Wie zingt voor Nederland in Lissabon?

Dit vind je misschien ook leuk...

203 reacties

 1. Peter schreef:

  Ach wie het ook wordt met welk nummer dan ook, men zal hier op deze blog altijd wat te zeiken hebben. De een weet het nog beter dan de ander. Ik wacht eerst maar eens af waar AVRO-Tros mee komt.

 2. Good Riddance schreef:

  Citaat “Soulzangeres Shirma Rouse (37) wil in mei volgend jaar Nederland dolgraag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in de Portugese stad Lissabon. Of Shirma zelf naar Portugal mag afreizen, liet ze in het midden.” (Bron AD: https://www.ad.nl/show/souldiva-shirma-rouse-wil-naar-songfestival-2018-in-portugal~a43e30e1/) ze ontkent het dus niet en bevestigd het óók niet… als je niet gaat, zeg je dat toch gewoon? Insinueert ze daarmee nou (ofwel wil ze de indruk wekken?) dat ze gaat? Of ze wil gewoon duidelijk maken aan de AVROTROS “Jullie kunnen me polsen.”

  Aan de andere kant: steeds als iemand al intern geselecteerd was (zowel Douwe, de meiden en Ilse) ontkende ze het juist eerder hé. Ze (dan wel de managers) zeiden niet te gaan. Achteraf bleek dan dat ze het nog niet bekend mochten maken natuurlijk. Dus als ze daadwerkelijk gevraagd was, zou ze het denk ik eerder ontkennen dan in het midden laten. Ik vraag me nog steeds af hoe dat nou met dat ‘schrijfkamp voor Sharon Doorson’ zat.

  • Jve schreef:

   Shirma wil gewoon weer ‘s wat aandacht krijgen (je hoort toch zelden iets over haar) en dit is natuurlijk goeie timing daarvoor,nu het esf-gebeuren weer in het nieuws komt..er zullen vast nog wat “open sollicitaties” volgende de komende tijd..Wolter Kroes,etc…

   • robbert-rotterdam schreef:

    De kandidaat is al bekend, dus het heeft weinig zin nog te proberen uitgekozen te worden…

   • Esmee schreef:

    Uh? Ik dacht dat er alleen was gezegd dat het lijstje wel steeds korter werd, maar dat de definitieve keuze nog niet was gemaakt.

    Als de artiest nu al wel is gekozen, dan vind ik dat heel spannend ! :-)

  • dick schreef:

   Shirma is een opvallende verschijning met een bizar goeie stem maar uit welke hoek zou dan het liedje komen? Ik vrees uit de over het paard getilde Anouk hoek en dat heeft (door verschillende oorzaken) tot nog toe geen hoge notering opgeleverd. We wachten rustig af….

   • Kaat schreef:

    Shirma vind ik geen goede keuze, slecht voorbeeld tbv gezondheid en omdat zij zo zwaar is komt zij ook vaak lucht tekort.

    Ik zeg al jaren laat Sharon den Adel, zij is een mooie verschijning en kan fantastisch zingen en heeft veel ervaring om voor een groot publiek te staan, ook is zij zeer populair met de band in andere landen.

  • Esmee schreef:

   Sorry, Shirma 100 k teveel.

  • Good Riddance schreef:

   Update. Ik heb dus gelijk met mijn bovenstaande vermoeden (‘dat ze als ze echt zou gaan, het eerder pertinent ontkent zou hebben, aangezien vorige artiesten dat moesten doen’) dat Shirma niet gaat. Ik lees net ergens dat ze in Mei van volgend jaar (12 Mei, en dat is de dag van de finale) moet optreden ergens in NL. Word het dus niet!

   • riccardo schreef:

    Wel leuk dat ze onomwonden en zonder slag om de arm aangeeft dat ze wil. Wie weet voor 2019.

 3. Singasong schreef:

  EERST een lied dan de best bijpassende artiest .

 4. riccardo schreef:

  De focus ligt dit keer blijkbaar meer bij het nummer maar we hebben straks wel alvast een artiest. ?.
  En zo’n selectie wordt natuurlijk mede bepaald door wie wil of tijd heeft. Dat ook.
  Even afwachten maar.

