Australië in 2018 ook op Eurovisie Songfestival

30 reacties

 1. Alrightguy schreef:

  Van mij mag Australië elk jaar meedoen: ze zenden het al 30 jaar uit en ze nemen Eurovisie serieus gezien de laatste drie deelnames. Het maakt het festival alleen maar diverser en leuker om naar te kijken.

 2. RobbieR schreef:

  Nou sorry hoor ik vond hun laatste inzending matig, wat ook nog slecht werd gebracht.
  Dat had niet naar de finale moeten gaan en onterecht 9e.

 3. RobbieR schreef:

  Maar gaan de Aussies, volgend jaar Asia organiseren en nog meedoen aan ESF?

 4. Shurgard schreef:

  Leuk dat Australië weer meedoet! Ben inderdaad benieuwd hoe ze dat gaan combineren met het Asia Song Contest, misschien sturen ze wel dezelfde deelnemer (om tijd en geld te besparen). Een vraagje aan de redactie: Gaan jullie, gezien de bevestiging van het Eurovision Asia Song Contest 2018, de komende periode ook nieuws/informatie over dit festival naar buiten brengen? Ik ben eerlijk gezegd namelijk wel erg nieuwsgierig in welke opzichten dit festival gaat overeenkomen/afwijken van onze Europese variant en welke muziek en acts de Aziatische landen gaan sturen.

 5. Kenny schreef:

  Ik ben ook blij dat Australië meedoet. Van mij mogen de Aussies elk jaar meedoen. Maar dan moet ze wel met iets beters komen dan wat ze afgelopen jaar hebben gestuurd. Ik las wel dat ze misschien een een voorronde gaan organiseren :D

 6. Maarten schreef:

  Van mij mag Australië ook mee blijven doen. Ook al was dit de minsten inzending. Ik vind niet dat ze over moeten stappen na die van Azië. Australië ligt dan wel dichterbij Azië, maar is officieel geen Aziatisch land.

 7. Joris schreef:

  Wie denkt dat Australië ooit nog weggaat… hahaha

 8. Ria NL schreef:

  Ik ben ook blij met Australië op het ESF. Al vond ik de inzending van dit jaar de minste van de 3. Ik kijk al uit naar hun volgende lied.

 9. Hebbuzz schreef:

  Leuk dat Australië ook in 2018 nog mee mag doen. Of ze daarna nog mee moeten doen, of aan beide (in principe hebben ze cultureel gezien minder op met Azië dan Europa) moeten we nog maar bezien.

  Qua muzikale bijdrage komt Australië tot nu toe elke keer nog met een acceptabele compositie, met uitvoering van Isaiah en voorloopster Jessica Mauboy was veel mis, maar over het algemeen verhoogd Australië de kwaliteit van het festival wel.

 10. harm stirnberg schreef:

  Off topic ik hoorde bij RTL Boulevard dat Romy Montero is benaderd door de Avro/Tros. En wat Australië betreft die mogen van mij wel blijven. Ik vond wel dat dit jaar hun minste bijdrage was en dan voornamelijk door de zang.

 11. He1n schreef:

  Ja hoor ze is wel benaderd.
  V.W.B Australie…geef het festival dan een andere naam…Aus.is geen eurovisie.
  World Song Contest
  Klaar

 12. Will Geerts schreef:

  Australië behoort niet tot Europa en heeft dus ook niks te zoeken op het Songfestival. Heb dat altijd gevonden. En hun enthousiasme zelf is ook al niet zo groot meer als in het begin, dus grote kans dat ze wel eens gaan afhaken. En dat het festival er populair is, vind ik een nepargument. In Europa wordt ook naar Amerikaanse awardshows gekeken, moeten ze daar dan ook Europese deelnemers laten meedingen voor de prijzen ? Wordt toch ook niet gedaan.

  • Martijn schreef:

   Helemaal mee eens, Australië heeft niks te zoeken op het songfestival. Het zou bij eenmalig blijven in 2015. Voor mij een reden om nooit op Aus te gaan stemmen, hoe goed hun lied ook is.

 13. He1n schreef:

  Hoop trouwens niet dat die Romy meedoet.
  Wat een plamuur_mens….en die eeuwige nep_lach. Doe dan haar moeder maar of anders haar oma.

