Nederlandse inzending bekend op 4 maart

Dit vind je misschien ook leuk...

71 reacties

 1. Matje schreef:

  Goed bezig DB ! Die mooie ogen en je prachtige stem gaan indruk maken . Nu nog een goed lied en knallen we zo de finale in .

 2. Peter schreef:

  Kijk dat is nu eens ergens werk van maken. Nu al druk bezig en dicht bij jezelf blijven, dat is het sterkste wat je kunt doen. Op naar een topnummer.

 3. riccardo schreef:

  Een goede voorbereiding is het halve werk.. keep your cool, erg benieuwd, nu al!

 4. Patrick schreef:

  Ben benieuwd of het genoeg is.. leuk kijken in de camera en goed zingen..
  Er komt echt meer bij kijken. Het optreden moet uniek zijn, en afwijken van de rest. Alleen dan kunnen we kans maken.

  • Peter schreef:

   @Patrick, en jou hoor daar is het 1e negatieve bericht al weer. Hij gaat er tenminste 100% voor, dat kun je van onze Nationale miskleun 2015 niet echt zeggen. Heb vertrouwen, eenvoud kan ook mooi zijn.

   • Patrick schreef:

    Ik snap niet waar je dit vandaan haalt? Ik ben helemaal niet negatief.

    Ik ben juist uiterst positief over de instelling van AVROTROS en Douwe Bob. Als je het goed gelezen had, zei ik alleen dat ik benieuwd ben of het genoeg is om goed te zingen en lief te lachen. Een succesvol Songfestival optreden meer in moet houden dan alleen dat.

   • Peter schreef:

    Kritisch negatief dus? Er staat toch niet dat hij het bij goed zingen en lief lachen laat?

 5. Ria NL schreef:

  Hij heeft een mooie stem !! Mooi om te lezen dat hij serieus bezig is om zijn lied en optreden goed voor te bereiden. Ik ben heel benieuwd !!

 6. RobbieR schreef:

  Ik heb er meer vertrouwen in dan madam Oosterhuis afgelopen jaar.

  • Henk Jan schreef:

   Daar was ik bij voorbaat al niet positief over. Trijntjes stem is gewoon niet de allerfijnste om aan te horen. Douwe Bobs stemgeluid is internationaal. Dat spreekt mensen aan.

 7. Jan de Taalregelman schreef:

  Er is dus nog tijd om aan een goede Nederlandse tekst te werken.

  • Peter schreef:

   Echt Jan, je loopt nu al jaren achter de feiten aan. Dat gaat toch echt niet meer gebeuren. En je moet je ook afvragen of het enige toegevoegde waarde heeft.

 8. peter31 schreef:

  Klinkt allemaal een stuk beter dan afgelopen jaar. Wat me bevalt is dat hij gelijk bezig is met de performance. Even er van uit gaan dat hij een goed nummer heeft en daar een winnend nummer in ziet. Kan niet wachten om het te horen, maar ook heel verstandig dat hij er voor kiest omdat “pas” in maart te doen. Mijn indruk is kortom dat hij het allemaal heel serieus neemt. That’s the spirit!!!

 9. Robbert-Rotterdam schreef:

  Positieve instelling. Maar ook een kritisch geluid: het is erg nodig dat hij werkt aan het juiste contact met de camera (en dus de kijkers). Ik ben vorige maand naar een concert van D.B. geweest in den Haag waar hij een uur lang alleen zijn ogen dichtgeknepen had. In Stockholm moet dat anders. Daarom goed te horen dat hij in de camera gaat kijken. Een goed resultaat begint bij het besef. In combinatie met een uitstekend lied kan het best wat worden.

  • RobbieR schreef:

   Hij neemt het serieus en weet dat het contact met de camera belangrijk is.

   Dus heb er wel vertrouwen in.

  • Esmee schreef:

   Er schiet me ineens iets te binnen: Andrea Boccelli zingt al zijn leven lang met zijn ogen dicht, en een succes dat die heeft gehad! Grapje…Ik denk dat DB in de gaten heeft dat hij minstens af en toe in de camera kijkt.