 5. Esmee schreef:

  Romy Monteiro? Jammer. Ik had liever iets meer aparts gehad. Iets ‘bijzonderder’!

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik denk dat geschiktheid ook samen hangt met het gekozen nummer. Is het een nummer waarop bewogen en gedanst wordt, dan kun je aan Romy heel veel hebben. Het nummer staat immers centraal.

 6. robbert-rotterdam schreef:

  Esmee:
  Uh? Ik dacht dat er alleen was gezegd dat het lijstje wel steeds korter werd, maar dat de definitieve keuze nog niet was gemaakt.

  Ja, maar er werd gezegd dat over twee weken de bekendmaking zou plaatsvinden. Hoe stel jij je het dan voor? Dat ze in een volle zaal met pers een demo van een liedje laten horen, nog zonder artiest? Lijkt me zo onwaarschijnlijk..

  • Esmee schreef:

   Misschien een ander soort van bekendmaking? Wel van de artiest, maar dat het lied nog een verrassing blijft?

   • riccardo schreef:

    misschien dan toch één artiest met een aantal nummers waaruit we kunnen “kiezen”?

   • Good Riddance schreef:

    @ Esmee: in het Metro-artikel stond inderdaad dat ze (i.i.g een paar dagen geleden) de keuze nog niet hadden gemaakt, maar het lijstje met artiesten steeds korter werd. Overigens werd ergens gemeld dat ze het over 2 weken bekend maken, maar in dat Metro artikel zei de woordvoerder ‘over een maand.’ Dus waarschijnlijk nog iets langer wachten.

    @ Riccardo: ze zeiden dat ze eerst het perfecte liedje wilden hebben, aangezien niet iedereen vorig jaar laaiend enthousiast was over het “opgedrongen” nummer. Gezien die uitspraak denk ik dat ze deze keer (onder dat nieuwe ‘strenge regime’) zelf invloed willen hebben op welk liedje het word. Dus ik denk niet dat het publiek zal/mag mee kiezen daarover. (Tenzij ze misschien meerderen goede liedjes hebben, en ze zelf niet kunnen kiezen?)

 7. Will Geerts schreef:

  Romy, Maan, Shirma… het ziet er allemaal weinig rooskleurend / vernieuwend / gedurfd uit in elk geval. En dan hebben we het nummer, al jaren de zwakste plek in heel het NL op ESF-verhaal, nog eens niet gehoord.

 8. Bart schreef:

  Rochelle, met een uptempo song als All night long :)
  https://www.youtube.com/watch?v=2d4VvEVeau0

 9. Esmee schreef:

  Caro Emerald is tussen 2 maart en 9 november 2018 nog vrij.

 10. Esmee schreef:

  Maar dan heeft ze hooguit 2 maanden om zich voor te bereiden,

  • DirkO schreef:

   Keep on dreaming, gaat hem niet worden.
   En in moet er eerlijk gezegd ook niet aan denken.
   Haar stijl gaat geen punten scoren.
   Misschien Sharon Doorson???

 11. John schreef:

  Als je wilt gaan moet je alles willen geven.Respect voor Ilse en waylon , Anouk. Douwe en ogene . Jammer van Trijntje dat zij het niet serieus heeft genomen, Mooie en goede zangeres., Als je wilt gaan .ga ervoor niet alleen eigen belang. maar ook voor alle fans van het Songfestival, In Nederland zijn dat er nogal wat ook al worden wij niet altijd serieus genomen. Avro- Tros wij verwachten wel iets van jullie.We kijken met vijf miljoen mensen als Nederland weer doorgaat.
  Er wordt behoorlijk verdient door de omroepen. Ik ben niet meer tevreden met een finale en een 11 plek investeren in de artiest,lied en de act. Gr John

 12. Mimi schreef:

  Jammer dat ik weinig de naam van Naaz tegen kom. Pas 19 jaar, schrijft en produceert haar eigen nummers.
  https://www.youtube.com/watch?v=SBnpthYBQpo

  Ik ben bang dat de heren van de selectiecommissie waarschijnlijk nog nooit van haar gehoord hebben. Wat zou het leuk zijn als we worden verrast met een jong, onbekend talent. België heeft daar veel succes mee gehad.

