Stockholm live: Rusland sluit eerste repetitiedag spectaculair af

Dit vind je misschien ook leuk...

45 reacties

 1. Kenny schreef:

  Ik vind het nummer over het algemeen goed, maar mijn favoriete landen voor dit jaar zijn Nederland en IJsland. Wel jammer dat ze Rusland al meteen als favoriet aanprijzen. Ik hoop dat het stemmen heel spannend blijft.

 2. HenkJan schreef:

  Ik hoop dat Rusland flink uitgejouwd gaat worden en ergens in de middenmoot eindigt.

  • Deniz schreef:

   Echt nergens voor nodig. Mensen moeten geen artiest uitfluiten, puur omdat het land politiek niet helemaal spoort.

   • Daan schreef:

    Ik hoop dat Rusland flink wint en dat we jouw gejank helemaal tot in Moskou mogen horen!

    Sergey is een perfecte artiest met geweldige vocals. Hij is geen politici. Ga lekker Israel (buiten tel aviv) of Armenië, Bosnië. Azerbadzjan, Wit Rusland of Oekraine en andere homofobe landen uitjouwen als je toch bezig bent.

   • Daan schreef:

    Mijn bericht was uiteraard voor HenkJan

  • Lola - I join the Dami Army schreef:

   Ik ook!! Out-Dated nummer!!

 3. Manis schreef:

  Blugh, en toch zie ik dit niet winnen.
  Ziet er vet uit hoor, het is jammer dat er niet meer schreeuwerige showerige performance zijn dit jaar om dit gebulder te neutraliseren.

 4. Marco schreef:

  Om de een of andere reden wordt altijd weer gedacht om te winnen met een element uit de act van een eerdere winnaar. Daarom zien we nog altijd kledingwisseltrucs. Ook mochten we jarenlang kijken naar lange linten die om de artiest heen gedrapeerd waren en naar zangeressen die door de omringende dansers werden opgetild. Ook qua muziek is dit het geval: na de common linnets zag je ineens veel duetten in countrystijl en ook dit jaar hoor je nog wat terug van Conchita in Bond-achtige muzieklijntjes. De winnaar is niettemin meestal diegene, die niet zijn/haar voorgangers probeert te kopiëren maar zélf iets origineels neerzet. In die zin zie ik Rusland niet winnen, want hun act met een eigen led-scherm is rechtstreeks gekopieerd van de Zweedse inzending van vorig jaar.

  Dat Rusland al een tijd lang als favoriet wordt genoemd is denk ik mede te danken aan de wedkantoren, die tegenwoordig al ruim van tevoren het publiek laten gokken op de winnaar. En dan scoren landen als Rusland (altijd veel oostblokstemmen) en Zweden (vrijwel altijd een sterke inzending en al vaak gewonnen) al snel heel erg goed. Ik denk alleen dat het niets zegt over de échte uiteindelijke winnaar. Kijk je even terug naar 2014, dan zie je dat Oddschecker Oostenrijk op de 8e plaats had staan en Nederland op de 19e plaats. In de einduitslag waren dat de nummers 1 en 2.

  Ik denk dat onze Douwe in het totaal van alle inzendingen origineel genoeg is om hoog te eindigen. Hij heeft vandaag in elk geval al laten zien dat hij alles goed heeft voorbereid en dat hij grandioos kan zingen.

 5. RobbieR schreef:

  Ach volgende week hoort DB ook tot de favorieten. Let maar op.

  Altijd leuk zo’n show, maar ik ken dat onderhand wel.
  En als ik zo lees verloopt zijn repetitie oon niet vlekkeloos.

 6. RobbieR schreef:

  En ik vinfpd het wel een leuk liedje hoor.

 7. MarkusRotterdam schreef:

  Daan:
  Ik hoop dat Rusland flink wint en dat we jouw gejank helemaal tot in Moskou mogen horen!

  Sergey is een perfecte artiest met geweldige vocals. Hij is geen politici. Ga lekker Israel (buiten tel aviv) of Armenië, Bosnië. Azerbadzjan, Wit Rusland of Oekraine en andere homofobe landen uitjouwen als je toch bezig bent.

  Vergeet Letland niet. Zoek maar eens op. Dezelfde anti-homowet in de maak. Dus ja, zo blijf je bezig. Ik hoop dat we het boegeroep nu wel een beetje gehad hebben.

 8. Nordman schreef:

  Dit is gewoon top, voor mij de beste vandaag. Het zie er nu al spectaculair uit maar of het genoeg zal zijn voor de overwinning? Het is qua entertainmentwaarde wat mij betreft een stap verder dan Mans vorig jaar, maar ik vraag me af of Europa opnieuw zal gaan voor een act waarbij gebruik wordt gemaakt van een scherm met allemaal visuals. Tijd voor iets simpels? ;-)

  • Maarten schreef:

   Ik las anders dat de act nog niet helemaal goed ging. Hij is niet zo goed voorbereid als Mans vorig jaar. Ben benieuwd of hij gaat winnen.

