Douze Points 2017 [39]: Italië

Dit vind je misschien ook leuk...

50 reacties

 1. RobbieR schreef:

  Meteen bij SAN Remo was hij al mijn favoriet. Heerlijk, happy nummer.
  In het Italiaans, goede tekst een boodschap. Zanger heeft veel charisma en krijgt het publiek mee.
  Liedje heeft veel views op You tube, de winnaar van 2017.

 2. Leendert Jan schreef:

  Ik kan eigenlijk ook geen andere winnaar zien dan Italië. Het nummer is fris, vrij van cliché’s, pakkend, lekker upbeat. De zanger heeft een enorme berg uitstraling en een goede stem. Ik vind dit met afstand de sterkste inzending van 2017. Minpuntje vind ik dat ik de inkorting niet helemaal geslaagd vind waardoor de balans in het nummer niet meer helemaal klopt. En het blijft natuurlijk afwachten hoe het er straks op het podium uit gaat zien. Ik geloof dat ik voor die band erbij zou kiezen en dat pak met oranje overhemd uit de clip, ziet er gewoon strak uit. Volgens mij kunnen ze in Rome vast de zaal voor 2018 gaan vastleggen.

 3. Luuk schreef:

  Lekker nummertje. Dit wordt hoe dan ook de winnaar. 1/43

 4. Robert schreef:

  Met afstand de grootste kanshebber voor de overwinning dit jaar

 5. Maarten schreef:

  Ik heb helemaal niets met deze inzending. Gelukkig voor italie zitten ze niet in een sterk jaar. Ze zullen waarschijnlijk wel gaan winnen. In 2016 hadden ze hier zeker niet mee gewonnen, omdat italie toen iets beters stuurde en ook niet won.

 6. gj schreef:

  Het is gedoodverfd, en dat zal iets zeggen. Ik was ook niet overtuigd van “Fairytale” — slechtste winnaar ooit — en dat won ook met zo’n 150 punten verschil. Dit zal dan ook wel met zo’n 300 punten verschil winnen, we zien het wel.

  Op zich zou ik het niet erg vinden als het wint. Het is alleen dat er zoveel beter bij zit.

  • Wim1970 schreef:

   Fairytale slechtste winnaar ooit? Dus jij vond Joegoslavie ’89 en Estland ’01 beter?

   • gj schreef:

    Pure afschuw. Geen fantastische zanger, behoorlijk irritante melodie, onzinnige tekst, en de viool zal zo moeten klinken maar het was als nagels op een schoolbord…

    Dan was er nog meer complexiteit in Joegoslavië 89 en Estland 01.

  • Leendert Jan schreef:

   Er zijn wel een paar andere winnaars die een stuk meer dat predikaat verdienen! Dinge-dong, Making your mind up, Rock me, I wanna… ik vond Only teardrops ook een zwakke winnaar.

   • Wim1970 schreef:

    Only teardrops vind ik nog steeds geweldig. Sowieso alle inzendingen (muv 1970) waren onterechte winnaars. En niet te vergeten dat vreselijke mens uit Zweden die in 1991 zeer onterecht won. DK ’00 was ook vreselijk, evenals Duitsland ’10, werkelijk een afschuwelijk nummer.

   • Wim1970 schreef:

    Wim1970:
    Only teardrops vind ik nog steeds geweldig. Sowieso alle inzendingen (muv 1970) waren onterechte winnaars. En niet te vergeten dat vreselijke mens uit Zweden die in 1991 zeer onterecht won. DK ’00 was ook vreselijk, evenals Duitsland ’10, werkelijk een afschuwelijk nummer.

    Alle inzendingen van Ierland bedoel ik dus ;-)

  • koos schreef:

   en wat dacht je van Letland 2002 I wanna be tenenkrommend slecht

 7. youri schreef:

  Wel een leuk nummer hoor. Ik vind alleen wel dat er betere tussen zitten dit jaar. Mijn nummer 7

 8. Jve schreef:

  Leuk nummertje,maar voor mij geen winnaar..ik heb duidelijk een andere smaak dan de meeste fans en bookies ?