  • Robo schreef:

   Waarom hoor ik niemand over Sabrina Starke…..zou unieke keuze zijn: geweldige zangeres en valt op door haar stijl /genre.

 13. werner schreef:

  wat zijn a artiesten?

 14. S@nd3r schreef:

  Eva Simons!!! Eigenzinnig, fresh én internationale allure! Zij is als geen ander in staat een visueel spektakel neer te zetten. Haar laatste 2 singles & videos zijn geniaal: d(^_^)b

  Guaya
  https://www.youtube.com/watch?v=3KYkZbvt-3g

  Avalon
  https://www.youtube.com/watch?v=F6_9PjinCOo

 15. erik schreef:

  ik hoop op sharon doorson!! maar dat roep ik al jaren …

  • Will Geerts schreef:

   Ik snap die obsessie van Nederlanders met bekende namen toch echt niet. Wij sturen al jaren nobele onbekenden en we hebben het nog nooit zo goed gedaan op het Songfestival. Zo’n Sharon Doorson bvb., heb die wel eens gezien in een tv-optreden, maar daar is echt niks speciaals aan. Ik zie werkelijk voor geen geld ter wereld in in hoe zo iemand voor Nederland een beter resultaat kan neerzetten dan een deftig eerder onbekend talent. Er speelt zo veel meer op een Songfestival. Naast het feit dat zo’n Sharon natuurlijk volledig in de jaren ’80 is blijven steken met haar Taylor Dayne / Whitney (I Wanna Dance With Somebody-kapsel) en misschien dat oubollige en belachelijke image wil behouden. Is het feit dat zo’n mensen zelf openlijk solliciteren ook geen teken aan de wand dat hun carrières het niet goed meer doen en dat ze dus eigenlijk niet echt goed in de markt meer liggen ? Waarom zou zo’n selectiecommissie dan iemand moeten kiezen die niet meer goed in de markt ligt ?

  • Good Riddance schreef:

   Helemaal mee eens. Overigens interessant feitje: veel van de Songfestival winnaars waren in eigen land niet eens bekend voordat ze het Songfestival wonnen (dan wel i.i.g geen “A artiest”) je hoeft echt geen bekende artiest te zijn, voor de winst. Het liedje moet gewoon goed zijn. (Hoewel ik wel snap dat mensen de eigen favoriete artiest willen sturen, dan wel nieuwsgierig zijn naar wie er zal gaan hoor.)

   • dick schreef:

    Johnny Logan, Dana International, Katrina and the Wales, Lordi (in eigen land al jaren sterren voordat ze deelnamen)…. ik denk dat het geen reet uitmaakt of een bekend of onbekend iemand deelneemt….

   • Good Riddance schreef:

    Goed lezen, Dick ;-) Ik schreef ‘Veel (dus lang niet allen) van de Songfestival winnaars waren in eigen land niet eens bekend voordat ze het Songfestival wonnen’ daarmee bedoelde ik juist exact hetzelfde te zeggen, als het punt wat jij maakt. Namelijk dat het niet uitmaakt of een artiest al bekend of onbekend is, zolang het talent en kwaliteit als basis er maar is maar vóóral: het liedje goed is. Dat was mijn punt juist: dat men soms iets té zeer lijkt te focussen op bekende, gerenommeerde artiest willen sturen, terwijl dat helemaal geen vereiste is voor de winst.

    Er zijn i.i.g Songfestival winnaars die voor hun SF deelname, nog geen A-artiest status hadden in eigen land (of überhaupt bij het grote publiek bekend waren) maar die dan meededen aan de nationale finale. (Nu willen gerenommeerde artiesten vaak sowieso niet meedoen aan nationale finales door het competitie-element. Interessant blijft dat 9 van de 10 Songfestival winnaars, in de afgelopen 10 jaar, uit nationale finales komen.)

 16. Koala schreef:

  Wordt wel een wilde gok, maar misschien Emma Heesters? https://www.youtube.com/watch?v=l9rlB7yoG7U

 17. Michael schreef:

  Ik was altijd voor Eva Simons, maar ze is veel aangekomen.
  Niet dat dat een ramp is, maar als je dan nog steeds in bodystockings rondt loopt gaat me wel te ver..

