mee gezegd.
  Totaal geen internationale uitstraling ,stem o,i.d.. Ook nog een Jan Smit als “coach “. Tja!!
  Kom maar op met dat nummer!

  • Dick schreef:

   Ben het daar absoluut NIET mee eens. Hij heeft wel degelijk een bepaalde uitstraling die met name het jongere publiek enorm kan aanspreken. Zoals hij bij DWDD zat met mooi strak wit overhemdje was prima en over de vocale kwaliteiten hoeven we ons geen zorgen te maken. Nu nog een lekkere song en het zou wel eens een prima jaar kunnen worden voor NL.

   • RobbieR schreef:

    Ach Hein, gaat alle kanten op met zijn meningen.

    Eerder zei hij dat hij een lekke koppie had en leuke oogjes. Zie eerdere post van Hein..

    Ik vind het een goede zanger met een leuke uitstraling.
    Hij is positief, gemotiveerd, enthousiast en zegt dat hij er voor gaat.

    Natuurlijk is het afwachten op het lied. Maar ik ben meer enthousiast over deze artiest dan afgelopen jaar.

 4. Gerardmartin schreef:

  Ik ken alleen Douwe Egberts dus ik laat me verrassen!

 5. Esmee schreef:

  Esmee:
  Nee.

  = antwoord op Robbert Rotterdam

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Ik moet maar aannemen dat je jezelf het beste kent, maar het is me wel al een aantal jaren opgevallen dat je er langer dan gemiddeld over doet om met ‘afwijkend’ te dealen. Zouden voor jouw gemoedsrust recht-toe-recht-aan herkenbare liedjes echt niet beter zijn…?:)