Kiev live: Moldavië, IJsland, Tsjechië en Cyprus

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. Nordman schreef:

  Ik vrees dat IJsland de finale opnieuw gaat missen. Zou ik jammer vinden. Ik hoop dat Tsjechie, tegen alle verwachtingen in, de finale wel gaat halen.

 2. Joost schreef:

  Ik vind Svala erg goed en ben ook dol op het lied, maar ben bang dat ze niet zal doorgaan naar grote finale

 3. Ria NL schreef:

  Ik denk dat de zaal uit zijn dak gaat bij Moldavië, het optreden komt erg leuk over, al heb ik zelf weinig met het liedje

  • Wim1970 schreef:

   Nou, dat denk ik niet. Hun inzending van 2010 was stukken beter. Vind dit maar een vervelend nummer en hoeft van mij echt niet door.

 4. Br@m schreef:

  Ik was in het begin niet zo weg van de Moldavische inzending maar die vind ik dus nu heel goed. Vooral visueel erg leuk om naar te kijken. Zekere finalist!

 5. Br@m schreef:

  IJsland draag ik vaak een warm hart toe op het ESF maar beslist niet dit jaar. Ik vind hier alles fout aan. Lelijk lied vertolkt door een soort Truus Graniet. Alles is hier kil en onpersoonlijk aan. Ook haar kleding vind ik 10x niks; ook al een kanshebber voor de Barbara Dex Award.

  • Br@m schreef:

   Even nog wat aan toevoegen want dat ben ik vergeten, ik denk dat het voor die IJslandse ook een nadeel is dat ze na die fantastische act uit Moldavië moet optreden. Dat is niet in haar voordeel.

 6. Br@m schreef:

  Martina Uit Tsjechië is een voortreffelijke zangeres en eindelijk eens eentje die niet hoeft te schreeuwen maar gewoon haar nummer beschaafd kan zingen. Zij zal het moeten hebben van de vakjury’s want ik verwacht niet dat de televoters hier massaal voor gaan stemmen. Hoe dan ook, van mij mag ze naar de finale.

 7. Matje schreef:

  Moldavië is niets meer dan een leuke act , erg simpel maar effectief ! Lied is gewoon tenenkrommend flauw en beneden pijl. Zal wel de finale halen maar voor mij hoeft het niet.
  Ditzelfde heb ik ook bij IJsland alleen hebben die daarbij ook nog eens een staging om bij te huilen.
  Tsjechië heeft een zeer mooi nummer en idem zangeres , hopelijk wel naar de zaterdavondshow.

 8. Br@m schreef:

  Cyprus ziet er prima uit qua presentatie en ook de zang is dik in orde. Dit kan niet anders dan een finaleplaats opleveren.

 9. gj schreef:

  Cyprus ziet er wellicht grappig uit maar dat nummer is niet om aan te horen.

 10. Ria NL schreef:

  IJsland klinkt wel aardig en het ziet er allemaal wel mooi uit maar haar kleding vind ik niet mooi

  Dat zelfde heb ik ook bij Tsjechië, ik vind het lied en de manier waarop Martina zingt prachtig, maar ook hier vind ik de kleding niet mooi. Maar toch hoop ik op een finaleplaats voor haar.

  Cyprus doet zijn best maar de achtergrond doet mij zeer denken aan Rusland 2016 en België 2015, Verder doet deze bijdrage van Cyprus me heel weinig.

 11. JP schreef:

  Ik vind Svala en haar Paper echt helemaal te gek!!! WOW!!!

 12. JP schreef:

  En ook de staging van CZ vind ik erg goed gedaan en doordacht. Het hoeft niet altijd zo Libelle of Margriet te zijn… Dat vind ik dan hè!

 13. danny schreef:

  Ijsland vindt ik wel leuk, maar ik kan me inbeelden dat het te koud overkomt bij de meeste kijkers… het is finalewaardig , maar ik twijfel of het ze gaat lukken! ik gun het ze wel!

  cyprus vind ik ook zo slecht nog niet, de dansbewegingen passen goed bij het nummer en hij zingt goed. het nummer is niet echt spannend, maar voor mij ook weer net goed genoeg voor een finale plaats.