  • Robo schreef:

   Will Geerts: totally agree !!
   Ik noemde naam, ookal geen onbekende on Nederland , van sabrina starke niet voor niets . Dergelijke keus fantastisch. Wilde vooral aangeven dat het om puurheid gaat. Dat waren Anouk, TCL zeker. Ogene Euro Disney kitsch: prima zangstemmen maar komt bij mij niet binnen. 11e plaats dan ook zelfs hoog….echtheid aub en geen gepoleiste wannabe stars . Dus: sabrina starke, kovacs, dotan, of de puurheid van totaal onbekende is eerlijker en maakt kans van slagen groter
   Sharon d , Eva s…gelikt en gaan voor wannabe succes zoals ogene. Vast goede show, zingen ook góed, maar komt bij gros niet binnen. Dus….authentiek aub Holland!!!

 18. Esmee schreef:

  Gek genoeg: ik kan het niet geloven dat er dit jaar geen enkele a-artiest zou willen. Het schoot me ineens te binnen dat dit misschien bij ‘het spel’ van de Avrotros hoort. Het wordt geen a-artiest, maar een trippel a-artiest. (Net zoals b.v. banken international gekenmerkt worden door het aantal plusjes achter de a). Lol. Flauw, maar wel leuk.

  • Good Riddance schreef:

   Het is niet zo dat überhaupt geen “A artiesten” wilden hé, dat is niet expliciet gezegd, nee, er stond slechts bij dat ze (bepaalde gerenommeerde artiesten) niet onder dat ‘strenge regime’ wilden werken. Dat is iets heel anders. Er zijn vast genoeg Nederlandse “A artiesten” die willen (met name degenen die weliswaar succesvol zijn in eigen land maar geen internationale carrière hebben) maar die willen vaak nou eenmaal alleen meewerken als het gaat zoals zij willen, en waardoor de AVROTROS aan eventuele eisen moet voldoen. Daar ging het meer over. Ze wilden niet nog eens meemaken dat een liedje hen “opgedrongen” word. Ben i.i.g echt benieuwd wat ze in petto hebben! (Met name benieuwd naar het liedje, maar dat duurt nog wel even.)

   Wel hoop ik dat het niet dezelfde selectiecommissie is als in 2011 (dan wel dat ze i.i.g beter kiezen, want toen werden 500 liedjes ingezonden las ik, en toen werd het dus het middelmatige liedje van de 3J’s…) vandaar wil ik ook nog niet té zeer gaan hopen want voor hetzelfde geldt is het dadelijk alsnog een saai, monotoon nummer van absolute middelmaat. Maar dat i.i.g überhaupt het besef is gekomen dat vooral het liedje essentieel is, stemt me alvast goed. Afwachten maar!

   • Esmee schreef:

    Ah, dat was dan een misverstand. Ik vond het al zo vreemd dat geen enkele a-artiest wilde meedoen.

 19. Esmee schreef:

  O sorry, dat moet natuurlijk zijn ‘tripple a’, i.p.v. ‘trippel-a’.

 20. Esmee schreef:

  Hebben wij die in Nederland, een klasse-bak?

  • Robo schreef:

   Overigens ben ik zo Hollands als maar zijn kan. Volg songfestival en deze site en vooral reacties al jaren. Nooit eerder gereageerd tot nu. Overigens was douwe b ook authentiek…nog meer geweest als hij een nummer zoals love on the rocks had aangedurfd op dit podium. Was hij iets ouder geweest had hij zoals Anouk en TCL dat aangedurfd . Durf te beweren dat hij hoger was geëindigd dan. Enfin, leuk es gereageerd te hebben. Hoop dat mijn punt duidelijk is…misschien reageer ik weer eens, misschien ook niet .
   Maar zoveel mensen zoveel smaken. Wie het ook wordt dit jaar en komende jaren: fijn dat je bereid bent & please breng puurheid. Veel plezier allemaal dit jaar.

