OG3NE brengt Nederland ook naar finale

Dit vind je misschien ook leuk...

81 reacties

 1. youri schreef:

  Heel goede show! Zeer onterecht dat Zwitserland en Estland niet door zijn. Als je dat vergeljkt met bijv. Hongarije of Noorwegen…..

  Verder wel tevreden, de dames deden het erg goed

  • MarkusRotterdam schreef:

   Inderdaad, Estland, dat veel hoger in de polls stond dan een aantal andere landen dat nu WEL de finale heeft gehaald. Met name Noorwegen heeft mij – hoe zal ik het netjes zeggen – zeer verbaasd met hun kwalificatie. Wat een k.. nummer vond ik dat. Nou ja, you win some, you lose some.

   • youri schreef:

    Ja klopt, is eigenlijk elk jaar wel zo

   • Max Mark schreef:

    Vond Noorwegen echt goed. Een verademing na al dat geschreeuw en vals gezang. Ik snap het wel.

    Ik vreesde al met grote vrezen voor Estland. Raakte echt niet. Heel vlak.

 2. ray schreef:

  Wat een klasse van de meiden !! ongelofelijk prestatie niet normaal

 3. Nordman schreef:

  Ik was door de zenuwen niet meer zeker van een finaleplek, maar wat ben ik ontzettend blij dat onze meiden in de finale staan. Vocalen worden dus toch nog gewaardeerd door Europa! Ze hebben het echt zooooo verdiend. Hun inzet is een voorbeeld voor veel andere artiesten. Fijn ook voor de familie Vol, echt heel mooi. YES!

 4. Nordman schreef:

  Ik ben verbaasd dat Estland niet door is. Ik vond het er mooi uitzien op beeld. Ook Macedonie viel me alles mee. Noorwegen deed me niks en snap niet dat ze door zijn. Kroatië was geweldig haha.

 5. Paula schreef:

  Er stond zoveel druk op de meiden, iedereen in Nederland ging er wel even vanuit dat zij het zouden doen. Dan merkte je aan alles. Maar wat een top prestatie nog.

  En we staan in de finale! Dat in ieder geval gehaald. Nu genieten zaterdag dames :)

  • Peter schreef:

   Als 9e bekend gemaakt…had weer een kleine flashback naar 2014 toen werden we ook als voorlaatste genoemd..pfff 😉

 6. tippy2 schreef:

  Super blij! Wat een kanjers!
  Nu nog goede loting!
  Erg vond ik Kroatie, onbegrijpelijk. Ook Noorwegen..zo saai..

 7. Joost schreef:

  Aaaah yes goed gedaan meiden!!!!! Was nog even spannend!!
  Volgens mij gaven ze niet de volle 100%, maar ook logisch met zoveel druk. Ik denk dat er meer inzat
  De rest van de finalisten was wel te verwachten, alleen had ik liever Estland in plaats van de Jekyll en Hyde van Kroatië. De strijd om de eerste plaats zal zaterdag wel tussen Portugal en Bulgarije gaan.
  Jullie meiden hebben het verdiend. Ik hoop dat jullie in de finale een mooie plek krijgen en echt alles geven wat ze hebben!!!

  SUCCES!!!!

 8. wim schreef:

  Proficiat aan onze noorderburen, jullie hebben het verdient. De lage landen terug in de finale. Ik voorspel top 10.

 9. danny schreef:

  ik vind het verbazingwekkend hoe sommigen hier dachten dat estonia door zou gaan?!? heb je die performance wel aandacht bekeken? Die man was creepy af met zijn fake lach. totaal gebrek aan chemistry en je zag dat het gemaakt was! vre-se-lijk. En ik was eigelijk best een fan van het nummer maar hoe zij het brachten was op het randje van belachelijk! verdiend niet door dus. Voor de rest ben ik eigelijk erg tevreden over de andere qualies…

 10. ALL Wei schreef:

  BRAVO!!!! GEWEEEEELDIG WAT DE OG3NE DAMES DEDEN!!! WELVERDIENDE FINALE PLEK

 11. Max Mark schreef:

  Gefeliciteerd All Wei! Jij was positief vanaf het begin. Super dat het gelukt is!

