Kiev live: Blanche moederziel alleen op grote podium

Dit vind je misschien ook leuk...

44 reacties

 1. RobRotterdam schreef:

  Jammer Belgie, dat gaat niet goed komen…….

 2. Maarten schreef:

  Ik hoop zo dat het niet waar is. Echt zonde dit. Volgens mij heeft ze wel mee gedaan aan de voice en de liveshows gehaald. Dan had ik verwacht dat het met de zang wel goed komt. Misschien hebben ze zich wel niet goed voorbereid.

  • Sven schreef:

   Helaas ligt het niveau bij de Voice in Wallonië niet zo hoog als in Vlaanderen, laat staan Nederland.
   Roberto Belarossa won ook diezelfde Voice in Wallonië. Uiteindelijk had hij zijn backings enorm nodig in Malmö…

   • Leduc Dirk schreef:

    Beetje flauwe opmerking hoor. En Loic Nottet dan?
    Hij was tweede in de voice, en hij is een top preformer.

 3. Sven schreef:

  Erg teleurstellend.
  Ze is bij de bookmakers gezakt van plek vijf naar plek zeven. Nog steeds heel hoog, maar toch jammer.

 4. Ria NL schreef:

  Het geheel komt bij mij ook teleurstellend over. Blanche ziet eruit als een bang vogeltje. Ik hoop van harte dat het geheel nog zal veranderen op positieve wijze. Ik wens haar veel succes toe.

 5. Matje schreef:

  Kan nog goedkomen maar ben bang dat het is wat we vandaag gezien hebben . Nummer moet het hebben van goede visuals anders lukt het niet . Waar zijn de dansers ? De lightball ? Als het waar is dat dit bij de act hoorde dan hadden we het vandaag toch al gezien.

  • wim schreef:

   Dee lichtbol zit verwerkt in de act, maar wegens technische problemen is de lichtbal er niet gekomen. Laat ons hopen dat dit probleem tegen donderdag is opgelost.

 6. Max Mark schreef:

  Ah wat jammer en sneu. Kom op, Blanche! Herpakken en ‘em alsnog nailen. Je kunt het!! Het zou zo jammer zijn als de performance het o zo sterke lied naar beneden haalt.

 7. Remy schreef:

  Goh wat verrassend…NOT! Dit kan toch geen verrassing zijn. In de clip is ze ook al een dood vogeltje. Het nummer is best lekker op cd, maar live gaat ze het niet redden in de halve finale.

 8. RobbieR schreef:

  Achtergrond ziet er wel goed uit,

 9. tippy2 schreef:

  Ondanks het feit dat het nummer gejat is en dus afgestraft zou moeten worden gun ik Blanche wel de finale. Ik hoop dat ze zich kan ontspannen, krijg dejavu met onze Joan Franka, die van de zenuwen geen stem meer had. Dat kun je je dus niet veroorloven bij dit soort evenementen. Succes Blanche!

 10. tippy2 schreef:

  Oh ja decor ziet er goed uit :-)

 11. ALL Wei schreef:

  Ik vind het jammer over wat er nu gebeurd. Blanche was al in een paar eerdere live online presentaties niet zo lekker in haar vel en stem. De studio versie van dit nummer is Fantastisch, een vd betere nummers van dit jaar. Er zijn beelden online verschenen waar ze het in een kleine studio akoestisch uitvoerde. GEWELDIG!! Het lijkt mij toch raar dat het belgische productie team, die de laatste paar jaar toch goede acts weten neer te zetten, zo de plank misslaan?? Wat ik ook een beetje misselijk makend vindt, is dat als Blanche 2 of 6 noten verkeerd raakt of te houterig haar armen omhoog doet, de hele online ESC fanwank community haar gelijk aan het afkraken is. Ondertussen kan die springende staart uit Montenegro ook geen noot zuiver aan elkaar breien, of durf eens wat kritsch over Kostav uit Bulgaria te zeggen of over de dansende aap uit Italie, en ik moet het nog horen die Skeletten uit Azerbaijan (schijnen vocaal ook niet zo in orde in te zijn? Im not surprsed here?), maar dan wordt dat afgedaan alsof het peanuts is, of dat vreselijke vals zingende mensch uit Letland? ( het is dan ineens dark art electro pop of er waren technische geluidsproblemen)!! Ik denk dat de belgische delegatie hun act op orde krijgt! En alle Succes voor Blanche en als ze het niet lukt dan is dat jammer!