 21. robbert-rotterdam schreef:

  Ik neem aan dat met A-artiest een bekende artiest bedoeld wordt, die goed verkoopt en regelmatig in de charts te vinden is.
  De muziekindustrie investeert tegenwoordig in steeds minder artiesten en het gevolg is dat er steeds minder echt bekende en voortdurend goed verkopende artiesten zijn. Er lopen daardoor steeds meer getalenteerde artiesten rond die niet in de spotlights staan, maar net zo goed zijn als de zgn A-artiesten. Soms zie je een glimp van ze, bv. als in the Voice 4 stoelen zich omdraaien en je denkt ‘hoe kan het dat zo’n iemand met zo’n geweldige strot nooit carrière heeft gemaakt’. Na één single worden ze weer door de platenfirma gedumpt en stort men zich weer op nieuwe eendagsvliegen. Ik denk dat als, zoals gesuggereerd, het liedje centraal gaat staan, er genoeg artiesten zijn die zo’n nummer kunnen vertolken. A-artiesten zijn niet per definitie de beste, maar wel altijd de meest gehypte. Het enige nadeel dat ik kan verzinnen is dat onbekende artiesten misschien niet die bekende zak geld meebrengen om hun inzending nog beter voor het voetlicht te brengen, maar als ze de beloofde steun van AVROTROS krijgen, zie ik geen grote problemen.

 22. Mike1936 schreef:

  Hopelijk komt er een verrassing, Maan & Pleun is sowieso geen optie

 23. Mitchell schreef:

  Ik denk echt dat Nederland het weer met 1 groep moet proberen en dan is er op dit moment voor mij maar 1 die echt geschikt is namelijk kensington

  • Will Geerts schreef:

   Vind ik ook: NL moet het inderdaad met 1 groep proberen. Ik heb een voorstel voor een swingende meidengroep: Sharon, Maan, Pleun, Romy, Shirma & Caro. Iedereen tevreden en geen gelul meer over wie moet gaan.

 24. Hebbuzz schreef:

  Jacqueline Govaert heeft zich vandaag zelf gediskwalificeerd als optie.

  https://www.nu.nl/songfestival/4991240/jacqueline-govaert-twijfelt-deelname-eurovisie-songfestival.html

 25. Hebbuzz schreef:

  Within Temptation, Sharon den Adel komt met een statement?
  Misschien dat ze naar het Songfestival gaat?

  Zou leuk (maar wel tien jaar te laat) zijn.

  https://www.ad.nl/show/fans-within-temptation-nerveus-ik-hoop-niet-dat-ze-uit-elkaar-gaan~a8f9ee42/

  • jane_doe schreef:

   Dat zou echt fantastisch zijn!

  • Good Riddance schreef:

   Dus Sharon komt Woensdag met een officieel statement, daarbij bedenk ik me opeens iets jongens. In het AD artikel (van een week geleden) stond namelijk dat ze ‘de bekendmaking binnen 2 weken verwachten’ en laat het nou net zo zijn dat het komende Woensdag (bijna!) 2 weken verder is. Maar ja, voor hetzelfde geldt is het puur toeval en heeft het er helemaal niks mee te maken. Laten we maar gewoon even rustig afwachten i.p.v er meteen concluderend vanuit gaan. In het Metro stond bovendien juist „Binnen een maand komen we met de naam.” (citaat van degene die de communicatie over het Songfestival doet bij de AVROTROS) en dat artikel is van 25 oktober. (Als Sharon het zou worden, zou de uitspraak “Nederland doet volgend jaar geen beroep op een artiest uit de absolute A-categorie.” ook ambivalent zijn, want ik denk wel dat je Sharon, gezien het internationale succes, als een A-artiest kunt beschouwen.)

   Ergens zou het trouwens wel symbolisch zijn als ze de kandidaat op 11-11 bekend maken (= volgende week Zaterdag) voorgaande jaren werden we namelijk 2x 11e.

   • Brabo No.1 schreef:

    Jij kijkt zeker ieder jaar naar ‘Wie Is De Mol?’ ? ?

   • Good Riddance schreef:

    Haha, dat denk je waarschijnlijk omdat Wie is de Mol vorig jaar de kandidaten bekend maakte op de dag van de Amerikaanse verkiezingen, aangezien het seizoen in Amerika afspeelde. Dat is een toevallige bijkomstigheid, maar ik kwam er eigenlijk door iets anders op. Ik zag ergens voorbij komen dat Pleun (die door sommigen als potentiële inzending word genoemd) op 11-11 geboren is (zelf beschouwde ze dat, in Mei van dit jaar, als eventueel teken om er extra hard voor te werken om naar het Songfestival te gaan) maar ja, dat kan ze wel willen, de AVROTROS moet haar toch echt eerst selecteren.

