Portugal wint voor het eerst songfestival; Nederland elfde

Dit vind je misschien ook leuk...

267 reacties

 1. Ria NL schreef:

  Wat een geweldige winnaar en wat een prachtig lied !! Ik ben heel blij met de welverdiende 1e overwinning voor Portugal. Het leukst van alles vind ik nog dat er een lied heeft gewonnen dat voor de verandering eens niet in het Engels heeft gezongen. Het kan dus gewoon, 10 jaar na Marija Šerifović met Molitva. . Ik hoop dat dit kan betekenen dat volgend jaar meerdere landen terugkeren naar hun eigen taal Want het blijkt gewoon dat kwaliteit net altijd Engelstalig hoeft te zijn.

  Verder wil ik toch even zeggen dat ik heel trots ben op OG3NE !! Ze hebben het geweldig gedaan. Vanaf het begin hebben ze het hele avontuur serieus en professioneel aangepakt en ze hebben werkelijk alles gegeven wat mogelijk was. Ik ben erg dol op het prachtige lied mede doordat de boodschap van het lied bij mij voor 300% is binnengekomen. Ik had ze zeker een hogere plaats gegund, maar hoe je het ook bekijkt er kan er maar 1 winnen. Maar voor mij hebben zij ook gewonnen

  Ook ben ik blij voor België met hun 4e plaats. Ik heb het lied vanaf het begin goed gevonden en ik ben blij dat de uitvoering van Blanche vanavond veel beter was dan tijdens de 1e semifinale. Het zit er weer op !! Op naar 2018 in Portugal !!! GEWELDIG !! Ik ga er een lekker glaasje wijn op drinken !!

 2. Om over na te denken... schreef:

  IS HET TOEVAL DAT PORTUGAL WINT (met Salvador = de gezalfde) OP DE DAG DAT HET EXACT 100 JAAR GELEDEN IS DAT MARIA VOOR HET EERST VERSCHENEN IS IN HET PORTUGESE FÁTIMA…..

  • Kul schreef:

   Moet je je beter in verdiepen, Maria is nooit verschenen en die kinderen zijn vermoord omdat ze wroeging kregen en gingen vertellen dat het gelogen was. Inmiddels was het in Fatima al een grote trekpleister, dus dat mocht niet naar buiten komen.

   • Om over na te denken... schreef:

    Jouw opmerking is dus KUL. Er was ook nog een 3e kind dat pas in 2005 overleden is.

 3. Dustin schreef:

  Wat ik nou weer jammer vind is dat als er hier een mening wordt gegeven waar iemand het niet mee eens is dat er dan gezegd wordt dat je er geen verstand van hebt. Muziek gaat om smaak, wat de een mooi vind vind de ander niks, dat is een kwestie van smaak niet van vertand er van hebben. Hou daar aub mee op mensen.
  Oke dat gezegd hebbende.. Ik hou niet zo van het Portugese liedje, al ben ik wel blij dat ze eindelijk hebben gewonnen, ze wachtten al zo vreselijk lang. België was mijn winnaar, ik vind het liedje geweldig en de uitvoering van blanche heel ontwapenend en een verademing tussen de Kermis. Nederland heeft t uitstekend gedaan denk ik, hele goede uitvoering, alles klopte, maar ik vind L and S nog steeds maar een matig liedje.

 4. Wim1970 schreef:

  Duitsland bijna weer laatste :-P Oekraïne weer een slecht resultaat in eigen huis,slechtste resultaat ooit :-O Spanje had ik ook als laatste voorspeld.

 5. dick schreef:

  Ik had het voor Nederland al voorspeld: bij de juries nog 5e dus redelijk meegedaan maar snoeihard afgerekend door de televoters. Portugal not my cup of tea maar ik begrijp het wel. En gelukkig geen Italië of dat vreselijke Zweden. Blanche deed het boven verwachting goed 4e!

  • Luuk schreef:

   Vind ik ook. Niet mijn smaak, Portugal, maar op de manier waarop het gebracht wordt begrijp ik het wel

 6. Luuk schreef:

  Als ik alleen naar het lied zou kijken, zou ik Portugal niks aan vinden. Maar het is zo puur en het zit zo vol emotie, daarnaast gun ik het Portugal en Salvador ook, dat ik hiermee kan leven als winnaar.

  Nederland 11e verdiend, maar had hoger gehoopt.

  UK 15e slaat nergens op, die hadden echter hoger moeten eindigen. Zelfde geldt voor Italië, 6e voor Francesco slaat ook nergens op.

  België 4e vind ik terecht. De performance was veel beter dan dinsdag en het lied blijft gewoon goed

 7. Og@yne schreef:

  Mijn top 2 en plek 4/5 klopt , behalve de onverwachte en zeer onterechte 3e plek van Moldavië( o.a. vanwege wansmaak van het klootjesvolk ).
  Portugal wint terecht , Bulgarije mooie 2e plek , 4 België toppie / 5 Zweden= wederom zeer zwaar overgewaardeerd

  Og3ne dames, 11e plek valt nog mee, maar wel dankzij de jury’s, heel goed jullie uiterste best gedaan,met een beter lied dan die last century Disneyschlager, zaten jullie in de top 3.
  Het stemvee plebs kon het ook niet echt waarderen
  Zo blijkt maar weer, hoe emo de boodschapthema ook moge zijn, het lied zelf sloeg niet aan. ” Het lied” daar gaat het in 1e plaats toch echt om.