  • Max Mark schreef:

   Eens! Heel goed verwoord.

  • Lilly schreef:

   Ik denk dat het niet zoveel met de act zelf te maken heeft. Het is meer dat Blanche overduidelijk laat merken dat ze erg nerveus is wanneer ze live op het podium staat. Dat zie je op beeld aan haar gezicht en aan trillende handen e.d. en dat leid af van het nummer. Zo’n sterk nummer als city Lights moet je ook met kracht kunnen brengen, niet alleen vocaal maar ook als verschijning als je in beeld bent op tv pas dan haal je het optimale eruit!
   Zo werkt het songfestival, het geheel moet kloppen.
   Ik geloof niet dat ze afgekraakt wordt, ik denk eerder dat mensen teleurgesteld zijn, in het feit dat Blanche zich niet verbeterd blijkt te hebben wanneer ze live optreed en ze nog geen zelfverzekerde zangeres zien staan.
   Ik hoorde dat ze zelf zegt dat ze niet nerveus was en dat ze het heel goed vond gaan….

 12. Og@yne schreef:

  Ziet er naar uit dat ze druk om bij één van de favo’s te blijven horen niet aan kan. Nahja zolang die 3 minuten maar overtuigd in beeld gebracht kan worden.

 13. Nordman schreef:

  Ik herhaal: de eerste repetities zijn met name voor geluid, licht, camera, visuals, noem maar op. In het korte fragment, klinkt en ziet het er goed uit. Ik ben me ervan bewust dat de pers daar de beelden al ziet dus ongetwijfeld zal er verbetering in moeten komen. Belgie heeft goud in handen, maar misschien zijn de verwachtingen toch wat te hoog na 2015 en 2016. Ik zou de sfeer uit de videoclip op het podium willen zien: dus veel donkerder/mysterieuzer.

 14. Nordman schreef:

  Wel apart dat Belgie net als in 2004 en 2014 bij de favorieten hoort en het niet lukt om het waar te maken. Dit jaar lijkt het dezelfde kant op te gaan. Wat is dat toch? Ik hoop uiteraard dat de 2e repetitie beter zal gaan. Finale lijkt mij nog steeds een zekerheid. Kom op, dat nummer is te sterk om te negeren.

 15. ALL Wei schreef:

  Lilly:
  Ik denk dat het niet zoveel met de act zelf te maken heeft. Het is meer dat Blanche overduidelijk laat merken dat ze erg nerveus is wanneer ze live op het podium staat. Dat zie je op beeld aan haar gezicht en aan trillende handen e.d. en dat leid af van het nummer. Zo’n sterk nummer als city Lights moet je ook met kracht kunnen brengen, niet alleen vocaal maar ook als verschijning als je in beeld bent op tv pas dan haal je het optimale eruit!
  Zo werkt het songfestival, het geheel moet kloppen.
  Ik geloof niet dat ze afgekraakt wordt, ik denk eerder dat mensen teleurgesteld zijn, in het feit dat Blanche zich niet verbeterd blijkt te hebben wanneer ze live optreed en ze nog geen zelfverzekerde zangeres zien staan.
  Ik hoorde dat ze zelf zegt dat ze niet nerveus was en dat ze het heel goed vond gaan….

  @t Lilly, ik begrijp wat je zegt! Maar het lijkt me zo dat zij niet in haar eentje besloten heeft om met het ESC 2017 mee te doen. Daar zit een heel productieteam achter. Zij zullen toch niet na een aantal goede jaren met kwalitatieve goede beligische inzendingen ineens een zingende ‘potato'( 1 iemand is daarmee begonnen op de esc fanwank sites om haar zo te benoemen, en velen nemen dat dan over) neer te zetten die met zichzelf geen raad weet?? Tenmiste dat lijkt mijn niet?? Ik gun haar en het liedje de voordeel vd twijfel. Het is ook zo dubbel ishiah of Kostov mag je niet afzeiken omdat ze zo jong zijn ( en zij laten ook links en rechts best wel wat steken vallen), maar op Blanche gaat iedereen compleet los omdat ze er niet releaxted bijstaat??? Die gast uit Montenegro harkt ook geen noot zuiver bij elkaar, die griet van Letland ook niet, maar als je daar was negatiefs over zegt dan ben je een ‘hater’…………………!! Ik hoop dat Belgie hun act met Blanche bij elkaar krijgt en zo niet, dan is dat heel erg zonde!! Het is en blijft een wedstrijd, met Verliezers en Winnaars!! Groet

