Kiev live: Van Azerbeidzjan tot en met Polen

Dit vind je misschien ook leuk...

33 reacties

 1. Br@m schreef:

  Het nummer van Azerbeidzjan vind ik heel goed maar de show eromheen vind ik iets te veel gedoe. Desalniettemin een zekere finalist.

 2. Richard schreef:

  In 2008 werd Portugal ook zo gehyped. En met m.i. een veel beter lied. Ik zie Portugal niet in de top 5 eindigen.

 3. gj schreef:

  Azerbeidzjan wellicht voor de eerste keer sinds 2013 met het totale plaatje uitstekend.

 4. tippy2 schreef:

  Ik zie Portugal ook niet in de top 5 eindigen, dat haar broer er nog niet is trekt lekker veel aandacht, zou me niet verbazen als het vooropgezet is.

  • GerardMartin schreef:

   Wat ben jij achterdochtig tippywan die jongen is serieus ziek, bah wat een opmerking!

   • Richard schreef:

    Zo ver wil ik niet gaan. Maar vorig jaar wilde Douwe Bob nog zijn laatste zin aanpassen in iets onschuldigs wat met het thema van dat jaar te maken had en hem werd meteen met diskwalificatie gedreigd omdat zijn finale hetzelfde moest zijn als de repetities en halve finale….

  • Wim1970 schreef:

   Ik vind dat Portugal gediskwalificeerd moeten worden, want ik vind dit écht niet kunnen.

 5. Nordman schreef:

  Alleen ff geluisterd naar Azerbeidzjan. Was heel nieuwsgierig naar het refrein, met name naar de backings. Die moeten uit Zweden komen ;) Klinkt heel goed!

  • Richard schreef:

   De hele productie van Azerbaijan komt toch uit Zweden (zoals volgens mij al voor de 10e keer).
   Een van de schrijvers is volgens mij Zweedse en heeft ook aan de inzendingen van AZ 2010, 2011, 2012 en 2015 meegeschreven.

 6. Br@m schreef:

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook heel vreemd vind dat de zuster van de eigenlijke deelnemer haar broer tot 2x toe mag vervangen. Waar heb je dan die repetities voor als hij pas vlak voor de generale repetities komt opdraven. Maar goed, ik ben geen liefhebber van deze Portugese bijdrage. Het raakt me totaal niet; het is een beetje een soort jaren ’50 nummer en dat is zelfs mij iets te ver terug in de tijd. Neemt niet weg dat ik Portugal wel eindelijk eens een top 3 notering gun maar liever met een ander lied.

  Griekenland komt met een leuke zangeres en een heerlijk nummer wat ik wel de finale zie halen.

  • Wim1970 schreef:

   Portugal zou gediskwalificeerd moeten worden door deze actie.

  • Leendert Jan schreef:

   Je hebt natuurlijk ook repetities voor bijvoorbeeld het camerawerk. Wanneer zoom je in, wanneer komt er een long shot enz. Gelukkig heeft Portugal niet een uitgebreide choreografie. Het lijkt me desalniettemin vooral voor Portugal zelf een probleem. Salvador zal ook moeten weten wanneer hij de camera moet pakken, en of hij dat op precies hetzelfde moment als Luísa zal doen is natuurlijk lastig te zeggen.

 7. Ria NL schreef:

  Azerbeidzjan vind ik erg goed overkomen. zowel qua zang als de achtergrond

  Portugal blijft prachtig, ook in de uitvoering van Luisa, maar toch weet Salvador bij mij meer emotie los te maken. Ik kijk dan ook erg uit naar zijn uitvoering. Ik hoop van harte dat zijn gezondheid het toelaat deze mooi uitdaging tot een goed resultaat te brengen, ik zou het geweldig vinden als Portugal hier een groot succes mee behaalt.

  Griekenland blijf ik erg zwak vinden vooral in de refreinen waar Demy regelmatig de mist ingaat. Als dat maar goed gaat, al zou ik er ook niet om treuren als Griekenland de finale niet haalt.