    (Verrek, ik zit net te googlen om die exacte tweet van haar daarover terug te vinden, ontdek ik daarbij per toeval dat haar auditie bij dat stomme The Voice programma op 11-11 werd uitgezonden, en dat programma won ze zo te zien. Natuurlijk is dat toeval, maar het is wel opmerkelijk om op te merken/het melden waard. Maar ALS zij onze inzending word, dan word het wel erg symbolisch allemaal (2xe 11e terwijl zij is geboren op 11-11, en dan nog de uitzending op 11-11 erbij) het zal vast allemaal toeval zijn, dat weet ik ook wel, maar ALS zij onze inzending word (en dan alleen als ze óók nog eens het Songfestival wint hé) dan zou je het wél bijna als indirecte symbolische tekens beschouwen haha. Al lijkt dat me té mooi om waar te zijn. (Zal sowieso waarschijnlijk een andere artiest worden gekozen!)

   • Hebbuzz schreef:

    Haha grappige numerologie, maar of het logica is…

    Zou wel een mop zijn als de artiest dan vervolgens 11 punten haalt, net zo veel als de Toppers in hun jaar ;-)

    Wie is Pleun? :-O Nooit van gehoord.

   • Good Riddance schreef:

    Sorry, ik bedoelde Iris Kroes, hier is het betreffende artikel: https://www.televizier.nl/categorie/amusement/iris-kroes-wil-naar-het-songfestival.2446437.lynkx (Kende ze zelf ook niet, voordat ze genoemd werden als potentiële Songfestival kandidaten, daardoor haalde ik ze door elkaar, met die 11-11 uitzending (wat inderdaad toeval is) was dus Pleun, niet Kroes, Kroes daarin tegen is op 11-11 geboren. Hierover dus even opheldering!)

    Iris had overigens deelgenomen aan een internationaal ‘writers camp’ voor het Songfestival (“Bij een foto zette ze een paar opmerkelijke hashtags: #esf en #eurovision.”) maar daarmee nam ze blijkbaar deel aan een internationaal schrijverskamp dat liedjes maakt voor het ESF.

 26. Arie schreef:

  Voor mij blijft Alain Clark toch echt een van de betere opties. Zijn nieuwe single twee keer beluisterd en krijg het nu al niet meer uit mijn hoofd.https://www.youtube.com/watch?v=hfp49rNT1Cg

 27. Tippy2 schreef:

  Woensdag weten we het, Sharon met Arwin!!

  • Michael Adam schreef:

   Bedoel je Sharon den Adel of Sharon Doorson? Ik juich beide toe!!! Maar vooral de eerstgenoemde.

 28. Hebbuzz schreef:

  Vooralsnog tip ik:

  Krystl – Deze video spreekt voor zich zelf https://www.youtube.com/watch?v=XCTZ15ytE0s

  Tania Kross – helemaal na haar optreden in Beste Zangers van NL en haar album Krossover Operazangeres met lef. Dus crossover met DJ please

  Danny Vera
  Vaak in programma van Daniel Dekker
  https://www.youtube.com/watch?v=RpKPOiTAgZM
  Mooie stem en leuke uitstraling
  Beetje kruizing tussen Francesco Gabbani & de ondeugende looks van Douwe Bob)

  Tangerine
  Droogkloterige langharige krullenbol tweeling met leuke Simon & Garfunkel liedjes en goede harmonie – blijft visueel hangen – Fashion statement ook – https://www.youtube.com/watch?v=1ZQOq2f1Jtw&index=4&list=RDr19TAaj34KA

  Waylon (maar dan soulfull rockend)
  Rondé (leuke liedjes)
  Tommy Christiaan (Goede stem)
  Naaz (als je jong zoekt, doet denken aan Nelly Furtado) https://www.youtube.com/watch?v=SBnpthYBQpo

  Di-rect (Heel redelijk alternatief als Kensington of Chef Special toch niet willen omdat ze te druk zijn)
  Nynke Laverman (als je Fries wilt en muzikale Portugal connectie)
  Dotan, niet mijn keus maar staat nieuw album gepland binnenkort….
  Leonie Meier, ook net nieuw album uit
  Miss Montreal

  en waarom niet alsnog Anita Meyer, haar stem is nog altijd fantastisch?