  • Matje schreef:

   Ben bang dat het wel het geval is . Hoezeer ik Blanche het ook gun maar haar gezicht spreekt boekdelen. Het zijn de enuwen die ze niet onder controle heeft , jammer genoeg , en enig afleiding zoals een sterk visual object of iets dergelijks is er ook niet. Mij verbaasd het dus ook dat het lijkt dat België een behoorlijke inschattingsfout maakt dit jaar . Niet elk land kan elk jaar weer scoren, zelfs Zweden ging in 2010 onderuit.
   Mocht het niet beter gaan in de volgende repetitie en Blanche het verwachte succes niet kan behalen dan is er altijd nog een volgende keer.

 16. dick schreef:

  Dit ongelofelijk lekkere nummer komt live niet uit de verf. Iets wat ik al eerder moest concluderen na beelden op YouTube. Eeuwig zonde dat Blanche dit eenvoudigweg niet aan kan zo lijkt het. De korte repetitieclip die we hier zien is ook niet overtuigend. Vocaal vliegt ze de bocht uit. Zo jammer….

 17. Kobe schreef:

  Zijn er geen backings bij Blanche?
  Ik had ergens gelezen dat o.a. haar broer een van de backings ging worden…

 18. Lilly schreef:

  Het lijkt er tot nog toe op, dat het productie team Blanche overschat heeft! Ze is erg jong idd, en heeft nog weinig ervaring met grote optredens live, dan gaat het allergrootste podium van de wereld je ook niet in de koude kleren zitten, zelfs voor doorgewinterde artiesten is dit podium groots.
  Nu denk ik ook dat ze haar voor veel dingen afschermen, en misschien hoort ze juist wel achter de schermen van dat productie team dat het goed gaat en dat ze het prima doet, juist om haar wat meer gerust te stellen! Niet zenuwachtig zijn kan je niet afdwingen…en de favorieten rol hebben is helemaal niet makkelijk, zeker niet als je net komt kijken als artiest.
  En mensen die haar zo noemen zoals je zegt, dat zijn idd haters, maar die haten waarschijnlijk meerdere artiesten ook, gewoon laten kletsen, niet veel van aantrekken.
  Dat doen wij Nederlanders ook niet, over Ogene is veel gezegd, uiteindelijk kan het alleen maar bergopwaarts gaan nu, zo zie ik dat:)

  ALL Wei: @t Lilly, ik begrijp wat je zegt! Maar het lijkt me zo dat zij niet in haar eentje besloten heeft om met het ESC 2017 mee te doen. Daar zit een heel productieteam achter. Zij zullen toch niet na een aantal goede jaren met kwalitatieve goedebeligische inzendingen ineens een zingende ‘potato'( 1 iemand is daarmee begonnen op de esc fanwank sites om haar zo te benoemen, en velen nemen dat dan over) neer te zetten die met zichzelf geen raad weet?? Tenmiste dat lijkt mijn niet?? Ik gun haar en het liedje de voordeel vd twijfel. Het is ook zo dubbel ishiah of Kostov mag je niet afzeiken omdat ze zo jong zijn ( en zij laten ook links en rechts best wel wat steken vallen), maar op Blanche gaat iedereen compleet los omdat ze er niet releaxted bijstaat??? Die gast uit Montenegro harkt ook geen noot zuiver bij elkaar, die griet van Letland ook niet, maar als je daar was negatiefs over zegt dan ben je een ‘hater’…………………!! Ik hoop dat Belgie hun act met Blanche bij elkaar krijgt en zo niet, dan is dat heel erg zonde!! Het is en blijft een wedstrijd, met Verliezers en Winnaars!! Groet

 19. Leendert Jan schreef:

  Vocaal klinkt het best oké toch? Hopelijk krijgt ze er een beetje vertrouwen in. En een paar backings op het podium zou toch ook helpen…

