Kiev live: Kasia uit Polen komt vocaal goed voor de dag

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. robbert-rotterdam schreef:

  ‘Tel daarbij de diaspora en de finale ligt binnen handbereik’.
  Er zijn niet zo gek veel landen met Poolse diaspora in deze semi.
  Het VK stemt mee, dus dat is één, maar andere landen met een grote Poolse minderheid zitten bijna allemaal in semi-2, zoals Nederland, Duitsland, Ierland. Ze zal het toch voornamelijk op eigen kracht moeten doen…

 2. Die Poolse diaspora wordt behoorlijk overdreven. Want is het dan diezelfde ‘Poolse diaspora’ die voor deze Poolse resultaten zorgde?

  2008: 24e in finale (10 pnt)
  2009: 12e in halve finale
  2010: 13e in halve finale
  2011: laatste (!!) in halve finale
  2014: 14e in finale (62 pnt)
  2015: 23e in finale (10 pnt)

  Dus als Polen dan onverhoopt 8e wordt in de finale, dankzij televoters, dan halen we ineens het begrip ‘diaspora’ van stal? Ik vind het nogal een belediging aan het adres van Polen. Blijkbaar vond heel televotend Europa -ook zonder die zogenaamde Poolse diaspora- Polen vorig jaar een terechte 3e plaats? Laten we daar eens bij stil staan.

  Wat ik veel meer diaspora vind/vond de afgelopen jaren, en dan vooral in het 100% televoting-tijdperk, was de Turkse diaspora. Nou dat was nog eens ‘stemmen voor Turkije no matter what’. En omdat Turkije boos werd van die ‘matige’ 7e plaats in 2012, dankzij televoters (en jury’s!), stopte het land met deelname aan ‘t Eurovisie en richtte het land dat Turkovision op. Over omgaan met verlies gesproken….

  • Wim1970 schreef:

   Turkije is sowieso een doodeng land.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Je moet er wel rekening mee houden dat het aantal Polen flink is toegenomen de laatste 2 jaar sinds het vergunningensysteem is versoepeld. 2008 is geen 2016 of 2017. Maar wel is het zo dat er in semi 1 weinig landen meedoen met een grote Poolse diaspora. Die zitten vnl in semi 2

 3. Wim1970 schreef:

  Eigenlijk wilden de Turken na hun uitschakeling in 2011 niet meer meedoen, maar omdat AZ toen won en gastland werd in 2012, wilden ze het toch nog een keer proberen. Laat die Turken maar lekker wegblijven, ik mis ze niet, eng volk.

 4. Nordman schreef:

  Vraag me af of dit gaat opvallen, denk het niet. Nummer komt moeilijk op gang. Hierna komt het aanstekelijke Montenegro, ook niet echt goed voor Polen.

 5. Wim1970 schreef:

  Nordman:
  Die laatste zin … gewoon niet doen.

  Laat ik het anders verwoorden dan: 50% van de Turken is eng, en dat zijn dus de Erdogan-aanhangers. En van de Russen de aanhangers van Putin ;-) Scheer ik toch niet alle Turken en Russen over één kam ;-)

 6. Ria NL schreef:

  Het totaalplaatje ziet er goed uit en vocaal kan Kasia het ook goed aan, alleen heb ik niet zoveel met het lied.

 7. Bjorn schreef:

  Dit is een gevaarlijke outsider voor de overwinning. Waar vorig jaar Polen al derde werd met de televoting zou het mij dit jaar niet eens verbazen dat ze televoting ook gaan winnen. Dit nummer is vele malen beter dan de inzending van vorig jaar en dit werd door de vakjuries met een paar punten beloond, dat zal dit jaar veel beter zijn. Dit eindigt zeker in de top 10 en zou verrassend met de eerste prijs aan de haal kunnen gaan.