Douze Points 2017 [37]: Duitsland

Dit vind je misschien ook leuk...

32 reacties

 1. Matje schreef:

  Het lukt de Duitsers de laatste jaren maar niet om een fatsoenlijk lied naar het ESF te sturen . Zangeres vind ik wel erg sympathiek over komen maar lied is gewoon slecht!

 2. Leendert Jan schreef:

  Ik vrees dat er voor Duitsland nog weinig licht aan de horizon is, want dit gaat ook weer ergens onderin eindigen. Ik vind het een heel matig liedje. Lekker David Guetta-coupletje en net als je denkt dat er een uitbundig jubelend refrein gaat losbarsten (Titaaaaaaaniiiiiiuuuuuuum!) zakt het in naar een meutig popdeuntje. Voor mij komt het absoluut niet over. Levina lijkt me sympathiek maar spettert niet echt van het podium af. Ik denk dat dit echt niet hoger gaat komen dan 20e ofzo.

 3. Matje schreef:

  O.T maar wel leuk .
  Leuke opsteker voor onze Nederlandse inzending waar ze een zevende plaats behaalde bij eurojury 2017 die hetzelfde systeem hanteren als bij het ESF met deelname van 37 verschillende landen. de link zie je bij eurovoix.com en scroll naar eurojury 2017 voor de video van de uitzending.

 4. MarkusRotterdam schreef:

  Weer zo’n nietszeggend nummer. Zal totaal ondersneeuwen bij de andere bijdragen.
  Van de big 5 doen m.i. alleen Italië en Frankrijk serieus mee voor de winst.

 5. riccardo schreef:

  Het wil maar niet echt interessant worden terwijl ik het best een okee nummertje vind. Er is te weinig aan de hand, zij lijkt het goeie typje bij dit nummer niet en meer van dat soort dingen. Zware dobber weer.

 6. Paysbart schreef:

  Sympathieke zangeres, aangename stem en leuk lied. Natuurlijk lijkt het wel wat op een bekende hit, maar bij de meeste inzendingen kan ik wel een lied bedenken waar het iets op lijkt. Mag van mij in top 15 eindigen.

 7. Br@m schreef:

  Het lied stoort me niet maar ik vind het te weinig opvallend zoals de meeste inzendingen van Duitsland van de laatste jaren. Mijn nr. 27 dit jaar.

 8. Arcadius schreef:

  Op zich geen slecht nummer, niet bijzonder of speciaal maar zeker ook niet slecht. Er zijn echt wel mindere/irritante inzendingen dit jaar. Kijkend naar de comments hierboven ben ik het ook eens dat dit nummer zeer waarschijnlijk niet gaat opvallen dit jaar. Ik kan er zelf ook niet echt een act bij bedenken die nou veel indruk moet gaan achterlaten bij de jury en vooral bij de televoters.
  Persoonlijk denk ik niet dat Duitsland dit jaar wederom als laatste zal eindigen, maar hoger dan een middennotering aan de rechterkant van het scorebord zal het niet gaan worden. Jammer voor de zangeres, want ze oogt best sympathiek en ik had haar een ander (beter) nummer gegund.

 9. Luuk schreef:

  Zangeres komt sympathiek over, maar het lied lijkt echt te veel op Titanium. Verzin dan iets origineels. 31/43

 10. dick schreef:

  Duitsland gaat weer ergens onderaan eindigen vrees ik.

 11. Wim1970 schreef:

  Er zijn wat landen waar ik nooit op zal stemmen, ook al vind ik hun lied het beste; Rusland en de Big5. Al was Rusland vorig jaar wel mijn nummer 1.

  • Wim1970 schreef:

   En Australië, omdat ik vind dat dat land er gewoon niet bij hoort.

   • Kenny schreef:

    Van mij mag elk land meedoen. Als je niet op een land stemt alleen maar, omdat die niet uit Europa komt dan vind ik dat wel raar. Ik zou het erg vinden als het songfestival over 50 jaar ook nog steeds met alleen maar Europese landen zit. Het mag best wel uitgebreider worden.

 12. Bandido - Georgia schreef:

  Wel aardig, maar onopvallend. En daardoor een kandidaat voor wederom een laatste plaats. Ik vind de stem van deze zangeres ook niet prettig, net als met “Black Smoke” is dit ook erg schel.