 20. ALL Wei schreef:

  Lilly:
  Het lijkt er tot nog toe op, dat het productie team Blanche overschat heeft! Ze is erg jong idd, en heeft nog weinig ervaring met grote optredens live, dan gaat het allergrootste podium van de wereld je ook niet in de koude kleren zitten, zelfs voor doorgewinterde artiesten is dit podium groots.
  Nu denk ik ook dat ze haar voor veel dingen afschermen, en misschien hoort ze juist wel achter de schermen van dat productie team dat het goed gaat en dat ze het prima doet, juist om haar wat meer gerust te stellen! Niet zenuwachtig zijn kan je niet afdwingen…en de favorieten rol hebben is helemaal niet makkelijk, zeker niet als je net komt kijken als artiest.
  En mensen die haar zo noemen zoals je zegt, dat zijn idd haters, maar die haten waarschijnlijk meerdere artiesten ook, gewoon laten kletsen, niet veel van aantrekken.
  Dat doen wij Nederlanders ook niet, over Ogene is veel gezegd, uiteindelijk kan het alleen maar bergopwaarts gaan nu, zo zie ik dat:)

  Beste Lilly, ja ik ben het met je eens zoals je dat hierzo zegt! Het zou erg jammer zijn als Belgie met een toffe song hierdoor misschien door het ijs zakt? Ik ga niet lopen speculeren wel of geen finale. Daar is het nog te vroeg voor. Misschien dat ze haar en de act bij de komende repetities nog bij elkaar krijgen?/ Kijk in 2015 NLD, een goede zangeres, Trijntje O maar een rottig liedje en uiteindelijk een staging die ook helemaal niet vlekkeloos liep. Het is en blijft een wedstrijd. Ik heb wel veel vertrouwen in de 3 Zusters van OG3NE. Staat als een huis hun act. Al las ik dat ze familiefoto’s willen gaan gebruiken in de staging? Volgens mij deden de guys vd UK Jack and Jo dat vorig jaar ook? althans pix van hun Facebook vrienden ofzo? Nah en we weten waar die geeindigd zijn in de finale?? Het liedje was best leuk en hun optreden ook. We gaan het zien?

 21. Bjorn schreef:

  De pers heeft de landen die vandaag aan de bak moesten beoordeeld en heel verrassend haalde België 0 punten
  1.Finland met 72 punten
  2.Azerbaijan met 65 punten
  3.Portugal met 62 punten
  4.Zweden met 39 punten
  5.Australië met 37 punten
  6.Montenegro met 16 punten
  7.Georgië met 13 punten
  8.Albanië met 9 punten
  9.België met 0 punten

 22. Lilly schreef:

  Ik denk dat de staging van Ogene veel persoonlijker wordt!
  Het verschil met Trijntje is dat die totaal geen voorbereiding gedaan had, ze zag het allemaal ter plekke wel…dat hebben we idd gezien-:)
  Denk dat Ogene een mooie, persoonlijke en song gerelateerde staging zal hebben, die alleen maar gaat versterken waar het lied om draait!
  Ik heb ook iets gehoord van foto’s ja, ik hoop daar eigenlijk ook op, foto’s die persoonlijk zijn, en die het verhaal van hun nummer verteld, en zo recht de huiskamers binnenkomt, zodat je het ook voelt.
  Kwa zang zit het wel goed namelijk.

  ALL Wei: Beste Lilly, ja ik ben het met je eens zoals je dat hierzo zegt! Het zou erg jammer zijn als Belgie met een toffe song hierdoor misschien door het ijs zakt? Ik ga niet lopen speculeren wel of geen finale. Daar is het nog te vroeg voor. Misschien dat ze haar en de act bij de komende repetities nog bij elkaar krijgen?/ Kijk in 2015 NLD, een goede zangeres, Trijntje O maar een rottig liedje en uiteindelijk een staging die ook helemaal niet vlekkeloosliep. Het is en blijft een wedstrijd. Ik heb wel veel vertrouwen in de 3 Zusters van OG3NE. Staat als een huis hun act. Al las ik dat ze familiefoto’s willen gaan gebruiken in de staging? Volgens mij deden de guys vd UK Jack and Jo dat vorig jaar ook? althans pix van hun Facebook vrienden ofzo? Nah en we weten waar die geeindigd zijn in de finale?? Het liedje was best leuk en hun optreden ook. We gaan het zien?