  • Brian schreef:

   Dat denk ik ook. Als je met Og3ne naar het songfestival gaat, heb je kans om te winnen. Aan kwaliteit geen gebrek. Maar dit nummer klonk als één van de meest gedateerde inzendingen van dit jaar en toen het cliche klapmomentje in de recap zat, werd dat keer op keer benadrukt. Bij “de beste zangers van nederland” heb ik Og3ne vertolkingen van nummers zien doen die veel origineler waren. Van mij mogen ze nog een keer, maar dan wel met een lied van een betere songwriter.

   • dick schreef:

    Van begin af aan ook mijn punt van kritiek geweest, zingen dat kunnen ze maar het nummer is gewoon niet in orde voor een hoge notering, de juries kijken daar nog enigszins doorheen.

 8. TPDP schreef:

  Les goüts et les couleurs…., maar dit nummer kan me niet echt bekoren. En dan die spastische trekjes, zijn die nodig? Voor het tweede jaar wordt een nummer als winnaar gekroond dat geen potten gaat breken in de charts. Commerciëel succes lijkt aan de EBU opnieuw voorbij te gaan. We kunnen alleen maar hopen dat mensen zoals Blanche, O3GENE (de beste stemmen van het festival), Kristian, Francesco, JOWST…. de komende jaren navolging blijven krijgen zodat het festival opnieuw met zijn tijd zal meegaan. Met dit nummer gaan we terug naar de jaren vijftig en zestig en dat is geen goed teken willen we de jeugd meekrijgen met het festival.

  • Wim1970 schreef:

   Misschien heeft de jeugd wel massaal gestemd voor Portugal. Je kunt niet iedereen gelukkig maken, had BG gewonnen was er ook kritiek geweest, had Nederland gewonnen, dan waren er ook niet veel mensen mee eens geweest. Ik ben erg blij met Portugal.

  • Hans schreef:

   Wat onzinnig om commercieel succes alleen te laten bepalen of een liedje goed is. Er is toch een overgrote meerderheid van de stemmen naar dit lued gegaan, zoeek jury als televote.
   En hou op met opmerkingen als ‘spastische trekjes’. Joe Cocker was een veelgeprezen artiest ondanks zijn aparte stijl van optreden. Blijkbasr heeft ook dat niets met de kwaliteit van de muziek te maken.

 9. Ben schreef:

  Proficiat Portugal! Ik ben superblij dat dit lied heeft gewonnen in al zijn eenvoud, een mooi fragile lied in alle eenvoud gezongen .Wat een verademing. Ik heb de Portugese Nationale Finale gevolgd en wist zodra dit lied was gekozen dat wordt de winnaar. Een terechte winnaar en Portugal heeft het Eurovisie Songfestival een grote dienst bewezen. Heerlijk lied, gezongen in de eigen taal, heeft heel Europa geroerd en veroverd.

 10. Norman schreef:

  Mijn favoriet op de eerste plaats, dat gebeurt zelden. Ik ben het helemaal eens met de top 10. Frankrijk had er bij mogen zitten voor mij. Hoe sterk de Noren vocaal zijn, bleek bij de persconferentie. Og3ne zong prachtig, prima begin voor een internationale carrière. Over welwillende belangstelling kunnen ze zich niet beklagen.
  Geweldig georganiseerd, afwisselende show, liedjes in de moedertaal werden gewaardeerd, prachtige stad, die in de afgelopen 12 jaar duidelijk is opgeknapt, kortom, niets dan lof. Ik heb vrijdag al een hotel in Lissabon geboekt en hoop nu maar, dat ik me niet met de tijd heb vergist. (eerste twee weken van mei?)

  • MarkusRotterdam schreef:

   De eerste week van mei zou zo maar kunnen.
   Dit zegt EurovisionWorld:
   1 May 3 May 5 May
   8 May 10 May 12 May ← Most possible dates
   15 May 17 May 19 May
   22 May 24 May 26 May

   •The UEFA Champions League Semi-finals are on 1st and 2nd May 2018
   •The UEFA Europa League will have a Semi-final on 3 May 2018
   •The German Football Cup Final is on May 19 May 2018
   •The UEFA Champions League Final is on 26 May 2018

   The most possible dates are 8 – 10 – 12 May 2018

   Degene die dit geschreven heeft is waarschijnlijk een voetballiefhebber. Heeft duidelijk GEEN rekening gehouden met Hemelvaartsdag, wat in heel veel landen – ook in Portugal – gewoon gevierd wordt.
   Omdat Duitsland het voetbal ook moet uitzenden, kan het niet op 19 of 26 mei gehouden worden. Of er moet een zenderwisseling komen, maar ik denk niet dat dat mag van zowel UEFA als EBU. (ZDF is volgens mij geen EBU lid, ARD wel). Blijft dus over de eerste week in mei.

