Kiev live: Gabbani maakt verwachtingen waar

Dit vind je misschien ook leuk...

60 reacties

 1. Peter schreef:

  Bah, wat eng.

  • RobbieR schreef:

   Wat is eng, de aap?

   • Peter schreef:

    De zanger, het lied, de act. Waren we eindelijk van die poppenkast af, valt men massaal voor dit. Vreselijk. Mocht dit winnen dan hebben we 2 jaar in rij een waardeloos nummer wat nooit en te nimmer ooit nog gedraaid wordt. Na 30 seconden begint het al te irriteren.

   • Hans P. schreef:

    Smaken verschillen en dat mag. Maar dit lied zal, winnaar of geen winnaar, als zomerhitje de komende zomer regelmatig op de Nederlandse radio te horen zijn. Mark my words.

    Met een kermisact heeft dit helemaal niets te maken, er zit een boodschap in de tekst en die wordt door een dansende naakte aap verbeeld.

    Wat mij betreft de winnaar van 2017, ook al wordt hij geen eerste.

   • Will Geerts schreef:

    Peter:
    De zanger, het lied, de act. Waren we eindelijk van die poppenkast af, valt men massaal voor dit. Vreselijk. Mocht dit winnen dan hebben we 2 jaar in rij een waardeloos nummer wat nooit en te nimmer ooit nog gedraaid wordt. Na 30 seconden begint het al te irriteren.

    Klopt want het wordt nu al op de radio gedraaid. De Belgische Radio 2 draait hem toch al.

 2. RobbieR schreef:

  Namaste, top.

 3. youri schreef:

  Hoop dat het niet gaat winnen.

 4. Jan de Taalregelman schreef:

  Door een koortje van vier personen (wat is er mis met het gebruiken van de Nederlandse taal ?)

 5. RobbieR schreef:

  Peter:
  De zanger, het lied, de act. Waren we eindelijk van die poppenkast af, valt men massaal voor dit. Vreselijk. Mocht dit winnen dan hebben we 2 jaar in rij een waardeloos nummer wat nooit en te nimmer ooit nog gedraaid wordt. Na 30 seconden begint het al te irriteren.

  Welkom bij de 20 % die het niets vind.

  Ik vind Italië geen Gimmick hoor, muzikaal, goede tekst en charismatische zanger.
  Roemenië is de gimmick van het jaar.

  Maar goed smaken verschillen nu eenmaal.

  • Jan de Taalregelman schreef:

   Dit is het beste dat het Eurovisie Songfestival ons in de 21ste eeuw geschonken heeft.

   • Matje schreef:

    Op Loreen na in 2012 vind ik dat ook. Italië heeft een leuk lied , leuke act en leuke vent! Perfecte winnaar !

 6. paysbart schreef:

  Ik wist het al het moment dat hij SAN Remo won. Dit gaat winnen met een giga voorsprong op de rest. Net als 2009 en 2012
  Volgend jaar met z’n alle naar Italië :-)

 7. Alrightguy schreef:

  Honder procent zeker dat dit volgende week zaterdag gaat winnen. Over karma gesproken: sinds 1957 heeft elke 10 jaar een nummer in eigen taal gewonnen. Het kan dus niet missen voor Italië, douze points!

 8. tippy2 schreef:

  Ik vind het leuk voor een kindermusical, heel errug dus.. Na Conchita de zoveelste stupid inzending… Snap niet dat hier zoveel “fans” voor gaan. Terug naar af. Mocht hij winnen, wat ik toch echt betwijfel, dan zal het ESC nooit serieus genomen worden. Echt heel erg spijtig dit.

  • Matje schreef:

   Het ESF kan wel een groot internationale hit gebruiken , zo kan je het ook zien want dat gaat het worden.

