Dit is LIGHTS AND SHADOWS van OG3NE!

Dit vind je misschien ook leuk...

207 reacties

 1. Gerrit schreef:

  Stella Le Grand:
  Truttig oudbollig nummer

  Altijd negatief

 2. Ronald G schreef:

  Wauw wat is dit goed. klinkt als een klok. Kippevel momentje!!

 3. Denny schreef:

  Zoals ieder jaar natuurlijk alleen maar negatieve reacties en omdanks die negatieve reacties ieder jaar weer doen we het niet slecht op het songfestival .. laten we even afwachten mensen!!!!

  Ik vind het wel een mooi lied :)

  • Matje schreef:

   Je ziet alleen de negatieve maar er zijn meer positieve reacties hier op dit lied.

 4. Kristof schreef:

  Ik vind dit nummer een toppertje. Het staat als een huis, prachtige harmonie. En de boodschap erachter ligt zo nauw aan mijn hart. Ik wens Nederland alvast een dikke top 10 plaats toe. En hopelijk samen met onze Blanche.

 5. Nordman schreef:

  Laat ik maar beginnen met dat we niet gaan winnen. Bah. Met deze dames kun je winnen als het lied sterker was geweest en meer van nu. Ik vind het lied niet slecht, maar ik heb meerdere keren moeten luisteren voordat ik kon zeggen: oke dit is gewoon goed. Ik vind de opbouw vooral erg mooi. Dat het wat oldfashioned klinkt, vind ik zelf geen probleem, ik hou wel van dat jaren 90 sfeertje. Vocalen overheersen in dit lied en daar gaan ze m.i. live indruk mee maken. Niet het lied, maar de vocalen brengen ze naar de finale om daar mogelijk in de top 10 te eindigen. Het visuele aspect moet dan wel sterk zijn. Nogmaals: winnen zie ik dit niet doen, maar finale is voor mij toch wel een zekerheid met Og3ne.

 6. Joop schreef:

  Een beetje vreemd , maar wel lekker……zeker na een paar keer beluisteren. Wordt steeds beter en pakkender. Geloof in eigen kunnen, dames. En dat hebben jullie en komt beslist in Europa over. Good luck! YOU DESERVE IT

 7. henk schreef:

  Alle hulde aan OG3NE! Vocaal ijzersterk en een top video. Zuurpruimen checken beter niet deze review : http://www.hitzound.com/og3ne-lights-shadows-eurovisie-song-festival-nederland/

 8. RobRotterdam schreef:

  Ik vind het een topnummer, ABBA invloeden!

 9. Sannie schreef:

  Ben er 100% van overtuigd dat de Live versie straks op het grote podium in Kiev voor een WOW moment gaat zorgen, hier kan niemand omheen. Ze gaan indruk maken op Europa en dat gaat beloond worden met een dikke top 10 notering in de finale. Gaat helemaal goedkomen dus…

 10. Wes schreef:

  Mierzoete retropop met veel bombatische uithalen, een kitscherig intro, cliche klapmomentje en drie gillende keukenmeiden. We gaan winnen.

 11. HP schreef:

  Ik ben niet overtuigd. Het nummer is zeker niet slecht, maar ik vind het wat gedateerd. Vocaal zit het ongetwijfeld wel snor, en daar gaan ze het ook van moeten hebben denk ik. Finale zit er wel in, maar geen hele hoge notering voor mijn gevoel.

  Aan de andere kant, als dat Oekraïnse gedrocht vorig jaar kon winnen…en Australië werd 2e. Dit is niet slechter dan dat nummer van Dani Im. Dus hopen maar!

  Succes meiden!

 12. L.Kesting schreef:

  Petje af voor je mooie woorden, het is een prachtig liedje met betekenis hun moeder is teer en broos, ik weet hoe een dierbaar en fam: kan zijn ik heb het ook zelf meegemaakt, dit lied zegt echt alles wat er gebeurd in deze nare Wereld de meisjes zijn klasse, en zingen als angels, laat ze maar gal spugen, ik heb er nu lak aan Toy Toy.. ik hoop dat er meer, er zo over denken (een gezond verstand hebben) dat is wat telt..

