Kiev live: Prognose eerste halve finale

Dit vind je misschien ook leuk...

87 reacties

 1. Kees schreef:

  België is weer helemaal terug! Wat een geweldige dress rehearsal! En die zwarte jurk staat geweldig! Het paat zoveel beter bij het nummer. Ze staat ook veel relaxter op het podium, zo mooi om te zien. Het nummer in combinatie met haar bijzondere stem blijft uniek. Opeens behoren ze weer tot de topfavorieten. Overal zijn ze opeens zoveel positiever, ik ben blij! Mooie reacties op youtube, en diverse andere songfestival pagina’s.

  Sorry, ondanks dat de Nederlandse meiden echt goed kunnen zien, blijf ik het nummer waardeloos vinden. Dus ik support België in plaats van Nederland.

  • Rene schreef:

   Waar heb je dat gezien?

  • dave schreef:

   En het jury-optreden was nog beter naar verluidt! :) great

   • Will Geerts schreef:

    Het zal best zijn. Dat we ons toch niet compleet belachelijk maken. Wel goed dat ze naar kritiek willen luisteren, maar ze zullen de fouten zelf ook wel gezien hebben.

   • Lola schreef:

    Door schade en schande wordt men wijs :)

  • Lola schreef:

   Mee eens met je Kees!! :)

 2. jos schreef:

  dank je wel , Ik voor de meiden

 3. Peter schreef:

  Nou zo goed vindt ik haar niet hoor.En bij de bookmakers nog steeds op 13.Ik ga toch voor de beste zangeressen van het festival og3ne

 4. Damsco schreef:

  Kan mij goed aansluiten bij deze prognose, alleen begrijp ik niet waarom Moldavië bij veel blogs genoemd wordt als 100% qualifier. Het nummer komt erg op mij over als een gimmick. Hier vallen jury’s toch niet voor? Ik vind het echt goedkope Oost-Europese pop uit +/- 2010. Hoeft wat mij betreft niet naar de finale. De overige genoemde landen zie ik inderdaad ook de finale halen. Als er trouwens enige gerechtigheid is, haalt Griekenland wederom niet de finale. Vreselijk nummer een afschuwelijke vocalen.

  PS: bij mogelijke kanshebbers voor kwalificatie wordt Georgië genoemd, maar bedoelen jullie niet Slovenië? Ik denk dat dat nummer er misschien nog wel wat jurypunten kan krijgen, want het is de enige ballad die nogal geïsoleerd is t.o.v. alle andere ballads in de eerste halve finale.

  • Nordman schreef:

   Moldavie is aanstekelijk en wordt professioneel uitgevoerd. Zanger is vocaal ook goed. Absoluut een zekere finalist.

 5. Jan de Taalregelman schreef:

  Albanië, Montenegro, IJsland, Slovenië en Tsjechië zouden dan geen kans maken.

 6. Enzo schreef:

  Altijd mooi om te zien de arrogantie van jullie Hollanders. Je eigen inzending zo overschatten en ons Belgen afkraken. Zo neerbuigend altijd. Het misgunnen is weer duidelijk aanwezig.

  Ik wens OG3NE in ieder geval succes donderdag. Een finale met zowel Nederland als België zou toch mooi zijn.

  • Roy schreef:

   Waren jullie dat ook niet over Trijntje en haar jurk!!!! Ik vind het nummer van België nog steeds mooi en kwetsbaar, ik hoop haar daarom ook terug te zien in de finale.

   • Mark schreef:

    Dat is geen arrogantie. En we willen de Belgische inzending echt niet afkraken. Echter, door de staging bij NL en de geweldige stemmen zitten we in de lift. Bij BE ging het andersom. Te gek nummer, maar geen goede performance. Dat werd benoemd, maar dat is niet opzettelijk neerhalen van België.

    Ik hoop op een finale met Belgie en Nederland. Fijn om te horen dat de rehearsal vandaag beter ging bij Blanche.

   • Kaat schreef:

    Lieve nichtjes, dat het geen kweel wedstrijd is waar jullie drie wat te vette viswijfjes met hun dood excuus voor een liedje aan meedoen, is al tot jullie gemeenschappelijke herse4ncel doorgedrongen, hoop ik?