 9. Richard schreef:

  Goede uitstraling van zanger. Toegankelijk lied. Rauwe Italiaanse stem. En zingen in eigen taal. Voor mij mag hij winnen. Jammer van de ‘aap’ op het podium. Mocht ie winnen dan is het toch weer ‘die man met die aap op het podium’.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik vind die aap op het podium goed. Hij staat namelijk voor ee n diepere betekenis en is dus geen domme gimmick.
   Ben ook blij met achtergrondvocalisten OP het podium ipv erachter.

 10. Rico schreef:

  Dit is toch gewoon een prima popsong? Wie nu over die aap valt en deze act poppenkast noemt, heeft de voorbije 15 jaar totaal niet opgelet, denk ik. Het is een kleine gimmick, maar heeft toch in de verste verte niets te maken met alle gekkigheid die we het vorige decennium over ons heen hebben gekregen? Italië zou ook zonder een aap in de act de te kloppen kandidaat zijn, want dit is gewoon eerlijke rechttoe-rechtaan pop. Het zou na de politieke ellende van 1944 en het gedoe met Rusland zelfs een mooie opsteker zijn om gewoon iets fijns in de erelijst van het festival te kunnen bijschrijven. Volgens mij kan enkel Armenië nog roet in het eten gooien.

  • Richard schreef:

   Helemaal mee eens Rico. Lied vind ik ook super. Laat dan die aap achterwege en win dan gewoon door een lied te zingen zonder te veel toeters en bellen.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Ik vind dat die betekenisvolle aap gewoon moet blijven.

  • Peter schreef:

   Oh om dat een meerderheid het nummer geweldig vinden is de aap ineens een “gimmick”. Als het een middelmatig of slecht nummer was geweest, had iedereen het poppenkast genoemd en niet songfestival waardig. Dan kun de ’tooi’ van Joan, het ‘draaiorgel’ van Sieneke en de ”kalkoen’ van Ierland ook een gimmick noemen, De aap moet de aandacht van het slechte nummer afleiden, meer is het niet. Al dit soort onzinnigheden is poppenkast en hoort niet op het festival thuis en moet ook direct bestraft worden met een plaats in de onderste regionen.

   • Rico schreef:

    Nee, ik zeg net dat er een verschil is tussen een gimmick en poppenkast. Dustin the Turkey, Verka Serduchka, die Russische oma’s of LT United, dàt was poppenkast, omdat er geen liedje bij hoorde. Dit nummer kan je smaak niet zijn, wat perfect oké is, maar als je het verschil niet hoort met dergelijke onzin, dan ben je gewoon van slechte wil. Zelf ben ik ook geen fan van de aap – ze hebben hem ook niet nodig volgens mij. Dit, de blote voetjes van Sandie Shaw, het stille momentje van Douwe Bob of zelfs de indianenveren van Joan Franka (die hebben haar nogal geholpen, hè!): allemaal toch niks om je zo druk in te maken?

   • Leendert Jan schreef:

    Ik ben het met Rico eens. Als je hier alleen maar naar die aap kijkt en dat in hetzelfde rijtje schaart als de kalkoen van Ierland dan heb je bijzonder slecht opgelet.

 11. gj schreef:

  Ik heb het idee dat de powers that be dit simpelweg willen als winnaar. Zo geweldig is het nou ook weer niet, maar tja zolang als je de hype kunstmatig vasthoudt…

 12. dick schreef:

  Van begin af aan die hosanna stemming mbt dit nummer – deze act niet begrepen. Muzikaal overschat. De zanger komt met zijn maniertjes ontzettend irritant over. Die aap is Sesamstraat in het groot. Ik vrees dat dit ver gaat komen:-)

 13. werner schreef:

  vind Italie ook niet veel aan.en dan met die aap????.
  ben het met gj eens als iets kunstmatig vasthoud komt het wel goed maar ik hoop het niet.Vind het jammer dat Italie zoiets stuurt want dat land en de taal hebben veel meer te bieden

 14. Jan Greeve schreef:

  Shalalie shalala, ik ben verliefd…. op Francesco Gabbani. Ik heb er zin aan!!!