  • Michael Adam schreef:

   Dat je niets met een artiest hebt qua genre, karakter of zang is prima maar een beetje onzinnig om het op uiterlijk te gooien. Wel veilig zo anoniem natuurlijk.

   Ik ken niet veel van haar, maar wat ik aan performances heb gezien ziet er veelbelovend uit. Zang, dans en looks kloppen allemaal. Als ze echt benaderd is en ze wijst dit af omdat ze zich eerst door wilt ontwikkelen vind ik alleen maar stoer. Eerst eigen muziek produceren, anders roepen wij weer met z’n allen ‘ze heeft geen eens eigen muziek’. Gewoon respect voor haar keuze dus.

 14. Kenny schreef:

  Romy lijkt mij een aardig persoon. Ik ken geen muziek van haar. Ik heb liever dat Waylon gaat. Hij heeft een perfecte stem en ik geloof dat hij mooie muziek kan schrijven. ;)

 15. GerardMartin schreef:

  Het zal mij worst wezen of Australië er bij is of niet, het voegt wat mij betreft niets anders toe dan het zoveelste engelstalige riedeltje. En andere Romy dan Schneider ken ik niet dus ik laat mij verrassen.

  • Will Geerts schreef:

   Klopt. Ze brengen inderdaad niks extra’s bij.. ze leveren de standaard Eurovision shit eigenlijk, een ex-Idool / Voice-zangertje met een nummer dat nooit is opgepikt geweest door de internationale muziekwereld. Enkel hun 2016-inzending was waardig genoeg qua staging, zang en act (zeker niet qua flutnummer !).

   • Matje schreef:

    Als het inzenden van ‘flutnummers” ook meteen beteketnt als land om er maar mee op te houden dan had het ESF totaal geen deelnemers meer.
    Australië mag er van mij gewoon bij zijn ongeacht wat ze inzenden. Het niet Europees zijn vind ik ronduit geen reden voor uitsluiting. Gezien de achtergrond van de bewoners is het land meer Europees in geest dan bv ; Armenië,en Azerbeidzjan.

 16. jan schreef:

  Australie is een oude kolonié van Verenigd Koninkrijk.
  Dus………… van mij mogen ze mee doen.

  • Will Geerts schreef:

   Dan moeten alle andere ex-kolonies ook meedoen. Dan moeten Congo en Suriname ook hun deelname stellen zo snel mogelijk. Wat een argument lol !

   Australië doet enkel mee omdat ze welvarend zijn en geld hebben. In al de rest is de EBU geen reet geïnteresseerd.

  • dick schreef:

   Nog even zeg…. wat een NON argument…. dan kan je wat dat betreft de deur open zetten voor de volledige common wealth.

 17. Will Geerts schreef:

  Matje:
  Als het inzenden van ‘flutnummers” ook meteen beteketnt als land om er maar mee op te houden dan had het ESF totaal geen deelnemers meer.
  Australië mag er van mij gewoon bij zijn ongeacht wat ze inzenden. Het niet Europees zijn vind ik ronduit geen reden voor uitsluiting. Gezien de achtergrond van de bewoners is het land meer Europees in geest dan bv ; Armenië,en Azerbeidzjan.

  Dan moeten Amerika en Canada ook zo snel mogelijk mee doen. De blanke bevolking daar komt ook voort uit Europese migranten.

  • Matje schreef:

   Zij tonen geen interesse anders zullen zij ook welkom zijn. Het ESF is allang geen strikt Europees feestje . Met de tijd meegaan betekent vaak expansie. Wat mij betreft mag dat alhoewel het wennen zal zijn maar dat ging naj de introductie van de pre-finales ook goed.

 18. dick schreef:

  Muzikaal gezien is wat mij betreft Australie een aanwinst geweest voor het songfestival, alhoewel de afgelopen bijdrage mij nogal tegenviel. Maar je kunt je afvragen in hoeverre het EUROvisie songfestival nog een EUROvisie aangelegenheid is. Als Australie mee zal gaan doen (of het zelfs wil gaan organiseren) aan het Azie festival dan is het wat mij betreft klaar en kunnen ze zich voortaan toeleggen op dat Songfestival.