Kiev live: Prognose tweede halve finale

Dit vind je misschien ook leuk...

61 reacties

 1. Patrick schreef:

  Snap echt niet dat Estland overal zo hoog staat. Totaal gedateerd. Ik denk dat Nederland wel door gaat. Gaat helemaal goed komen.

  • Kenny schreef:

   Estland is heel goed en uniek dit jaar. Staat in mijn top 3

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik denk dat Estland zich wel kwalificeert, maar dat het zo’n fanwank is dat het resultaat in de finale behoorlijk zal tegenvallen. Ik vind het een vreselijk bedacht en fantasiearm nummer.

 2. Luuk schreef:

  Malta gaat echt niet door hoor. Veel te ouderwets

 3. ray schreef:

  Spannend allemaal,het ligt heel dicht bij elkaar Estland hoor je wisselende reacties op.
  Het is wel lastig na gisteren uitvallen van Finland lijkt het allemaal minder zeker.

 4. Sannie schreef:

  Eurovoix:

  THE NETHERLANDS || 15:58 CET // The sister’s postcard has them on a shopping spree. The lyrics on screen, and the simplicity of the performance is working well. The appearance of candles on the floor srands out well. Overall a very strong performance, that will likely see the Netherlands back in the final.

 5. RobbieR schreef:

  In het begin ging de generale stroef.
  Ik ben best wel zenuwachtig, als Finland niet kwalificeerde kan dat Nederland ook overkomen?

  • Mark schreef:

   Maar dat zou ook best voor een ander land kunnen gelden. Bijvoorbeeld Estland of Denemarken?

 6. Damsco schreef:

  Ik vind dit echt een dodelijk saaie halve finale (en de eerste halve finale was eigenlijk ook al niet zo bijzonder, achteraf). Het moet wel raar lopen wil Bulgarije deze halve finale *niet* winnen. Roemenië gaat ook zeker door en voor de rest ligt alles nog vrij open. De nummers van Macedonië en Estland vind ik leuk, maar komen live niet echt heel sterk over, al verwacht ik ook dat Estland het wél haalt.

  Servië kan “een Polen doen” (vanwege diaspora in Macedonië, Bulgarije, Kroatië, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland én Duitsland), ook al is het nummer matig en zingt Tijana knettervals. Ook Denemarken zie ik de finale sowieso halen, want ook al is het nummer niet heel bijzonder, Anja weet het nummer perfect te verkopen. Ik denk dat Denemarken kansrijker is dan Malta.

  Ben benieuwd welke landen er in deze open halve finale zich zullen kwalificeren. Hoop dat OG3NE het redt, ook al vind ik het nummer nog steeds niet geweldig, de meiden verdienen een finaleplaats. :)

 7. Ed schreef:

  Ik durf nog niet met zekerheid te zeggen dat Nederland wel zeker van de finale is. Maar ik hoop het natuurlijk wel. Spannend! Eest hopen dat ze een goede optreden vanavond hebben. Toi toi toi!

 8. sandert schreef:

  Ik zou Estland geen zekere qualifier noemen… die zouden zo maar eens kunnen afvallen. Ik vrees ook voor Hongarije.

 9. Chris schreef:

  Malta en Kroatië gaan het niet redden. Malta is tergend saai, net als Finland in semi 1. Kroatië is een hele rare act die slecht bij fans scoort. Ik verwacht in hun plek Hongarije en Denemarken

 10. Nordman schreef:

  De dames zongen vanmiddag niet op hun best, maar dat hoeft ook niet. Vanavond en morgen moeten ze alles geven en dat kunnen ze. Ik hoop dat het optreden sterk genoeg is voor de finale en dat de mensen thuis geraakt worden door onze meiden.

  Ik verwacht dat de volgende landen sowieso doorgaan: Oostenrijk, Roemenie, Wit Rusland, Bulgarije en Estland. Vijf plekken blijven over die eerst opgevuld gaan worden door Denemarken, helaas ook Israel, Kroatië verwacht ik ook (hij zing zó goed), Hongarije (enige in zn soort) en dan hebben we nog één plek over……die gaat naar Nederland of Macedonië (net als Belgie is dit gewoon een goed, eigentijds lied, dat hoort de kijker thuis ook wel).

  Als ze landen als Zwitserland, San Marino, Servie opnoemen dan zet ik de tv maar uit, haha ;-)

  Fingers crossed voor onze dames.

 11. K schreef:

  Van mij hoeft Noorwegen echt niet door. Grab the moment is precies wat ze niet hebben gedaan.

 12. Jennie schreef:

  Oostenrijk, Macedonië, Roemenië, Nederland, Hongarije, Denemarken, Wit-Rusland, Bulgarije, Estland, Israël.

  Succes dames vanavond!

 13. sandert schreef:

  Israël verdient het ook niet, is net zo vals als Griekenland gisteren. Maar ja, die ging ook door.

