Kiev live: Macedonië, Malta, Roemenië

Dit vind je misschien ook leuk...

22 reacties

 1. Luuk schreef:

  Zonde. Leuk lied maar een slechte zangeres

 2. RobbieR schreef:

  Ik vond het lied al niets.

 3. Matje schreef:

  Flinterdunne melodietjes waarvan Macedonië er een van is moeten visueel opgepimpt worden. Doet men dat niet krijgt men een lesje te leren. Zie dit in de semi blijven hangen.
  Oostenrijk , gedegen zoals ze de bewoners van dat land zijn is ook dit lied. Erg goede vertolking en daarbij een leuke vent die het zingt. Zal erg jammer zijn mochten zij niet door mogen naar de Zaterdag show.

 4. Deniz schreef:

  Ik vond het eigenlijk helemaal niet slecht.

 5. RobRotterdam schreef:

  Off topic, morgenochtend een lekker begin de dag: Nederland mag al om 09.00 uur hun repetitie doen. Benieuwd naar het gehele optreden van OG3NE!

 6. Br@m schreef:

  Macedonië: valt me vies tegen. Zwakke zangeres met amper uitstraling en dat gaat vermoedelijk geen finale worden.

  Malta: dit staat als een huis. Claudia heeft een prima stem en een degelijke performance. Zou verrassend toch de finale kunnen halen en dat is dan volkomen verdiend.

  Roemenië: één van mijn absolute favorieten maar ik vond haar in het laatste gedeelte van het nummer wat steken laten vallen. Desalniettemin denk ook ik dat veel televoters dit heel geinig zullen vinden en er voor gaan stemmen.

 7. RobbieR schreef:

  Het zijn matige liedjes, die af en toe opgepimpt worden door goede staging.
  Servië lijkt het door te krijgen, toch heb ik het idee dat het de finale niet haalt.
  Oostenrijk gaat een verrassing doen en naar de finale.
  Macedonië, liedje viel mij al tegen. Eentonig liedje en staging is ook niet goed. Geen finale.
  Malta verrassend goed, kan een outsider zijn.
  Roemenië, gaat zeker naar de finale. Maar ik vind het nog steeds een vreselijk lied.

  Nederland moet morgen echt hun eerste live perfomance overtreffen, omdat Servië al hun eerste optreden overtroffen hebben en Malta, Oostenrijk goed overkomen en finale waardig lijken.

 8. Paysbart schreef:

  Deze 3 vormen een zwak blok:

  Macedonie: Op cd heel leuk, maar live niet overtuigend. Ze kunnen, net als Servie, wel op burenpunten rekenen maar ik denk ook dat het tussen de 2 landen verdeeld gaat worden en dat er maar 1 van de 2 doorgaat (en ik denk dat Macedonie dan aan korte eind trekt)

  Malta: de videoclip en op cd in mijn ogen te ouderwets en ook totaal niet vernieuwend of zo. Maar Claudia is een hele goede zangeres die het lied absoluut goed weet te verkopen. Zal zeker jury support krijgen maar of het genoeg is om bij de beste 10 van de avond te gaan horen….

  Roemenië; Ik vind het verschrikkelijk. Bij de 3 slechtste liedjes van deze editie horen. Ik weet dat het heel veel televote support krijgt en ook zeker door gaat naar de finale, maar ik hoop dat juries dit echt een stuk lager gaan waarderen en dat het niet teveel punten (ten kostte van goede liedjes) gaat krijgen.

 9. Ria NL schreef:

  Macedonië ziet er op zich wel aardig uit maar ik ben niet kapot van het lied en de twijfelachtige zang van Jana, het zou me niet verbazen als dit blijft steken in de semifinale

  Malta vind ik in één woord gezegd: PRACHTIG !! Het wordt erg mooi in beeld gebracht en de zang van Claudia is geweldig. In mijn ogen verdient Malta zeker een finaleplaats.

  Roemenië vind ik nog steeds geweldig, al vanaf het begin behoort het tot mijn grote favorieten. De vrolijkheid spat er van af, de zang is prima en het ziet er ook nog eens prachtig uit. Wat mij betreft HEEL graag een finaleplaats voor voor dit leuke duo !!