  • ALL Wei schreef:

   Max Mark heel erg Bedankt!!!
   Ik vind dat ze een geweldige prestatie hebben neergezet!!

 12. Ria NL schreef:

  Geweldig gedaan dames van OGENE !! Ik ben zo trots op jullie !!! Verder kon ik me aardig vinden in de gekozen landen voor de finale. Al vind ik het jammer dat Ierland en Estland en Malta niet door zijn .

  • Br@m schreef:

   Juist Ria, ik vond met name Estland, net als Finland in de eerste halve finale, onterecht afgevallen. Mooi nummer dat heel goed gezongen werd. Daarentegen snap ik nog steeds niet dat Noorwegen, Hongarije en Denemarken wel door zijn.

 13. MarcvdHeijden schreef:

  Verbazingwekkend dat hier Noorwegen naar beneden gehaald wordt… Dit mag zo de top 5 halen aankomende zaterdag..

  Estland was onverwacht, maar na het zien van de performance had ik dit al wel half zien aankomen.

  Dat Wit-Rusland het gehaald heeft vind ik maar vreemd. Die vond ik live ook echt gigantisch tegenvallen! Had liever onze verloofde gezien ;).

  Al met al een vele malen betere halve finale dan afgelopen dinsdag.

  • Richard schreef:

   Zegt over het hele songfestival. Dot was een Screamfest. Teee landen die zuiver zongen waaronder NL. Ik mis de tijden van de jaren 80 en 90 hoor. Toen kon ik nog een top 10 maken uit 22. Nu niet eens een top 10 uit 42

   • MarkusRotterdam schreef:

    Dat heb jij dus ook, ha ha !!! “froeguh” was het toch echt wel beter. Inderdaad heb ook ik amper een top 10 lijstje kunnen maken. Na 6 landen heb ik zoiets: dan deze maar.

   • Michael schreef:

    Ik vind het nu mooier dan vroeger, maar zal wel een generatie kloof zijn

 14. Daniek schreef:

  Veel mensen zijn boos, zoals altijd haha. Waarom dat land niet door, en dat land wel. Maar niemand noemt Nederland, dus ja, ze zijn TERECHT door. Daar lijkt iedereen het wel over eens te zijn. Mooi! Ik ben super blij hiermee!

 15. Rene schreef:

  MarkusRotterdam:
  Inderdaad, Estland, dat veel hoger in de polls stond dan een aantal andere landen dat nu WEL de finale heeft gehaald. Met name Noorwegen heeft mij –hoe zal ik het netjes zeggen – zeer verbaasd met hun kwalificatie. Wat een k.. nummer vond ik dat. Nou ja, you win some, you lose some.

  Ik vond juist Noorwegen de beste van de avond

  • Max Mark schreef:

   Ja idd 1 van de beste. Samen met NL en Bulgarije.

   • ALL Wei schreef:

    Noorwegen deed het heel erg goed. Had ze hier in het finalelijstje staan. Gefeliciteerd Noorwegen!! Well Done

 16. Matje schreef:

  Ff was ik bang na het zien van de reactie op odds maar toen ik zag dat we als eerste in het buitenland ( Ierland en België en Zweden ) in de iTunes top 100 binnen wisten te komen wist ik dat het aansloeg bij de kijkers. Was een beetje teleurgesteld met de act maar goed , persoonlijke kwestie , had meer verwacht van de staging , maar na terugkijken , TOP!!!!
  Estland was te kitsch en miste hun vriendjes in deze semi en let wel , Litouwen en Wit Rusland hebben niets gemeen met dat land.

 17. Steve schreef:

  Weer supergoed gezongen van Ogene, hoewel ik denk dat ze hun stemmen wel een beetje moeten sparen nu. Ik was wel erg teleurgesteld in de beeldregistratie. Die korte close ups en die lelijke lange wideshots. Ik vond dat Shelley in beeld gebracht werd alsof ze de solo zangeres was en haar zussen de achtergrondzangeressen.
  Ondanks alles vind ik dat Ogene een van de beste muzikale hoogstandjes in Eurovisie geschiedenis brengt. Ik kan niet wachten op de finale, hoewel ik niet kan kijken.