   • Peter schreef:

    De organisatie van Portugal heeft al een locatie voorgedragen….de MEO arena in Lissabon!

 11. mike B schreef:

  He fijn, nog meer ballads volgend jaar…

 12. jos schreef:

  Maan wil graag volgend jaar , nou liever niet .

 13. Marco schreef:

  Portugal gefeliciteerd met dit welverdiende resultaat.
  Hopelijk weten ze volgend jaar het songfestival weer wat stijlvoller te maken, want die fake shows van de afgelopen jaren beginnen nogal te vervelen.

  OG3NE heeft het ook geweldig gedaan: ik was vanaf het begin niet enthousiast over hun lied omdat ik gewoon niet van hun soort muziek hou, maar ik ben wel blij dat ze onze landseer zo goed hebben verdedigd!

  En wat jammer dat Israël niet meer meedoet. Vond hun bijdragen vaak mooi.

  • NilsB schreef:

   Zeker jammer. Al kan ik mij wel herinneren dat sommige Arabische landen enkel wilden gaan deelnemen, als Israel niet meer mee doet. Ik zie het al voor me dat Libanon, Tunesie, Qatar en misschien zelfs Marokko gaan meedoen.

   • Jan de Taalregelman schreef:

    Israël heeft alleen geen omroep meer die bij de EBU is aangesloten. Er zal heus een oplossing voor gevonden worden.

 14. Maarten schreef:

  OG3NE heeft het goed gedaan. Ze hebben het beste er van gemaakt wat ze konden doen met dit nummer. 11e plaats is mooi. Eerlijk gezegd was het geen sterk nummer, dus het is niet zo gek dat ze weinig stemmen kregen van de mensen thuis. Het probleem bij Nederland zit het selecteren van een goed nummer. Misschien toch wat hulp vragen uit het buitenland. Op naar volgend jaar.

 15. Wim1970 schreef:

  Op de site van Rusland op het Songfestival staat dat Rusland er volgend jaar bij is in Portugal, terwijl de Russen toch echt beloofd hebben nooit meer mee te doen als ze niet naar Kiev mochten. Zo zie je maar, Russen zijn niet te vertrouwen. Die gehandicapte met haar belabberde Engels gaat dan, hoop dat ze flink uitgejouwd gaat worden. Rolstoel of niet, ik maak geen onderscheid, maar ook gehandicapten willen toch gelijk behandeld worden als mensen zonder handicap?

  • S@ga schreef:

   Rusland mag niet mee doen volgend jaar omdat ze dit jaar geweigerd hebben om het Songfestival uit te zenden. Ik hoop trouwens dat we Rusland nooit meer terug zien op het Songfestival.
   Israël gaat waarschijnlijk doen zoals Griekenland nu doet, gewoon met een andere televisie omroep werken.

  • Og@yne schreef:

   Rusland heeft helemaal niets beloofd , pathetic Ruslandfobisch geval dat je bent.

   • Wim1970 schreef:

    Jawel hoor, dat heeft Rusland gezegd. Als wij dit jaar niet mee mogen doen met hoe-heet-ze, dan doen we nooit meer mee. Het is trouwens niet meer verplicht om het songfestival uit te zenden, dus Rusland mag volgend jaar gewoon meedoen, maar van mij mogen ze wegblijven.

 16. Tippy2 schreef:

  Voor Nederland is er maar 1 kandidaat die m.i. de hoofdprijs naar huis kan halen. Helaas, tot nu toe wilde ze niet. Waarschijnlijk wil ze wel als haar carriere in het slop raakt en ze dus te oud geworden is, maw haar kans voorbij heeft laten gaan. Misschien dat het Portugese optreden laat zien dat kwaliteit sowieso niks te vrezen heeft en haar dat over de streep kan trekken… dan heb ik het natuurlijk over….. Kovacs!

  • Wim1970 schreef:

   Een soort Kovacs hebben we gisteravond al gehad, de Belgische. Mosterd na de maaltijd. Ik zeg Within Temptation. Volgend jaar gaan er veel rustige nummers gestuurd worden, denk ik. Dus dan moet je juist met WT aan komen zetten :-)

   • Matje schreef:

    Het vergelijken van Kovacs met Blanche slaat totaal nergens op. Sharon Kovacs beschikt wel over een dijk van een stem die totaal anders is dan Blanche zowel in de laagte als hoogte en daarbij schrijft ze ook nog eens haar eigen materiaal en gaat ze ook niet voor het plastic geluid! Het enige probleem met Sharon is dat ze een beetje onberekenbaar is. Jammer dat ze niet wil , misschien denkt ze er morgen anders over.

   • Wim1970 schreef:

    Zelfde duistere stem.