 10. Hebbuzz schreef:

  Wat goed dat het pas 2 maart bekend wordt gemaakt, Lang genoeg om de fans te laten wennen, Kort genoeg om niet te vervelen. Geen gezeik in januari over dat het nummer niet goed zou zijn.

  Het lijkt er in alles op, dat ze de fouten die met ‘Walk along’ gemaakt hebben niet willen herhalen.
  Ik zou die van de Common Linnets ook niet herhalen, over een valse start gesproken.

  Ik zou op 2 maart het lied bekend maken via een video-clip en studio-opname, Zo is de eerste kennismaking voor de pers meteen een goede. Geen afleidende randzaken die kunnen afleiden, zoals kleine live-foutjes of slechte geluidskwaliteit van DWDD. Meteen de week daarna live het nummer neerzetten zoals je het in Stockholm ook wilt doen, inclusief cameravoering. Kijken of het werkt dat loeren in de camera. Reacties afwachten en aan de hand daarvan finetunen. Zo ga je goed voorbereid op pad.

 11. Gert schreef:

  Heb de beide albums van Douwe Bob beluisterd. Ik kan me voorstellen dat ‘Nederland’ valt voor deze, toch wel mooie singer-songwriter liedjes.

  Alleen vind ik de liedjes persoonlijk niet beklijven. Het zijn liedjes die een tikkeltje saai zijn, en in melodieus opzicht nou ook niet meteen in je kop genesteld worden. Ik denk dan dat iemand als Wouter Hamel ingenieuzere melodietjes schrijft, liedjes die wat meer internationale allure hebben. Ook iemand als Janne Schra (luister het album “Ponzo”) maakt toch echt wel wat inventievere liedjes.

  Ook een tip voor AVROTROS: Wees voorzichtig met interne aanwijzingen. Laat je niet téveel leiden door commercie, binnenlands hitsucces en bekendheid. Je moet artiesten kiezen die muziek kunnen produceren dat internationaal aan kan slaan. Er moet een internationale sound aan zitten. Douwe Bob moet nog steeds zo’n sound creëren, terwijl Janne Schra, Wouter Hamel, Sabrina Starke, Anouk én The Common Linnets dat al andermaal bewezen hebben. Ook mag er wel een beetje “zest” in de keuze zitten. Iets alternatiever, misschien radicaal up-tempo in vergelijking met de vorige drie inzendingen.

  Tot die tijd moeten we gewoon afwachten of het liedje iets kan doen in Stockholm.

  • Peter schreef:

   Mooi verhaal Gert, maar heb jij het liedje dan al gehoord? Wie zegt dat het nummer gaat lijken op wat hij al eerder heeft. Jouw stuk heeft een en al vooroordelen. Je vergelijkingen met andere artiesten gaan ook mank. TCL was totaal niet bekend vooraf (buiten Ilse om) en had op dat moment dus ook nog geen eigen sound. Ook je tip richting AVRO/Tros inzake interne aanwijzingen gaat totaal mank. Al met al een zinloos bericht.

  • Jadus schreef:

   Douwe Bob heeft m.i. een duidelijke sound, die put uit de country, 60s en 70s. Beetje CBN&Y, beetje Beatles, beetje Johnny Cash in een leuke melting pot. Hij wordt ook steeds beter, vergeet niet dat hij z’n 1e album opnam op z’n 19e en z’n 2e album op z’n 21e.

   Zijn er betere singer/songwriters in Nederland dan Douwe Bob? Oh zeker wel, Bertolf vind ik persoonlijk de beste, de Nederlandse Paul McCartney. Van Janne Schra ben ik niet zo onder de indruk. Er zijn ook spannendere artiesten en bandjes actief. Maar DB heeft wel de total package (stem, looks, nummers, jong) die hem in theorie een goede songfestival-inzending maken.