 18. Rico schreef:

  Geen verrassingen in de gekwalificeerden van vanavond, vind ik. Kroatië irriteerde me wel mateloos: zo’n belachelijke vertoning zeg! Maar van de achterblijvers is er eigenlijk ook niemand die ik zal missen in de finale.

  Ik hield vooral van Bulgarije, Noorwegen en Hongarije. Nederland: vocaal zéér indrukwekkend en dat tilt het matige nummer oneindig veel hoger. Verdiende finaleplek dus!

 19. Marek schreef:

  Nederland toch verdiende plek in finale.

  Wat was de rest toch vals, vals en vooral vals.
  Hongarije Belarus waren leuke liedjes maar dus ook vals gezongen!

  Ierland had ook wel doorgemogen van mij met die aparte stem. Die zong nog redelijk goed…

  Noorwegen door? Wat een saaiiiiiiiiiiiiiiiiiiii nummer was dat.
  Roemenie ook al door met dat irritante gejodel.

  En dan dat Macedonie haha met heel de tijd een effect over haar stem heen, moest verboden worden!

  • ALL Wei schreef:

   Ja, ik noem het al jaren Het eurovisie Zing Vals Festival!! Macedonia was total auto-tunned.

  • Wim1970 schreef:

   Noorwegen snap ik ook niet. Maar ja, er moesten er toch 10 door en dan komen de slechte aan de beurt. DK vind ik ook vreselijk. En Estland. Hoe is het mogelijk dat zo’n mooi nummer zo om zeep geholpen kan worden.

 20. Shurgard schreef:

  Ontzettend blij dat OG3NE door is. En het was ook wel spannend tot die 9e envelop pfff.
  Moet zeggen dat ik veel van de acts echt helemaal niet zo goed vond als van tevoren werd gezegd. Vocaal gezien waren alleen Nederland en Bulgarije goed, de rest was veel minder. Ben het in principe wel eens met de acts die nu door zijn naar de finale. Ik denk dat Kroatië en Noorwegen waarschijnlijk op plek 9 en 10 staan en dat het tussen hun ging en Estland en Zwitserland. Vond het allemaal niet denderend dus welke nou door waren gegaan had me toch geen klap uitgemaakt. Tevens hoop ik dat Litouwen heel hard onderaan is geëindigd. Jezus man, wat was dat slecht zeg!
  Maar goed, super dat OG3NE door is naar finale deze zaterdag. Ik zou zeggen op naar de top 10!

 21. Marek schreef:

  Als Rusland mee had gedaan wie was er dan niet doorgegaan vraag ik me nu af…

 22. Kim schreef:

  Na het optreden (terwijl het echt niet slecht was hoor) had ik opeens wel twijfels. Maar toen las ik reacties op social media, youtube en dan blijkt het nog wel mee te vallen. Natuurlijk altijd mensen die het niks vinden, maar de meerderheid was gewoon positief. Dus het slaat wel aan. Ik denk juist omdat het gewoon simpel is, geen poespas, gewoon zingen. En dat werd gelukkig beloond met een finaleplek. Gelukkig zat ik fout, blijkbaar kijk ik toch te kritisch naar onze eigen inzending :) haha.

  • ALL Wei schreef:

   Beste Kim, Welkom in the NLD’s!!! ;-))), dat kritische gekijk doen wij elk jaar, niks mis mee!!

 23. Richard schreef:

  Enig minpuntje in regie. Na de brug en keychangr bij de finale een close up van de drie en niet zwenkende camera over de hoofden van de met vlaggen zwaaiende fans

  • Ed schreef:

   Helemaal mee eens Richard laatste 40 seconden raakte ik de meiden kwijt …… heb geen close ups gezien of mooie kaders van de drie …… alleen mar afstand maar wat ONBEGRIJPELIJK is als je dat ook de laatste 10 seconden geen contact met ze hebt ……. krijg je een je drie stipjes op een rij en is de werkelijke visuele emotie zo goed als WEG …….

   Waar ik dik kippenvel hoor te hebben, heb ik dat door die ENORME REGIEFOUT slechts op het vocale vlak, en dat is zo jammer …..