 14. ALL Wei schreef:

  Wat zijn mijn fav’s van vandaag?
  Moldavie ( waar we dachten dat we het met 1 Epic saxguy moesten doen, er zijn er ineens tientallen! Geweldig gedaan. Dit staat als een Mamma eeh Huis),
  Cyprus( haalt de finale ook denk ik, goede act, mooie visuals(al dan niet gejat?)best goede zang, al zat hij er in de 1ste 2 rondes best wel naast, de 3e ronde ging het goed gelukkig),
  Georgie( waar Albanie snel mist in de connectie( je zou zeggen schreeuwen maar dat wordt snel afgedaan als haat), doet Tamara dat met haar prachtige stem wel.
  En Finland( al voelt het lied nog steeds als een dikke drol,(nee, geen haat hier, maar ik vind het lied te sloom, het komt niet goed opgang tot aan de piano, dat kwam vandaag mooi naar buiten) ze zetten het Prachtig neer, dus credits were credits are due).
  Erg benieuwd naar morgen(geloof de big 5?) en zaterdag als OG3NE de Arena weer in moet!!
  Ze gaan het wederom Fantastisch doen ‘onze’meiden!!
  Wat doen ze het goed zeg!! Alle Lof

 15. Richard schreef:

  Moldavië is zeker vrolijk en na een hoop rustige liedjes een verademing. Maar ook wel erg repetitief.

 16. ALL Wei schreef:

  Richard:
  Moldavië is zeker vrolijk en na een hoop rustige liedjes een verademing. Maar ook wel erg repetitief.

  ja, toch op een pakkende manier. Andere inzendingen doen dat net zo hard: Ijsland hoef je bv niet te betrappen dat ze over plastic zingt??En toch vreemd genoeg zie je dat niet terug in haar act. Terwijl Hey Mamma, dat wel doet. Of Zweden met zijn I cant go on, ondertussen rent hij zich suf op die loopmachine!!Het leuke liedje van Wit-Rusland Whahaihihia, of Lithouwen?? Waar is Trijntje als je haar nodig hebt? ;-D

 17. Nordman schreef:

  Cyprus vind ik irritant. Ik had al niks met het lied, maar dat ze ook geen originele staging kunnen bedenken, pfff (ja het is wat he ;-) ). Ik hoop echt dat het niet door gaat. Gaat het wel door, dan gaat het zeker niet zo hoog als Belgie 2015 of Rusland 2016 eindigen.

 18. ALL Wei schreef:

  Nordman:
  Cyprus vind ik irritant. Ik had al niks met het lied, maar dat ze ook geen originele staging kunnen bedenken, pfff (ja het is wat he ;-) ). Ik hoop echt dat het niet door gaat. Gaat het wel door, dan gaat het zeker niet zo hoog als Belgie 2015 of Rusland 2016 eindigen.

  Ja, smaken verschillen gelukkig! Ik vind Denemarken irritant, denken dat ze heel wat zijn, en Anja zal echt zeer haar best doen, maar het hangt zo van clichees en over the top aan elkaar dat ik denk dat ze een Soldiers of Love doen of anders een rechter scoreboard in de finale. Ik ben wel klaar met die schreeuwende diva’s!!

  • Wim1970 schreef:

   Ik vind DK de slechtste inzending van deze editie, samen met Litouwen, Letland, Moldavië, Oostenrijk en Australië, echt verschrikkelijk.

 19. ALL Wei schreef:

  Wim1970:
  Ik vind DK de slechtste inzending van deze editie, samen met Litouwen, Letland, Moldavië, Oostenrijk en Australië, echt verschrikkelijk.

  Ha Beste Wim, dan zijn we het eindelijk een keer bijna eens, op Moldavie en Oostenrijk na dan!! Lithouwen en Letland zijn idd echt VRESELIJK, dat aussie joch heeft bij mij vandaag wat puntjes erbij gekregen. Griekenland viel echt vet tegen vandaag, vond het liedje al niks, maar online applaudiseerde iedereen haar toe ( er is vrij hardnekkige griekse fanbase, zoals ook voor Italie, Bulgaria en Polen) als de beste zangeres en performer van Greece!! Duhu………………. we hebben dat gehoord……………….!! ;-D oWE, ESC is zoo funny

 20. ALL Wei schreef:

  en DK gaat ook geen potten breken hoor!!! wanneer komen zij? Morgen of is het dan alleen de Big 5? Ik ben benieuwd naar de dansende aap. Es kijken of zij alle hype kunnen waarmaken??

 21. Leendert Jan schreef:

  IJsland vind ik toch best OK. Een groot verschil met Noorwegen vorig jaar vind ik dat je aan Agnete nogal kon zien dat ze zich eigenlijk helemaal niet op haar gemak voelde op het podium, terwijl Svala er wel met zelfvertrouwen staat. Dat geeft toch een heel ander beeld. Ik denk dat het lied misschien te weinig toegankelijk is om veel stemmen te trekken.

 22. GerardMartin schreef:

  Van dit kwartet kan alleen Moldavië mij bekoren, de rest vind ik meer dan vervelend.

 23. GerardMartin schreef:

  En Tsjechië ook wel een beetje…

 24. Deniz schreef:

  Ik vind eigenlijk dat elk land wel echt goed zijn best doet. Ik vind deze halve finale (net zoals de onze) erg onvoorspelbaar. Het wordt spannend om te zien, wie er door gaan.