Douze Points 2017 [38]: Frankrijk

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Edmol schreef:

  Was in het begin mijn favoriet maar is wat naar de achtergrond geraakt. Zal wel lagere middenmoot worden.

 2. RobbieR schreef:

  Bij mij ook weggezakt. Misschien dat zij mij verrast in de finale.

 3. Nordman schreef:

  Hier luister ik weinig naar. Niet dat het slecht of vervelend is, maar ik vind het gewoon niet zo’n bijzonder lied. Nu zijn er wel meerdere bijdrages die niet bijzonder zijn, maar dit doet me gewoon weinig. Komt ie een keer voorbij dan is het best aardig, maar heb geen behoefte om ‘m daarna weer te luisteren. Ik verwacht een plek tussen 15-20 voor Frankrijk. 27/42

 4. Pompoen schreef:

  Samen met België mijn favorieten dit jaar.
  Alma = is een geweldige zangeres, goed nummer.
  Volgens mij moet dit de top 5 gaan halen.

 5. Leendert Jan schreef:

  Het is er in de nieuwe versie niet op vooruitgegaan, en het Engels voegt niets toe. Toch blijf ik het een leuk nummer vinden en Alma is een fijne zangeres. Live vond ik haar behoorlijk overtuigend. Ik denk niet dat Frankrijk het weer zo goed gaat doen als vorig jaar, maar dit moet wel genoeg zijn om uit de onderste regionen te blijven.

 6. riccardo schreef:

  Kan d”r weinig positiefs van vinden. Zij is wel leuk?
  Beetje goedkope flut riedel in een soort oosters sausje. Next!

 7. MarkusRotterdam schreef:

  Heerlijk nummer. Vanaf het allereerste moment mijn favoriet. Samen met Armenië de liedjes die ik het meeste luister. Eerlijk gezegd denk ik echter niet dat het gaat winnen, al hoop ik het natuurlijk wel.
  France Douze Points!!!!

 8. Ria NL schreef:

  Hier luister ik graag naar. Ik vind dit een leuke inzending van Frankrijk dat goed wordt gezongen door Alma die erg sympathiek overkomt. Ik gun haar een mooie klassering toe in de finale.

 9. Matje schreef:

  Lied is een lichtgewicht dat gezongen wordt door een zangeres met weinig zangkwaliteit. Aardig om aan te horen , meer niet. Middenmoot!

 10. Br@m schreef:

  Op zich geen onaardig lied en Alma is een mooie meid. Minder tevreden ben ik over haar vocale kwaliteiten die met name bij de hoge tonen aardig wat te wensen overlaten. De toevoeging van wat Engelse tekst had voor mij niet gehoeven. Had het liever gewoon geheel in het Frans gehouden. Wat ik niet begrijp bij dit nummer is dat ik op Wikipedia las dat dit lied eind januari 2015 al in het openbaar vertolkt is; dat mag toch helemaal niet? Volgens mij mag dat pas vanaf 1 september 2016. Hoe dan ook, dit is mijn nr. 22 dit jaar.

  • Br@m schreef:

   Dit is de bewuste tekst van Wikipedia:

   Incidents
   French song submission
   France 2, the national broadcaster of France, had announced Alma as their representative with the song “Requiem” on 9 February 2017.[119] It was discovered during the week of 17 February 2017 that the artist’s song had been recorded and performed prior to the EBU’s submission deadline, 1 September 2016, which therefore potentially violated the EBU’s song submission policy.[120] Further research shows that Alma’s song was performed at the end of January 2015.[121] While the French broadcaster had claimed they were not in breach of the EBU’s submission rules, there had been no ultimate decision regarding the disqualification of France 2 from the contest up until then.[121] It was reported on 21 February 2017 that Alma and her crew were in the production of a bilingual version of her song—the two languages being French and English—which implies that the act has ultimately not been disqualified from the contest.[122]

   • Esmee schreef:

    Nou nou, dus doordat ze een stukje Engels er in hebben opgenomen, is het ineens een ander liedje geworden? Zo lust ik er nog wel een paar.

    Ik pleit voor b.v. “Strangers in the night” van Frank Sinatra, en dan doen we 1 coupletje in het Nederlands. Nieuwe nummer!

 11. robbert-rotterdam schreef:

  Heb een erg dubbel gevoel bij deze bijdrage. Het geheel klopt niet. De Franse tekst is veel mooier, dan het kleuterrijm in het Engels. Dat stoort me erg. Ik vind het wel een mooi nummer als ik kijk naar melodie en arrangement. Veel interessanter dan het merendeel van de andere inzendingen.

 12. Esmee schreef:

  Ik vind de Franse inzending best aardig. Maar het hoeft niet de nummer 1 van dit jaar te worden.

 13. sandert schreef:

  Frankrijk staat bij mij, net als vorig jaar, op de tweede plaats. Ik vind deze inzending erg goed, het is een mooi nummer en ik stoor mij niet aan het Engelstalige refrein. Van mij mag het winnen, want ik vind het sowieso belachelijk dat een land als Frankrijk al 40 jaar (!!) niet gewonnen heeft.

  Toch ben ik realistisch; de kans is klein dat het ESF volgend jaar naar Frankrijk gaat.

  • Wim1970 schreef:

   Frankrijk had moeten winnen in 1990, 1991 en 2002. Helaas ging die homofobe Carola er in 1991 met de eer vandoor, eng wijf.

 14. Esmee schreef:

  Off topic: voor de liefhebbers: hier is de ESC tracker weer.

  http://esctracker.com/

 15. Bandido - Georgia schreef:

  Lekker nummer, maar het zal er zeer van afhangen hoe dit op het podium overkomt. Ik kan me ook zomaar voorstellen dat dit tussen 15-20e plaats gaat eindigen. De clip is wel heel mooi en is hopelijk een veeg teken van hoe de Franse omroep het dit jaar gaat aanpakken.

 16. Luuk schreef:

  Mooi nummer, mooie zangeres en Alma kan goed zingen. Met het Engels en die nieuwe beat is het er echter niet beter op geworden, maar toch verwacht ik een hoge notering. 11/43

 17. dick schreef:

  Van meet af aan mijn favoriet TOTDAT ze besloten een nieuw deels engelse versie op te nemen. Ook de muziekband is aangepast waardoor het m.i. een stuk zwakker is geworden. Jammer hoor…

 18. GerardMartin schreef:

  Niet onaardig maar verder heb ik niets met dit lied. Kabbelt een beetje voort en dat is het wel zo’n beetje.

 19. Michael Adam schreef:

  Frankrijk stuurt een leuke inzending met een leuke zangeres. Ik vind ook de vorige versie sterker maar het is nog altijd goed te doen zo!

 20. Hein schreef:

  Mag winnen..in het Frans!!!!!

 21. Placide schreef:

  Zoals wel vaker op het ESF wordt een prachtig nummer zoals dit helemaal uit elkaar gehaald, waardoor de ziel van het nummer als het ware er uit is en dan hou je dit over. Ronduit afschuwelijk en dan ook weer een gedeelte in het engels wat het alleen nog maar erger maakt. Sommige landen zullen het ook nooit leren. Eeuwig zonde en van het origineel is er niets meer van over.