   Ik kan het gewoonweg niet begrijpen …

   .
   .

   Snap er helemaal niets van …. want de eerste minuut is heel sterk, het was net of het geld op was.

 24. Remco van den Berg schreef:

  Heel blij dat Israël door is en ook Nederland. Wit-Rusland vond ik heel grappig en ook Macedonië was een guilty-pleasure. Beetje slechte Kylie imitatie. Noorwegen vond ik vreselijk. Ik had wel verwacht dat het de finale zou halen maar ik vind het bagger. Zwitserland viel erg mee en Hongarije was leuk met uitzondering van de rap. De dame van Estland was naar. Bulgarije is niet zo aan mij besteed.

 25. HP schreef:

  Wát een verschil tussen de halve finale van vandaag en die van dinsdag zeg. Betere liedjes, betere acts, betere vocalen. (Over het algemeen dan, er waren natuurlijk uitzonderingen)

  Ik had 8 van de 10 finalisten goed voorspeld. Ik had echt verwacht dat Estland het zou halen. Voor de 10e plek wist ik het niet en heb ik Macedonië ingevuld (zal wel met de zangeres te maken hebben, wauw!). Oostenrijk en met name Noorwegen zag ik niet aankomen.

  VOLkomen verdiend dat OG3NE de finale heeft gehaald natuurlijk. Vocaal met een enorme voorsprong de beste, waardoor het toch matige nummer ineens veel beter werd. Act klopte, staging klopte, lichten klopten. Prima totaalplaatje. Ik verwacht zeker een top 10-klassering zaterdag. Top 5 is zeer zeker ook mogelijk. En met een goede startpositie (2e deel, bijvoorbeeld tussen Oekraïne en Noorwegen in ofzo) zie ik ze stiekem de top 3 insluipen. Winst lijkt me uitgesloten, daarvoor zijn Portugal en Bulgarije (en misschien Italië) te goed.

  Wat het ook wordt zaterdag, als Nederland mogen we, nee moeten we sowieso trots op de meiden zijn. Klasse gedaan!

 26. Kim schreef:

  Was ik trouwens de enige die het idee had dat Macedonië aan het playbacken was? Natuurlijk was het niet het geval want dat mag niet, maar jeetje, wat zag het er nep en slecht uit. Ik vind het prima dat het niet door is, ik heb me behoorlijk lopen irriteren tijdens die act.

 27. ALL Wei schreef:

  Og3ne heeft in de 1e helft geloot!!

  • Joost schreef:

   JAAAAAAAA!!!!!
   Stiekem gehoopt op de 2e helft. Nu hopen op een mooie plek.

 28. dave schreef:

  Proficiat, Nederland! Blij jullie ook te zien in de finale. De meisjes gaven een geweldige performance, flawless vocals en professioneel, maar ik blijf het nummer te cliché vinden.

  En sorry, de Kroatische inzending is een misdaad tegen de mensheid :) Wie heeft dat nu de finale ingestemd???!!!
  Ook Roemenië werkt mij zwaar op de zenuwen…

 29. Nordman schreef:

  Helaas geen geluk met de loting. Eerste helft. Als Og3ne 7-10 is geëindigd zie ik ons geen goede startplek krijgen. Misschien wel 2e of anders voor of na een favoriet. Jury, red ons!

 30. Ed schreef:

  Wat een avond mensen, ik heb genoten variatie alom, en mag het haast niet zeggen en wil het niet zeggen, voelt nu enorm als muggenziften maar wat had OG3NE De laatste minuut SLECHTE REGIE.

  Vanaf de minuut 2 was het prut, ze lopen naar voren wat een boost aan energie opleverde in beeld – NIET GEZIEN (te ver af)
  dan komt de cry no more clapping bridge, word te laat ingezoomd en gekaderd zodat je alleen Shellley ziet met haar hand omhoog.Daarna komen behoorlijk onnodige veraf shots die niets toevoegen, en ik de meiden totaal kwijt raak …… in het totaal.