 17. Tural schreef:

  Snap echt niet dat Portugal heeft gewonnen, hij zit daar als een of andere autist en kijkt wat dom uit zijn kop. Elke keer als hij 12 punten kreeg zo achterlijk te doen. Nederlander goed gezongen en mijn Azerbeidzjan goed nummer 14 tja er valt mee te leven.

 18. Ronald schreef:

  Nederland stuur alsjeblieft DOTAN naar esf 2018!!!!!

 19. Richard schreef:

  NEEE AUB geen Dotan. Enige act die ik kan bedenken is Kensington! 2018! https://www.youtube.com/watch?v=OoYbO46baX4

 20. Michael schreef:

  Ik zal ook blij zijn met kensington

 21. Tira Misou schreef:

  Ik vind dat we Corry Brokken moeten sturen!!

  • Wim1970 schreef:

   Of Conny VandenBosch weer :-)

   • Matje schreef:

    Ga jij een ander verwijten op een rare en nare opmerking over autisten ga je wel lekker mee met een zeer flauw bericht. Foei!!

   • Wim1970 schreef:

    Wat is er mis met Conny vandenBosch dan?

   • Matje schreef:

    Wim1970 says::
    Wat is er mis met Conny vandenBosch dan?

    Snap je dan niet dat deze vrouw mocht ze nog leven misschien heel graag had gedaan maar na een lang afschuwelijk ziekte veel te vroeg is overleden. Toon wat respect voor diegene die overleden zijn .

  • Matje schreef:

   Niet grappig!

 22. Johan schreef:

  Weet iemand de rede waarom Israël ermee stop!

  • Marco schreef:

   Inmiddels lees ik dat Israël misschien toch niet stopt, de berichtgeving is nog wat onduidelijk. Wel duidelijk is, dat de publieke omroep IBA, die al die jaren de uitzending verzorgde, deze week is opgeheven. Over de opvolger zegt de ene nieuwszender, dat die niet zou voldoen aan de eisen om lid van de EBU te worden, terwijl andere nieuwszenders beweren dat daarover nog niets zeker is, dus wellicht dat Israël toch nog mee zal doen. Ik neem eigenlijk aan dat eurovision.tv hierover nog wel zal berichten. Voorlopig moeten we het doen met http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/229602

   • GerardMartin schreef:

    Ik kan er niet rouwig om zijn mocht Israël niet meer meedoen. Ben zelden gecharmeerd van hun inzendingen

   • Esmee schreef:

    Met de EBU valt tegenwoordig overal over te praten heb ik begrepen. Er zal vast wel aan twee kanten voor een oplossing worden gezocht.

 23. Martijn schreef:

  Dotan, Racoon, Mr & Mississippi

 24. Ed schreef:

  Laten we gewoon eerst eens een GOED lied maken, of een lied uitschrijven naar goede componisten, schrijf een competitie uit bij Rock/POP academie’s en dan eens gaan kijken naar een artiest, want NL bulkt van goede talentvolle zangers.
  EN weer in dat poeltje van van Kensington … en noem ze allemaal maar op … NEE gewoon eerst GOED lied !

 25. Wim1970 schreef:

  Zo mooi dat de zangeres van Armenië een traantje moest wegpinken :-)

 26. Tira Misou schreef:

  Vertaling Amar pelos dois – Portugal op het Eurovisie Songfestival 2017
  Een lied dat opvalt tijdens het Eurovisie Songfestival is dat van Portugal. Vaak zeg of schrijf ik ‘nummer’, maar dit is echt een lied, een liedje! De zachte stem en de articulatie van de Portugese klanken zijn zo prachtig in dit kleinkunstachtige werkje te horen. Echt puur! Het gaat om Amar pelos dois van Salvador Sobral. Een Portugees nummer dus, tussen al die Engelse. Heel mooi, maar wat zingt hij eigenlijk? Hier een Nederlandse vertaling van de Portugese lyrics.

  Amar pelos dois – Salvador Sobral

  Se um dia alguém perguntar por mim
  Diz que vivi p’ra te amar
  Antes de ti, só existi
  Cansado e sem nada p’ra dar

  Als op een dag iemand naar me vraagt
  Zeg dan dat ik leefde om jou te beminnen
  Voordat jij kwam, bestond ik alleen maar
  Ik was moe en had niets te bieden

  ‘Antes de ti’ is best lastig te vertalen in het Nederlands. Het betekent ‘voor jou’ met de betekenis van ‘voordat jij er was’ of ‘voor jouw bestaan’. Het liefst wil ik dit zo vaag mogelijk houden, dus zonder te veel details over wat dat jou dan is in ‘voor jou’. (Geen ‘bestaan’ of ‘aanwezigheid’, maar gewoon alleen ‘jou’.) Maar ja, dan denk je dus direct aan ‘ik heb een cadeautje voor jou’. ‘Voordat jij kwam’, werd het dus maar.