 10. Leendert Jan schreef:

  Macedonië heeft toch al vier keer op rij de finale gemist? Nou ja, zo erg als Nederland acht keer op rij is het nog niet, maar de Macedoniërs hebben 8 van de laatste 9 festivals de finale gemist, en ik vrees dat ze nu voor 9 van de 10 gaan. Dit lied is niet vreselijk slecht maar gewoon veel te dunnetjes en Jana is niet sterk live.

  Malta heeft een stoffig nummer maar een geweldige zangeres. Dit gaat zich wel plaatsen voor de finale in dit magere veld, en dat is dan ook zeer terecht.

  Ach Roemenië… dat gaat zich zeker plaatsen vanwege de entertainmentwaarde. Het ziet er leuk uit als is het natuurlijk een beetje onzin. Ik had voor die kanonnen iets anders bedacht, maar ja ik ga er niet over.

 11. Hennie schreef:

  Het is mijn eigen mening, maar het lied van Roemenië zal ik meestal gewoon doorspoelen. Het is niks en blijft niks. Zelfs voor het Junior festival is het niks. Smaken verschillen nu eenmaal.

 12. Luuk schreef:

  Malta heeft een goede zangeres, maar het nummer is verschrikkelijk en ouderwets. Wordt kantje boord

  Roemenië vind ik gewoon geweldig en haalt zeker de finale

 13. Sandert schreef:

  Moran Mazor (Israël 2013) wist zich met een sterke ballade ook niet te plaatsen, dus ik vrees het ergste voor Malta.

  • Leendert Jan schreef:

   Moran Mazor had wel tegen zich dat ze iets teveel schreeuwde, dat ze in het Hebreeuws zong (en ook nog eens een tekst vol met de allerlelijkste klanken uit het Hebreeuws), en er jammer genoeg echt verschrikkelijk uit zag. Dit Maltese nummer vind ik veel toegankelijker en Claudia zingt ook beter.

 14. werner schreef:

  ik begrijp niet dat mensen roemenie een goed liedje vinden hebben, vreselijk gewoon, maar goed,ook malta en macedonie vind ik erg matig. We zullen zien begin het wel spannend te vinden .

 15. Nordman schreef:

  Macedonie: ook hier weer een voorbeeld van goed lied, maar belabberde uitvoering. Zonde. Ik vind op plaat haar stem al flinterdun klinken en zij heeft gewoon niet de attitude waar het nummer om vraagt. Toch gun ik Macedonie zeker met dit lied een finaleplek. Denk dat het mogelijk is, maar ze gaan in de finale achterin eindigen.

  Malta: Ik zie het niet gebeuren, te ouderwets.

  Roemenie: Heel leuk nummer. Ik weet alleen niet hoe de jury hier op gaat reageren. Ik denk dat de kijkers hier wel massaal voor gaan. Hopelijk overschaduwd het NL niet, daar vrees ik een beetje voor.

 16. Max Mark schreef:

  Hoe goed de dame van Malta ook zingt: dit gaat echt niet kwalificeren. Een sterkte tweede semi finale. Dit valt er net buiten.

 17. Max Mark schreef:

  En Macedonië eruit. Servië ook. Het wordt steeds overzichtelijker.

  Top 10 in willekeurige volgorde:
  Nederland, Bulgarije, Oostenrijk, Denemarken, Noorwegen, Roemenië, Hongarije, Estland, Israël en Wit-Rusland.

  Kantje boord: Kroatië, Malta, Servië

  • Wim1970 schreef:

   Denemarken? Dat vind ik net zo’n afschuwelijk nummer als Oostenrijk, Litouwen, Letland, Australië en Moldavië.

 18. Sake schreef:

  Woooow Malta!!!

 19. Toine schreef:

  Aaaaiiii wat een kitsch uit Roemenië, maar gaat vast door wederom dankzij o.a. diasporastemmen. Ik vind het vre-se-lijk

 20. GerardMartin schreef:

  Alleen Roemenië vind ik de moeite waard, voor de broodnodige afwisseling zulllen we maar zeggen. Macedonië kan er ook nog wel mee door maar Malta is bijna elk jaar pet en dat vind ik dit jaar niet anders.