  Maar wat ik dan nog het meest beroerde vond is het mooie verstilde moment van de 3, dat ze stil staan en van beneden naar boven …… kijken van ……” through lights and shadow” van veel te ver af word genomen. Ik zag 3 stipjes met wat geel erboven …… IK WIL ZE ZIEN OP HET LAATST

  • Mm schreef:

   Ach Ed, ben je regisseur van origine? Of wilde je dat altijd worden?

   • Br@m schreef:

    Ed heeft volkomen gelijk. Er waren op het eind teveel camerashots van veraf. Het leek net alsof de regie het spoor helemaal bijster was.

   • Esmee schreef:

    Ed heeft gewoon gelijk.

  • Richard schreef:

   Gelijk heb je. Einde veeeeeeuuul te ver🤔

  • Ed schreef:

   Nee wel vormgever ……. ;) zag heel veel verkeerde shots, over dat powerloopje van de 3 naar voren maar te zwijgen, ze lopen naar voren ….. PAK DAT DAN …… nee veraf shot ….

   Bridge vuist omhoog – HUP PAK DAT ……. het is het snijden van de beelden !

   Het moment dat ze tegen elkaar naar elkaar toe gaan zingen alla common linnets …. moet de camera er al bijna staan .,…. nee de camera gaat van heel ver er naar toe …. en tegen de tijd dat ze er staan hebben ze alleen Shelley in beeld.

   Kijk dan zit je erop en is VOEL je profesionaliteit …. ik vraag me werkelijk af heeft Meter er niet op gezeten of was de regie in Kijev stront eigenwijs ….

   Maar het allerbelangrijkste vind ik nog dat einde – WIE verzint een pen shot van zo ver van achteren naar voren bij de laaste noten dat als het nummer afgelopen is Ogene nog als 3 stipjes hun laatste noot zingen …. MENSEN CLOSE 3 op een rij – DAT MOET !

   Ja ik werd enorm geirriteerd van zoveel verloren kansen om het allemaal veel beter te maken ….

   Ik snap het gewoon echt niet. ben echt zeer teleurgesteld in die laatste minuut, wat een prut met peren… Zo’n prachtig intiem einde …. en dat een afstands shot van meer dan 10 seconden

   FC KNUDDE

   • Richard schreef:

    Ed helemaal met je eens, alles wat je zegt is waar. Ook nog eens totaalshot waarbij je veel te lang een lege zaal ziet. Maarja, :(

   • Tarsius schreef:

    Ook hier beaam ik alles wat je zegt. Regie moet gewoon strak zijn en dat voelt nu helemaal niet zo aan. Camerawerk kan zo’n goede toevoeging zijn voor de feel van het nummer. Je vraagt je idd af wat Rolf Meter voor visie in gedachten had/heeft. I’m not yet really feeling it here. :/

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ben ik met je eens. Er waren echt momenten waar ingezoomd had moeten worden, zoals in de laatste minuut als die handen omhoog gaan en bij de laatste zin. Maar het is heel vaak zo dat de regisseur van het organiserende land de ‘indrukwekkende’ zaal belangrijker vindt.

 31. Sandert schreef:

  Ik vond een paar liedjes flink tegenvallen vanavond, waaronder dat nietszeggende riedeltje van Israël en het gegil van Denemarken. Ook Wit-Rusland vond ik niet zo denderend… Estland vond ik sowieso al een vreselijk nummer, heb nooit begrepen wat velen daar leuk aan vonden. Terecht uitgeschakeld.

  Blij dat Oostenrijk, Hongarije en Nederland door zijn. Bulgarije lijkt me na vanavond een grote kanshebber op de winst zaterdag. Sofia 2018? Of toch Lissabon?

  • Wim1970 schreef:

   Doe maar Lissabon.

   • Tarsius schreef:

    Van mij mag de winst wel naar Bulgarije gaan. Maar zou het helemaal niet erg vinden als ‘ie ofwel naar Lissabon of Turijn zou gaan.

 32. Hein schreef:

  Ed heeft helemaal gelijk…

 33. gj schreef:

  Zoveel vals zat er nou ook weer niet tussen.