 13. Kenny schreef:

  Vorig jaar was Duitsland echt ondergewaardeerd. Het liedje Ghost vond ik echt goed, ik had er zelf voor gestemd die avond. Maar dit jaar ga ik dat dus niet doen ;)

 14. Robert schreef:

  Het ene oor in, het andere uit deze song:
  Duitsland gaat wéér voor de Rode Lantaarn dit jaar

 15. GerardMartin schreef:

  Een van de laatste plaatsen is alvast weer eens gereserveerd voor Duitsland. Net als de UK en Spanje, zo’n groot land met zoveel (duitstalig!) talent en jaar na jaar met zulke boutinzendingen op de proppen komen…onbegrijpelijk!

 16. robbert-rotterdam schreef:

  Het is helemaal geen slecht liedje, maar het is gewoon onopvalllend. Wie pakt hiervoor de telefoon uit zijn/haar broekzak en gaat gezellig voor Levina stemmen. Ik zie het niet vaak gebeuren.
  Om überhaupt (hoe treffend) punten te ontvangen, moet je minstens een keer in de top 10 van de televoting van een land zitten, dus top 10 in een veld van 26 liedjes, en tevens in de top-10 van een jury. Ook dat lijkt me erg moeilijk voor ‘Perfect life’. Misschien maken ze kans op wat stemmen van de Duitse gemeenschap in Mallorca en kan dit vertaald worden in een puntje uit Spanje….

 17. Sandert schreef:

  Ik vind dit wel een leuk liedje. Ik heb Duitsland zelfs in mijn top 10 staan. Toch vrees ik dat dit live op het podium geen indruk gaat maken. En wellicht eindigen de Duitsers voor het derde jaar op rij op de laatste plaats… dat zou een unicum zijn!

 18. RobbieR schreef:

  Onopvallend nummer, na een paar keer luisteren is het wel aardig.
  Ik hou ook niet van haar stem, dat knauwerige.

  Dat ander liedje war Duitsland ook voor kon kiezen was een stuk beter.

 19. Br@m schreef:

  Het probleem met Duitsland is dat Duitsers geen smaak hebben en daardoor kiezen ze vaak de verkeerde artiesten en de verkeerde nummers. Vorig jaar hadden ze een voorronde met o.a. Gregorian. Die hadden ze moeten sturen. Hadden absoluut beter gescoord dan dat vreemde wicht die beter bij een boer op het land als vogelverschrikster kon fungeren. Waar ze in Duitsland vooral eens aan moeten denken om ervaren sterren te benaderen zoals bv. Helene Fischer want dan gaan ze scoren; reken maar van yes! En La Fischer is niet vies van songfestivalrepertoire want Merci Cherie en Euphoria heeft ze meer dan eens tijdens optredens gezongen.

 20. Nordman schreef:

  Een nummer dat er niet uitspringt, dus aan de Duitsers de taak om er voor te zorgen dat het toch gaat opvallend. Ik vrees dat dit erg laag gaat eindigen en dat is jammer vind ik, want ik vind het een leuk nummer. Luistert gewoon lekker weg en ik draai’m toch best vaak. 18/42

 21. Ria NL schreef:

  Ik vind dit lied niet slecht en Levina een goede zangeres die het liedje goed aan kan, alleen valt het niet echt op in deze grote Eurovisie-brij.

 22. tippy2 schreef:

  Vorig jaar maakten de Duitsers de verkeerde keuze, wat ze wel vaker doen. Dit jaar viel er weinig te kiezen en was dit misschien de beste keuze. Kan helaas niet erg boeien. Ik hoop voor onze Oosterburen dat het geen 3e rode lantaarn op rij wordt..

 23. Leendert Jan schreef:

  Ach ja, als vorig jaar de puntentelling niet veranderd was, was Duitsland vorig jaar ook geen laatste geworden….

 24. Edmol schreef:

  Kan mij best bekoren, maar vrees inderdaad dat ze wegvalt tussen alle andere nummers

 25. Michael Adam schreef:

  Ik vind dit lied best goed eigenlijk. Maar ik vond ook Black Smoke en afgelopen jaar goed. Dus wat mij betreft komen de Duitsers onterecht op de laatste plaats terecht. Wellicht dit jaar weer als ik de meningen zo bekijk..

 26. Placide schreef:

  Dit is toch echt wel een goed en lekker meezing liedje. Geen hoogvlieger, maar heel aangenaam om te horen en verdient zeker geen laatste plaats, integendeel zelfs.