  Meu bem, ouve as minhas preces
  Peço que regresses, que me voltes a querer
  Eu sei que não se ama sozinho
  Talves devagarinho possas voltar a aprender

  Mijn lief, luister naar mijn gebeden
  Ik vraag je om weer naar me terug te keren
  Ik weet dat je niet in je eentje kunt liefhebben
  Misschien kun je het langzaamaan weer leren

  Dit bovenstaande vers wordt twee keer gezongen, gescheiden door een muzikaal intermezzo. Als je het aan Google Translate vraagt, betekent ‘Meu bem’ honing. Eigenlijk betekent het letterlijk ‘mijn goede’. Mijn lief dus. Zoiets.

  Ook mooi om even bij stil te staan is het woord ‘devagarinho’, wat ‘langzaam’ betekent. [Update: Letterlijk betekent het iets als ‘langzaampjes’.] Gewoon mooi.

  Se o teu coração não quiser ceder
  Não sentir paixão, não quiser sofrer
  Sem fazer planos do que virá depois
  O meu coração pode amar pelos dois

  Als jouw hart niet toe wil geven,
  Geen plannen wil maken om ze na te leven,
  Geen passie voelt, niet wil lijden,
  Dan kan mijn hart liefhebben voor ons beiden

  • Alrightguy schreef:

   Door dit liedje krijg ik zin om een cursus portugees te volgen, prachtig!

 27. Pia schreef:

  Lieve buren, jullie meisjes hebben het prima gedaan! Proficiat aan hen! Voor mij had het lied niet de kwaliteit van de nummers van Anouk, theCL en Douwe Bob, maar vocaal zat het snor. En alhoewel ik ieder jaar toch weer geneigd ben om een ‘extra’ stem voor de buren te sturen, gewoon omdat we door taal, tv, cultuur en media toch wat aan elkaar gelinkt zijn, heb ik dat dit jaar niet gedaan. Aangezien we in Vlaanderen momenteel niet echt een website/forum hebben waar fans dingen kunnen bespreken, lezen en uitwisselen, kwam ik vaker hier een kijkje nemen en dit jaar heb ik me echt een hoedje geschrokken over hoe gemeen, onbeschoft en vaak gewoon vuil de commentaren over de Belgische bijdrage waren: het was plagiaat, ze had geen uitstraling, een natte dweil, een natte krant, een kartonnen doos, ze zong vals…het kon niet op! Ik kreeg er echt plaatsvervangende schaamte van…Het arme kind is zeventien! En het gelul over hoe het een competitie is en dat ze dat maar moet kunnen verdragen. Sorry dat gaat erbij een beschaafd mens niet in. Gelukkig zijn wij fans slechts een klein percentage die dit lezen anders zouden de 15 punten van het publiek er dit jaar voor Nederland waarschijnlijk slechts 5 geweest zijn. De Nederlandse 10 aan Belgie heeft uiteindelijk in de eindnotering geen verschil uitgemaakt….Dus aan die onbeschofterikken: Blanche heeft jullie gisteren mooi te kijken gezet! Over mijn stem volgend jaar en of die ‘automatisch’ ook een paar keer aan de bovenburen gaat weet ik niet meer.Onze Ooster en Zuiderburen waren in ieder geval op hun fora wat neutraler en minder gemeen…Ik hoop dat we volgend jaar wat liever voor elkaar kunnen zijn al was het alleen maar om er niet telkens een België/Holland van te maken….Ik zou liever nog eens naar Amsterdam of Brussel trekken dan naar Kiev of Moskou….Proficiat aan Portugal, na zovele jaren is het jullie gegund!!

  • Wim1970 schreef:

   Helemaal mee eens, Pia :-)

  • Michael schreef:

   Zijn een handje vol Mederlanders, trek het je niet aan. Net zoals een handje vol Belgen ons belachelijk maakten. In de televoting kun je zien hoe gek we stiekem met elkaar zijn ☺️????

  • Matje schreef:

   Nou Pia , je beklag over de Nederlanders hier kan je wel verwoorden maar vergeet niet dat de Belgen hier zo bezig waren , tot doodverwensingen toe dat ze ( tijdelijk) geblokkeerd zijn , Las net je bericht met ongeveer hetzelfde concept op Esc-nation waar je dus ander nationaliteiten ook aanspreekt op hun gedrag. Het is gewoon niet anders dan andere jaren maar nu het een Belgische betreft van 17 kan het allemaal niet meer . Begrijp me niet verkeerd , vind het commentaar soms ook erg ver gaan , maar hetzelfde maar a trof ook met Sieneke , die werd samen met onze nationaliteit ook verwenst , ook door jouw landgenoten. Wil hiermee zeggen dat het niets met Nationaliteit te maken heeft maar we spreken nu eenmaal dezelfde taal en bezoeken dus dezelfde fora en daar hoeft het maar ff uit de hand te lopen en gaan sommige heel ver , Nederlands , Belgen etc.
   Troost je verder met it gegeven , Blanche zal hier nooit komen en is ook niet de enige die hier grof verwoord is . Hopelijk is eindelijk dat gehele negatieve gedoe tussen België/Nederland voorbij!

