Waylon: “Leuk dat eerste reacties positief zijn”

Dit vind je misschien ook leuk...

56 reacties

 1. Jan de Taalregelman schreef:

  Veel plezier in Lissabon, Willem.

 2. WoW schreef:

  Het was erg leuk om vanmiddag erbij te zijn in De Vorstin – wat een goed optreden gaven Waylon en zijn band wederom. En: live klinkt Outlaw in ‘Em nog beter!

  • RobbieR schreef:

   Ik hoor sommige mensen zeggen dat zij gphet te traag of te braaf vonden.
   Vind ik niet.

   • Thomas schreef:

    Wacht idd maar tot Waylon los kan gaan met de staging in Lissabon. Zo’n nummer komt altijd veel beter uit de verf in een enorm grote zaal of stadion itt een kleinere zaal.

 3. Roel schreef:

  Weten we al wie de backingvocalist wordt?

  • Peter schreef:

   Niemand toch?? Hij zei dat hij het helemaal alleen ging doen. Maar ja, hij heeft de afgelopen week al meerdere leugentjes verteld.

   • Mvaneijk97 schreef:

    Hij zal idd alleen op het podium staan maar dat betekent niet dat hij geen backings nodig aangezien het nummer backings heeft

  • Esmee schreef:

   Hij gaat niet helemaal alleen met zijn gitaar daar staan. De plannen worden binnenkort bekendgemaakt.

 4. Kaat schreef:

  eerste reacties positief? dan heeft ie precies toch last van selectief horen

  • Peter schreef:

   Klopt. Alleen de reacties hier zijn over het algemeen positief. Op andere social media valt dat dus best mee, eerder negatief.

   • H.J. schreef:

    Dan heb je de songreviews/reactions niet bekeken op YouTube. Daarnaast stond Waylon met dit nummer op 31 in iTunes in Israël. Internationaal dus ook nog eens aantrekkelijk. Opvallend: vooral in Groot Brittannië en Oost Europa is men laaiend enthousiast over Waylons bijdrage aan het Songfestival. Lees ook de commentaren eens bij de filmpjes op YouTube.

   • RobbieR schreef:

    Op buitenlandse forums zijn zij aardig positief, wen eraan :-)

   • dick schreef:

    het is maar waar je zoekt en wat je leest.

  • RobbieR schreef:

   Positieve en negatieve reacties, dus wordt het geen midden moter.

 5. GerardMartin schreef:

  Ik wens ‘m veel succes in Lissabon alhoewel ik het met zijn keuze niet eens ben.☺

 6. hein schreef:

  Beetje snuiven….gaat het wat relaxter…weetjejonge…saljesegge…kutnummer en neem nog een snuif…0 points

 7. Inez schreef:

  hein:
  Beetje snuiven….gaat het wat relaxter…weetjejonge…saljesegge…kutnummer en neem nog een snuif…0

  points

  Beetje vriendelijke kan ook ik vindt het een topnummer dus gaat op op een ander zagen en klagen aja ik ben Belg proficiat aan Waylon het is gewaagd en gedurfd

 8. dick schreef:

  Ik heb mezelf aangeleerd om bepaalde figuren hier compleet te negeren zodra ze dergelijke uitspraken ongenuanceerd doen. Onwaarheden erger ik me ook aan… dus ik denk maar : ach laat ze toch….

 9. De reaguurders op esctips.com en sofabet.com zijn…….zonder overdrijven……laaiend enthousiast. Niet voor niets hebben de wedders dit nu al op een 9e plaats gezet. De bookies zien Willem dus wel zitten.

  Het zijn vooral de songfestivalnerds die nog steeds niet ‘out of the box’ kunnen denken die sceptisch zijn. Het songfestival is een podium voor muziek, waarbij het meest unieke liedje een headstart heeft.

  Kijk, ik ben niet de grootste liefhebber van rauwe Nashville rock. Maar ik denk dat ik kundig genoeg ben om te zeggen dat “Outlaw In ‘Em” perfect in het straatje “City Lights”, “Heroes”, “Amar Pelos Dois”, “Rise Like A Phoenix”, “Calm After The Storm”, “Madness Of Love”, “You Are The Only One” en “Rhythm Inside”. Niet omdat deze nummers allemaal in hetzelfde genre vallen. Integendeel. Nee, omdat dit de nummers zijn die een USP hebben die alle andere concurrenten doen vergeten. Het is enigst in z’n soort, en juistem in het genre een complete uitblinker. Het is wars van songfestivalcliché’s en wordt met inachtneming van het uiteindelijke totaalplaatje op elk punt -charisma, compositie, stem, uiterlijk, camerageniek- al flink geholpen.