 15. Br@m schreef:

  Ik vind de Italiaanse bijdrage grappig en Francesco is een leuke vent maar een winnaar zie ik er niet in. Goed genoeg voor de top 10 maar geen één of twee.

 16. Jve schreef:

  Tja..wat ik eerder zei,leuk nummertje,leuke zanger maar de grote hype snap ik nog steeds niet. Vind dit geen winnaar..maar we zullen zien

 17. Nordman schreef:

  Nou dat wordt dus een spannende finale….. :-/ Italie is mijn favoriet en zou echt een terechte winnaar zijn. En ik denk dat RAI er een hele mooie show van zal maken. Ik hoop dat we nog wat verrassingen krijgen om het spannender te maken volgende week zaterdag. NL misschien? ;-)

 18. Max Mark schreef:

  Het gaat tussen NL en Italië. En dan Zweden, Bulgarije en Armenië.

 19. Karen schreef:

  Ik begrijp dat we allemaal heel chauvinistisch zijn, maar probeer ook objectief te zijn. We gaan de finale niet halen. De 2de halve finale is veel sterker dan de eerste, daar hebben we al geen geluk mee. En ja, we kregen wat positieve reactie na de eerste repetitie, maar dat was meer omdat niemand er ook maar iets van verwachte. Maar een kleine verbetering betekent nog lang niet de finale halen:

  eurovisionireland.net:
  RICHARD: O’G3NE have come to Kyiv with a simple stage performance. Vocally the girls are very competent, however the imagery from the video of the forest is not portrayed on stage – instead we get lyrics from their song. Slightly disappointed admittedly and may struggle after the Glitter Cannons of Romania.

  BOGDAN: The girls are vocally amazing and they didn’t do that much on the scene, but I see this song getting points from the jury especially.

  JOHN: Here’s a song for those fans of key changes. Our three young ladies have good voices but I can’t help but think ‘Hold on’ by Wilson Phillips when I see this. I like the Wilson Phillips but I’m not really sure whether I like this as much. And as I’m not sure I like this as much, I can’t really see it doing anything. The contrast to the song before is striking, so this could get jury votes. Outside of juries, I can’t see where the votes will come from. Having said all that, it did get a very big round of applause from the press centre, which might be a good sign for the song.

  JAMES: Now this has me stumped. Vocally, the Netherlands is probably the strongest set of performers we’ve seen today, but that staging is so uninteresting… at first I couldn’t tell if that was just after the glorious techni-colour spectacle that was Romania, but after a few run-throughs, it does seem to be quite dark and low-key. That’s not a bad thing per say, but I suspect this may struggle to stand out on anything else other than their voices, which is a real shame.

  ANDREW: Now I have just fallen in love with these girls, which is difficult for me, they have fantastic vocals harmonies and they sure show this here in Kyiv. It is a very solid jury friendly kinda song and is a huge contrast after the cannon fodder from Romania. If this goes they way I think it will now go this will not help the Netherlands but I am hoping the Juries will strongly help to save this from an early bath next week.

  Lijkt me duidelijk. Iedereen vind het saai, en we komen na een hele lichtshow, spektakel van Roemenie. Geen voordeel.

  • Leendert Jan schreef:

   Nou ja, de tweede halve finale is toch helemaal niet sterker dan de 1e? En dat eurovisionireland niet zo positief is komt wel meer voor. Andere sites zijn dat juist weer wel.

   • Wim1970 schreef:

    Ach, met voetbal zit Nederland toch altijd in de poul des doods?

  • Nordman schreef:

   Karen wat een onzin. De reacties die jij van eurovisionireland plukt zijn wat negatiever, maar de meerderheid van de bloggers is veel positiever. Het is volgens de meerderheid geen kleine verbetering, maar een hele grote stap vooruit! Ik weet zeker dat NL de finale gaat halen, let maar op!