 12. Kevin schreef:

  Ik hou van je Peter!

 13. leo schreef:

  Iris Kroes (Winnares the Voice 2012) wil graag in 2018 naar het songfestival: http://www.drachtstercourant.nl/nieuws/64958/iris-kroes-beschikbaar-voor-songfestival-2018/

 14. niels6 schreef:

  Iemand als Thomas Azier zou een goede keus zijn voor volgend jaar. Ook al kent niemand hem bijna, hij heeft nu enige bekendheid doordat hij het nummer zingt onder de commercial van Yves Saint Laurent. Een nummer als Red Eyes of Ghostcity is afwijkend genoeg, lekker uptempo en professioneel.

  Iemand anders die goed voor de dag zou kunnen komen is Kovacs. Ook afwijkend, professioneel, en niet te vergeten: ze weet wat ze neer wil zetten. Ze heeft een eigen stijl.

  • RobbieR schreef:

   Mee eens, prachtige internationale muziek.

   Maar laat eerst DB ons verrassen en knallen in 2016 zodat meer artiesten die je opnoemt mee willend doen in 2017..

   • RobbieR schreef:

    Welke reclame is Thomas ook al weerbekend van?
    Ik dacht van die laatste reclame van Yves, die donkere reclame..

 15. Roel schreef:

  Het is allemaal een beetje “Middle Of The Road”. Alles van DB klinkt als die prachtige LP’s van ooit. Dat kan hij als geen ander. maar we leven nu en daarom tijd voor een verrassende vernieuwing DB.

  • peter31 schreef:

   Nou sorry hoor, hij brengt wel eigentijdse muziek. Alles is toch een herhaling van de 70, 80 90-er jaren wat er uitgebracht wordt tegenwoordig. Maar dan wel a la 2015. Ik vind dat hij dat goed doet. Het is wel af zien tot maart….wat het echt gaat worden….Spannend!!!!

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Hmm, ik vind dat we heel veel kunnen zeggen over Douwe Bob. Dat hij nog verder met de camera moet leren omgaan, dat hij niet moet grimassen met zijn mond, etc. Maar pertinent niet dat hij middle of the road is. Ik vind dat hij zich juist buiten de geijkte commerciële popscene begeeft. En daarmee kan het 2 kanten op. Of onderaan de ranglijst of juist aan de top, zoals The Common Linnets, die ook risico namen en geen middle of the road-lied kozen.

 16. Paysbart schreef:

  ……”Ik trek een mooi pak aan en ik denk dat ik dingen kan winnen door charmant in de camera te kijken, ik denk dat daar mijn kracht vooral ligt”

  ….O jee: een mooi pak en in de camera kijken ? Daar ligt zijn kracht?? Daar win je anno 2016 geen ESF mee. Ik hoop toch echt dat hij ook gelooft in zijn eigen lied, want dat is mi toch nog echt steeds het belangrijkste.
  We hebben dit jaar een van onze “top”zangeressen gestuurd en zij heeft de eerste 1,5 minuut in de camera gekeken…maar het bleef een slecht lied!

 17. Gert schreef:

  Peter:
  Mooi verhaal Gert, maar heb jij het liedje dan al gehoord? Wie zegt dat het nummer gaat lijken op wat hij al eerder heeft. Jouw stuk heeft een en al vooroordelen. Je vergelijkingen met andere artiesten gaan ook mank. TCL was totaal niet bekend vooraf (buiten Ilse om) en had op dat moment dus ook nog geen eigen sound. Ook je tip richting AVRO/Tros inzake interne aanwijzingen gaat totaal mank. Al met al een zinloos bericht.

  Ja joh, alles wat ik zeg gaat mank. Leuk welkom :-). En alles wat jij zegt is op en top prfectie.