  Voeg daaraan toe Hans Pannecoucke, die meer de regisseur is van uitstekende concertreeksen, zelf ook a-typisch is qua songfestival en een vlijmscherpe focus heeft op cinematografie, en een wedje doen op een medaille in de finale is zeker geen gek idee.

 10. Inez schreef:

  Jve:
  +1 Negeren en vooral niet “voeden”

  Het beste ook nog een paar maanden ik wacht eerst op het liedje van belgie

 11. Michael schreef:

  Het is in ieder geval geen tranentrekker. Daar was ik wel klaar mee

 12. Wim1970 schreef:

  Ik heb het idee dat Nederland dit jaar gaat winnen en daarmee blijft het voor de zoveelste keer in West Europa, wat de afgelopen 10 jaar al heel vaak is gebeurd.

 13. Tippy2 schreef:

  Wim ik heb voor het eerst in heel veel jaren hetzelfde gevoel. Ik wil Waylon nog een paar Tippy’s geven om dat te kunnen verwezenlijken. Waylon, eerst over Oulaw in Em, op de “plaat” klinkt het eerste stukje niet zo chewy als bij je live performance. Eerlijk gezegd denk ik dat het Amerikaans geknauw voor de Europese markt wat weerstand kan oproepen, zing t dus zoals het op de plaat klinkt, niet TE Amerikaans.
  Volgende punt: het oog wil ook wat, maw zoals je in 2014 geilde met de camera, dat zou ik graag terug zien, levert zeker punten op, en… doe even een Sonja Bakkertje ( paar kilootjes eraf) haar strak in de olie of gel…en… Netherlands 12 points !!!

 14. He1n schreef:

  Geile met de camera….een Sonja Bakkertje?. Het nummer blijft schreeuwerig dus zal niet veel helpen.

 15. Tippy2 schreef:

  Bij de bookies naar 8!

 16. Anonimus schreef:

  Nu is er op het kanaal van eurovision de officiële video van outlaw in em. Maar het is dus gewoon die slechte muziekcafe versie? Zo jammer en cheap dit. Geld op bij de avrotros?

  • robbert-rotterdam schreef:

   Hoe belangeijk is dat? Kijkers beoordelen de versie van Lissabon.
   Bovendien was de cafe-versie een concertregistratie. Waylon hoefde op geen enkele camera te letten en deed dst dan ook niet. In Lissabon zal hij daar rekening mee houden en zal hij zich tot de camera richten. Komt goed.

   • Paul R. schreef:

    Dat viel mij ook op. Op de een of andere manier klinkt bij de videoclip minder vol.
    Minder krachtig ook . Dat licht volgens mij aan de productie. Het slagwerk zou naar mijn idee iets harder moeten en hier en daar zo nodig bij de zang een beetje echo. Dat gebeurt namelijk wel in de opname van DWDD. In Lissabon zou het uiteindelijk wel goed komen, maar toch jammer.

 17. Hennie schreef:

  Dan moet het ook van mijn hart dat de singleversie niet zo binnenkomt als de DWDD versie.
  De singleversie is matter en doffer. Dat is jammer.
  Nieuwe versie is nog aanstaande? Hoop het zo!

  Als de geluidsband in Lissabon net zoals de singleversie is ben ik toch wat pessimistischer aan het worden.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik zou me niet druk maken zolang we het Lissabon-optreden en de cameraregistratie nog niet gezien hebben. Het is een bekend fenomeen dat we denken dat tijdens een optreden onze oren het werk doen, terwijl het in werkelijkheid grotendeels onze ogen zijn. Visueel wordt het vast fantastisch.

  • Paul R. schreef:

   16.1.1 Reactie hoort bij de comment van Hennie.
   Paul R. says:
   8 maart 2018 om 16:59
   Dat viel mij ook op. Op de een of andere manier klinkt bij de videoclip minder vol.
   Minder krachtig ook . Dat ligt volgens mij aan de productie. Het slagwerk zou naar mijn idee iets harder moeten en hier en daar zo nodig bij de zang een beetje echo. Dat gebeurt namelijk wel in de opname van DWDD. In Lissabon zal het uiteindelijk wel goed komen, maar toch jammer.

   (Quote)

 18. Dirk Marko schreef:

  Bij de bookies gestegen naar 7.

 19. Ronald schreef:

  De AVROTROS heeft het optreden van Waylon als officiële video gestuurd naar het songfestival. Hoe dom!! Het optreden was zo slecht in vergelijking met het optreden in DWDD. Ze verkleinen steeds meer de kansen op succes stelletje amateurs.

  • Thomas schreef:

   Hoeveel procent van het stemmend publiek denk je dat alle videos van alle inzendingen bekijkt voorafgaand aan de show? Ik denk een heeeel laag aantal. Alleen de songfestivalfanaten doen dit. Die zien waarschijnlijk alleen de uitvoering in Lissabon en als die klinkt zoals de uitvoering bij DWDD dan komt alles echt wel goed.

