Douze Points 2017 [41]: Spanje

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. riccardo schreef:

  Voor een nummer dat het hoofdzakelijk van vijf woorden en wat papadapapapa pa moet hebben blijft het maar matig hangen. Het werkt, voor mij, niet. Zou misschien na dat je de commercial waar ze het dan als achtergrondmuziekje hebben achtergeplakt vaker gezien hebt opgepikt kunnen worden. Zo niet, volgens mij. Mager.

 2. Michael Adam schreef:

  Wat een dramatisch gedonder in Spanje zeg. Luister toch naar je volk, dat duidelijk voor Mirela koos. Zij ging de wereld niet veranderen maar een lekkere Spaanse deun was het wel. Deze Manel Navarro heeft een hartstikke leuke kop en is vast behoorlijk muzikaal, maar dit nummer doet me echt niets. Veeeel teveel herhaling en ook de productie is zo mager als wat en klinkt goedkoop.

  In de voorrondes deed Brequette mee met het nummer No Enemy, dat is pas een knaller en als dit had mee gedaan was Spanje zeer hoog geëindigd.

 3. Edmol schreef:

  Slap en irritant riedeltje ..

 4. MarkusRotterdam schreef:

  Wat een infantiel zeiknummer.
  Had geschreven kunnen worden door een kind van drie.
  Gelukkig wordt de titel maar vierhonderdduizend keer herhaald, anders had ik echt niet geweten hoe het liedje heette. Het lijkt verdorie Rock me baby wel uit ’89.

 5. Br@m schreef:

  Veel te veel van hetzelfde. Dit gaat niet scoren en dus laag eindigen. Mijn nr. 35 dit jaar.

 6. GerardMartin schreef:

  Spanje onwaardig dit gedrocht, mag van mij ergens onderaan eindigen.

 7. Sandert schreef:

  Dit lied is een beetje mijn guilty pleasure. Het is ergens natuurlijk een flauwe, foute en kinderachtige inzending, en ver verwijderd van het niveau van Pastora Soler (2012) en Barei (2016, vorig jaar mijn nummer 1). Maar toch werkt het voor mij ook aanstekelijk…

  Spanje is sinds 1999 niet meer op de laatste plaats geëindigd, maar het zou zomaar kunnen dat het dit jaar weer gebeurt.

 8. DirkO schreef:

  Zal Pannecoucke hier nog wat van kunnen maken?
  Gaar her en der toch nog wel wat punten bij elkaar harken denk ik.

 9. RobbieR schreef:

  In de voorronde had Spanje prachtige inzendingen.
  Helaas werd dat zeik nummer van kleinn? Gekozen.
  De finalisten waren ook al matig.

  Dit liedje is zo repetitief, coupletten gaan nog wel maar dat irritante refrein.

  Ik heb ook het idee dat Spanje dit jaar hoger eindigt dan men verwacht.

 10. gj schreef:

  Ik verwacht ergens 15e en dat zal de Spanjaarden goed doen… jammer dat het met vorige inzendingen niet kon.

 11. Luuk schreef:

  Hahahahaha die jongen zal vast wel sympathiek zien en goed kunnen zingen maar dit lied is echt wanstaltig. Het nummer van Mirela was veel beter. Mijn nummer 36/43

 12. Nordman schreef:

  Behoorlijk repetitief nummer, maar ik denk dat Spanje dit jaar in het linkerrijtje gaat eindigen. Het klinkt tussen alle andere nummers best fris. En ik verwacht dat Pannecoucke dit goed in beeld laat brengen. Persoonlijk vind ik het wat saai door al die herhalingen, maar op het eerste gehoor is het zeker niet vervelend. 32/42

 13. Ria NL schreef:

  Wat een waardeloos gedrocht is dit !! Ik heb hier geen goed woord voor over. Wat verlang ik terug naar de mooie Spaanse inzendingen zoals: Nacida para Amar, Bailar Pegados, Algo pequeñito, Quédate conmigo. Dat vond ik stuk voor stuk echte pareltjes. Het wordt hoog tijd dat Spanje weer eens een echt goed nummer instuurt. Ze kunnen het best.

 14. Leendert Jan schreef:

  Grootste kanshebber op de ride lantaarn dit jaar. Wat is dit een slecht liedje.

 15. mike B schreef:

  Ik vindt het leuk! simpel ongedwongen zomers

 16. dick schreef:

  Straatmuzikantenniveau. Spanje en Duitsland gaan beiden onderaan eindigen vrees ik.

 17. Bandido - Georgia schreef:

  De zanger zingt heel matig en dat vind ik meteen niet goed te praten als je mee denkt te kunnen doen aan een songfestival. Daarnaast ziet hij eruit als een muffe backpacker. Het nummer zelf is natuurlijk gewoon heel mager en Spanje onwaardig. Maar ja, het optreden zag er wel leuk uit en ergens blijft het toch ook wel weer hangen, in tegenstelling tot bv het Duitse nummer. Ik denk daarom geen laatste plaats voor Spanje, maar 18-24. Hopelijk sturen ze volgend jaar Brequette, want als die was gegaan met “Mas”, dan waren we het jaar daarop zeker naar Madrid gegaan.

 18. Esmee schreef:

  Alleen al vanwege het reggae ritme vind ik het leuk. Verder wel een liedje om doorheen te praten.