 13. Gijs schreef:

  Magic 2 maar helaas geen Magic 2.0 Zingen kunnen ze.

 14. richard schreef:

  Je moet het nummer gewoon aantal keer afluisteren, dan word het steeds mooier!
  Dit gaat echt wel scoren, vooral als ze de act meenemen zoals die nu staat ….met teksten van lied en bos.
  Prachtig gezongen ook

 15. Betty*Beyond schreef:

  heer eerlijk,… im not feeling it ,de productie klinkt vlak

  ik ben vast niet de enige die dr genaaid voelt toen bekent werd dat papa het lied ging doen.
  dan heb je 3 dochters met prachtige stemmen, schrijf/produceer je zo’n oubollig trutten nummer

  ze moeten het echt van hun optreden hebben hooop ik, erg benieuwt naar de live performance vanavond

 16. Jeffrey schreef:

  Hoe vaker ik het hoor hoe minder ik het juist vind. Bordevol potential maar het mist vrijwel overal, hoop belovende stukjes die dan totaal niet doorpakken. Ben er wel weer klaar mee, next. Wat een slechte/raar gecomponeerde/middelmatige interne keuzes deze week.

 17. Matje schreef:

  Alsof het wat uitmaakt voor Grigori uit Wit-Rusland of Fiola uit Italië lat staan Bianca uit Duitsland dat het wat ouwbollig klinkt. Het gaat om de perfecte climax waar het lied naar toe gaat daarbij mooi gezongen door zusjes die een boodschap over brengen. Daar wordt op gestemd , wat men leuk eruit vind zien en lekker klinkt. Dat doet deze inzending. zeker.

 18. Jan Greeve schreef:

  uhmmmm, de finale zal het toch wel halen? of niet?

 19. Nordman schreef:

  Het is denk ik toch wat te complex op het eerste gehoor. Het ‘flowt’ niet lekker/mooi… Maar blijf er bij dat dit live indrukwekkend zal zijn.

 20. Ria NL schreef:

  WOW !!! Ik ben zeer onder de indruk !! Wat een prachtig lied !! Ik ben er van overtuigd dat de dames alles uit de kast zullen halen om straks in Kiev een mooi indrukwekkend optreden neer te zetten.

 21. Kobe schreef:

  Mhmm..ik las ergens dat er meer dan 40 (veertig!) man gewerkt heeft aan de clip.
  Had toch liever gehad dat er 40 man aan de muziek/compositie had gewerkt.

 22. youri schreef:

  aha juist. Best wel een goed nummer vind ik zelf.
  Verwacht wel dat dit de finale gaat halen, op YouTube staat het ook best goed in verschillende rankings.

 23. @nn schreef:

  Ik had beter verwacht, maar de boodschap en de zang is wel gewoon goed! Hopen op een leuke vieuw van de achtergrond en de beelden,en dan kunnen we misschien toch wel hoog scoren :)

 24. @nn schreef:

  Ik had beter verwacht, maar de boodschap en de zang is wel gewoon goed! Hopen op een leuke vieuw van de achtergrond en de beelden,en dan kunnen we misschien toch wel hoog scoren

 25. Rene schreef:

  Hmmmm, meiden… tja, uhhmmm, nou…, tis hem niet geworden. Merk hoe sterk jullie stemmen zijn in het coveren van een bestaand lied, maar eigen teksten en een lied componeren blijkt verdraaid lastig te zijn. Dit nummer heeft hele rare ritme wendingen, jullie stemmen pakken ontregelende noten, het is een bombastisch geheel geworden waar ik de Eurovision vibe helaas mis. Het lied heeft Magic achtige ritmes, maar het mist net de magie voor een TOP-Eurovision nummer.
  Van TROS/AVRO had ik ook meer Eurovision inzet verwacht: je stuurt de fantastische zingende meiden naar Kiev maar bekommert je niet om het lied, dat laat je helemaal over aan de familie OGENE?!?
  Wel alle succes gewenst meiden, ik ga zeker kijken en straks klopt mijn oranje hartje toch weer sneller als jullie daar op de bühne staan :-)

 26. Ruud schreef:

  Gelukkig zijn de meeste “azijnpisser” nu niet bepaald kenners (zie voorgaande edities), het lied is goed en heeft vooral een goede opbouw, ze halen zeker de finale !!