 9. scooby schreef:

  dit jaar toch vele mooie liedjes , waaruit het moeilijk word
  top 5
  meest favoriet is Italie
  dan volgt Bulgarije- Armenie -Belgie – Zweden

 10. jos schreef:

  ik heb hier totaal niets mee , vreselijk nummer .

 11. dick schreef:

  Ik begrijp helemaal niks van die favorieten rol van Italië. Het is maar een matige zanger met een matiger song op het irritante af zelfs. En dan die aap…. ja hoor enig….. maar niet heus… ik heb mijn hoop op de juries gevestigd:-).

 12. GerardMartin schreef:

  Dit nummer zit goed in elkaar en heeft zeker kansen op een overwinning in dit zoveelste zwakke jaar. Leuke zomerhit en Europa neuriet dit makkelijk mee. Alleen jammer dat ‘ie geen mooie opname van het live orkest dat hem in Sanremo begeleidde meeneemt. Deze begeleiding maakt het nummer in mijn ogen iets”goedkoper”. Desalniettemin een grote kanshebber voor de overwinning en ik wil best eens naar Rome volgend jaar.

 13. Nordman schreef:

  Mijn absolute nummer 1 dit jaar. Wat een aanstekelijk lied. Krijg er nog steeds geen genoeg van. Francesco is niet de beste zanger ever, maar dat is voor dit lied ook niet nodig. Zijn uitstraling, zijn enthousiasme, zijn ‘ik geef alles-houding’ maken dit voor mij echt een geweldige inzending. Ik hoop zóóó dat dit wint. GO Italië!!

 14. Ria NL schreef:

  Ik vind dit een geweldig nummer al vanaf de allereerste keer dat ik het hoorde. Dit is dan ook mijn grote favoriet !! Ik zou het geweldig vinden als Italië ook daadwerkelijk gaat winnen mede omdat het in het Italiaans wordt gezongen. Ik ga hier zeker voor stemmen !!

 15. MarkuRotterdam schreef:

  Lekker nummertje hoor, maar de overdreven hype kan ik niet in meegaan, daarvoor vind ik het weer niet goed genoeg. In een zeer zwak jaar zal dit echter zeker gaan scoren.

 16. Michael Adam schreef:

  Italië! Van mij mag dit winnen. Na Russisch Oekraïns gezeur dit jaar graag een organisator in een andere hoek. Het nummer is vrolijk en precies waar Europa op zit te wachten. Leuk in het Italiaans gezongen, charmante zanger. Succes! Ik verwacht dat alleen Bulgarije, België en toch als underdog Azerbeidzjan het hem lastig zouden kunnen maken.

 17. Matje schreef:

  Dit nummer is het gewoon , daarbij een leuke vent die bakken charmes heeft ! De act met de aap is daarbij een knipoog naar de tekst en niet te overdone ! Een van de betere winnaars als dit tenminste de meeste punten gaat krijgen in de finale. De laatste jaren waren de winnaars niet naar mijn zin en een enorme zomerhit zoals in 2012 kan het ESF wel weer eens gebruiken.

 18. Wim1970 schreef:

  Ik heb vandaag de cd binnen gekregen en de Russische inzending staat er ook op.

  • Matje schreef:

   Had je anders verwacht ? Vorig jaar stond het nummer van Roemenië er ook op. Die CD’ s zijn enkele weken geleden al gemaakt dus waarschijnlijk geen tijd meer om dat halfbakken nummer eraf te gooien.

   • Wim1970 schreef:

    Eigenlijk niet nee. En ik begin met toch ernstig zorgen te maken over de kans van Nederland. Het zal de finale waarschijnlijk wel halen, maar daar geen potten gaan breken. Vind het nummer niet veel aan.

 19. Placide schreef:

  De gedoodverfde winnaar van dit jaar en het nummer heeft gewoon alles wat een goed nummer moet hebben en het moet wel heel vreemd gaan lopen als dit niet gaat winnen. Helaas kun je bij het ESF alles verwachten, niets is zeker, maar als dit zou gaan winnen zou het een zeer terechte winnaar zijn.