  • Petra schreef:

   Volgens mij waren het toch echt jouw landgenoten die Og3ne hier flink hebben afgekraakt en uitgelachen. (Lees maar terug) Maar nu het er steeds beter uit gaat zien voor Og3ne worden de negatieve berichten wat minder, op “Kees” na dan hierboven die kan het niet laten om steeds weer (onder verschillende namen) een soort strijd aan te gaan tussen NL en BE..
   Dus ja we gunnen Belgie zeker de finale want “jullie” hebben een heel goed lied, maar de staging/charisma/zang etc. van Blanche lieten veel te wensen over en al die negatieve reacties kwamen echt niet alleen uit NL, zie youtube..
   Gelukkig ging de Dress rehearsal al veel beter en hopelijk zien we Belgie en Nederland samen in de finale terug, Ik gun het Belgie in ieders geval wel…

  • Placide schreef:

   België heeft dit jaar een fenomenale inzending gestuurd naar het ESF, een top favoriet voor de eindzege en we gunnen Blanche het aller- allerbeste.

   • Hans schreef:

    Mooi liedje van Belgie.
    Maar kan iemand Kaat afvoeren? Geen reclame voor de Vlamingen.

 7. MarkuRotterdam schreef:

  Is er iemand die ook Cyprus leuk vind, of ben ik de enige hier?

 8. ray schreef:

  Blanche blijft slecht bij stem,statisch,0 charism.
  Jurk is grote verbetering en achtergrond ook..
  Het nummer is heel goed,modern het verdiend een fantastisch zangeres.
  Armenië,Portugal,Finland geweldig

 9. ray schreef:

  Wat een gelul wij Nederlanders gunnen het jullie niet?
  Je moet een nummer kunnen dragen naar een hoger niveau,en dat kan ze niet.
  Het is een van de beste nummers van het festival en dat hadden ze moeten benutten.

 10. Paysbart schreef:

  Ik ben eens met jullie 7 (al zag ik zelf liever niet Moldavië ). Overige 3 denk ik Slovenië Cyprus en natuurlijk Belgie

 11. Sanne schreef:

  Overal zijn positieve reactie te vinden op het nummer van België, behalve hier. Dat kan echt geen toevalig zijn. Laten we eerlijk zijn ;)

  Van alle optredens van vandaag, heeft Belgïe na Portugal de meeste views op youtube. Als het bij ons blijkbaar iets positiefs is, dan toch zeker voor onze zuiderburen ook. Ze behoren gewoon tot de top en gaan zeker de finale halen.

  En laten we blij zijn! De lage landen beide in de finale, ik kan niet wachten!

  Go Belgium! Ik zal voor jullie supporten morgen!

  • Mark schreef:

   Ja, Belgie gaat wel naar de finale!

   Trouwens, ik heb hier enorm veel positieve berichten gelezen over het nummer hoor. De uitvoering is minder en tja daar waren dan ook minder positieve berichten over.

   Maar onwijs fijn dat het vandaag beter ging. Hup Belgie!

   Ik denk zelf dat Australië wellicht niet zo vanzelfsprekend is om door te gaan.
   Ik gok naar de zeven die hierboven genoemd worden dat Belgie en Cyprus doorgaan. Daarbij dan Georgie of Slovenie (verrassing!).

   En Polen misschien?

   Tja, voor die laatste plekken wordt het spannend.

  • Nordman schreef:

   Niet waar hoor. Veel mensen hier vinden City Lights goed en ik volg veel verschillende internationale blogs en veel van hen zijn zeker niet positief over Blanche. Ik kan er niks anders van maken. Maar hey, het zijn slechts meningen. Elk jaar zijn er verrassingen. Misschien gaat Blanche morgen wel knallen en valt heel Europa alsnog voor haar? Je weet maar nooit ;)

 12. Flip schreef:

  Zou heel mooi zijn als Belgie naar de finale gaat, zeker een fijn nummer! Maar wat is er eigenlijk zo goed aan dat nummer van Portugal ? Volgens mij heb ik dat ergens gemist :)
  Verder heel blij met Og3ne, wat doen ze het goed !!

 13. Alviarin schreef:

  De vergelijking met Trijntje snap ik niet. Trijntje is een fantastische zangeres, ze had alleen een flauw nummer dat qua concept ook volledig de mist inging. Het nummer van Blanche behoort tot het beste in jaren, alleen is het bang afwachten of ze het goed gaat brengen straks en morgen. Qua concept denk ik dat men het wel begrepen heeft dat men meer close-ups moet brengen ipv haar te laten verdrinken op het scherm.