  • Kobe schreef:

   Het lied heeft vooral een “krampachtige” opbouw en helaas ontbreekt ook een melodie. De vergelijkingen met ABBA en Whilson Philips houden echt geen steek. Het is niet omdat je met meerdere stemmen zingt dat je een goede melodieuze popsong van wereldformaat hebt.
   Ze zullen zeker wel de finale halen (met dank aan hun stemmen) en dan ergens in de middenmoot blijven steken.

  • GerardMartin schreef:

   AzijnpisserS😉

 27. Sarah schreef:

  Prachtig, wat een stemmen. Heel mooi lied! Geweldige video-clip!

 28. Richard schreef:

  Weer een act die in ieder geval de moeite doet om er wat van te gaan maken voor Nederland. Zelf was ik ook niet gecharmeerd van Birds, Calm after the storm en Slow down. Dit lied is misschien wat ‘cliché’. Maar volgens mij zijn dat de meeste songfestivalbijdragen. De clip is mooi, het lied klinkt aangenaam in het gehoor, er zit een mooie brug in op het einde. Volgens mij hebben we wel slechtere inzendingen gestuurd, en zijn er al veel slechtere geselecteerd dit jaar.

 29. Paysbart schreef:

  Née ze hebben een team van 40 man om hun heen die bij totale concept meewerken. Niet alleen de clip

  Kobe:
  Mhmm..ik las ergens dat er meer dan 40 (veertig!) man gewerkt heeft aan de clip.
  Had toch liever gehad dat er 40 man aan de muziek/compositie had gewerkt.

 30. Vanda schreef:

  ZzzzZZZzzzZzzzzzzz

 31. Ton schreef:

  Jammer, ik had een iets vlotter liedje willen horen met wat echo-ing erin

 32. Stanislaw schreef:

  Man man man wat een oudbollig klotenummer. Nederland heeft echt geen smaak!!!

 33. tippy2 schreef:

  ga straks eens ongecompliceerd luisteren, ben benieuwd!

 34. Og@yne schreef:

  Mooi gezongen,,, mooie stemmen . melodie lijn pakt me totaal niet,. beluister het nu voor de 3e keer en wederom( nog steeds) pakt het me niet . Geen goosebumps. Ik kan er niets mee . Dit klinkt voor mij niet als een” winning Song” helaas. Tè doordacht en gekunsteld onnatuurlijk in elkaar gezet . Hun fantastische zang harmonieën is niet voldoende dit matig average liedje te upliften.

  Ik vraag me nu toch af hoe de laatste 2 afgevallen songs geklonken zouden hebben.

 35. Will Geerts schreef:

  OK en dan eerlijk: het nummer kan er naar Eurosongnormen zeker mee door. Het heeft een opbouw waarmee je qua staging wel iets kan doen. Het klinkt inderdaad Wilson Philips-achtig en gedateerd, maar gedateerde nummers willen het vaak nogal eens goed doen op het Songfestival. Azerbeijan, Rusland en Ukraine hebben de afgelopen jaren ook gedateerde shit gestuurd dat hoog is geëindigd. Ik vraag me enkel af of ze vocaal nog ondersteund worden door extra backings ? Dat Pannecoucke de regie niet doet, is voor Nederland wel een serieus minpunt. Pannecoucke was voor NL echt wel de extra touch die ze nodig hebben. Zonder Pannecoucke is de kans reeël dat de staging als een pudding in elkaar valt. Voorlopig geef ik ze het voordeel van de twijfel: een kwalificatie is zeker mogelijk, zolang ze vocaal sterk blijven en de staging deftig blijft (dus NIET zoals Franka, de Toppers, 3 J’s en Sieneke).

 36. R.J. schreef:

  OMG Hoe kán je denken dat dit wat is!?!?