 9. Manis schreef:

  Daan:
  Ik hoop dat Rusland flink wint en dat we jouw gejank helemaal tot in Moskou mogen horen!

  Sergey is een perfecte artiest met geweldige vocals. Hij is geen politici. Ga lekker Israel (buiten tel aviv) of Armenië, Bosnië. Azerbadzjan, Wit Rusland of Oekraine en andere homofobe landen uitjouwen als je toch bezig bent.

  Er weleens over nagedacht dat mensen het gewoon een fucklied vinden omdat het slecht en oubollig is, in plaats van dat het Russisch is?

 10. MARIKA schreef:

  pfff waarom deze act?? is gewoon een kopie van zweden vorig jaar….. niet orgineel dus.

 11. Esc-go schreef:

  Een recept voor de winst… Helena 2005 (tekst)+ Sakis Rouvas 2009 + Måns 2015 (act)+ intro a la Loreen 2012… Deze voorgeprogrammeerde uitgekauwde trash zal toch niet winnen???

 12. Michael Adam schreef:

  https://youtu.be/v6jMVkrXwRw

  Er is een filmpje verschenen van het gehele optreden van Rusland van vandaag. Eerlijk gezegd vind ik dat alle poespas ontzettend afleidt van het nummer, dat ik op zich heel goed vind. Waarom doet hij niet wat hij in de videoclip doet? Wellicht is het mooi op beeld straks, maar dit schreeuwt ineens geen winnaar meer vind ik?!

  • Jadus schreef:

   Het is wel vrij indrukwekkend. Je luistert alleen inderdaad niet echt meer naar het nummer.

   Persoonlijk (als niet echt fan van het liedje) vind ik dat een slimme keuze ;)

  • MarkusRotterdam schreef:

   Inderdaad, het is too much of everything, daarnaast heeft hij ook teveel naar de IJslandse Greta gekeken.
   Ik blijf erbij dat een lied geen of in ieder geval niet al te veel visuals moet hebben, anders heb je geen vertrouwen in je eigen lied of stem. Dit blijft voor mij wel de favoriet, maar of hij ook echt gaat winnen, betwijfel ik nu ook een beetje.

   • Insight schreef:

    Haha teveel naar IJslandse Greta gekeken. Die op haar beurt weer… teveel naar Loreen heeft gekeken .Waar jij dan weer overheen hebt gekeken.. .Hoe dan ook …het oog wilt idd ook wat maar het is een songcontest geen mtv video awards.

 13. Mike B schreef:

  Had heel goed kunnen winnen……………1 jaar geleden

  top 3 vandaag
  1 Armenië
  2 Hongarije
  3 Holland

 14. J1. schreef:

  Ik vind het er wel heeeel mooi uitzien van Rusland hoor!! Daar gaat o.a. IJsland(aan begin zelfde soort graphics) onder lijden (en ik hoop Armenie ook,want dat vind ik echt een baggerlied haha).Maarrrrr ik denk nog steeds dat DB ook gaat opvallen,juist door het “simpele”,warm gevoel gevende optreden

 15. Kenny schreef:

  Conclusie: Ik hoop dat Rusland niet wint. Ik vind het nummer niet super genoeg als winnaar. En mocht het net zo gaan als vorig jaar met de punten telling (toen Rusland en Zweden hele tijd nek aan nek gingen) al zou Rusland weer nek aan nek gaan (met Nederland :-) ) met een bepaald land, dan hoop ik dat dat land Rusland inhaalt. Maar misschien komt Rusland in de top 5 inplaats van top 3. Ik denk wel dat de punten telling spannend wordt ;)

 16. MarkusRotterdam schreef:

  Manis: Er weleens over nagedacht dat mensen het gewoon een fucklied vinden omdat het slecht en oubollig is,in plaats van dat het Russisch is?

  Dat iemand het een klote nummer vindt, oké, maar het ging hier om het boe-geroep, en dat komt nogal infantiel over. Kijk dan niet blijf thuis of w/e.

 17. Martijn schreef:

  Ik snap de onbegrijpelijke vele kritiek op dit lied echt niet.Ik vind dit zon weergaloos nummer.Live ook nog eens goed gezongen.Dat afzettende tegen het dramatische veld voor de rest maakt dat dit echt de absolute en enige versiende winnaar is.Terecht dat ze op 1 bij de bookmakers staan.Sterker nog.Ik vind dit zelfs 1 van de beste songs ever in eurovision.

 18. robbert-rotterdam schreef:

  Je kunt er alles van zeggen: dat de visuals niet origineel zijn, dat het liedje in het verkeerde decennium gezongen wordt, dat het lied een mengeling is van eerdere winnaars, maar toch denk ik dat het grote impact op het publiek zal hebben. Ik weet zeker dat het tante Annie en oom Harm op hun sofa een worst zal wezen of het kunstje overeenkomt met andere uit eerdere jaren. Zij kijken en beoordelen op het moment dat ze de act zien/horen en besluiten dan, niet gehinderd door enige voorkennis, want dat is eerder iets voor fans. Lazarev is ook een uitstekende zanger met uitstraling, dus de jury’s haken niet massaal af. Tenslotte vind ik dat de Russische inzending meer emotie uitstraalt, dan menig inzending dit jaar geproduceerd door Zweden (Azerbeidzjan, Malta, Moldavie etc), vooral ook door de uitvoering van Lazarev en de tempo- en energiewisselingen . Voor mij persoonlijk niet de winnaar, maar voor Europa denk ik wel.