  De Nederlandse inzending: de beste (samen)zang van de tweede halve finale, de preview ziet er feelgood uit, zodat de boodschap overkomt en de uitvoering is top. Ik zou nog meegaan in de tekst en de melodie, alleen is de muziek zo “goedkoop”. Het zou meer tot zijn recht zijn gekomen met een orkestrale muziekband of een eigentijdsere sound.

  Ik wens beide landen een top 10 notering toe, die er volgens mij als volgt mag uitzien. Winnaar in volgorde van wenselijkheid: België (alhoewel ik de hoop opgeborgen heb), Italië, Bulgarije of Portugal. De rest van de top 10 mag worden aangevuld met Nederland, Finland, Zweden, Armenië, Australië en Wit-Rusland (of Frankrijk als ze het er goed vanaf brengt). Schokeffect: Azerbeidzjan dat in de halve finale blijft steken.

 14. gj schreef:

  Natuurlijk moet België door, wat een onzin toch.

 15. danny schreef:

  Beste van de avond zijn: Armenië en Azerbadzjan; voor mij mogen deze twee dan ook héél hoog eindigen in de finale!!

 16. dave schreef:

  België had een zeer goeie repetitie vandaag! Gaat zeker door

 17. Stan schreef:

  Nederland en België zijn dit jaar gewoon niet te vergelijken. Maar net als vorig jaar zouden ze wel ‘ns behoorlijk dicht bij elkaar kunnen eindigen, want waar België steken laat vallen (life performance) is Nederland vlekkeloos… En waar Nederland hapert (kwaliteit van het lied an sich is toch wel erg matig), daar is België top… Afwachten wat ’t wordt. Net als vorig jaar 10 en 11?

  • Sven schreef:

   Zou erg mooi zijn, maar Nederland dit keer dan maar 10e ;). Vorig jaar was een goed resultaat, maar zooo jammer dat de top-10 nèt niet gehaald werd.

 18. Nordman schreef:

  Ik zou slovenië ook nog niet willen uitschakelen. Hoe gedateerd ook, hij zingt heel goed en heeft een goede startplek. Griekenland en/of cyprus kunnen de finale best eens gaan missen. Belgie back in the game? Nah, nee, dat denk ik niet. Haar nieuwe jurk past niet bij dit lied en niet alleen dat, ze hadden qua staging/regie (even uitgaan van wat ik heb gelezen op de vele websites. Niemand heeft een wow-moment beleefd) hadden ze er meer kunnen uithalen. Met City Lights kun je winnen, maar ze hebben steken laten vallen. Ze hadden zich echt beter moeten voorbereiden. Ik hoop wel dat België alsnog naar de finale gaat en daar een mooie notering krijgt.

 19. Arcadius schreef:

  Ik ben heel erg benieuwd naar de halve finale morgen en ga dan ook zeker kijken. Ik heb met opzet niet naar de laatste rehaersals gekeken zodat ik morgen bij ieder land weer een nieuwe indruk kan opdoen. Zelf denk ik persoonlijk dat de volgende vijf landen in ieder geval door zullen gaan naar de finale: Zweden, Australië, Finland, Portugal en Armenië. Dit is gebaseerd op de eerste rehearsal en ik denk persoonlijk dat deze landen het sterkst overkomen omdat het nummer, de act, of de combinatie daarvan wel redelijk uniek is.

  In Nederland hebben we het er vaak over dat het tijdens het festival echt aankomt op die ene drie minuten en daar begin ik nu zelf ook weer over na te denken. Je kunt namelijk genoeg goede of slechte repetities doen maar als je eenmaal op dat podium staat en beseft dat er zowel een jury evenals heel veel mensen thuis naar jou zitten te kijken moet je laten zien dat je alles in huis hebt (en niet zenuwachtig wordt/door het ijs zakt). Pas dan vind ik dat je een definitief oordeel kunt geven over het geheel. Zo’n poll van OGAE die van tevoren wordt bepaald is natuurlijk heel leuk maar gaat alleen af op de kwaliteit van het lied en daarom zat die er de afgelopen jaren ook vaak naast (kijk maar naar San Marino 2013 en Israël 2014, stonden allebei op plek 2 maar gingen niet eens door naar de finale). Dat maakt het songfestival voor mij nou ook zo leuk, omdat je nooit precies weet welke kant het op kan gaan. Ik ben benieuwd of de rest hier er niet zo over denkt als ik.
  Ik wil België in ieder geval heel veel succes wensen morgen en ik ga zeker duimen voor jullie!