  Isis (maar die is nog te jong) https://www.youtube.com/watch?v=xXDfD_AGOEk

  • Nordman schreef:

   Tangerine staat ook op mijn wensenlijstje. Heerlijke muziek maken ze!

  • Jarno schreef:

   Als je dan toch een Friese zangeres wil noem ik Elske de Wall er ook nog bij.

   Verder zou er van mij ook best een gelegenheidsdou mogen optreden bijvoorbeeld Marlijn Weerdenburg (de advocate uit de serie Danni Lowinski) met Waylon.

 29. Good Riddance schreef:

  Berget Lewis heeft een liedje ingezonden voor San Marino (een paar uren geleden gepost: https://www.youtube.com/watch?v=gk73flMStWc San Marino heeft ter duidelijkheid een open inschrijving, waarbij liedjes ingestuurd kunnen worden) gelukkig word dat (nummer) niet de Nederlandse inzending.

 30. Will Geerts schreef:

  Bizar dat Gers Pardoel nooit genoemd wordt. OK, ik vind zijn nummers, stijl en vooral stem ook rete-irritant, maar is alvast populair (whatever reason) in Belgie. Zit er nu zelfs in een jury van een soort talentenjacht.

 31. Jve schreef:

  Ik hoop nog steeds op Sharon Doorson met een vette track! Ze heeft de looks,de presence,styling en stem..toffe dancetrack met stukje rap van haarzelf erin en knalluh!(tijd dat NL ‘s verrast met het muziekgenre dance)

 32. Tippy2 schreef:

  Hoorde nieuw album van Miss Montreal, helemaal niet onverdienstelijk, van mij mag zij ook… :-)

 33. DirkO schreef:

  Maar wie wordt het nu, wat is jullie onderbuikgevoel?
  Poultje?
  ik zeg Sharon Doorson. Ex beste zangers, neemt nieuw materiaal op. Eindelijk dance met een DJ?

  • riccardo schreef:

   Denk ik ook. Laatste single, duet met Rochelle, zeker niet slecht.

   • Jve schreef:

    Sharon Doorson met een dancetrack als “fail in love” of “high on your love” zou tof zijn

  • Esmee schreef:

   Zou Romy Monteiro wel kunnen zijn.

   • riccardo schreef:

    Heeft onlangs persoonlijk getwitterd dat ze niet gaat. Wil eerst haar eigen ding doen. Kan je afstrepen, denk ik.

   • Esmee schreef:

    Ah, ok. Tja een poosje geleden las ik ergens dat ze liever eerst haar eigen ding ging doen, maar dat ze het niet heeft afgewezen. Het is blijkbaar nu definitief dat ze niet meedoet.

 34. RobRotterdam schreef:

  Ilse De Lange wordt het. Solo.

  • Good Riddance schreef:

   En dat baseer je op? (Sowieso vallen bepaalde artiesten al uit te sluiten doordat ze in begin Mei van volgend jaar al optredens gepland hebben staan. Dotan en Shirma konden daardoor bijv al worden uitgesloten, heb dus even gekeken of Ilse en TCL dan shows ingepland hebben staan, maar vind niks concreets. Verder snap ik eigenlijk niet dat mensen alsnog met gerenommeerde artiesten aankomen als potentiële kandidaten, aangezien gemeld is dat het dit jaar geen artiest word van de absolute A-categorie. Dat stond althans in het AD, maar voor hetzelfde geldt klopt het niet, dat kan ook natuurlijk.)

   • dick schreef:

    Ik neem al die berichten uit de wandelgangen (waar zijn die dan) of welingelichte bronnen (whahaha) allang niet meer serieus. Kan me vorig jaar nog herinneren: Ogene: tot op het laatst waren ze niet gepolst…. pfff tuurlijk….. Ik hou mijn hart vast voor dit jaar.

 35. Jarno schreef:

  Mijn onderbuikgevoel zegt dat het een gelegenheidsdou word tussen 2 powervrouwen zoals Sharon Doorson, Rochelle, Eva Simons of Jennie Lena.