 19. Esc-go schreef:

  Ach, het is ook een stuk irritatie dat meespeelt. Dat landen als Griekenland en Rusland altijd in de finale staan en altijd met show/effectbejag. In 2010 was ervoor gekozen om geen LED-walls te installeren en toen lag het accent meer op de liedjes had ik het idee. Maar misschien ben ik nu heel ouderwets….

 20. Bjorn schreef:

  Wat lopen de emoties bij sommige hoog op als het over Rusland gaat en het daarom al niet zou mogen winnen en dat je als homo zijn gek bent als je erop zou stemmen. Je kunt zeggen wat je wilt, maar Rusland doet echt de moeite om het Songfestival te willen winnen, dat doen ze de laatste jaren erg hun best op en dat kun je van veel landen niet zeggen. Dit nummer behoort bij mij toch echt tot 1 van de favorieten. Ik verwacht dat de winnaar uit 1 van de volgende 4 landen zal gaan komen: Rusland, Zweden, Frankrijk en Australië.

  • Esc-go schreef:

   Ze doen zeker hun best, maar niet op muzikaal gebied. Veel te veel plastic en gimmick….

 21. Esmee schreef:

  De Russen weten van gekkigheid niet wat ze moeten uitvreten om de maximale punten er uit te gaan slepen.
  #hoewanhopigkunjezijn…

  Even alle gekkigheid op een stokje. Het is al wel de tweede keer dat hij op het podium onderuit gaat. Pas geleden viel hij flauw en hebben ze hem bewusteloos van een podium moeten dragen, en nu dondert hij
  van het decor af!

 22. Bandido-Georgia schreef:

  Ik snap het problem niet zo: een strak nummer en het ziet er allemaal prima uit. Rusland wil winnen en ze pakken het professioneel aan. Het is geen garantie op een eerste plaats, maar het werkt wel. Ik zou er in ieder geval zo op stemmen.

 23. Wim1970 schreef:

  Mike B:
  Had heel goed kunnen winnen……………1 jaar geleden

  top 3 vandaag
  1 Armenië
  2 Hongarije
  3 Holland

  Nederland bedoel je.

 24. Ria NL schreef:

  Toch maakt deze repetitie veel indruk op mij. Het optreden ziet er prachtig uit en ik vind het lied ook erg goed. Het zou mij inderdaad niet verbazen als Rusland hiermee zijn 2e overwinning behaalt. We gaan het zien….

 25. johanve schreef:

  Hoe goed hij ook z’n best doet , maar het lied doet me gewoon niets, maarja dat is mijn smaak.
  Ik denk wel dat dit hoog gaat eindigen. We zullen zien.

 26. Placide schreef:

  Er moet toch wel heel wat gaan gebeuren wil Rusland niet winnen dit jaar. Zo niet, worden ze net als verleden jaar wellicht weer tweede. Rusland heeft dit jaar de beste papieren op zak.

 27. Frummels schreef:

  Placide:
  Er moet toch wel heel wat gaan gebeuren wil Rusland niet winnen dit jaar. Zo niet, worden ze net als verleden jaar wellicht weer tweede. Rusland heeft dit jaar de beste papieren op zak.

  Ik kan me juist niet voorstellen dat Rusland dit jaar wint, Placide.
  Een zeer matige Song dit jaar en erg over the top act. Ik denk dat dit een zeer select groepje kijkers zal aanspreken.

 28. henk kremer schreef:

  Het nummer heeft mij nog nooit geïmponeerd, maar de visuals zijn ronduit spectaculair, zeg. Ik ben onder de indruk en ik denk de televoters ook. De internationale jury`s, dat…………kan een ander verhaal zijn.

 29. riccardo schreef:

  Of het nu wint of niet, een dergelijke act slaat altijd aan. Een goed resultaat zit al in the pocket. Voor wat het is en voor moet stellen vind ik het ook kwalitatief goed gedaan. Het hele plaatje klopt, staat als een huis. Zolang er aan een andere kant van het spectrum, inhoudelijk of in een zelfde straatje, niet iets tegenover staat dat de impact minimaal evenaart is dit voor heel veel mensen een makkelijke keuze. Vette chocoladeletters. Dat ook hier mensen zijn die er een wereldnummer in herkennen begrijp ik niet. Het zal ook veel met smaak te maken hebben. Een grote hit wordt het volgens mij niet, daar komen de nadelen van een dergelijke Eurovision song bovendrijven, op het Songfestival scoort het begrijpelijk maar ook helaas, wel.