 20. mike B schreef:

  Natuurlijk moet België door, stond tot de repetities in mijn top 3 en is 1 van de 2 nummers die ik thuis draai samen met Macedonië. Finland mag van mij afvallen.

  • MartijnB schreef:

   Finland is vreselijk, kan dat nummer gewoon niet afluisteren.

 21. Lilly schreef:

  Belgie zal de finale wel halen denk ik, maar zal niet in de top 5 van deze semi vallen vermoed ik!
  Winst in finale zie ik niet gebeuren.

 22. Dennis schreef:

  Mijn voorspelling is Zweden Finland Azerbeidzjan Polen Griekenland Moldavië Armenië en Cyprus gaan gewoon door…..
  Nog 2 plekken over en die gaan naar België en Letland …..
  Portugal zie ik nog steeds niet in de finale……Eerlijk gezegd zie ik landen als Armenië Azerbeidzjan Griekenland Moldavië Polen Letland er niet voor stemmen….

 23. Paula schreef:

  Dit is wederom positief. Hoewel de reacties hieronder iets minder zijn. Wordt spannend donderdag!

  http://wiwibloggs.com/2017/05/08/poll-results-netherlands-og3ne-best-second-rehearsal/189012/

  • Max Mark schreef:

   Dat zijn de jaloersige reacties. Er staan ook veel positieve tussen.

 24. GerardMartin schreef:

  Ik ben uitgeluld over alle inzendingen, allemaal veel plezier morgenavond!

 25. Bjorn schreef:

  Ik verwacht dat de volgende landen door gaan: Armenië, Australië, Zweden, Polen, Griekenland, Azerbeidzjan, Moldavië, België, Finland, Letland.

  Portugal zal waarschijnlijk de grootste verrassing zijn van de landen die niet weet door te gaan. Ik heb persoonlijk ook helemaal niets met dat nummer. Polen gaat het overigens veel beter doen dan de meeste verwachten. Zij zouden zelfs de televoting kunnen gaan winnen morgen.

  • Thomas schreef:

   Mijn top 10 ziet er zo uit ; Zweden, Armenië, Australië, Azerbeidzjan, Finland, Cyprus, België, Griekenland, Polen en Slovenië. Ik hou echt niet van Polen en Armenië maar helaas zitten zij overal te stemmen voor hun land… Ik hou helemaal niet van Portugal.

   • MartijnB schreef:

    Armenië is mijn nummer 2, dus niet zeuren over dat bepaalde inwoners overal zitten. Nederlanders zitten ook overal.

 26. eric schreef:

  Belgie was iets beter maar niet voldoende voor kwalificatie en de punten van Nederland gaan ze nodig missen ( buurpunten ) Ze moet het hebben nl van televoting en niet vd jury want daar is de zang te ondermaats voor. En ik ben bang dat bij het televoting publiek het jankende gezichtje niet begrepen wordt. Dan de keuze vd jurk net zoals bij trijntje !!! blijf bij je plan want dit was weer paniekvoetbal wat verkeerd uitpakte. Doods op dat dode gezichtje.

  • Joss schreef:

   Vreemd jou reactie geplaatst 21.05 ! Blanche heeft dan nog niet eens gezongen ! Heel objectief ben jij !!!!!
   Jammer …. dat zulke nietszeggende commentaren van mensen die geen voeling hebben met ESC hier de waarheid willen verkondigen !!!!!!!!!!!!!!!
   Blanche gaat probleemloos door naar finale !

   • eric schreef:

    beste jos vanmiddag was er repetitie incl zwarte jurk. Vanavond de jury en hoe lullig daar ging ze op het einde totaal de fout in.
    En hoe leuk en goed ook het liedje dan krijg je geen jury punten en daar moet ze het denk ik wel van hebben want qua uitstraling op podium gaat de balkan en zuid euorpese landen echt afstraffen.
    Jouw woordje probleemloos zegt ook voldoende want dat vind werkelijk niemand.
    Maybe op het randje ( ik hoop het want op de video clip is het 1 van mijn favorieten )
    Ik volg al jaren het songfestival van te voren en ter plekke dus joss ook die vliegt gaat niet op.