   • Pia schreef:

    Beste Matje, ook voor Sieneke vond ik dat toen niet kunnen! Heel erg was dat ook! En voor die (paar) Belgen, mijn excuses in hun plaats! Mijn punt is : kritiek moet kunnen, maar ik hoop dat hij niet meer zo plat en op de persoon moet…dat vind ik nooit kunnen van niemand en nogmaals ik ben er zeker van dat het grootste deel vab de Belgen erg gelukkig zouden zijn wanneer de buren nog eens zouden winnen!! (Misschien deed het gewoon ook meer zeer die harde woorden in je eigen taal te moeten lezen)….

   • Michael schreef:

    Je hoeft je excuus niet aan te bieden, doe ik ook niet voor die paar Nederlanders ?

  • riccardo schreef:

   Wat een gezeur. Dus als er had gestaan dit fletse meisje heeft geen uitstraling dan kan het wel? Kijk voor de grap eens bij older posts, inclusief Og3ne, en lees de commentaren. Mensen geven gewoon een persoonlijke mening, bij ieder land. Zolang die onderbouwt is, is er toch weinig aan de hand?

   • Pia schreef:

    Nope, gaat niet lukken, je begrijpt em niet! I give up….Er bestaat wel degelijk een verschil tussen: Drie sterke vocale dames, maar jammer van minder sterke lied of die Hollandse dikke goedkope discobollen met tieten en tanden en dan die belegen jaren 90 Disney schlager….Begrijp je em nu?!

   • Matje schreef:

    Goed verwoord Pia ! Voor sommige blijkbaar wat moeilijk te bevatten. Helaas werkt het niet zo . Geniet van jullie succes en wij doen dat ook want gezien dat OG#NE maar liefst 31 achter zich wist te houden is toch ook een drankje waard ;-)

   • riccardo schreef:

    Waarom voel je je bij een paar van dergelijke reacties uit een 200, als ze er al waren, zo ontzettend op je, op zn netjes, staart getrapt? Dat begrijp ik niet.

   • Hans schreef:

    Gewoon even nadenken voordat je iets post riccardo. Pia heeft helemaal gelijk. Er stast nogal wat bagger te lezen over liedjes en artiesten uit andere landen.
    En wat Blanche betreft: een geweldig laatste optreden en een hit!

   • riccardo schreef:

    Nou Hans, er stonden nogal wat positieve reacties onder het topic België. Ook van mij. Maar als je dan zegt dat de zangeres ondanks dat toch een beetje een dooie doos is, vind ik, dan schijnt dat ineens niet te kunnen. O sorry, ze is een tikje bleu? Schei toch uit. Binnen de grenzen van het betamelijke kan er voor mij van alles gezegd worden. Is ook leuk. Doodsverwensingen en enge ziektes gaan te ver en worden ook verwijdert. Roomser dan de paus is niet nodig, volgens mij.

  • Lilly schreef:

   Er kwamen ook Belgen hier even flink luchten over Og3ne Pia-:) heb je zeker niet gezien?
   Rotte appels zitten zowel tussen Nederlanders als bij de Belgen! Niet gelijk een heel volk over 1 kam scheren graag, dat is wel erg kort door de bocht!
   En wat betreft het voor elkaar stemmen is het al een poosje zo dat Belgie verstek laat gaan, wij krijgen meer punten van Duitsland en Estonia dan van jullie…

   • Pia schreef:

    Lees je het volledige bericht even Hans….Hier gaan we weer : België/ Holland….zucht. Fijne lente en zomer allemaal…op naar de post-esc blues en uitkijken naar 2018! De groeten…

   • Pia schreef:

    Lily bedoelde ik …(sorry Hans)

 28. Michael schreef:

  Gewoon afrojack in combi met Eva Simons. dance doet het misschien niet goed, maar goede dance is er ook niet geweest op Euphoria na

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ja, laten we niet verzanden in een ‘dance scoort niet’. Veralgemenen is nooit goed. Jazz deed het ook nooit goed(hoewel, Raphael Gualazzi..), maar nu heeft Portugal gewonnen met een klein jazzy nummer.
   We moeten zoeken naar wat goed is in zijn genre. En dat kan met dance wel degelijk en ik ben van mening dat het nu écht eens een keertje tijd is voor dance. Euphoria is ook al een flink aantal jaar geleden, dus de kans dat het meteen met dit nummer vergeleken wordt, is al kleiner. En inderdaad Afrojack of Armin van Buuren benaderen om iets te schrijven en hun de opdracht geven om een passende artiest erbij te zoeken. Afrojack of van Buuren hoeven wat mij betreft niet zelf op het podium.

   • Michael schreef:

    +1 precies mijn gedachte

   • Nordman schreef:

    Laten we Martin Garrix ook niet vergeten. Zijn naam alleen al zorgt voor veel aandacht.

   • Michael schreef:

    Precies, Je zult zien dat iedereen volgend jaar met rustig komt. Portugal gaat een trend zetten bij de inzendingen, daarom zal het nu slim zijn om totaal wat anders te sturen en op te vallen. Muzikaal goed inelkaar zittend natuurlijk, dan scoor je denk ik wel. Nou Afrojack, Armin van Buuren en Martin garix zullen zeker niet teleur gaan stellen en dan heb je de absolute top van de dance wereld

  • Matje schreef:

   Heb je Eva Simons ooit live gehoord ! ? Moeten we dus echt niet doen.