 14. ALL Wei schreef:

  Ik noem dit jaarlijkse media-event, niet voor niks; “het eurovisie Zing Vals Festival”
  kijk naar wat er gister doorging: Australie, Griekenland en Belgie zaten er best naast in hun vocals. zij haalden de finale, maar Montenegro of Albanie weer niet!!??
  Finland was best goed in hun presentatie, maar haalden het ook niet. Portugal was spat zuiver, maar met een behoorlijk gedateerde song!!
  Dus ik ben benieuwd wat dat morgen gaat brengen voor OG3NE?
  . De dames brengen het liedje en ook andere songs iedere keer erg goed. Zou het genoeg zijn?? Het zou maar zo kunnen dat ze een ‘Finland’ doen?, wat ik niet hoop natuurlijk.
  Alle best voor hen in de jury presentatie vanavond!

 15. Mark schreef:

  Macedonie gaat het niet redden. Aardig nummer, niet zo goed als België. En ze zingt het slecht. Ver weggezakt en daar blijft het ook.

  Het moet geen enkel probleem zijn voor NL om de finale te halen. Ik durf te wedden dat ze in de top 3 eindigen. Angst voor een ‘Finland’ is ongegrond. Ogene lijkt in niks op Finland. Finland was duister, toch niet overtuigend en niet speciaal genoeg. Dat is NL wel. En het is mooi in beeld gebracht. Ik denk dat die meiden iedereen inpakken met die stemmen.

  Prognose:
  1) Nederland
  2) Bulgarije
  3) Roemenië
  4) Hongarije
  5) Oostenrijk
  6) Wit Rusland
  7) Noorwegen
  8) Denemarken
  9) Estland
  10) Israël

  11) Servië
  12) Kroatië
  13) Malta
  14) Ierland
  15) Macedonië
  16) Litouwen
  17) San Marino
  18) Zwitserland

  • Shurgard schreef:

   Ben het volledig eens met je lijst en ik vind ook dat we als Nederland absoluut zeker kunnen zijn van een plek in de finale. Kijkers thuis die het nummer van OG3NE nog niet hebben gezien of gehoord gaan morgenavond echt een kippenvel moment ervaren. Als dit geen indruk maakt weet ik het ook niet meer! Absolute topkwaliteit zangeressen die zaterdag in de finale minimaal een top 5 notering verdienen!

 16. Betty*Beyond schreef:

  Ik denk dat
  Bulgarije,
  Roemenië,
  Hongarije,
  Wit-Rusland,
  Oostenrijk,
  Estland,
  Kroatië,
  Denemarken
  en hoop tog echt Nederland door gaan naar Zaterdag,

  al dacht ik dat Finland ook zeker de finale zou halen.

  Spannend!!!!

 17. Betty*Beyond schreef:

  Ik vergeet Israël helemaal …aaarggh ik weet het niet :p

 18. Ed schreef:

  Grappig hoe meningen soms zo kunnen verschillen. Hier wordt Servië als slecht gezien. Op andere blogs juist heel positief ontvangen

  A vocally and visually spectacular start to the Jury Semi Final 2 tonight. The interaction with the backing dancer works well, as does Tijana’s connection with the audience in the hall and at home. I’d be very surprised if this doesn’t qualifier.

  Laten we hopen dat dit de finale niet haalt, want dan wordt het voor Nederland wel lastiger, als deze landen ook al door gaan…

  • Sannie schreef:

   SongfestivalBE:

   Servië

   Tijana deed het tijdens de repetities niet altijd even stemvast, en dat is in deze juryfinale niet anders. Gedurende het volledige nummer vliegen de valse noten in het rond, dat dit tijdens de show van vanavond niet goed is hoeft geen uitleg. Op basis van deze presentatie is het exit Servië op dit festival.

 19. Richard schreef:

  WOW!!! De meiden hebben het geweldig gedaan, de persruimte ontplofte! Enige optreden waarbij in persruimte hard wel geapplaudisseerd

 20. Loes schreef:

  Eurovisionireland.net
  Nice and simplistic. Yet another strong performance by O’G3NE – something tells me they are in for the win. Great strutting to the forefront of the stage around two thirds of the song. Another qualifier.

  Eurovoix.com
  THE NETHERLANDS || 22:38 CET // All three sound in perfect harmony, and manage to help carry each other throughout each part of the performance. The sister’s manage to perform the key change well, and all hit the high notes during the last part of the song.

  Heel positief!

 21. Raichu schreef:

  Zojuist van het escbubble liveblog:
  NETHERLANDS

  This is perfect as ever, both visually and vocally. The harmonies are truly incredible

  No repeat of the minor issues from this afternoon’s rehearsal, this was perfect and will surely have grabbed the attention of the juries.

  ?

 22. Richard schreef:

  Ik zie geen nieuwe reacties?

 23. Loes schreef:

  Songfestival.be
  De meiden van O’G3NE staan er. Loepzuiver, zelfzeker en vol energie. Hun performance tilt dit nummer duidelijk naar een hoger niveau. Het blijft een beetje een ballade zoals we die kennen uit de jaren ’90, maar de juries gaan de mooie samenzang en de energie van de meisjes ongetwijfeld belonen met heel wat punten. Als ze morgen een even goede prestatie neerzetten staan België en Nederland opnieuw samen in de finale.