 34. Jve schreef:

  Og3ne samen met Bulgarije het beste van de avond op vocaal vlak! Maar eerlijk is eerlijk,ik had ook meer verwacht van hoe het in beeld gebracht zou worden…dit zal wrsch niet meer aangepast kunnen worden voor Zaterdag? Los daarvan,van de inzendingen die ik tot nu toe heb gezien hoort Og3ne ZEKER in de top 10 te komen Zaterdag!!!

 35. mike B schreef:

  Was ook verbaasd dat campy Estland niet doorging, waarschijnlijk alleen punten uit het west europa.
  Bulgarije is mijn nummer 1 nu.
  NL wordt middenmoot

 36. Nordman schreef:

  Eens met Ed.

 37. GerardMartin schreef:

  Het interesseert mij nagenoeg niks hoe ze in beeld worden gebracht als ik ze maar kan zien. Heel leuk dat Nederland door is naar de finale. Met Bulgarije, Kroatië en Noorwegen heb ik niks, de rest was best aardig. Ben benieuwd naar zaterdag en wie er wint? Dat kan zomaar één van de 26 zijn!

 38. Peter schreef:

  Met de meeste finalisten wel mee eens. Behalve Noorwegen, Kroatie, Wit-Rusland en ja ook Bulgarije. Het jonge ventje viel toch echt door de mand en het is zeker geen topnummer. Samen met Italie zal het gaan tegenvallen zaterdag en zie ik toch Zweden wederom gaan winnen. Niet dat het nummer geweldig is, maar de act is gelikt. Nederland bij de eerste 5, alhoewel ik hoop stiekem natuurlijk …….

 39. Luuk schreef:

  Estland vond ik live helaas tegenvallen, dus vreesde al voor uitschakeling. Maar dat daar voor dan Kroatië in de plaats komt begrijp ik niet. Dat was gewoon slecht. Voor Oostenrijk vind ik het ook leuk, had Zwitserland en Macedonië ook graag in de finale gezien

  • Wim1970 schreef:

   Als er iets slecht was dan was het Macedonië en Zwitserland wel.

   • Tarsius schreef:

    Luuk, ik vond Macedonië ook erg goed hoor. Heel jammer dat Jana niet door is! Ach, ze gaat lekker een gezinnetje stichten. Ook leuk.

 40. Ed schreef:

  Sleutelwoord – REGIE ;)

 41. Marki schreef:

  Een sterk Bulgarije heeft volgens mij deze SF2 gewonnen. Nederland vond ik ook wel mooi gezongen, zoals verwacht terecht door naar de finale (NB: ik ben Belg). En dan was er nog een leuk nummer uit Noorwegen. Het globaal niveau van deze SF2 vond ik ontzettend zwak (in tegenstelling tot het bloedbad in SF1, waar inzendingen zoals bijv. Finland sneuvelden); ik had de indruk dat een aantal landen nog maar weinig moeite doen om een deftig liedje te selecteren.

 42. Robert schreef:

  Deze semifinale was wat betreft de songs iets zwakker dan de eerste, maar het eindresultaat is wel beter.
  Ik was wel bang dat Nederland het niet zo redden, met name omdat ons lied concurrentie kon hebben van de kansrijke songs die direct ervoor en erna kwamen.
  Maar dat is dus heel erg mee gevallen.
  Jammer dat Malta niet door is, en de finaleplaatsen voor Kroatië en Noorwegen begrijp ik niet helemaal.
  Slechtste song van de avond:
  Ierland, nog erger dan Litouwen. Het is zielig voor Brendan Murray, maar hij hoort echt nog thuis op het Junior Songfestival

 43. Kenny schreef:

  Ik had gisteren gestemd op Wit-Rusland en Estland. Ik vind wel erg jammer van Estland :(
  Maar gelukkig zit OG3NE in de finale en ik ben ook heel blij voor België. ;)

 44. Peter schreef:

  Trots op OG3NE..zomaar na onze 3ios..de 1e die zich voor de finale wisten te kwalificeren(Treble..Toppers en 3J’s

 45. Placide schreef:

  Veel mensen vinden het erg jammer dat Estland niet door is en dat is het ook, want het is een geweldig nummer. Ergens was het wel te verwachten dat dit niet door zou gaan naar de finale, want de uitvoering van het lied is niet erg sterk en met name de zang van Laura.