 27. Lilly schreef:

  Ik heb blanche net geluisterd via live stream, en het leek goed te gaan tot op het einde, daar ging ze weer de mist in. Ik heb alleen geluisterd, weet niet hoe ze erbij keek in de camera uiteraard.

  • Richard schreef:

   Songfestival.be vond blanche geweldig.

   Eurovisionireland.net vond haar goed alleen op het einde ging het vocaal niet goed.

   Oneurope hetzelfde als eurovisionireland.

 28. Michael schreef:

  Ik maandenlang kritieken over og3ne gezien van de Nederlanders hoor.

  Mark:
  Dat is geen arrogantie. En we willen de Belgische inzending echt niet afkraken. Echter, door de staging bij NL en de geweldige stemmen zitten we in de lift. Bij BE ging het andersom. Te gek nummer, maar geen goede performance. Dat werd benoemd, maar dat is niet opzettelijk neerhalen van België.

  Ik hoop op een finale met Belgie en Nederland. Fijn om te horen dat de rehearsal vandaag beter ging bij Blanche.

 29. Tippy2 schreef:

  Mijn absolute nr 1 is Finland, gevolgd door in willekeurige volgorde de overige 9 qualifiers voor de finale:
  Armenië Moldavië Cyprus Zweden Australië Azerbeidzjan Polen en Letland

 30. Lilly schreef:

  Dat zei ik…dat het op het einde fout ging!

  Richard:
  Songfestival.be vond blanche geweldig.

  Eurovisionireland.net vond haar goed alleen op het einde ging het vocaal niet goed.

  Oneurope hetzelfde als eurovisionireland.

 31. riccardo schreef:

  Ik denk België net wel door. Zij brengt of draagt het nog steeds niet passend voor deze gelegenheid maar in de basis is het nummer sterk genoeg. Geen zekerheidje, helaas. Wel zo’n beetje mijn favoriete luisternummer dit keer. Pakketje incompleet.

  • Lilly schreef:

   Ja denk dat ze ook door is naar de finale, vanwege het nummer vooral.

 32. Willem schreef:

  Ik geloof dat Belgie doorgaat op basis van een heel sterk nummer. Elhaida Dani wist in 2015 knettervals de finale te bereiken met I’m Alive, puur op basis van een sterk nummer. Blanche zingt niet slecht maar ontbreekt het aan charisma maar City Lights is geloof ik sterk genoeg. Ik geloof er nog wel in hoor!

 33. Peter schreef:

  Door volgens mij: Zweden, Australië, België, Finland, Azerbeidzjan, Portugal, Griekenland, Moldavië, Armenië, Polen.

  Zweden -> goede performance en een goede zanger. Het is voor een show een fantastische opener en zal genoeg punten scoren.

  Australië -> geen topper zoals de afgelopen twee jaar, maar goed genoeg voor de benodigde punten en een finale plaats.

  België -> ondanks de misschien mindere presentatie, blijft het een erg goed nummer en helemaal van deze tijd. Ik geloof nog steeds in een zeer hoge positie van dit nummer in de halve finale en finale

  Finland -> erg mooi in beeld gebracht en het enige in haar soort dit festival. Zal het denk ik erg goed doen bij de jury en ook bij het publiek de nodige punten halen

  Azerbeidzjan -> zeker niet het meest toegankelijke lied van Azerbeidzjan ,maar valt wel op tussen al het andere geweld.

  Portugal -> wordt mooi en klein gebracht en zal op beeld een goede intieme sfeer neer zetten. Gaat zeker mee doen om de hoogste plaatsen

  Griekenland -> Griekenland heeft weer een degelijke pop song geleverd en zal met de hakken over de sloot doorgaan.

  Moldavië-> hier wordt je vrolijk van en geeft je een goed gevoel, daarom zal het genoeg punten krijgen van beide jury’s

  Armenië -> goed nummer en zal de benodigde punten binnen halen en genoeg voor de finale

  Polen -> een goede zangeres welke een goede ballade brengt.

  • riccardo schreef:

   Deze top 10 kan ik helemaal mee leven Peter.