   • Max Mark schreef:

    Zo Karen, jij pakt alleen de reactie van eurovisionireland en noemt dat ‘iedereen’. Leuk geprobeerd om je mening kracht bij te zetten. Maar het lijkt me duidelijk: de meeste zijn razend enthousiast. Dat wordt sowieso finale en ook top 10. Kan niet missen. Dat is een beetje chauvinisme, maar ook gewoon goed kijken en luisteren naar wat er op het podium gebeurt.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Men leze 30 commentare n over Nederland, kiest er circa 5 uit die tamelijk negatief zijn en presenteert ze als representatief. Zo kan ik het ook. Niet serieus te nemen.

  • Lilly schreef:

   Nu citeer je de enige negatieve die je kan vinden:))
   Nee hoor, de finale halen we gewoon Karen!

 20. jos schreef:

  vreselijk dit nummer , echt een wc moment .

 21. Leendert Jan schreef:

  Ik vind het er goed uit zien. Lekker gewoon de backings op het podium erbij, Francesco zingt goed en hij heeft enorm veel uitstraling. Dit plaatje klopt.

 22. Bjorn schreef:

  Dit is gewoon een middelmatig nummer, wat door de act naar een hoger niveau wordt getild. Voor mij zijn er andere landen die ik liever zie winnen. Ondanks dat Italië al weken bovenaan staat ben ik er nog niet 100% zeker van dat ze ook gaan winnen.

 23. Jan de Taalregelman schreef:

  Hoe vaak mag je vanuit Nederland voor dit nummer stemmen zaterdag ? 3, 5 of 10 keer ?

  • robbert-rotterdam schreef:

   Doe maar 20. Misschien win ik dan nog eens wat bij de bookies.

  • Peter schreef:

   Nul keer, Jij stemt er alleen op om dat het in de eigen taal gezongen worden. Je blijft in het verleden hangen.

 24. Toine schreef:

  NEEEEEEEEE dit mag niet winnen!!!! Vreselijk!

 25. riccardo schreef:

  Ik heb hem nu onderhand wel weer een beetje gehad. Heeft net genoeg THT om de favorietenrol waar te gaan maken.
  Het gebrek aan echte uitschieters in de categorie serieus indrukwekkende act helpt ook. OG3NE?

 26. Luuk schreef:

  Vind dit dus echt niks. Middelmatige zanger met een aap, van mij mag een ander land er met de prijs vandoor.

 27. Ria NL schreef:

  Ik blijf Italië geweldig vinden en ik ga er zeker 15 keer op stemmen, de andere 5 stemmen zijn voor Roemenië die ik ook geweldig vind !!

  • Wim1970 schreef:

   Dat zouden ze moeten verbieden; gewoon 1 keer stemmen en klaar.

 28. Hein schreef:

  Peter…dick en Toine….helemaal gelijk.
  Wat een drama nummer. Enge man…dom armgezwaai..een aap .
  Niet om aan te horen en te zien. Had Sieneke ook kunnen winnen.

 29. Hein schreef:

  En vanwaar de tekst
  Hij maakt verwachtingen waar…
  Doet ie helemaal niet. Wie bepaalt de tekst?

 30. Johan schreef:

  Ik blijf zeggen dat het refrein mij bekend in de oren klinkt, de act vind ik ook tegenvallen, maar het zal in ieder geval hoog eindigen, net zoals Og3ne -:)

 31. Jan de Taalregelman schreef:

  Zie ik het nu goed dat je voor Italië bij de wedkantoren minder dan inzet terugkrijgt ? Staat de nummer 2 op slechts 8 tegen 1 ?

 32. Henk schreef:

  Ijzersterke inzending van Italië. Super catchy en valt enorm op tussen alle andere inzendingen. Dit nummer gaat winnen. Met bookmakers heeft dat niks te maken. Het nummer is simpelweg top. Het nummer heeft 100 miljoen views meer op YouTube dan de nummer 2 bekeken songfestivalinzending. Dat zegt al iets over hoe de televoting zal verlopen

 33. Placide schreef:

  Yes, yes, yes, Italy 12 points.