   Ik vind het persoonlijk wel origineel om een live uitvoering te sturen. Elk ander land stuurt een videoclip onder een studio-opname, waar we dan alleen maar kunnen speculeren of de desbetreffende artiest ook live wel kan zingen. Uit deze clip kan iedereen al zien dat Waylon live gewoon fantastisch is.

   Toegegeven, ik vond het geluid in de DWDD versie beter dan die live versie. In Lissabon staat de tune natuurlijk gewoon op band en kan Waylon gewoon vocaal helemaal los gaan zoals in DWDD ;)

   Persoonlijk ben ik het meest verrast dat we al op plek 7 staan bij de bookmakers. Die zien dus ook echt de potentie en hoe onderscheidend deze inzending is. Het enige waar ik een klein beetje bang voor ben is dat Waylon straks de halve finale moet gaan openen. Ik heb geen enkele twijfel dat hij de finale gaat halen, maar ik ben wel benieuwd wat een eerste startpositie met onze kansen gaat doen.

  • Anonimus schreef:

   Heel dom inderdaad. Iemand had Waylon wel even mogen vertellen dat ie wat meer z’n best mocht doen. In dit optreden lijkt hij erg moe en het geheel klinkt nogal futloos..

 20. Nordman schreef:

  Niet echt een verstandige keuze inderdaad. Er was helemaal niks mis met dat optreden bij DWDD, sterker nog, het spat van het beeldscherm af. Dit live optreden is veel minder energiek. Waylon oogt ook wat vermoeid. Natuurlijk telt het optreden in Lissabon, maar met een goede video kun je alvast heel wat fans, gokkers, journalisten etc. enthousiasmeren. Gemiste kans.

 21. Ronald schreef:

  Ik hoop oprecht dat Waylon heel hoog gaat eindigen maar hij oogt niet fit en een tikkeltje onverzorgd. Kijk even naar hoe hij eruit zag tijdens het tv-programma It Takes 2. Vanavond zit hij bij Pauw dus ben benieuwd of we daar nog iets nieuws gaan horen.

  • Thomas schreef:

   Gaf hij zelf al niet aan dat ‘er een paar kilootjes afmoesten, maar dat kan komt wel goed’? Ik ga kijken vanavond

 22. Thomas schreef:

  Wat klonk hij weer goed vanavond zeg!

 23. ray schreef:

  Geweldig nummer en die stem is weergaloos!

 24. Ronald schreef:

  Zo hij gaf echt een heel goed optreden vanavond!! Deze energie is wat hij nodig heeft om indruk te maken.

 25. riccardo schreef:

  Blijf het een onwijs lekker en aanstekelijk nummer vinden. Cool. Gaat goed komen. Dat muziekcafe clipje, ach, minder handig, dat wel. Dan maar positief verrassen op de avond zelf.

 26. riccardo schreef:

  En hij wil ieder jaar wel.. ; )

 27. Nordman schreef:

  Hij heeft de juiste mindset om te kunnen winnen. Vond hem er vanavond vermoeid uitzien, maar hij is volgens mij net terug uit Portugal om alvast beeldmateriaal te schieten voor het filmpje vooraf. Maar goed, als hij dan zelfs als ie vermoeid is zo’n optreden kan neerzetten, kan dat alleen maar nog beter worden. Komt wel goed.

  Hier trouwens een interview waarin hij iets zegt over de staging: https://www.facebook.com/OUTTVNL/videos/10156025627809693/

 28. RobbieR schreef:

  Wat een heerlijk nummer is het ook.
  Let op er is een goed regieplan en straks in mei is hij lekker fit en zijn er een paar kilootjes af.

 29. Esmee schreef:

  En hier is de opname van bij Pauw. Hij doet ’t goed! Een beetje korte versie, da’s wel jammer.
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=172&v=Wh0fvgGFzoo

 30. Marie schreef:

  Wat een geweldig optreden bij Pauw.

 31. Ronald schreef:

  Even over de staging in Lissabon. Het zou toch tof zijn als Waylon een optreden weggeeft met special effects zoals Armenië in 2016/2017 had. Moet de AVROTROS hier extra voor betalen?

 32. Singasong schreef:

  Must see, geweldig deze reactie , compleet flabbergasted ( THIS a song, omg omg ! WOW WOW WOW )
  https://www.youtube.com/watch?v=MlWj8W0C2Hk&t=391s

 33. Tineke schreef:

  Kan me geen fuck schelen of hij nou eerste of laatste wordt. Ik kan geen genoeg krijgen van dit gelikte nummer. Tis alleen jammer dat het ingekort moet worden