 37. Joost schreef:

  Na een paar keer luisteren, kan ik het wel waarderen. Ik heb nog geen winnaargevoel bij dit nummer. Zang heb ik niks op aan te merken, is gewoon goed. Ik ben ook benieuwd wie de regie voor het liveoptreden op zich zal nemen, nu Pannecoucke niet mee zal gaan. Ze hebben hier nog niks over laten weten, dus hopelijk weten we daar wat meer over bij RTL late night. .Met een goede staging kan dit echt wel mooi over komen. Ik denk dat het live-optreden wel goed komt.

  • Hebbuzz schreef:

   Bij de presentatie hebben ze gezegd dat de regisseur van de clip de staging in Kyiv zal doen.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Rolf Meter gaat het doen. Zeer gerenommeerde regisseur overigens, die ook hun clip heeft geregisseerd.

 38. Khaka Chan schreef:

  De dames zijn 12 mei weer terug in NL. Absoluut finale onwaardig. Wat een zeiknummer!!!

 39. Og@yne schreef:

  Girls , Sing a Song not a novel, too much lyrics

 40. Esmee schreef:

  Mooi clip. Laat ik daarmee beginnen.
  De melodielijn is wat moeilijk te herkennen. Het heeft wat vaker draaien nodig. Het slaat niet in één keer aan.

 41. mike B schreef:

  Wat leuk dat Maywood met z’n drieën zijn en weer meedoen

 42. Robin schreef:

  Oh oh o wat ontzettend jammer. De stemmen zijn prachtig maar dit lied is niet goed genoeg. Veel te ouderwets en het vloeit of hoekt ook niet lekker. Helaas geen songfestival roem voor Og3ne vrees ik.

 43. Hebbuzz schreef:

  Wat wel jammer is, is dat iedereen nu zeurt dat het ouderwets is, maar wanneer VERONA in Estland wint iedereen gaat juichen. Waar OGENE op een goede manier ’90 klinkt klinkt Verona nogal jaren ’80.

 44. tippy2 schreef:

  Ik was geen fan fan van deze dames maar ik ben zeer aangenaam verrast. Wat een geweldig nummer. Finale!!!

 45. Johannes schreef:

  Mooi! goed gedaan dames! Als de staging hetzelfde niveau krijgt als de clip ben ik trots op deze inzending en verwacht ik moeiteloos een finale plek!

 46. Nordman schreef:

  Ik denk dat dit meer een inzending is die je live moet zien en horen. Veel indrukwekkender (niet vanavond bij RTLLN, want daar is het geluid vaak behoorlijk slecht). Op plaat klinken hun stemmen al prachtig en echt die bridge, geweldig!, die kunnen ze straks mooi in de recap gebruiken, erg sterk.

 47. Eddy schreef:

  Ik ben ervan overtuigd dat Ralph Siegel hier achter zit …. Denk niet dat dit nog kan scoren … Misschien op de redacties van ‘Linda’ en ‘Gaynews’ nog net wel, maar dan hebben we ‘t ook gehad.

 48. Max Mark schreef:

  Erg goed. Zeker dat einde.
  De dames kunnen dit live ook. Dit gaat indruk maken!

 49. Kenny schreef:

  Niet iedereen in Europa lijk heel enthousiast. WACHT MAAR TOT DE LIVE OPTREDENs IN KIEV! >:D

  • robbert-rotterdam schreef:

   Het zijn vooral de fans in Europa die nu spreken. En die geven wel vaker een vertekend beeld. Douwe Bob kreeg vooraf 0 punten van de fans en werd uiteindelijk 11e van meer dan 40 kandidaten. Ik wacht af en kijk wel wat de jury’s doen en hoe het lied vertaald wordt naar de bühne en het tv scherm. Bij dit nummer vind ik de kansen echt heel moeilijk in te schatten. In Nederland is er in korte tijd een hype ontstaan rondom de dames en hun stemmen, maar we moeten even afwachten wat dit lied gaat doen.

 50. Roel schreef:

  De gedachte achter het nummer is zuiver. Eigenheid aanwezig. Live in beeld wordt het vast een mooi plaatje.
  De ballad is tijdloos.