 18. werner schreef:

  douwe bob zegt dat hij het moet hebben van leuk in de camera kijken,maar dan moet hij wel zijn ogen open
  houden,ik zie hem vooral zingen met zijn ogen dicht.Maar volgens mij gaat het in de eerste plaats toch om het lied en daarnaast is een performes natuurlijk ook belangrijk,afgelopen jaar gezien hoe het niet moet en in 2014 hoe het wel moet. ben benieuwd!

 19. Esmee schreef:

  Die jongen is duidelijk over waar hij mee bezig is. Bovenstaande liedje klinkt ook goed gezongen.
  Ben benieuwd wat het wordt. Zo doorgaan maar.

 20. He1n schreef:

  Charmant kijken???? Niet scheel gaan kijken bedoeltie want dat zie ik hem ook vaak genoeg doen.
  Nummer eerst maar afwachten want daar gaat het om

 21. He1n schreef:

  My god..bij dit nummer zie je hem constant met de ogen dicht i.d.d. en bij de uithalen(ook niet altijd zuiver) trekt hij zo giga met zijn bek dat ik denk dat hij zit te schijten.. Mooie stem hoor maar dat hij het nu van zijn uiterlijk moet hebben???. Tja smaken verschillen

 22. Rob schreef:

  Ik vond zijn optreden gisterenavond tijdens het Sportgala erg goed, vooral het introfilmpje was erg leuk, wel een beetje gejat van Adèle ……………

 23. SingSong schreef:

  He1n:
  Charmant kijken???? Niet scheel gaan kijken bedoeltie want dat zie ik hem ook vaak genoeg doen.
  Nummer eerst maar afwachten want daar gaat het om

  ik hou mn hart vast, al is het nummer nog zo goed, hij blijft gewoon de uitstraling van n dooie eend houden

  • RobbieR schreef:

   Ben ik niet mee een, DB heeft een leuke uitstraling en dat moet hij vast leggen op de camera.
   Maar daar was hij al mee met bezig met trainen.

   Laten wij eerst 2 maart afwachten..

   • Hans schreef:

    Singsong en Zure Hein moeten eens goed in hun spiegeltjes kijken voordat ze dit soort domme berichtjes plaatsen.

 24. He1n schreef:

  En dat optreden bij het sportgala???? Hele nummer zijn “mooie “oogjes dicht en af en toe ook er naast zitten….slecht!

 25. He1n schreef:

  Oh ja en dan dat mondje van hem: hij trekt hem soms zo scheef dat ik denk dat hij zijn eigen oor er af wil bijten.

 26. leo schreef:

  Kom op 2 maart gelijk met een ijzersterke videoclip en geen live geklungel bij DWDD!

 27. Starkoo schreef:

  Volgend jaar gaan de 3 zusjes vol, heb ook wel vertrouwen in Douwe Bob!

  • Hebbuzz schreef:

   ajb NIET!

   Niet die emotieloze zangmachines en daardoor kansloze Moje 3-clonen

   • Jadus schreef:

    Die dames zijn zeker wel beter dan dat Servische groepje. Wat mij betreft recyclen ze dit nummer:

    https://www.youtube.com/watch?v=qtYj_dpNihM

    waarmee ze een aantal jaar terug niet eens naar de nationale voorronde kwamen, waar Joan Franka uiteindelijk won. Wie zaten er toen in de selectiecommissie? Een stel doven?

 28. RobbieR schreef:

  Ik ben benieuwd waarom de bekendmaking van zijn liedje naar 4 maart is geschoven?

  Ishet liedje dan niet af? Komt er een clip bij die niet af is?

  • Lilly schreef:

   Het liedje zal best af zijn, als ze het album al hebben ingezongen en opgenomen!
   Misschien zijn ze idd nog met een clip bezig, of heeft het te maken met hoe ze het lied gaan presenteren aan ons?

  • Jadus schreef:

   Die twee dagen gaan het verschil niet maken, om een clip op te nemen of het nummer af te mixen. Maar normaal gesproken release je een nieuwe single op vrijdag, ivm de charts. En misschien heeft het te maken met de programmering van de omroep.