  ESCKAZ:
  The Netherlands: OG3NE once again with an impactful performance of perfect harmonies. #eurovision

  Mooi al die reacties. Ze kunnen zich in ieder geval niks verwijten. Ze leveren een top prestatie.

 24. robbert-rotterdam schreef:

  Ik vind het heel goed om die persberichten te lezen en ben blij met die positieve uitspraken over OG3NE, maar het liefste vertrouw ik nog op mijn eigen oordeel.
  En ja zeker, het klonk fantastisch!! De eerste 20 seconden hoorde ik wel wat van de zenuwen in de kelen van de dames, maar dat ging niet ten koste van ook maar één noot. Geweldig gedaan! Hoe het er verder uitzag en hoe de jury’s het op hun tv-schermen zien, weet ik niet. De jury’s letten natuurlijk ook op het plaatje. Maar gezien het applaus in de persruimte moet ook dat goed zitten. Is iemand daar ter plekke?

  • RobbieR schreef:

   Ik keek naar de hoofden op 1 van de Eurovisie kanalen.
   Volgens hun kwam het ook goed op de camera over. Volgens mij zie je ook een stukje van de presentatoren die danst en meezingt op dit nummer

  • Sven schreef:

   Ik zit nu in de arena want ik kon geen halve finale tickets meer krijgen dan maar jury.
   Het was echt heel goed. op roemenie na het grootste applaus in de arena, en we zijn al een tijdje onderweg!!!! Dit gaat het ook goed doen in de televoting denk ik.
   Heb geprobeerd op de cameravoering te letten maar niet gelukt, ik keek teveel naar het podium.

  • Esmee schreef:

   Er was iemand van de week van esckaz die noemde het Beautifully staged!

 25. RobbieR schreef:

  Zij deden het goed hoor bij de jury rehearsals.

  Klonk zuiver en op de camera kwam het ook goed over..

 26. Richard schreef:

  Gaaf dit!!!!

 27. manuela schreef:

  kunnen wij ook iets horen van hoe het bij de jury ging?

 28. manuela schreef:

  was net te laat bij de live uitzending, hongarije was net aan het zingen’

 29. Richard schreef:

  Zijn er al beelden?

 30. DirkO schreef:

  Goede uitvoering vanavond met keihard applaus….

 31. Leendert Jan schreef:

  Hmm, ik kan me redelijk vinden in het rijtje, alleen acht ik Hongarije kansrijker dan zowel Kroatië als Israël dus denk ik dat Joci Pápai zich wel zal plaatsen ten koste van één van die twee. Servië durf ik ook nog niet uit te sluiten. Ik denk dat Wit-Rusland en Malta wel zekerheidjes zijn naast Bulgarije, Roemenië, Nederland en Estland, daarnaast hoop ik erg op Oostenrijk.

  • Mark schreef:

   Nee joh. Malta valt er echt uit hoor. Misschien wat jurypunten, maar het is echt te saai.

 32. Sannie schreef:

  21:36 – Brilliant harmonies from O’G3NE

  Chills. CHILLS. These girls are arguably the best singers in the competition and the song really gives them a chance to shine. It’s absolutely on point, the crowd are in love with these girls, whose voices complement each other perfectly. This is a contender to win this semi final, especially in the jury vote, where the blandness of the song is actually more of an advantage than a disadvantage (as it may be with televoters). Harmonies are technically difficult as well, which jurors will notice.

 33. Richard schreef:

  Zo zin in morgen joehoeeee

 34. Michael schreef:

  Weet niet wat er met songfestivalweblog aan de hand is, maar op deze site komen is echt niet leuk nu, zie alleen maar oude reacties en ach ja laat maar ???

 35. Loes schreef:

  Op de telefoon werkt het wel. Daar laat hij wel alle nieuwe berichten zien als je telkens de pagina vernieuwd. Maar op de laptop inderdaad niet, heel vervelend.

 36. DirkO schreef:

  !!!!!!!????????

 37. Loes schreef:

  Waarom nu al die vreemde berichten?

  ,, .. ?? !!

  Moet dat iets toevoegen? ;)

 38. S@ga schreef:

  Er is inderdaad iets heel raars aan de hand met deze site.
  Ik krijg altijd oude posts te zien als ik op “thuis” klik :S

 39. Patrick schreef:

  Vandaag is de dag

 40. Br@m schreef:

  Mijn prognose voor vanavond:

  Estland, Roemenië, Israël, Nederland, Oostenrijk, Kroatië, Bulgarije, Ierland, Wit-Rusland en Malta.

 41. Richard schreef:

 42. Richard schreef:

  Wat suf dat deze website het niet goed doet :(

 43. DirkO schreef:

  Wanneer werkt deze site weer normaal?

 44. dick schreef:

  Opvallend dat het hier stil is na de halve finale gisteravond. Wat hebben de meiden het geweldig gedaan. Op naar de top 10 zaterdag….