 20. Hein schreef:

  Aanstekelijk?….K3 nummer
  Charisma?….Enge mus met die Hitler-snor
  En dan nog dat hippe dansje.en die aap…..vreselijk..
  Hoe kan dit ooit winnen. Zijn genoeg veeeeel betere nummers.

 21. Tippy2 schreef:

  Leuk voor een kindermusical, ik vind het afschuwelijk, hoop toch zo dat dit niet gaat winnen, zou blamage voor het ESF zijn, na conchita een gorilla, worden we nu nooit volwassen in Europa? Voor mij 38/42. Drek…

 22. Sandert schreef:

  Italië is sinds zijn terugkeer mijn favoriete songfestivalland geworden. In 2013, 2014 en 2015 stond de Italiaanse inzending bij mij op nummer 1. En daar had ik 2012 aan kunnen toevoegen, als Nina Zilli toen gewoon “Per sempre” had gezongen in plaats van “L’amore è femmina”.

  Dit jaar is Italië ook weer mijn favoriet. Ze verdienen die derde zege gewoon; ik snap ook niet dat een land als Italië niet al veel vaker gewonnen heeft. Dus ja, ik hoop van harte dat Gabbani wint en dat het songfestival volgend jaar in Milaan gehouden wordt. Ik neem aan dat de Italianen het dan wel wat minder rommelig organiseren dan Rome 1991.

 23. Rrr schreef:

  Winnaar winnaar winnaar pppppfffff niet voor mij. Is net een kermis muziek vind er niks aan. Geef mij maar Belgie Polen Nederland Frankrijk. Muziek met klasse. Ipv hysterisch aap muziek.

 24. Arcadius schreef:

  Het nummer is op zich best aardig, maar zeker geen winnaar voor mij. De enige inzending van Italië die ik de afgelopen jaren echt kon waarderen was die van 2015. Dit jaar zijn er echt wel veel betere nummers aanwezig zoals België, Frankrijk of Bulgarije. Van mij mag dit eindigen in de lage middenmoot.

 25. Br@m schreef:

  Ik vind het wel een geinig nummer maar een winnaar zie ik er niet in. Zal vermoedelijk wel in de top 10 eindigen maar lager dan de polls nu voorspellen. I treni di Tozeur, Gente di mare, Rapsodia en Grande amore, om er maar een paar te noemen. werden ook geen winnaar en die waren allemaal stukken beter dat dit Occidentali’s karma. Mijn nr. 10 dit jaar.

 26. Kenny schreef:

  Bulgarije staat 2e bij de bookmakers, wat ik trouwens helemaal niet begrijp. Als OG3NE niet wint dan mag Italië dat wel zijn. ;)

 27. Peter schreef:

  Vreselijk nummer en dan ook nog een verkleed persoon als aap. Tjee dacht dat we genoeg hadden van dit soort acts. Wat mij betreft mag dit laatste worden

 28. riccardo schreef:

  Zou me erg verbazen als dit niet wint. Het is gewoon de leukste die er bij zit. Hij heeft het soort uitstraling waar mensen lekker op mee kunnen hypen, pakketje klopt. Ook mijn 12 voor Italië dit keer. Een hartstikke leuk nummer.

 29. Edmol schreef:

  Lekker nummer, zal heel hoog eindigen en waarschijnlijk op nummer 1. En dat vind ik prima ?

 30. Will Geerts schreef:

  Jammer voor de spanning, maar inderdaad de doodgeverfde winnaar :). Dat zal dan de 3e Italiaanse overwinning zijn, na 1964 en 1990.

 31. Max Mark schreef:

  Tja kan niet missen. Dit gaat winnen. Erg goed nummer. Aanstekelijk!! Geweldig goed refrein. Goede uitstraling. Numero uno!

 32. Kenny schreef:

  Als Italië wint dan hebben we 25 landen in de finale volgend jaar. Het is misschien leuk om voor een keer 11 landen per semi-finale door te laten gaan. Met 27 landen in de finale net als in 2015 hebben hierdoor meer landen de kans om de finale te halen. Want Italië neemt dan wel de plek in van de normale 6e finalist. ;)

 33. DirkO schreef:

  Mooie Eurovisie winnaar, mooie zomerhit.