Douze Points 2017 [35]: Estland

Dit vind je misschien ook leuk...

38 reacties

 1. DirkO schreef:

  Mooi lied, ik mag hier graag naar luisteren.
  Finale : zeker
  Maar gaat denk ik uiteindelijk niet hoog eindigen, daarvoor mist dit lied iets.

 2. Robert schreef:

  Dit lied wordt hier en daar getipt als uiteindelijke winnaar:
  Lijkt me toch echt te hoog gegrepen

 3. Richard schreef:

  Leuk lied dat zeker. En een van mijn favorieten.
  Maar ik snap niet dat NL vaak ouderwets noemt en deze Modern Talking look-a-like niet.

 4. Dennis schreef:

  Ja toch wel één van mijn favorieten dit jaar…Kan hier vaak naar luisteren zonder dat het verveelt….Finale gaat wel lukken…..Daar een top 10 notering
  1. Estland 2.Ierland 3 Malta 4. Macedonië 5. Nederland 6.Oostenrijk 7.Roemenië 8 Bulgarije 9 Belarus .10. San Marino 11. Zwitserland 12. Denemarken 13.Noowergen 14. Servië 15. Hongarije 16. Kroatië 17.Litouwen

 5. Deniz schreef:

  Goed lied, coole beat eronder en het onderwerp is erg origineel.
  Dit zou best in plaats van NL naar de finale kunnen gaan, want ik denk (anders dan de meesten hier), dat NL het wel moeilijk zou kunnen krijgen met kwalificeren. Maar we houden de moed er in xD

 6. Michael Adam schreef:

  Ik heb een enorme zwak voor Estland. Dit kleine land weethet voor elkaar te krijgen een ontzettend boeiende preselectie neer te zetten met meer dan een handvol goede nummers. Zo ook Verona.

  MAAR. Vorig jaar was ik hartstikke fan van Juri Pootsman, maar blijkbaar was ik de enige in heel Europa want hij werd keihard laatste. M’n hart brak… Hopelijk raakt Verona niet Lost in Kiev en wordt Estland niet vergeten want dit is ultiem genieten dit liedje.

  Go Koit en Go Laura!

 7. Leendert Jan schreef:

  Ik vind dit wel een leuke inzending van Estland. Het heeft inderdaad wel iets van Duitse jaren ’80-synthpop, maar toch klinkt het wel fris. Ze staan er een beetje bij alsof ze op een luxe cruiseschip staan te zingen. Als geheel klinkt en oogt het toch wel heel goed. Estland heeft veel goede liedjes gehad de laatste jaren. Vorig jaar hadden ze een goed nummer maar Jüri Pootsmann vond ik live bepaald niet overtuigend. Toch was die laatste plaats onverdiend. Laura en Koit gaan de finale wel halen.

 8. Max schreef:

  Best een goed nummer. Toch verwacht ik dat dit best wel eens zou kunnen blijven steken in de semi. Een gevalletje Estland 2016. Het kabbelt toch wat, de zang is niet altijd even goed en ik denk dat dit te weinig blijft hangen. We zullen zien. Het verdient de finale, maar ik vrees dat dit een beetje tussen wal en schip is.

 9. Luuk schreef:

  Leuke inzending, helemaal een opluchting na dat Litouwse geschreeuw. Dit kan nog wel eens hoog eindigen. 4/43

 10. Hein schreef:

  Vreselijk truttenummer. Begint goed maar wordt al snel een ouwerwets geheel. Not my cup of bb.cola

 11. Kenny schreef:

  Dit is mijn top 3 samen met Wit-Rusland en Finland.

 12. Br@m schreef:

  Verona is mijn favoriet nr. 1 dit jaar. Alles klopt hier – prima zang en een heerlijke melodie.Dit gaat vanzelfsprekend de finale halen en daar moet een top 5 notering makkelijk haalbaar zijn.

 13. RobbieR schreef:

  Heerlijk nummer, doet mij ook denken aan het Modern talking geluid.
  Staat in mijn top 10) op 7).

  Ps: Is Lauren pas 28?

 14. Placide schreef:

  Heerlijk nummer, aanstekelijk refrein en zo’n nummer wat gewoon blijft hangen en niet verveeld. Als dit live goed wordt gebracht dan moet dat toch een goede plaats in de finale weten te bemachtigen.

 15. GerardMartin schreef:

  Ik vind dit wel aardig maar ik had liever Koit solo gezien. Vind de zangeres niet zo goed en hier en daar live behoorlijk zwak. Finale zou moeten lukken.

 16. Wim1970 schreef:

  Geweldig nummer, mag van mij winnen. Mijn absolute nummer 1.

 17. Edmol schreef:

  Geweldig !

 18. Sandert schreef:

  Ik vind deze inzending niet heel goed, maar ook niet heel slecht. Middenmoot dus. Ik verwacht dat Estland hiermee de finale wel haalt, maar daar vervolgens te weinig punten krijgt om de top 10 te halen. Of worden ze de verrassing van het jaar, zoals in 2001 met “Everybody”?