   • MartijnB schreef:

    Niet slecht 9/10. Ik had 7/10 Ik had Australië, Moldavië en Polen fout.

  • danny schreef:

   Sterker nog, ik ben er van overtuigd dat Armenië de halve finale wint. Hands down het best gebrachte nummer!

 34. Will Geerts schreef:

  Will Geerts:
  Het zal best zijn. Dat we ons toch niet compleet belachelijk maken. Wel goed dat ze naar kritiek willen luisteren, maar ze zullen de fouten zelf ook wel gezien hebben.

  Een Belarossa-resultaat zal wel het beste zijn waar we op mogen hopen,denk ik maar misschien moeten we daar al tevreden mee zijn na de rampen van de afgelopen week.

 35. Max Mark schreef:

  Voorspelling door naar finale uit semi 1:

  Zweden
  Portugal
  Moldavië
  Polen
  Australië
  Armenië
  Azerbeidzjan
  België
  Finland
  Slovenië of Georgië

 36. Rd schreef:

  Och jee Griekenland mag opnieuw zingen. Technical issues. Dr stembanden zaten los denk ik.

 37. Will Geerts schreef:

  Wel raar dat Belgie op minder dan een week de act wel in de goede richting kan duwen. Wat hebben ze dan de maanden ervoor gedaan ? Op hun holle reet gezeten ? Nu, Walen kennend zou me dat niet verwonderen. En waar komt die zwarte jurk plots vandaan ? Zat die mee in de koffer als 2nd choice of is die per spoedbestelling overgevlogen geworden ?

  • Leduc Dirk schreef:

   Dus hier mee zeg je dat alle Walen lui zijn.

   • Will Geerts schreef:

    Klopt. Misschien zul je her en der wel eens een workaholic vinden, uitzonderingen zijn er om de regel te bevestigen.

   • Leduc Dirk schreef:

    Dit zijn gewoon domme vooroordelen!!!

 38. Willem schreef:

  Hoe lullig, bij Armenie is het nummer van Tsjechie gestart ipv Fly With Me…

  • Will Geerts schreef:

   Dat maakt het Songfestval nu leuk. En een voorproefje voor volgend jaar in Italië, daar zal wel wat meer de mist ingaan. Ik kijk er nu al naar uit.

   • Wim1970 schreef:

    En ik hoop dat het dan ook gepresenteerd gaat worden door iemand die de Engelse taal machtig is, want dat was in 1991 een drama.

 39. Ma Lága schreef:

  De enige twee in deze halve finale die iets met muziek te maken hebben zijn Finland en Portugal, de rest vind ik computergestuurde prullaria á la Zweden.

 40. richard schreef:

  Ik heb net gekeken naar Blanche dress rehearsel,maar maakte op mij niet zo een bijzondere indruk. Staat er nog steeds apatisch bij en robotachtig. wel is de jurk een hele verbetering.Qua zang iets beter,maar niet optimaal.Ik hoop het voor Belgie dat ze doorgaan,maar dan is Nederland toch 200 procent proffesioneler in hun staging.
  Ook portugal,aardig lied,maar vreemde zanger. Staat er wat introvert bij. Is veel te overschat volgens mij.

 41. Peter schreef:

  Songfestival.be
  Blanche staat er, alle minder goede repetities worden door dit optreden in de vergetelheid geduwd. Vocaal zit het heel het nummer goed, daar waar het tijdens de repetitie van deze middag nog even wat minder klonk tijdens de overgang van de lage naar de hoge tonen, doet ze dit nu bijna foutloos. Naarmate het nummer vordert merk je ook dat ze zich comfortabeler voelt op het podium. Een schitterende prestatie voor Blanche tijdens deze eerste juryfinale.

  Eurovisionireland.net
  One of the early favourites on next. Belgium and Blanche have struggled all week in rehearsals as a result have plummeted in the betting. Now it is make or break time. Blanche still looks rather frightened to be up there. But she is not mumbling her vocal now it a bit more assured and much better than I have heard at any other time. Plus she is moving instead of standing completely still. She is trying to express herself for once. But sadly the vocal does get worse towards the end and I fear for one early favourite plunging out at the first hurdle.