  Die samen met een DJ een danceplaat gaan zingen om te kunnen knallen in Lissabon.

 36. robbert-rotterdam schreef:

  We zullen wel zien wie Sharon den Adel heeft gekozen om haar liedje te zingen op het ESF 2018.
  Ze heeft al meerdere malen gezegd dat ze niet op het ESF wilde optreden, maar het wel zou overwegen als ze zou worden gevraagd een liedje voor het festival te schrijven.
  Als het écht zo is dat het accent niet op de artiest ligt, maar op het nummer, dan zou den Adel als liedjesschrijfster toch heel aannemelijk kunnen zijn?
  Alleen het woord ‘statement’ lijkt hier niet toepasselijk. Als je een statement maakt, dan geef je een duidelijke mening over iets. Dat is wat anders dan aangeven dat je bent gekozen om een liedje te schrijven en/of te zingen. Dus ik denk toch niet den Adel.

 37. He1n schreef:

  Jan Smit gaat!!!

  • Esmee schreef:

   Hoe stiller ze er over zijn, hoe meer ik verbaasd zal worden bij de bekendmaking, denk ik.

 38. Kenny schreef:

  Ik hoop dat Waylon gaat. België en Finland hebben al een kandidaat gekozen. Nu Nederland nog ;)

 39. Peter schreef:

  Sharon doorson!, die mag van mij gaan

 40. Good Riddance schreef:

  Dadelijk word bekend gemaakt wie ons land gaat vertegenwoordigen (bij RTL Live) lees ik net.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Eh, waar lees je dat? Zou de eerste keer zijn dat dit niet op een vrijdagmiddag met verzamelde pers gebeurt…

  • Good Riddance schreef:

   Schreef iemand maar volgens mij heeft diegene zich vergist, want het was net erop, en het betrof de kandidaat voor het Songfestival voor minderheidstalen, pff.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Pfff inderdaad…

   • J(ESC)fan schreef:

    Good Riddance:
    Schreef iemand maar volgens mij heeft diegene zich vergist, want het was net erop, en het betrof de kandidaat voor het Songfestival voor minderheidstalen, pff.

    Waar schreef ”iemand” het?

   • Good Riddance schreef:

    Hier: http://forum.fok.nl/topic/2407121/6/25 (Citaat van een forumlid “Haaibaaike”: ,,Zometeen bij RTL Live bekendmaking wie ons land gaat vertegen woordigen.”)

    Ofwel dacht diegene grappig te zijn om mensen te foppen… ofwel hoorde diegene dat toevallig voorbij komen bij RTL Live/was het daarop gebaseerd, zonder te weten dat het het Songfestival voor minderheidstalen betrof. Ik al helemaal benieuwd, maar nog even wachten dus! Zo te lezen komt Sharon van Adel vrijdag dus i.i.g met een statement, zeer interessant aangezien Robert meldde dat de Songfestival inzending blijkbaar altijd op een Vrijdag bekend word gemaakt (en Cornald o.a zei ‘dat het (wellicht) deze week bekend word gemaakt’) wie weet!

    Ik vind het (als het überhaupt Sharon van Adel word) trouwens wel wat raar om een statement aan te kondigen, met vervolgens een week stilte erachter aan. Ik bedoel: op die manier hebben ze dat toch nooit gedaan bij vorige Songfestival kandidaten toch? Op die manier gaan mensen alleen maar speculeren en gissen dat het wellicht diegene is (maar misschien willen ze dat juist, omdat dit internationale promotie kan opleveren, wat dan ook) maar dan zou de uitspraak in het AD ‘dat het geen A-artiesten zouden worden’ wel niet kloppen. Laten we maar gewoon rustig afwachten wie de inzending word. Ben benieuwd!

 41. anja schreef:

  Aha, official statement Sharon den Adel coming this Friday.
  Ze gaat zelf zingen.

 42. Nick schreef:

  https://www.ad.nl/show/within-temptation-zangeres-sharon-den-adel-serieuze-optie-songfestival~a24b5c24/

  Nu hopen dat ze gaat (fantastische zangeres) met een goed geproduceerd nummer!