 23. mike B schreef:

  Ik was er al bang voor, mijn nummer 1 gaat zakken maar alles kan nog.
  in tegenstelling tot de (gay) pers geef ik Finland 0 punten

  • Matje schreef:

   Diezelfde ( gay)pers zoals jij dat noemt hebben het Belgische nummer misschien al die tijd wel overhyped. Helaas voor België , alle man aan dek anders gaat het niet goedkomen en wat Finland betreft , die doen gewoon hun werk goed.

 24. Bandido - Georgia schreef:

  Wat erg zeg, dat je een geweldig nummer zo om zeep kunt helpen. De zangeres is duidelijk uiterst nerveus, maar helaas lijkt het daardoor ook alsof ze de uitstraling van een natte krant heeft. Geef haar iets meer zelfvertrouwen, iets meer om mee te werken, want dit gaat zo niet goed komen. Qua studioversie zou Belgie in de top 5 moeten komen, maar op deze manier vrees ik voor een kwalificatie. Heel erg teleurstellend.

 25. Esmee schreef:

  Sorry, België 0 punten. En dat blijft ook zo.

 26. Esmee schreef:

  Het zou me niet eens verbazen als België zijn artiest gaat terughalen.

  • Jan de Taalregelman schreef:

   Ja, Nicole en Hugo staan al klaar met hun pakjes om dit nummer te zingen.

 27. Pia schreef:

  Esmee:
  Het zou me niet eens verbazen als België zijn artiest gaat terughalen.

  Niet beetje overdreven Esmee?

  • Esmee schreef:

   Ik hoorde een verslaggever zeggen dat iedereen 30 minuten heeft om te repeteren, maar dat Blanche na de eerste keer van het podium wegliep en de volgende 20 minuten niet meer terugkwam. Pas daarna heeft ze nog wat gezongen.

 28. Will Geerts schreef:

  Voor het songfestival is het misschien belangrijker eerst een goede artiest te vinden en dan pas een nummer. RTBF heeft zich te veel laten leiden door de song. Het kan er natuurlijk ook niet altijd boenk op zijn en er lopen ook geen 1000 Nottet’s rond in Wallonië, maar hieruit zal men toch weer lessen moeten trekken.

 29. Luuk schreef:

  Ik vrees voor eenzelfde scenario als met Joan Franka in 2012. Ook zij had een goed nummer, maar door de zenuwen kwam het er hartstikke vals uit op het podium. Ik ben bang, ik hoop het niet, dat met België hetzelfde gaat gebeuren dit jaar

 30. GerardMartin schreef:

  Typisch zo’n nummer wat het op cd en clip goed doet maar live enorm tegenvalt. Ze had beter nog een paar jaar kunnen wachten totdat het songfestival tot een clipfestival verworden is.

 31. Placide schreef:

  We vrezen allemaal het ergste voor onze Blanche en dat zou erg jammer zijn, want ze heeft een topnummer. Een paar backings erbij zou kunnen helpen en wie weet komt het toch allemaal nog goed voor onze Blanche.

 32. Lilly schreef:

  Ze heeft al 2 backings achter de schermen staan toch, die mee zingen?

  Placide:
  We vrezen allemaal het ergste voor onze Blanche en dat zou erg jammer zijn, want ze heeft een topnummer. Een paar backings erbij zou kunnen helpen en wie weet komt het toch allemaal nog goed voor onze Blanche.

 33. Nordman schreef:

  Volgens mij valt het allemaal wel mee. Naar de favorieten kijkt men altijd net wat kritischer en zijn er vaak te hoge verwachtingen van. Van wat ik heb gezien zag het er echt niet verkeerd uit. Blanche zie ik wel naar de finale gaan. Het nummer kun je gewoonweg niet negeren. Het is alleen jammer dat RTBF er niet het maximale lijkt uit te halen. Ze hebben een winnend nummer in handen.

  • Evi schreef:

   Dat is nu net het probleem rtbf wil niet dat we winnen en willen er niet te veel geld in steken