  Oikotimes.com
  Blanche is also alone on stage in a very grey background … again. She wears a large black dress that gives her a bit more volume and presence on stage. Her voice is a bit sensitive and fragile and she has to pay attention to remain focused on stage. This is the first huge deception as Belgium arrived here in Kyiv as a potential winner. Qualification would be normally not a problem as the song remains very strong.

  Goed gedaan België! Moet morgen helemaal goedkomen!

 42. Michael schreef:

  Toi toi toi lieve Belgen, zaterdag zal ik een extra stem richting jullie doen! En natuurlijk 1 stem naar mijn favoriet.

  Wiwibloggs heeft een nieuwe video geplaatst, bij twee van de drie staat Nederland op nummer drie van alle acts dit jaar. Het maakt me niet uit hoe we het gaan doen, ik ben in ieder geval super trots op onze dames! Wat de uitslag ook zal zijn? Jullie hebben je best gedaan en ik persoonlijk denk altijd: hard werken wordt beloond

 43. Starkoo schreef:

  Ik denk dat Portugal wel eens kan sneuvelen omdat ze de laatste jaren niet meer door zijn gegaan, leuk zanger maar het nummer is dik overschat. Gelukkig herstelt Belgie zich denk dat ze wel door gaat!

 44. MarcvdHeijden schreef:

  Tsjechië.. Is dat dan echt helemaal kansloos? Ben ik de enige die dit een absolute must voor de finale vind? Al het gehele seizoen onderaan bij de bookmakers en ik hoor er ook niemand ook maar vermelding van maken..
  Ik blijf hopen tot de 10e envelop, want wat mij betreft mag het dik in de top 10 eindigen zaterdag.

  Voorspelling in volgorde van waarschijnlijkheid;
  Armenië
  Azerbeidzjan
  Griekenland
  Finland
  Zweden
  Portugal
  Moldavië
  Polen
  België
  Letland
  —————-
  Australië
  Tsjechië (pffft..)
  Georgië
  IJsland
  Albanië
  Montenegro
  Cyprus
  Slovenië

  Liever zie ik Moldavië toch echt struikelen..

  • Frans Leliveld schreef:

   Enzo:
   Altijd mooi om te zien de arrogantie van jullie Hollanders. Je eigen inzending zo overschatten en ons Belgen afkraken. Zo neerbuigend altijd. Het misgunnen is weer duidelijk aanwezig.

   Ik wens OG3NE in ieder geval succes donderdag. Een finale met zowel Nederland als België zou toch mooi zijn.

   Ik vind Belgie een geweldige inzending hebben. Heel pakkende song en goed gezongen. Fris en opvallend. Moet zeker naar de finale en daar hoog eindigen!

   • Vlaming schreef:

    ENZO er is er maar een die hier neerbuigend doet en dat ben jij over de Nederlanders op deze Nederlandse site, als je niet tegen kritische noten kunt kun je hier beter wegblijven.

 45. Wim1970 schreef:

  FINAL: Zweden-Albanië-België-Azerbeidzjan-Portugal-Griekenland-Slovenië-IJsland-Cyprus-Armenië.

  NO FINAL: Georgië-Australië-Montenegro-Finland-Polen-Moldavië-Tsjechië-Letland

  • Matje schreef:

   Zweden , België , Azerbeidzjan , Portugal Australië, Moldavië, Finland, Griekenland, Cyprus en (Georgië/Polen).
   Niet mijn persoonlijke favorieten maar meer gebaseerd op staging , impact en stemgedrag van landen in deze semi.

 46. Og@yne schreef:

  Wat is er gaande ( mis ) met deze site.?!

  Geen verrassing de Og3ne de finale haalde gisteravond. Absoluut de Beste vocalen van dit hele songfestival.
  MAAR tis zeer zeker niet het beste liedje. Dus geen gezeik over ” ja maar” hun (emo)boodschap en prachtige stemmen.. Er zijn simpelweg betere/mooiere liedje, punt uit.
  Bulgarije wordt 1e of 2e :total package klopt. Hedendaags modern lied, voortreffelijke staging/uitstraling goed gezongen, mooie tekst. Portugal wordt 2e of 1e , prachtig lied nostalgisch tijdloos authentieke performance en poëtische tekst. one of a kind.
  Italie wordt 3e vanwege de onnozelige uitstraling in dit hele lied .De overexposure doet hem de das om’, its become totally boring now.
  Nederland eindigt met beetje geluk 4e of 5e en België 5e of 4e.