   • Michael schreef:

    Heb je alle inzendingen live gehoord zonder achtergrond backings gisteren op Nederland en Portugal na? Eva Simons hoe moeilijk om toe te geven ze heeft een paar mooie internationale hitjes gehad

   • Hans schreef:

    Eva Simons begrijp ik ook niet. Kan die het beter doen dan de Griekse zangeres? Ik geloof er niets van, hoe leuk ze ook is.

  • riccardo schreef:

   En Euphoria zie ik dan weer niet als een echte dance track alhoewel het een goed nummer blijft.
   Een goede DJ/producer in een verrassende samenwerking met een goede artiest of band kan werken. Instrumenten zijn niet live maar de swingende sax van Moldavië maakte toch indruk. Misschien in die richting denken. Het moet minder voorzichtig

 29. Matje schreef:

  Fijn om te zien dat de winnaar een grote internationale hit aan het worden is. In 47 landen al in de iTunes waarbij in 15 landen op nummer ! . Zie je maar dat ook een simpel zonder poespas nummertje kan aanslaan,

 30. jos schreef:

  ik denk dat blanche de Barbara Dex prijs krijgt .

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik zou de prijs aan Duitsland geven. Ze kwam met een uitstekende jurk de arena binnen voor de vlaggenparade en daarna dit gedrocht…

  • dave schreef:

   What? Zo’n elegante jurk van Blanche

  • riccardo schreef:

   Francesco had voor een Italiaan best een slecht pak aan.
   De gele tule, Zwitserland ?, lelijk.

 31. Tippy2 schreef:

  nee, dan ga ik voor Zwitserland

 32. sflover schreef:

  ik zeg jury op de schop: 60 vak / 40 televoten

  al die landen die inwoners over heel Europa verspreid hebben scoren niet in verhouding bij televoting. kan toch niet. ik zeg meer power naar jury

 33. sflover schreef:

  wie heeft de prijs voor beste stem gewonnen? oG3ne??

 34. Peter schreef:

  Iemand opgevallen dat voor de introductiefilmpjes van Moldavie en San Marino..Amsterdam werd gebruikt als beeldmateriaal af en toe zag je zelfs fragmenten van Eurovision in Concert?

 35. RobRotterdam schreef:

  Beste Avro/Trros: willen jullie volgend jaar alsjeblieft weer OG3NE sturen?

  • Michael schreef:

   Zonder vader, maar dan een nummer laten maken door profs. Dan zeg ik 100% ja

   • Nordman schreef:

    Ik denk dat volgend jaar te vroeg is, aan de andere kant, kan ik niet wachten om ze opnieuw te zien schitten op het esf ;-) maar als ze terugkomen, moet het nummer ijzersterk zijn.

 36. Lilly schreef:

  Laat Eva simons maar achterwege, echt helemaal niks.

  Michael:
  Gewoon afrojack in combi met Eva Simons.dance doet het misschien niet goed, maar goede dance is er ook niet geweest op Euphoria na

  • Michael schreef:

   Volgend jaar weer oubollig dan? Er is meer nodig dan alleen een goed zangstem. Iets wat we nog steeds niet doorhebben.

   • Marek schreef:

    Afrojack & Eva Simons is inmiddels oubollig. Die hadden we dan 5 jaar geleden moeten sturen.

   • Michael schreef:

    Een nieuwe samenwerking zo niks oubollig aan zijn hoor, en kwa Eva Simons ik roep maar een naam als voorbeeld. Volgend jaar moeten we gewoon sturen waar we goed in zijn en dat is dance. Ik hoor hier alweer Waylon en Alain Clarke pfff. Ik wil NL graag een keer pit zien tonen.

 37. Marek schreef:

  Og3ne mag van mij wel weer maar dan met iets totaal anders!
  Andere die ik graag zou zien gaan:

  – Sofie Letitre
  – Wende
  – Jett Rebel
  – Roosbeef (maar dan in het Engels)
  – Amsterdam Klezmer Band samen met Django Wagner

 38. Nordman schreef:

  De gemiddelde kijker vindt zang toch niet het belangrijkste, die willen puur vermaakt worden (moldavie, roemenie, zweden) of geraakt worden (portugal, belgie). Waarom beginnen we gewoon niet eens met de basis? Een goed lied. Laat avrotros songwriters en producers (ook internationaal) vragen een goed lied in te sturen en daarna zoeken we er een artiest bij? Je kan ook wel weer een artiest intern aanwijzen, maar dan wel één waarvan je zeker weet dat die artiest met kwaliteit komt en met iets eigens / authentiek.

 39. Sandert schreef:

  Mr. Probz? Waylon? Alain Clark? Jennie Lena? Chef Special?

 40. Michael schreef:

  Nee please geen Django Wagner hahaha, ik kan dan halve zigeuner zijn maar aub niet doen ??