 29. He1n schreef:

  vreemd hoor…vele berichten die nu bij dit item staan zijn oudere berichten die helemaal hier niet horen.

 30. Insight schreef:

  Goede release timing dit de 4e bekend te maken. Volste vertrouwen in Douwe, toen zijn deelname bekend werd geloofde ik er meteen in dat het echt wel goed komt. Een talentvolle singer/songwriter die het in zich heeft ook internationaal een breed publiek, jong en oud, te bereiken.

 31. xxx schreef:

  Er staat dat nog niet bekend is hoe het lied gepresenteerd gaat worden.
  Wellicht een mooi programma met wat terugblikken op onze bijdragen aan het festival dat dit jaar echt 60 jaar bestaat. Dit past in de programmering op de vrijdag misschien beter dan op een woensdag met voetbal.

  Enne… Douwe weet heus wel dat hij het in eerste instantie moet hebben van een goed lied. Daar van uitgaande zegt hij dat hij het moet hebben van de genoemde zaken waar hier zoveel over te doen is ….

 32. Melanie schreef:

  Wordt niks. Hij trekt steeds een moeilijk hoofd. Ze moeten Og3ne sturen als we een kans willen maken. Die hebben prachtige stemmen en zien er leuk uit.

  • Jadus schreef:

   Ok, Eurovisie is niet bepaald het festival van de diepgang, maar die reacties die zeggen dat Douwe Bob een scheve bek heeft en dus de finale niet kan halen… serieus? Als DB al lelijk is heb je je standaarden wel erg hoog liggen. Wat vond je dan van die gozer van Estland vorig jaar (wat trouwens een publieksfavoriet was)

  • JH schreef:

   Jeetje, Og3ne zou niks worden, dames trio’s doen het nu eenmaal niet op het ESF. Zo oubollig, ik heb trouwens al lang niets van de dames gehoord. Doe mij DB maar!

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    Als OG3ne niets wordt, komt dat omdat het te Nederlands is. Ze vertegenwoordigen precies wat de Nederlanders zo leuk vinden. Ik geloof niet in het feit dat damestrio’s het ‘nu eenmaal niet doen op het ESF’. Datzelfde werd gezegd over country en allerlei andere stijlen. Als iets goed is binnen zijn genre scoort het gewoon. Dus een geweldig damestrio met een internationaal geluid kan het ook goed doen. Daar ben ik heilig van overtuigd. Alleen niet OG3ne met het huidige, te slappe repertoire.

   • Jadus schreef:

    O’G3NE doet het internationaal ook goed, tenminste bij de Voice-fanatici. Ze hebben zeker wel een unieke sound, beter dan de meeste zanggroepen. De populairste meidengroep van het moment, Little Mix, heeft niet half het talent van die drie zusjes. Maar zij hebben songwritersteams achter zich, en O’G3NE heeft hun vader.

   • Nordman schreef:

    +1

    Og3ne mag het van mij zeker proberen, maar alleen met een heel goed lied en dat hebben ze tot nu toe nog niet echt gebracht helaas. De dames kunnen samen geweldig zingen en zijn niet te vergelijken met servie 2013. De drie zusjes zingen al jaren samen en vooral samen klinkt het, vind ik, erg mooi :)

   • Dennis schreef:

    O’G3NE is een goede groep en vocaal erg sterk, maar hun eigen repetoir is gewoon onder de maat. De nieuwe meidengroep TP4Y hebben wel een internationale uitstraling en het nummer La La Love is ook best internationaal (ondanks dat die titel achterhaald is). Helaas kunnen zij dan weer niet geweldig live zingen.

 33. Esmee schreef:

  Cornald Maas heeft iets over het liedje verteld. Hij omschrijft het als: Het is geen ballad, maar ook niet helemaal uptempo. Het is een mooi, troostrijk liedje. Geen country, maar wel ‘echte muziek’.

 34. rob schreef:

  Wanneer krijgen we duidelijkheid hoe het lied gepresenteerd wordt op 4 maart?