 8. danny schreef:

  azerbeidzjan klinkt erg goed ja, en ook het koor (backings) zijn goed gecast. ik moest wel wennen aan de act want dit is zo niet wat je verwacht bij dit lady gaga achtig nummer! origineel is het alleszinds wel, maar voor mij geen winnende performance. ik hoop op een top 5.

  portugal vind is not my cup of tea, maar ik zie de appeal wel voor anderen.

  griekenland ze zingt wel goed maar zodra ze de hoogte in gaat dan is het stukken minder. een nummer begint goed maar wordt dan een 13 in een dozijn gedateerd nummer. show is wel gelikt. eerder wel dan niet finale

 9. Br@m schreef:

  Polen vind ik nu vreselijk. Zingen kan ze maar ik vind het allemaal net iets tè. En die foute Poolse uitgave van André Rieu naast haar heeft vermoedelijk nooit eerder een viool aangeraakt. Ik denk dat dit wel door het ijs zakt en niet de finale gaat halen. De jurk van deze dame komt wat mij betreft in aanmerking voor de Barbara Dex Award; wat een foeilelijk ding. De jurk van Blanche is daar nog een parel bij vergeleken.

  • Hans P. schreef:

   Helaas (?) Bretm, Mateusz Mos, de violist, is een professioneel violist en vioolleraar…

 10. Ria NL schreef:

  Ik ben ook niet enthousiast over deze repetitie van Polen, de achtergrond ziet er mooi uit maar de zang vind ik erg schreeuwerig overkomen.

 11. Matje schreef:

  Dat Azerbeidzjan zo hoog scoort is voor mij een mirakel , echt alles aan dit staat me tegen. Daarbij vind ik de dame een erg harde uitstraling hebben en de act erg rommelig.
  Portugal is gewoon erg schattig , lieflijk en ook een beetje gek . Dit gaat heel hoog eindigen!
  Polen vind ik nog steeds dertien in een dozijn . Jammer voor de prachtige en zeer goede zangeres.

 12. 020Nick schreef:

  Wim1970:
  moet

  Je hebt helemaal gelijk.. hoe DURFT zo’n jongen zijn gezondheid op de eerste plek te zetten. Het is werkelijk ongehoord!

  • Wim1970 schreef:

   Hij is niet ziek, want hij is gewoon concerten aan het geven her en der.

   • Hans P. schreef:

    Hij staat op de wachtlijst voor een harttransplantatie maar ziek… nee, hoe kun je dat nou zeggen.

 13. henk schreef:

  Waarom zingt Salvador Sobral niet op de repetities? Wat gebeurt er als hij niet op tijd herstelt? Mag zijn zus dan de zang ook overnemen? Waarom heeft de Portugese delegatie nog geen verklaring afgelegd? Ik vond nieuws rondom Salvador van 17 maart j.l., maar of dit betrouwbaar is, is maar de vraag. (Show Nieuws) Salvador zou geopereerd zijn aan een hernia, waarvan hij herstellende zou zijn. Maar er zou meer aan de hand zijn. (hart problemen) De link:
  .http://www.show.nl/rubrieken/sterren/2017/drama-voor-songfestivaldeelnemer-portugal/

 14. riccardo schreef:

  Als hij echt ziek is verwachten ze bij Portugal net op tijd een wonderbaarlijke genezing? Vreemde gang van zaken, op z’n minst.

 15. José schreef:

  Zijn medische team laat hem niet meer dan 1 week in Kyiv zijn (het is niet echt een buurland…)

 16. José schreef:

  Het is niet dat hij niet zingen mag, het is dat hij dichtbij zijn medische team moet zijn.

 17. Ma Lága schreef:

  Wat een zeikwijven hier zeg. Die jongen heeft geen goede gezondheid en daarmee uit.

 18. Deniz schreef:

  Grappig hoe Griekenland zowat het armste land op het festival is en toch de grootste act weet neer te zetten. Laat wel zien hoeveel ze om dit evenement geven.

  • Leendert Jan schreef:

   Nou ja, zowat alle voormalige Oostbloklanden zijn armer hoor dan Griekenland. Ik denk dat alleen Tsjechië, de Baltische staten en Slovenië rijker zijn.