 41. GerardMartin schreef:

  Nederland had betere stemmen en België en beter lied…soit!

 42. jarno schreef:

  – Dotan
  – Kensington
  – Kovacs
  – Armin van Buuren / Afrojack / Tiësto / Martin Garrix in combinatie met Sharron Doorson / Rochelle / Eva Simons
  – Jenny Lena in duet met Waylon
  – Pleun Bierbooms

  • Borry Crokken schreef:

   Aub eens een keer grote namen en geen wannabee’s uit een of andere flut talentenjacht!?

   • Michael schreef:

    Martin garrix vind ik niet echt een wannabe hoor, zijn clipjes op YouTube scoren makkelijk 100.000.000 views.

 43. martijn schreef:

  Het allerslechtste nummer van een deelnemersveld waarin ik bijna elk nummer slecht vond wint gewoon
  Dit is geen muziek meer.En dan zijn er nog mensen die dit mooi vinden ook.Nou als je dit mooi vind heb je echt een vreselijke ziekte aan je gehoororgaan.Dan is een operatie echt zeer aan te raden
  Misschien dat het zaakje daarna weer gewoon gezond werkt.Ben gewoon woest dat zoiets wind.Doe effe normaal zeg.

 44. martijn schreef:

  Snel opereren dan.

 45. Mimi schreef:

  Nordman:
  Laten we Martin Garrix ook niet vergeten. Zijn naam alleen al zorgt voor veel aandacht.

  Martin Garrix zou geweldig zijn, zowel ‘Scared To Be Lonely’ als ‘In The Name Of Love’ zouden het geweldig doen. We hebben genoeg zangers/zangeressen die zo’n nummer zouden kunnen vertolken. Alleen vraag ik me af of onze grootste dj’s een nummer zouden willen produceren voor het Songfestival. Misschien willen ze wel als je ze helemaal de vrije hand geeft. Een andere optie zou ook nog Rochelle kunnen zijn. Ze heeft meerdere malen samengewerkt met Yellow Claw. Ik zou dat wel een interessante combinatie vinden voor het Songfestival. Het helpt misschien ook om artiesten eerder te benaderen. Heel veel artiesten hebben hun agenda al vol staan, als je met de vraag komt rond oktober-november.

 46. Peter schreef:

  Wim1970:
  Jawel hoor, dat heeft Rusland gezegd. Als wij dit jaar niet mee mogen doen met hoe-heet-ze, dan doen we nooit meer mee. Het is trouwens niet meer verplicht om het songfestival uit te zenden, dus Rusland mag volgend jaar gewoon meedoen, maar van mij mogen ze wegblijven.

  En Rusland zou dan kunnen winnen in 2018…die waren er niet in Kiev..in 2015 was Oekraine er niet en ze wonnen in 2016…Portugal was er niet in 2016 en wonnen in 2017?

 47. riccardo schreef:

  Voor 2018 een kwaliteits act met een progressiever geluid en uitstraling zou een keer leuk zijn.

 48. Sandert schreef:

  Waylon is mijn favoriet voor 2018, en anders Jenny Lena of Romy Monteiro. Liever geen dance-nummer zoals “This is love” van Griekenland!

  Iris Kroes (met harp) heeft al een open sollicitatie gedaan: “11-11… in 2016 en 2017. Mijn geboortedatum is 11-11. Voor mij een teken om EXTRA hard te werken om er volgend jaar te staan. #esf #bigdream.”

  • Tippy2 schreef:

   De harp staat dan toch op de band, maakt geen indruk…

   • Michael schreef:

    Als je voor dance gaat, moet je goede dance sturen. Wij zijn internationaal nummer 1 op dance gebied. Griekenland was wannebe dance en dat andere dance wat we dit jaar hoorden was allemaal Zweedse troep. Dance kan scoren, als het maar goed is. Dit vooral omdat Portugal een trend gaat zetten en dus moeten wij daarvan af gaan wijken.

   • Sandert schreef:

    Maar een harp valt wel op, in positieve of negatieve zin.

 49. garrix moet gaan schreef:

  Michael:
  Heb je alle inzendingen live gehoord zonder achtergrond backings gisteren op Nederland en Portugal na? Eva Simons hoe moeilijk om toe te geven ze heeft een paar mooie internationale hitjes gehad

  Met Eva Simons zijn we 15 kilo te laat

 50. garrix moet gaan schreef:

  Dat angstige vermoeden sprak ik afgelopen zaterdag ook uit, toen ik haar in dat voorprogramma zag. Ik hoop wel dat Annie Schilder en Jan Keijzer dan commentaar mogen gaan geven ipv Smit/Maas. Of iemand die gewoon de grappigste tweets voor leest over het voorgaande nummer.
  vMatje:
  Denk dat het Maan gaat worden vanwege het feit dat ze meedoet aan beste zangers van Nederland en ook bij de voorprogramma’s van het ESF. Avro/tros meisje , precies in hun straatje en ook nog eens een Voice winnaar, Komt toch bekend voor , of niet dan ?