 19. Nordman schreef:

  Toen ik dit voor het eerste hoorde was ik meteen verkocht. Ik hou erg van de 80s sound in dit lied. Er zit genoeg afwisseling in dit nummer en de staging is ook iets dat gaat opvallen in Kiev. Na Litouwen klinkt dit nóg beter, dus een zekere finalist is Estland absoluut. 2/42

 20. Sven schreef:

  Erg gedateerd en vocaal is Laura niet sterk.
  Finale? Weet ik nog niet…

 21. Jeffrey schreef:

  Geen onaardig nummer uit Estland. Ik ben fan van de jaren 80 muziek. Dit nummer doet me ook erg denken aan de Sister Sledge – Lost in Music. Zal uiteindelijk dan Estland wel de finale halen? Eerlijk gezegd geen flauw idee, het zal kunnen afhangen wat uiteindelijk de Europese televoting gaat doen. Ik verwacht wel dat Estland veel jurypunten gaat krijgen en dat televoters het nummer uiteindelijk links laten liggen voor modernere liedjes uit Italië, Zweden en Bulgarije. Van mij mag Estland met dit soort bijdrages altijd wel winnen!

  • Max schreef:

   Ik twijfel juist aan de jurypunten. Net zoals eigenlijk met Stig Rasta & Elina Born in 2015. Jury gaf weinig, publiek trok ze omhoog. Dat heb ik nu ook een beetje. Je zag het ook bij de Nationale Finale, jury bleef achter bij publiek.

   We zullen zien! Ik vind dat Estland de finale verdient.

   • RobbieR schreef:

    Ik vind het helemaal niet lijken op Sister Sledge.

    Juist op Modern talking, Cat iets Sandra en de kitche disco pop muziek uit de jaren 80.

 22. Ria NL schreef:

  Ik vind dit een heerlijk nummer waar ik heel graag naar luister. Dit behoort tot mijn grote favorieten dit jaar en het galmt hier zeer regelmatig door de kamer. Ik hoop ze terug te zien in de finale en ga zeker voor ze stemmen.

 23. MarkusRotterdam schreef:

  Best een lekker nummer, kabbelt wel een beetje 3 minuten voort, maar vind hun stemmen
  niet onaardig om naar te luisteren.
  Vind het einde wel heel erg – oh 3 minuten – stop !

 24. Matje schreef:

  Vond de muziek van Modern Talking vroeger eigenlijk al fout maar stiekem wel leuk . Dat heb ik dus ook met dit nummer , fout maar wel leuk!

 25. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de Estische stage director René Vilbre een beetje vind doorslaan met zijn Common Linnets-achtige cameraregie. Close-ups zijn mooi. Maar dit lijkt nu net zo’n narcistische Elite Models fotoshoot. Zowel Laura als Koit zitten alle televoters en jury’s aan te gapen, waarbij menigeen zou kunnen denken “God, deze lui vermoorden me nog”. Ik denk echt dat René Vilbre het staging concept wat moet verzachten…..

  Heb er hier ook iets over geschreven: https://songfestivalwerk.wordpress.com/2017/04/26/gerts-blog-%e2%96%a0-ieder-land-zn-regisseur/

  Overigens vind ik het wel een heerlijk liedje. Lekker even weer ademhalen in de jaren ’80…op een goede manier :-).

 26. riccardo schreef:

  Ik hoop wel dat ze de galm in Kiev goed open zetten want anders blijft er weinig van over vrees ik.
  Modern Talking inderdaad, ook mn ding niet. Het past ook niet helemaal met deze twee, denk ik.

 27. Henk schreef:

  heerlijk lied mag van mij zo winnen.
  lekker meezingen.
  Estonia 12 points!

 28. robbert-rotterdam schreef:

  Vreselijke inzending.

 29. Bandido - Georgia schreef:

  Vette Estse knipoog naar de jaren ’80, maar heel goed gedaan. Pakkend en ongedwongen en dit zeilt zomaar en verdiend de finale in.

 30. Esmee schreef:

  Vind er niet zo veel aan. Middenmoot. Het steekt er niet bovenuit.

 31. dick schreef:

  Modern Talking achtig jaren 80 disco dreun. Best een lekker nummer eigenlijk… fout….

 32. robbert-rotterdam schreef:

  Ik denk dat dit het nog moeilijk kan krijgen bij de jury’s en terecht.
  Bij de Eurojury van dit jaar, de nagebootste versie, met maar liefst 100 voormalige esf-deelnemers kwam Estland bij de jurys’s op een van de laatste plaatsen met slechts 4 punten. De oud-deelnemers vonden dit dus verschrikkelijk. Het publiek haalde het totaal nog wat op, zodat Estland nog bijna de middenmoot haalde.

 33. Pompoen schreef:

  Als je het refrein hoort, krijg je het niet meer uit je hoofd….goed gedaan dus. Zeker finale waardig.

 34. mike B schreef:

  Tja een soort van guilty pleasure, finale gegund